Автор Тема: Хлорофилът - най-широкоспектърният природен илач.  (Прочетена 9134 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Хлорофилът е едно наистина велико природно съединение... Сравняват го с хемоглобина на кръвта.
Пускам тук пълен цитат на една статия, защото след време - както е тръгнало - може да забранят отглеждането на люцерна и пшенична трева както забраняват отглеждането на индийски коноп.
Цитат:
" Чудото на хлорофила

Пшеничната трева е една от така наречените зелени храни, ценени от хората, които държат на здравето си, като чудесен източник на хранителни вещества. Под формата на сок тя съдържа 70% хлорофил, който често се нарича кръвта на растителния свят. Той много прилича на молекулите на човешките червени кръвни клетки. Хлорофирът е известен като неблагоприятна среда за бактериален растеж в тялото и следователно ефикасно засилва отблъскването на болестите от страна на тялото.

Пшеничната трева се счита за пълноценна храна сама по себе си. Факт е че 453 г пшенична трева се равняват по хранителна стойност на 10.5 кг висококачествени градински зеленчуци. Поради влакнестата й същност, която е несмилаема от хората, пшеничната трева трябва да е в течна форма, за да може да се консумира.

Тази богата на хранителни вещества трева съдържа 17 аминокиселини, които са градивните елементи на протеините. Тялото използва тези аминокиселини за изграждане на тъканите на мускулите, възстановяване на клетките и съсирване на кръвта. Пшеничната трева съдържа 92 от 102та минерала в почвата. Тези минерали включват калций, фосфор, желязо, магнезий и калий. Тя е богат естествен източник на витамините А и С. Пшеничната трева има повече витамин С от портокалите и два пъти повече витамин А от морковите. Тя е изключително богат източник на витамините E, K, и В комплекс. Тя е също така естествен източник на лаетрил (B-17). Пшеничната трева произвежда имунизационен ефект срещу много канцерогени в хранителните вещества.

Ползите от сока от пшенична трева включват голямо разнообразие от концетрирани витамини и минерали, аминокиселини, хлорофил и живи ензими, той е естествен източник на омега-3 мастни киселини и има алкализиращ ефект върху тялото. Сокът от пшенична трева е растителен източник на протеини без мазнини или холестерол.

Следват ползи за здравето от пшеничната трева:

    Пшеничната трева се използва като алтернативно лечение на рака. Пиенето на сок от пшенична трева помага на тялото да изгражда червените кръвни телца, които пренасят кислород до всяка клетка. Чрез повишаването на оксигенацията на тялото то неутрализира смога и въглеродния окис и повишава издържливостта си по време на физическа активност.
    Пшеничната трева разтваря образуванията в белите дробове и освен това спомага за отмиването на насложилите се остатъци от лекарствата от тялото, прочиства кръвта и органите и противодейства на киселините и токсините в тялото. Тя повишава нивото на ензимите в клетките, спомагайки в подмладяването на тялото и в метаболизма на хранителните вещества. Тези ензими помагат за стопяването на туморите.
    Пшеничната трева е влияе благотворно на кръвните клетки, костите, жлезите, косата, бъбреците, черния дроб, мускулите, далака, зъбите и на други части на тялото. Може да се прилага върху кожата или скалпа и се използва в клизми за пречистване на дебелото черво. Може да се използва за профилактика на очите, венците, синусите и зъбите.
    Пшеничната трева предпазва белите дробове и кръвта от замърсяването на водата и въздуха, токсините, цигарения дим и тежките метали. Тя е също така безопасно и изключително мощно средство за отслабване понеже подтиска апетита и стимулира циркулацията и метаболизма.
    Пшеничната трева е изключително питателна храна. Тя съдържа цял спектър от витамини, (тринайсет важни минерала), десетки микроелементи и ензими. Телата ни се нуждаят от много различни витамини, минерали и микроелементи, за да функционират както трябва. Пшеничната трева бързо и лесно ги подсигурява, както и възстановява увредените клетки и лекува и предотвратява заболяванията.
    Първото нещо, което хората забелязват когато използват пшенична трева е, че тя им осигурява издържливостта, която те винаги са искали. Тя ни осигурява жизненоважната енергия, от която се нуждаем.
    Пшеничната трева спира развитието на болестите. Всеки път когато подхранвате клетките си и ги пречиствате се случват чудеса! Тя е едно от най-силните и безопасни лечебни средства, които съществуват. Тя има способността да подсилва цялото тяло като стимулира имунната система. А щом имунната система е подсилена, тялото знае какво да прави с нещата, които му вредят вътре в него – намира ги и ги унищожава.
    Комбинацията от хранителни, химични и енергийни свойства на пшеничната трева позволява на тялото да се пребори с всякакви предизвикателства. Много хора и изследвания съобщават за отстраняване на големи здравни проблеми чрез приемането на хранителни добавки с пшенична трева.
    Пшеничната трева защитава тялото от токсините, стареенето и свободните радикали. Днес замърсяването във водата и въздуха прониква в тялото и срива здравето ни – стареем по-бързо, циркулацията в тялото бива блокирана. Един начин да се справим с положението е като засилим вътрешната защита на тялото си с пшенична трева. Ако отделителната система работи ефикасно, то отровите не остават дълго в кръвта и токсините преминават по-бързо през белите дробове. Това намалява възможността за увреждане и за формиране на свободни радикали.
    Пшеничната трева подмладява кръвта. Младата кръв = здрава кръв = здраво тяло. Когато кръвта ви е чиста, а не затлачена с нечистотии, тя е здрава. Кръвта достига до всяко кътче на тялото, пренася хранителни вещества в органите и е реката на живота вътре в нас. Когато е замърсена и стара, тя не ни е полезна. Поддържането на кръвта в тип-топ форма подсигурява здраве и липса на болести. Пшеничната трева поддържа кръвта чиста. Предоставя й хранителни вещества, така че да подмладява клетките, за да действат те подобаващо.
    Пшеничната трева помага в свалянето на килограми като пречиства тялото. Тя ускорява циркулацията на кръвта и метаболизма и подсилва храносмилането като по този начин намалява излишните мазнини в тялото. Ензимите в пшеничната трева и в суровите храни допринасят за отслабването на много хора.
    Пшеничната трева възстановява ДНКто. Редица лекари провеждат експерименти и изследвания върху ДНК. Пшеничната трева показва способност да възстановява ДНК – тя подсилва регенеративния ефект и този на възпроизводството като помага на клетките в обичайните им процеси на  възстановяване. Това само по себе си означава толкова много. Оздравяването на увреденото ДНК в тялото би ли отблъснало заболяванията и дори рака? Да.
    Способността на хлорофила да прочиства и да подсилва кръвта. Д-р Бернар Йенсен е известен с това, че изгражда чиста кръв посредством зелени храни (хлорофил). Той използва зелени сокове и благоприятното въздействие на пшеничната трева в оздравителните си програми. Той успя да удвои червените кръвни клетки като просто кара пациентите си да се киснат във вани с пшенична трева или да пият сокове от пшенична трева / зелени растения. Хемоглобинът в кръвта е много сходен с химическия състав на хлорофила.
    Пшеничната трева изгражда кръвта и стимулира циркулацията. Качеството на кръвта определя силата на костите и стегнатостта на мускулите. Богатата на желязо кръв предоставя повече кислород на клетките, което ни прави по-млади и предотвратява сенилността. Ако кръвта ни не е здрава и богата на важни вещества, която да зарежда всяка клетка на тялото с хранителни вещества, здравето ни се влошава.
    Пшеничната трева стимулира и регенерира черния дроб. Черният дроб е главния орган за детоксикация на тялото. Той изпълнява повече от 500 различни функции. Едно от свойствата на пшеничната трева е, че тя подобрява функционирането на черния дроб.
    Пшеничната трева премахва миризмите на тялото. Много изследвания са проведени за разкриването на въздействието на хлорофила в намаляването на миризмите на тялото и на фекалната миризма. Д-р Уесткот провежда изследване през 1950 г, което открива, че 100 милиграма хлорофил действат толкова добре, колкото всеки друг дезодорант като успешно неутрализира неприятните миризми в храните, тютюна и алкохола в епруветка. При пациенти и доброволци пшеничната трева намалява миризмите при менструация, потене, лош дъх, и лош мирис на урината и екскрементите. Японските учени Моршита и Хота проведоха доста интересно изследване. Те дават на доброволци да ядат чесън, а след това по 12 грама хлорофил. След двадесет минути миризмата на чесън не била засичана в 8 от 10 доброволци.
    Пшеничната трева е с високо съдържание на кислород  като всички съдържащи хлорофил зелени растения. Мозъкът и всички телесни тъкани функционират на оптимално ниво във високо оксигенирана среда.
    Хлорофилът е антибактериален и може да се използва вътрешно и външно с лечебна цел.
    Науката доказа, че хлорофилът спира растежа и развитието на вредните бактерии.
    Хлорофилът (пшеничната трева) възстановява кръвообращението. Изследвания с редица животни показват, че хлорофилът няма токсична реакция. Броят на червените кръвни клетки се връща в нормалните граници в рамките на 4 до 5 дни след даването на хлорофил дори и при изключително анемични животни или при такива с нисък брой на червените кръвни телца.
    Пийте сок от пшенична трева при кожни проблеми като екзема и псориазис.
    Пшеничната трева не позволява на косата да побелява.
    Пшеничната трева подобрява храносмилането.
    Пшеничната трева е богата на ензими.
    Пшеничната трева е чудесна за запечен стомах и прочистване на червата. Тя е с богато съдържание на магнезий.
    Д-р Бършър, учен изследовател, нарича хлорофила ‘концентрирана слънчева енергия’. Той вярва, че хлорофилът повишава функцията на сърцето, влияе на съдовата система, червата, матката и белите дробове.
    Пшеничната трева разтваря белезите, образували се в белите дробове от дишането на киселинни газове. Ефектът от въглеродния оксид се свежда до минимум, тъй като хлорофилът повишава производството на хемоглобин.
    Пшеничната трева сваля кръвното налягане и подсилва капилярите.
    Пшеничната трева изхвърля тежките метали от тялото.
    Пшеничната трева е идеална при заболявания на кръвта от всякакъв вид.
    Пшеничната трева помага за изхвърлянето на натрупалите се в тъканите на тялото токсични тежки метали като олово, живак, алуминий.
    Пшеничната трева помага в детоксикацията на тялото като разгражда засегнатата материя в дебелото черво. Тя се бори и с инфекциите като по този начин стимулира естествения процес на самолечение на тялото.

Заболявания, които се повлияват от приемането на пшенична трева:

Акне, стареене (преждевременно), анемия, артрит, астма, заболявания на пикочния мехур, кръвно налягане (и високо и ниско), заболявания на костите, бронхит, рак, нарушено кръвообращение, колит, запек, диабет, очни болести, умора, сенна треска, оплешивяване, атеросклероза, хипогликемия, импотентност, инфекции, бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, белодробни заболявания, заболявания на нервната система, кожни болести, язви, отслабване."


Според мен, "пшеничната трева" е още недорасла пшеница. Поправете ме ако бъркам. Но и люцерната върши същата работа.
Номерът е следния: Взимате един селски сърп - излизате "на разходка" из нивите, отрязвате си две-три-пет (за един човек) снопчета (ръкойки) зелена маса, прибирате се в къщи и пускате сокоистисквачката!
И започва пир и веселие!
Да ви е сладко!

 ;D ;D ;D
 
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 08:44:04 pm от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Re: Хлорофилът - най-широкоспектърният природен илач.
« Отговор #1 -: Януари 18, 2014, 08:33:13 pm »
Не съм сбъркал с предположението си, че "пшеничната трева" е просто "млада пшеница".
Ето ви нещо особено интересно:
Цитат:
"Как Дани от Ирландия излекува рак с млада пшеница

Когато лекарите казали на 74-годишният Дани Макдоналд от Ирландия, че има рак на стомаха, и че най-вероятно ще го убие в срок от три месеца, той решил да пренебрегне техните съвети, за да избегне лечение с токсична химиотерапия и да приеме достъпа на лечение с различна диета, което е още един пример за голям удар на огромната индустрия за производството на лекарства срещу рак. Днес Дани е жив и здрав след лечение с прах от листата на млада зелена пшеница.

Диагнозата му е поставена преди 4 години, четири години по-късно Дани се чувства страхотно, благодарение на дневната доза, която приемал и която включва пиене на сок от пшенична трева (млада пшеница), хранителна гъста "супер храна " с различни невероятни ползи за здравето.

Дани разбрал за своето състояние, когато язвата на стомаха му изведнъж изкървяла. След като бил откаран в болница от фермата, в която живее, лекарите са се борили да спрат кървенето, и така открили, че Дани всъщност има тежка форма на рак на стомаха, който се е разпространил по цялото тяло. Те предупредили, че единственият начин, по който може да се отърве, би бил да мине през конвенционално лечение - химиотерапия и лъчетерапия.

За разлика от повечето хора, Дани решил да пробва други методи на лечение. По-късно е информирал своите лекари, че е избрал собствено домашно лечение, което включва консумирането на млада пшенична трева.

Лекарите му се скарали, че той ще бъде мъртъв в рамките на няколко седмици, ако откаже техните медицински съвети..

" Казах на лекарите, че не съм готов да се поддам на лечението, което ми беше предложено. Знаех, че ще ме убие. Те бяха възмутени, че стигнах до този извод. Личният ми лекар ме предупреди, че ще умра за три месеца "- каза Макдоналд.

Изборът на Дани за използване на пшеница трева за лечение на рак му се основавало на много опит, за които е чувал от приятели за прекрасните лечебни свойства на зелената пшеница.

"В срок от седем дни спря усещането за изтръпване, което имах и аз се чувствах много добре. Спрях да вземам таблетките, които ми бяха предписани и оттогава не съм взимал нито една таблетка до ден днешен. Един месец по-късно болките напълно изчезнаха и знаех, че съм на път да се оправя. Взех правилното решение, когато отказах съветите на лекарите ".

Започнах само с 28 грама от пшеничният сок дневно, а след това стигнах до 200 грама дневно сок от пшенична трева на ден.

"Знам, че много лекари, които мислят, че пшеничната трева няма качества и способности за убиване на рака, но аз съм живото доказателство, че това не е вярно и че това работи " - добавя той.

Какво е младата зелена пшеница или пшенична трева?

Листата и са богати с изключително полезни хранителни вещества. Берат се, когато е  висока около 15 до 20 см, за да се използват хранителните вещества, които от листата след това преминават в зърната. След това се прави екстракция и сушене и се смилат на зелен прах, който може да се потопи във вода или да се добавя към различни здравословни плодови или зеленчукови сокове.

Пиенето на сок от млади зелени зърнени култури за първи път е препоръчано от д-р Ан Уигмор, основател на Хипократ Института за здравна защита, който по-късно е преименуван и сега носи неговото име. През седемдесетте години на миналия век е много активен в популяризирането на благоприятните свойства на сок от листата на младата пшеница за лечение на хронични заболявания. Различни полезни ефекти се дължат на този препарат в историята - от лечение на рак и хронична умора до диабет, високо кръвно налягане, синузит и язви. Днес ние знаем със сигурност, че е мощен детоксикатор и източник на антиоксиданти

Диета и здравни характеристики на младата пшеница

Когато расте в органични условия, листата на млада пшеница запазват 82 от 92 от минералите - 1 чаена лъжичка прах от млада пшеница ( 3гр ) съдържа същото количество хранителни вещества, както на половин килограм на биологично отглеждани плодове и зеленчуци.

Съдържат се и до 70 % хлорофил, а е установено, че хлорофилът, който съдържа има много подобна структура като хемоглобина - молекула, която играе ключова роля във функцията на червените кръвни телца, което позволява на кръвта да пренася кислород до всички части на тялото. Затова, хлорофилът е наричан "кръвта на растенията"

Силата на младата пшеница: Листата на младата пшеница съдържат витамин А, витамин С, витамин В комплекс, витамин Е и К, минерали които се намират в почвата, включително калций, магнезий, желязо, цинк, калий, фосфор и кобалт.

Това е отличен източник на аминокиселини и ензими - Специфичните хранителни съставки на листата на младата пшеница осигуряватк благотворен ефект върху кожата, косата и ноктите.. И са полезни за храносмилането, профилактика на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Особено се препоръчва за имунокомпрометирани лица, изложени на повишена умствена и физическа активност, спортисти И ИЗОБРЕТАТЕЛИ!!! ;D

Рецепта за детоксикация

Сокът от млада пшеница се комбинира с някои други плодове или сок от зеленчуци. Особено добре върви с ябълков сок. Започвайки с около 3 грама дневно ( една чаена лъжичка прах), а след това постепенно се увеличава на около 6 г на ден (две супени лъжици прах).
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 08:46:44 pm от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 144
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Хлорофилът - най-широкоспектърният природен илач.
« Отговор #2 -: Януари 18, 2014, 08:39:08 pm »
Модерното име на такива сокове е: Фреш
За градските жители е трудна работа, Но за щастливците живеещи по селата излиза евтино и сега наближава момента да се погрижат. същият ефект даже по силен има и фреш от магданоз. А и магданоза го има и през времето когато пшеницата не е вече трева.   

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Re: Хлорофилът - най-широкоспектърният природен илач.
« Отговор #3 -: Януари 18, 2014, 08:50:27 pm »
Да! - обаче с магданоза (който много го обичам) трябва по-внимателно. Познавам спортист от малко по-далечното минало, който си е "изгорил" стомаха със свръх доза сок от магданоз с добавка на течен витамин С. Следва операция и изрязване на почти целия стомах... и после цял живот кара само на сокчета през час...

Неактивен Брадатия

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 113
 • Пол: Мъж
 • Мераклиите са повече от китайците!
Re: Хлорофилът - най-широкоспектърният природен илач.
« Отговор #4 -: Януари 19, 2014, 11:02:28 am »
Мисля, че става въпрос за отглеждане на пшенични кълнове в домашни микроферми (може да се използват целогодишно), отгледани до различна възраст. В нета има доста материали по темата, ето един линк където е дискутирана проблематиката, а има и клипчета с отглеждането на поници и консумирането им. http://indigota.com/index.php?topic=5564.0
  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170101
« Последна редакция: Януари 19, 2014, 11:18:28 am от Брадатия »