Автор Тема: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА  (Прочетена 311794 пъти)

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #870 -: Декември 01, 2017, 01:47:41 pm »
Здравейте,
Още Фарадей  е доказал чрез многочислените си експерименти, че магнитното поле реално съществува около проводник, по който тече ток. Като нагледно е доказал съществуването на магнитните линии със стоманени стружки, но въпреки многобройните опити, откритията на Фарадей са били крайно недостатъчни, ако не са били подплатени от знаменитите уравнения за електродинамиката на Максуел, но още тогава той е предупреждавал, че системата е непълна, че в нея нещо не достига. Защото тя е абсолютно безпомощна пред странните електромагнитни явления от обкръжаващата ни природа.
Като кълбовидната мълния например. Какво представлява тя?
Но още по времето на Фарадей и Максуел за явлението магнетизъм са известни и други експерименти и подходи.
В частност Ампер е имал противоположна концепция. За него в природата реално никакво магнитно поле и никакви магнитни линии не може да съществуват.
Тези явления са свързани единствено и само с динамичните свойства на електрическото поле.
Концепцията на Ампер изобщо не се вписва в математическите уравнения на Максуел за електрическото и магнитно поле.
Ампер е призовавал че: “Ако в електродинамиката не се откаже от понятието - магнит – то след време ни грози голямо лутане в теорията…”
Къде е истината?
Отговорът на този въпрос оставам на Посветените от Форума!
През пет-вековното турско робство сме успели да си запазим вярата, но ДНК-то ни се е променило. Народ който е измислил поговорката „ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ“ няма право да съществува.
Натам сме се забързали с големи крачки.
Иван
« Последна редакция: Декември 02, 2017, 02:16:05 am от atos »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #871 -: Декември 01, 2017, 02:17:55 pm »
ЗДравейте,
Коментарите на колегата Иван БГ са верни до определена степен.
Най-важното е "Чистата душа" и за това Вярата е изключително полезна. Като се пренесеш в отвъдното, да не мислиш че се развиваш или работиш. Седиш и чакаш сигнал на Христос да съдиш ангели и хора, ако си от добрите или да бъдеш съден, ако си от лошите. За това се казва За лудо работи за лудо не стой. В този ред на мисли "ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ“, я тълкувам, като не може постоянно да се дрънка оръжие и да се претрепем. "Блажени са миротворците те ще се нарекат синове Божии."

Теорията на Максуел е с 16 е съкратена. По интернет съм намерил статия за 16 уравнения, осем до 16 остава, още осем.
Разбира се, има и други доказателства, не може закона на Гаус-Остроградски от електростатиката без доказателства да се пренесе в електродинамиката, измамата е пред очите ни, но повечето не я виждат.
За това имаме диск на Сърл, честотно-фазово свързване и т.н. и СЕ. 
« Последна редакция: Декември 02, 2017, 02:18:29 am от atos »

Неактивен KURTI

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 23
 • Рейтинг: 10
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #872 -: Декември 01, 2017, 02:23:33 pm »
В голяма грешка си Иван БГ, Фарадей и Максуел, както си прочел, наистина са се занимавали с магнетизъм, но няма нищо проблематично със закона на Ампер.

Всичко е точно, доказано и практически реализирано. Потърси в тубата има клипчета бол, даже обяснения за деца от първо отделение.

Прочетох темата набързо... и знаеш ли, загубих си времето!

Също така, ти губиш твоето и на тези които ти се връзват.

Няма как да се дръпнеш сам от калта, ако си затънал, трябва някой да ти помогне, това важи и за магнитите.

Относно турското робство - пак не си прав!
ДНК-то няма как да се промени, ако баба ти не е спала с някой фес!

П.П. Разбирам, че отиваме в друга тема - затова ако искаш ми се обади на лични  ;)
« Последна редакция: Декември 02, 2017, 02:19:36 am от atos »

Неактивен epwpixieq-1

 • Активен
 • **
 • Публикации: 278
 • Рейтинг: 76
 • Пол: Мъж
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #873 -: Декември 01, 2017, 06:41:45 pm »
Теорията на Максуел е с 16 е съкратена. По интернет съм намерил статия за 16 уравнения но там се посочват още две и към четирите уравнения се добавят още две общо шест + още две материални общо осем до 16 остава още осем.

Може би трябва да уточним фактите. Първо важно е да се отбележи, че това което се знае като 4-те уравнения на Максуел, ( векторна форма ) са всъщност уравнения на Хевисайд които интерпретира 20-те кватарионни уравнения на Максуел в неговите "Electrical Papers" (линкове към тях съм давал в предишни коментари), приблизително 25 години след публикуване (за първи път) на Максуеловите трудове.
Максуел в неговия Thretese on Electricity and Magnetism ( https://archive.org/details/electricandmagne01maxwrich ), постулира динамиката на полетата и взаимодействията на  производните сили в кватарионна форма ( https://en.wikipedia.org/wiki/Quaternion ). Според него тази форма на изразяване на е давала висока степен на детайлност в изразите му и в този си си избор Максуел вероятно е бил повлиян от Хамилтон, който постулира кватарионите и за първи път 10-тина години преди това, и ги използва в изразяване на физични взаимодействия в 3-те измерения.
До смъртта на Максуел (1879), не е имало яснота относно разбирането на неговата теория (първи публикации в началото в края на 1850-те и началото на 1860-те), понеже всеки си прави интерпретации на трудовете, и с това идваме до Хевидайд. Хевисайд е основно самоук, въпреки, че има завършено средно образование ( много по стриктно през 1880 от колкото към края на 20-ти век ), и е бил голям ексентрик, Работи първо в телефонна централа и след това се прибира да живее при родителите си където се концертира върху разшифроването на теорията на Максуел. Хевисайд има много публикации на страниците на "Philosophy Magazine", някои от които съм цитирал на страниците на форума (особено неговото силно виждане, че движението на елетрическата енегия по метали,  не трябва да се сравнява с това на вода в тръби), и с години се е бил затворил в една стая където на база на Максуеловия трактат написва неговите "Electrical Papers", които са всъщност това което се преподава в университетите като основа класическа електродинамика.
Ако  се прочетат Маскуел и Хевисдайд ще се забележи условностите които те постулират и върху които се базира теорията. Максуел сам по себе си има ясно изразено разбиране, че неговата теория е непълна ( в момента не мога да се сетя страницата за цитат, но си сопомям че ми направи впечателение ), но разбира се както с всяка комплексна идея, нюансите се губят в последствие и в последващите присвания (на трудовете на Хевисдайд) остават само повтарянето на формулировките.
Добре е да се четат нещата в оригинал, разбира се препоръката е за тези който има тази лингвистична възможност.

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #874 -: Декември 02, 2017, 11:27:32 am »
Здравейте,
В никакъв случай не желая да теоретизирам темата – напротив – но като чета как се коментира нещо, което е толкова просто изпадам в потрес. Отидох толкова назад във времето само за да напомня, че още от време оно има различни мнения за явлението магнетизъм.
Но да оставим Фарадей, Максуел, Ампер и Хевисайд. Да видим какво е отношението към това явление в наше време. Цитат: „ ...Изучаването в миналото аналог магнитостатиката е без връзка с действителността, тъй като магнитните маси не съществуват. Ето защо този аналог е без физически смисъл и повече не се разглежда…..“- проф. М.П.Златев  „Основи на електротехниката“ изд. 1964  стр.417 гл. „Магнитни полета“.
Пиша всичко това, за да знаят експериментаторите които се занимават с магнетизма какви стени трябва да пробиват, или прескочат, за да имат някакъв успех.
А като успеят, което им пожелавам най-искрено,  веднага да залягат, защото там стрелят с истински куршуми, а не с думи.
Бъдете!
Иван

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #875 -: Декември 02, 2017, 09:15:51 pm »
Здравей колега Иван БГ,
Мога да прибавя, че може да се направи тунел или коридор и да минеш отвъд без много зор, просто трябва намек и въображение.

Първото нещо е изкривено или нелинейно пространство или елемент. Тъй като магнитите са линейни елементи то трябва да се подредят нелинейно, примерно на буквата V,Z,S,+ или VV,ZZ,SS,++, кладрат или пирамида. Подредбата на магнитите e 1% талант и 99% работа.

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #876 -: Декември 05, 2017, 12:57:07 pm »
Здравей колега mi68,
Прав сте за стената, може и по-лесно, ама аз все…… по трудният начин.
Що се отнася до принципите, така е. От доста време следя  патентованите конструкции на бюрото в Америка, почти съм прегледал над 250 патента и над 90% са на принципа който споменаваш по-горе. Много рядко се използва за основа РОТАЦИЯТА като принцип. Вярно е така е по-сигурно и по-лесно, но ъгловият момент е много слаб, може би затова Моамер Йълдъз в клиповете си слага само перка на двигателя, а не генератор.
Знам ли, може и да не съм прав, но така си мисля.
А що се отнася до процентите за таланта и работата, мисля че пропускаш процентите за финикийските знаци. Това хоби струва пари и то много. Така че…не знам колко процента ще трябва и за тях.
Поздрави, бъди все така позитивен!
Иван
« Последна редакция: Декември 06, 2017, 01:38:37 am от Maistora52 »

Неактивен Vector

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 410
 • Рейтинг: 467
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #877 -: Декември 15, 2017, 09:32:49 am »
Някой пробвал ли е тази схема на Харолд Джонсан?имам нужните магнити...
Ясно че е работеща, но при работа дали се размагнитват магнитите?
« Последна редакция: Декември 15, 2017, 03:45:07 pm от atos »

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #878 -: Декември 15, 2017, 12:26:24 pm »
Здравей Векторе,
не мога точно да видя как са разположени магнитите. Но моят съвет е:
-При създаване на магнитните полета, да има отстояние между всеки магнит. Да не са плътно един от друг. Най доброто отстояние е ширината, или дължината на магнитите.
- Ако екранираш, остави луфт между магнита и материала с който екранираш.
-След като направиш полетата направи опит да измериш тяхното привличане, или отблъскване и от време на време проверявай дали има някаква промяна в стойностите.
- По принцип с разноименните полюси, може да се направи работеща конструкция, само когато не се прилага ротацията като принцип.
Бъди
Иван

Неактивен Vector

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 410
 • Рейтинг: 467
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #879 -: Декември 15, 2017, 01:52:34 pm »

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #880 -: Декември 16, 2017, 02:10:49 pm »
Здравей Векторе,
Това е реплика на патент от Хауърд Джоснън. Това е номерът, US 4877983 A, Ако искаш да видиш подробностите активирай го.
Тайната е в сърповидния магнит.
Той и другаде го използва. Виж си първата снимка.
Бъди
Иван

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #881 -: Декември 17, 2017, 08:17:13 am »
Здравейте,
Започвам от познатата теория.
Имаме статични полета магнитно и електрическо и динамично поле електромагнитно, връзка между тях.
Имаме статични полета гравитационно и инерционно и динамично поле гравитационно-инерционно, връзка между тях.

В последните клипове се ползва магнитно поле и инерционно т.е половината от възможните полета и от макета не може се изкара мощност. Трябва да се въведе ПОВ (самовъзбуждане). Това е патент на природата примерно макет на атом.
Имаме радиална инерционна центростремителна сила от електрично поле (Кулонова сила) и центробежна сила от магнитното поле (Амперова сила, тази сила е зависима от посоката на въртене, следователно имаме съгласувано еднопосочно въртете).
Друг пример за центростремителна сила е гравитацията при орбитален спътник. Центробежната сила от криволинейното движение. Тази сила не зависи от посоката и орбиталния спътник е в безтегловност и той не може да напусне орбитата защото липсва ПОВ.

Ако се погледне магнитен диск на Сърл се вижда ПОВ по постоянен ток. Тъй като имаме въздушни междини между магнитите и много високо съпротивление, следователно трябва високо напрежение за стартиране. При работа въздуха се йонизира, тока се увеличава и напрежението спада.
 
Основен извод липсва самовъзбуждане за генераторен режим, но темата е НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА така, че всичко е точно.
« Последна редакция: Декември 17, 2017, 12:47:30 pm от atos »

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Рейтинг: 354
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #882 -: Декември 17, 2017, 01:50:04 pm »
Здравей mi68,
поста Ви е добър, даже много добър, но и е много всеобхватен.
 Опита който имам през годините ме е научил, че за да се овладее това явление наречено МАГНЕТИЗЪМ, което на пръв поглед изглежда елементарно е много трудно.
Но така е в природата.
ГЕНИАЛНОСТТА НА ТОВА ЯВЛЕНИЕ Е В ПРОСТОТАТА.
Вие казвате „Трябва да се въведе ПОВ (самовъзбуждане). Това е патент на природата….“, но ние имаме перманентен магнит, т.е. набутали сме в едно парче желязо малко прав ток и то се е превърнало в магнит. В този случай имаме само три възможности. Да запазим максимално дълго свойствата който има, така както е при тонколоните, или да увеличим свойствата на това парче желязо, или да ги унищожим. Убеден съм че можем да постигнем и двете свойства, без да използваме наново „Божата искра“.
КАК?
Това става само с експерименти и анализи.
Вие твърдите, ….“че има центростремителна сила на магнитното поле, следователно съгласувано еднопосочно въртене“…това не е така. Всеки магнит сам за себе си трябва да се разглежда като постоянен колинарен вектор, а магнитното поле превръща тези магнити в копланерни тъй като лежат в една и съща равнина. И независимо че полетата се правят от едноименни полюси то те имат една и съща директриса и са равни по сила, но всеки магнит има  в себе си противоположни посоки. Затова е трудно да се получи това еднопосочно въртене. Ето тука се крие „ЗАЙЧЕТО“
КАК ДА СТАНЕ ТОВА ЕДНОПОСОЧНО ВЪРТЕНЕ?
Ако ставаше лесно…
Бъдете
Иван

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #883 -: Декември 17, 2017, 04:09:22 pm »
Здравей колега Иван,
Не ми се разбира поста, за това давам уточнения.
ПОВ-ПОЛОЖИТЕЛНА обратна връзка. Уточнявам коя е ЕДС инерцията и гравитацията.  Обяснявам връзката между
гравитация-инерция и електричество и магнетизъм.

Електричество имаме заряд съответно едноименни заряди се отблъскват, разноименни се привличат.
Магнит едноименни полюси се отблъскват, разноименни се привличат.
Съпосочни токове се привличат, разнопосочни токове се отблъскват (Амперова сила).
Две маси се привличат, при въртене се отблъскват.
Общото между горните четири явления е радиалната енергия, по радиуса.
Протонът е зареден +, а електрона - , Кулоновата сила е на привличане, ако и Амперовата сила е на привличане електрона ще падне на протона, ще се излъчва ренген и гама подобно на падане на  веществото към Черна дупка и материята анихилира.
Амперовата сила зависи от посоката на тока и да е на отблъскване електрона трябва да се върти в определена посока Т.е съпосочно, това имам предвид. За това имаме правило на дясната ръка и свитите пръсти. Обратна логика няма Кулонова сила на отблъскване, Амперова на привличане (двете сили образуват променлива еластичност/гъвкавост/ капацитет), освен в генератори на СЕ.

Електричеството и магнетизма са две страни на медала и вървят заедно. Две страни на друг медал са гравитация и инерция и те вървят заедно, електрона има свойство маса.
Връзката между тези два медала е вортекса, външната неелектрическа сила е гравитацията, а тока на проводимост е СЕ. За това се наблюдават гравитационни ефекти при устройства на СЕ.

Мисля, че стана ясно защо с магнити и инерция не може се извади добра мощност. За това трябва ПОВ, ток на проводимост, униполярна и биполярна индукция, дъвкани неща.   
« Последна редакция: Декември 18, 2017, 01:19:32 pm от atos »

Неактивен Vector

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 410
 • Рейтинг: 467
Re: НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА
« Отговор #884 -: Декември 18, 2017, 12:22:01 pm »
Мембрана.