Автор Тема: Двигателят на Валери Матов  (Прочетена 74902 пъти)

Активен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 519
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #30 -: Декември 05, 2013, 08:36:57 pm »
Цитат
Пък за косите и блатото май си го измисли  ;D
Ти като малък не си ли чел "Барон Мюнхаузен"  Вземи я прочети сега да не пишеме глупости.

Velektra Кликни на зеленото земно кълбо под името ми и там прочети публикацията "магнитни неволи" там е отговора на въпроса ти.
« Последна редакция: Декември 05, 2013, 08:40:34 pm от Радико »

Velektra

 • Гост
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #31 -: Декември 05, 2013, 08:58:21 pm »
Радико, попитах за това, тъй като в анимацията към клипа се опират едноименни полюси. Това ли е принципа на тоя двигател и какво се печели от това да накараш едноименни полюси да се привличат?
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 11:42:13 am от Maistora52 »

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 243
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #32 -: Декември 05, 2013, 09:01:29 pm »
Да направим реплика !!  Някои вече си имат паметници на доверието от темата "тестатика" ! Бая ножовки се изкупиха ! Сега да си купим моторетки ! Сигурно е че по наклон надолу ще вървят !

Velektra

 • Гост
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #33 -: Декември 05, 2013, 09:06:39 pm »
Да направим реплика !!  Някои вече си имат паметници на доверието от темата "тестатика" ! Бая ножовки се изкупиха ! Сега да си купим моторетки ! Сигурно е че по наклон надолу ще вървят !
Вярно! Аз бях го забравил това. Дано да не е отишъл и някой човешки орган (не става въпрос за мозъка).

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #34 -: Декември 06, 2013, 11:52:44 am »
Радико, попитах за това, тъй като в анимацията към клипа се опират едноименни полюси. Това ли е принципа на тоя двигател и какво се печели от това да накараш едноименни полюси да се привличат?
Velektra, в тази разработка, а и изобщо с подобни, не се постига привличане на едноименни полюси - няма такава "ракия". Търсеният ефект е "пружиниращото" действие при приближаване и отдалечаване на едноименни полюси. Това, че на клипа е показано, че те се допират, по принцип е възможно тогава, когато собствената коерцитивна сила на единия (по-малкия, или единичния) магнит е поне с малко по-малка от тази на този по средата - двойния. Ако двата приближаващи се с едноименни полюси магнити са с еднаква сила, то силата, която е необходима за да се приближат и допрат трябва да е най-малкото сбор от силите на двата магнита.
Това "пружиниране" вероятно оказва и някакво генериращо действие на бобините в двата края... Но ме съмнява... няма взаимна перпендикулярност на силовите линии на магнита с тази на евентуално пораждаща се ЕДС в бобината. Не е тук "заекът". Може би единствения ефект от двупосочното "лашкане" на "работната" ос е смекченото и приближаване, и отблъскване към и от бобините.
Въобще, тук виждам само харчене на енергия от акумулатора и - засега - нищо друго.
Ако има ефект на генериране на ток, то при наличието само на показаните две бобини (намотки), то следва, че евентуално вътре в тях преминават НЕПОКАЗАНИ магнити, с разположени по съответния начин полюси. И пак ме съмнява крайният резултат - да се зарежда акумулатора с толкова енергия, колкото се изразходва. При изчисляването на бобините, нямаме еднаквост на такива, в които да се генерира ток, и тези, които да действат като електромагнити.
Поддържам мнението на Бат Мишо - с това устройство, тротонетката може да се движи само по наклон надолу.
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 12:05:05 pm от Maistora52 »

Неактивен sabaka808

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 67
 • Пол: Мъж
 • Живей за мига работи за кеф!
 • Скайп: sabaka 808
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #35 -: Декември 06, 2013, 12:22:14 pm »
Възвратнопостъпателното движение при този тип двигатели . Харчи много енергия . И за това КПД им е малко , а при ротационните е значително по голямо .

Velektra

 • Гост
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #36 -: Декември 06, 2013, 12:27:06 pm »
Майсторе, всичко което казваш е така. Аз нарочно зададох така въпроса, за да покажа, че за мен това устройство не може да работи (поне по начина по който е показано). Тия два магнита, които се "мандахерцат" свободно м/у двата стационарни нищо не правят. Те нямат опорна точка, за да засилват по някакъв начин стационарните. Все едно да буташ с ръцете кола, като тялото ти е във въздуха, без да се опира на земята. Просто са сложени за красота и да вземат акъла на народа.
Дори за да е равномерно земното привличане в/у конструкцията, то тя трябва да е хоризонтално разположена и т.н.
Не съм правил статистика, но колкото е по-красива анимацията към някакво устройство, толкова то е по-неработещо.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 684
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #37 -: Декември 06, 2013, 01:46:26 pm »
Здравейте,
Този двигател не може да има СЕ от теоретична гледна точка, защото се ползва един вид индукция, биполярна електромагнитна.
Забравяме униполярната електромагнитна и електростатична индукция. Токът на разместване ни бяга в ефира и няма как да се компенсират омичните  загуби, т.е да се работи по отворена верига по ток на проводимост.
Хубавото на двигателя е практическа проверка на нови свежи идеи. Темата си заслужава!
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 01:49:06 pm от mi68 »

Неактивен tsvetan.filev

 • Специалист
 • Beginner
 • ***
 • Публикации: 79
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #38 -: Декември 06, 2013, 02:44:57 pm »
Здравейте.

Спрях да пиша във форума понеже не може да се спори с хора, които искат да се дърпат за косата и да летят, а ти да им казваш че не може.
Но понеже темата е за въпросния инженер и го даваха по телевизията не мога да не се намеся.
Писна ми хората лековато да казват (да се перчат), че са направили това или онова без независим външен одит.

На тази картинка http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=8755.0;attach=35965;image има следния надпис (не ми се извинявайте после че не разбирате английски):
"Единствената загуба е от триенето на въртящите се елементи".
Това е долна лъжа и спекулация поради следните факти:
1. Щом има променящо се магнитно поле и метални части то веднага възниква вихрови токове. Тези токове ВИНАГИ създават поле, което се съпротивлява на пораждащото.
2. Ако се опитаме да закачим алтернатор и да теглим ток от въртенето на маховика то в момента в който закачим товар ще се образува магнитно поле в алтернатора с посока обратна на възбуждащото го и ще се стреми да го отслаби и в този момент почваме да говорим за МОЩНОСТ и се извършва РАБОТА. Преди това говорим за ПРАЗЕН ХОД. Това явление е познато като Правило на Ленц или иначе казано е ЗЗЕ в електромагнитните вериги. Ако този тип претендира, че е направил нещо подобно да излезе и да каже как се е справил с правилото на Ленц, а не да ми се прави на велик по телевизията и да иска пари за разработки. Най - ключовото тук е второто уравнение на Максуел, което казва че интеграл по затворен обем от магнитното поле е 0 т.е. колкото влиза толкова и излиза или иначе казано няма свободни N магнити или S магнити в природата, които да вършат работа, както е с електрическите заряди. Колкото повече ток тече толкова повече обратно магнитно поле се образува.
Ако човека е открил нещо къде са му публикациите или патентите (щом толкова го е страх да не му откраднат нещо) ?
3. Конструкцията е далеч от оптималната. Все едно да ми каже някой че каруцата на дедо е по - оптимална от порше карера.
4. КПД над 1 няма по дефиниция това е много неграмотно твърдение (дори и на порше карера или реактивен двигател на Локхийт Мартин)
5. В една система в която има само и единствено преобразуване няма от къде да дойде кинетична енергия освен от батерията в която има свободни ел. заряди. Интеграл по електрическото поле е различен от 0 (уравнение на Максуел).
6. В една част от репортажа в момента в който колелото спира да се върти се вижда че колелото изпитва увличаща тяга (cogging tourque). Това отново е тяга която отнема от енергията на въртене.
Макар че в някои системи тя се уравновесява при въртене и колкото пречи толкова и помага.
7. Има електрическо съпротивление и отделена топлина I^2.R в проводниците и най - вече в бобината. Колкото повече ток тече толкова повече топлина се разсейва.
8. Има електроника, която консумира електричество. Не е показана схемата. Говори се само за контролер и резистор не не става ясно какво прави.

Извод: това е поредното доказателство на вече изведените закони и формули. Както Мечо пух е казал: колкото повече толкова повече.

Спрете да цитирате на ляво и на дясно Тесла, Фарадей и т.н. те са били изключително начетени и възпитани хора, от които може само да се учим. Не случайно са дали такъв напредък на цивилизацията, но не може всеки да се мери с тях.
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 03:50:27 pm от tsvetan.filev »

Неактивен oneman

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Направи го за да го разбереш
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #39 -: Декември 06, 2013, 05:39:53 pm »
Майсторе,
не търски директно генериране на енергия от устройството.
Ясно е казано, че генерирането на енергия може да има, ако към този двигател се влключи алтернатор.
Иначе, двигателя си работи от акумулатора.
Остава въпроса дали двигателя ще произведе повече механична енергия от консумираната електрическа.
При движението на 'буталото' към крайните точки се използва силата на привличане на
магнита от металната сърцевина на ел. магнита и чак после се включва токов импулс за отблъскване от ГМТ/ДМТ.
До тук ми е ясно, но каква е функцията на 'плаващите' магните за мен си е пълна мистерия.
Това ще трябва да го пробвам.
Въпроса за СЕ остава открит.

tsvetan.filev,
защо първо не прочетеш Николаев (http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1254232)
преди да цитираш с наставнически тон уравненията на Максуел?
Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 05:43:09 pm от oneman »

Неактивен tsvetan.filev

 • Специалист
 • Beginner
 • ***
 • Публикации: 79
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #40 -: Декември 06, 2013, 05:58:31 pm »
защо първо не прочетеш Николаев (http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1254232)
преди да цитираш с наставнически тон уравненията на Максуел?
Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.

Аааа аз руски не знам кажи ми кое точно е грешно нали ти знаеш :-)
Ако ми покажеш експеримент който да докаже съществуване на самостоятелен магнитен полюс ела и ми се обади.

Виж този цитат под видеото: а самого Николаева причислил к Амперу, Максвеллу и прочим гениям физики.
Истината е че този Николаев не го знае никой и е неизвестен. Нищо негово не съм чувал не се учи и в университетите.
Но виж на Уравненията на Максуел се крепят всички модерни електромагнитни технологии.
Защо ? Ами защото просто работят и са верни. А този от Магаданския институт даже ми прилича на човек от КГБ :-)

А относно мързела: аз съм прочел толкова колкото ти не си и виждал книги.
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 06:07:55 pm от tsvetan.filev »

@praktik

 • Гост
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #41 -: Декември 06, 2013, 06:18:59 pm »
Аааа аз руски не знам кажи ми кое точно е грешно нали ти знаеш :-)
Ако ми покажеш експеримент който да докаже съществуване на самостоятелен магнитен полюс ела и ми се обади.

Виж този цитат под видеото: а самого Николаева причислил к Амперу, Максвеллу и прочим гениям физики.
Истината е че този Николаев не го знае никой и е неизвестен. Нищо негово не съм чувал не се учи и в университетите.
Но виж на Уравненията на Максуел се крепят всички модерни електромагнитни технологии.
Защо ? Ами защото просто работят и са верни. А този от Магаданския институт даже ми прилича на човек от КГБ :-)

А относно мързела: аз съм прочел толкова колкото ти не си и виждал книги.

Господине, разбирам че сте МОЛИВЕН ГЕНИИ  ;D и престанете да цапате форума с песимизми ;D Всяка формула във физиката е следствие не на молива, а на открити закономерностти и то само чрез КЪРТОВСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ. Та ако всички бяха песимисти, нямаше да има даже и формули.

Неактивен tsvetan.filev

 • Специалист
 • Beginner
 • ***
 • Публикации: 79
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #42 -: Декември 06, 2013, 07:10:56 pm »
Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.

Прегледах видеото.
Руснака не твърди, че уравненията на Максуел са грешни, че са непълни (но Максуел не е претендирал, че са пълни така или иначе).
Той твърди, че има второ магнитно поле и показва експерименти и математика в защита. Но никъде не твърди, че от един магнит може да се извади повече енергия и особено пък повече от колкото е вложена. Нещо не си доразбрал ми се струва.
А и разработките му са типични за Соц времената:  детско камионче, пшеница и други глупости. Оставяме на страна факта, че чрез ГМО в момента реколтата от пшеница е 100 пъти по голяма от колкото преди 20 години и 2% от населението изхранват останалите. Но разбираемо е, виж как постоянно се защитава, че средствата все не му достигат. Тогава имаше цели институти с "учени", които се чудеха какво да правят.
Не виждам никъде корекции и още повече самостоятелен магнитен заряд, който би позволил такова устройство.

ПП: на дебилни коментари лишени от смисъл няма да отговарям, а само на адекватни и цивилизовани
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 07:45:55 pm от Maistora52 »

@praktik

 • Гост
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #43 -: Декември 06, 2013, 07:41:49 pm »
Човека говори за черпане на енергия от вакуума, а някои разбрали и не разбрали намесват Максуел и непълните му уравнения, и униполярности на магнит, които нямат нищо общо с това, което говори човека.  ;D
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 07:43:28 pm от Maistora52 »

Неактивен Брадатия

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 113
 • Пол: Мъж
 • Мераклиите са повече от китайците!
Re: Двигателят на Валери Матов
« Отговор #44 -: Декември 06, 2013, 08:04:56 pm »
25%! Максимум толкова енергия ще преобразува от консумираната електрическа. Виждаме развъртян един маховик, който няма товар. А какво ще се случи ако го подпрем с една летва?  Даже чисто конструктивно не е изчистено от загуби в триене. Например буталото може да извежда движението с прът по оста на движение и така ще намали триенето в стените на цилиндъра, които сега са засилени от това, че движението се извежда странично към мотовилката. И според мен свободните магнити в буталото са някаква бутафория и всички гледаме как на коча камбанките се клатят и не падат. ;D ;D ;D
  Ако горния и долния електромагнит се управляват така, че близкия да отблъсква буталото, а далечния да го привлича, а в другата мъртва точка да им се обръща посоката на полетата, тогава съм съгласен, че това нещо ще се задвижи. Но какво имаме - някаква електрическа машина с огромни загуби, че то електродвигателите си вършат добре работата за сега. Или крие нещо в принципа на действие или просто има пари да си почеше егото. А може и да е чисто рекламен клип, защото ситуацията се развива в автосервиз, който е негов и поне няколко любопитковци ще отидат като клиенти там! ;)
« Последна редакция: Декември 06, 2013, 08:23:19 pm от Maistora52 »