Автор Тема: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников  (Прочетена 85487 пъти)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 631
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Нищо не пречи на бръмбара да си ползва три ефекта едновременно – конвенционална аеродинамика, подпомогната от антигравитация и протекция на ципестите крила от надкрилките :)

Nizo, ти не беше ли привърженик на Лийдскалнин? Отхвърли ли правдоподобността на неговите експерименти и заключения? Той е един от мнозината, вникнали  дълбоко в основните принципи на природата и го показва чрез опитите си. Това, което той нарича “фина магнитна субстанция, преминаваща свободно през материята” е точно това, което други наричат етер, ефир и т.н., който притежава спонтанната способност да се поляризира в различни познати ни сили. Можем да наречем етера и “мармалад”, но да не заемаме думичката на ИванБГ :D Наименованието наистина няма никакво значение.

Зарежи я светлината. Всички силови ефекти като гравитация, магнетизъм, Лоренцови сили, инерциални сили, и т.н., не са възможни без наличие на такава фина среда, която да предизвика тези кинетични взаимодействия между себе си и материалните тела (както и между самите тела). Защо се е провалил експериментът на Майкълсън-Морли? Защото те са търсили разлики в движението на Земята спрямо статичния етер, за какъвто тогава са го смятали. Работата е там, че етерът съвсем не е статичен, а се държи като флуидна среда. Земята се върти, увличайки флуида със себе си и така си създава етерна вихрушка, която се върти заедно със Земята. Ето едно клипче, което показва как конвенционалната наука чрез жироскопи в орбита доказва това “усукване тъканта на пространството”, както те го наричат: http://vbox7.com/play:2ff11b9013

А ако се погледне от флуидна гледна точка, нещата стават толкова по-лесни и реалистични... Да вземем за пример трепкащите миражи, които всеки е виждал през топлото полугодие над шосетата и магистралите. Да не би това да е “изкривяване на пространството”? Разбира се, че не. Този рефракционен ефект се получава поради промяна в плътностите на средата, сиреч въздуха. Какво представляват гравитационните лещи около масивни космически обекти? Абсолютно същият ефект – промяна в плътността на средата, сиреч етера. Чиста флуидна механика и нищо повече. Ей го този ефект и в друга флуидна среда – водата: https://www.youtube.com/watch?v=3YO4TTpYg7g

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 808
 • Рейтинг: 143
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Низо, аз и друг път съм казвал, че науката се води от философията (любов към мъдростта). Философията казва, че всички неща си приличат, т. е. подобни са. Това подобие се нарича аналогия. Именно затова аз дадох примера с Coanda effect. При него имаме отстраняване на въздуха над "летящата чиния" чрез издухване или чрез въртене на диск. Когато въздухът над "чинията" се маха, там налягането спада, но под "чинията" остава да действа атмосферното налягане и то я избутва нагоре. Не е важно как се постига, но направи ли се разлика в налягането на "чинията", тя ще се задвижи. Всички далечни взаимодействия на тела като гравитация, електростатика и магнетизъм в крайна сметка се осъществяват чрез създаване на различно налягане по повърхността на тялото. Разликата в налягането образно може да се илюстрира по следния начин. Представи си, че двама души те натискат с ръце - единият те натиска отляво, а другият те натиска отдясно. Ти си в преса, но ако двете натискащи сили са равни, това няма да доведе до твоето преместване. Достатъчно е обаче единият от двамата натискащи те да спре да те натиска и тогава ти ще се преместиш под действието на другата сила. Точно това става при Coanda effect. Абсолютно същият принцип може да се използва и във вакуум като просто трябва да се научим да задвижваме ефира. Точно това правят и така наречените НЛО.
   Аналогията е главна движеща сила в науката.
   Ето тук има демонстрация на Coanda disk aircraft:
https://www.youtube.com/watch?v=IK0Zics-7dw
В лявата ръка човекът държи конец за да спира въртенето на "чинията".  Ако горе се сложат два срещуположно въртящи се диска това въртене ще се избегне.
   А ето ви пак истинска чиния (НЛО-прилагам файл) - много ясно се чува, че вътре се върти някакъв флуид. Но независимо от начина, трябва да се прави разлика в ефирното налягане както го обясних по-горе за да се ускорява даденото тяло.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 207
 • Рейтинг: 230
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
NIZO етерът е доказан от Тюрен! За моя изненада, щото и аз не знам всичко, етерът се оказа елемент "124", а не "0", както се изписа в една друга тема. Това което Тюрен е направил е равносилно на това, което е направил Тесла. Знам, че никой от форума или малцина, ще си отворят очите с труда на Тюрен, но съм сигурен, че ще активността им ще намалее тук или изчезне, просто защото, ще разберат, че къща не се строи, като започнеш от покрива.

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 613
 • Рейтинг: 230
 • Thoughts become things!
Цитат
Nizo, ти не беше ли привърженик на Лийдскалнин? Отхвърли ли правдоподобността на неговите експерименти и заключения?

Да, привърженик съм, защото Лийдскалнин е написал книга, която не може да се отрече. След всяко отделно твърдение относно магнетизма/магнитните потоци, той е дал доказателствен експеримент. Той е описал нещата много по-логично, спрямо съвременната наука и в този аспект, съвременната наука е изпаднала в догматичност относно магнетизма и електричеството. Лийдскалнин обаче никъде не е писал за антигравитация. Единствено е писал, че знае как са строени пирамидите, което общо взето не значи нищо.

Цитат
Всички силови ефекти като гравитация, магнетизъм, Лоренцови сили, инерциални сили, и т.н., не са възможни без наличие на такава фина среда, която да предизвика тези кинетични взаимодействия между себе си и материалните тела (както и между самите тела).

Да, ето с това съм много съгласен. Финната среда е магнитната субстанция на Лийдскалнин и тя е механична/реална/материална, защото може да пренася кинетична енергия. Забележи обаче, че магнетизма не е убягнал на науката, защото има материални проявления, които могат да бъдат изследвани. Науката обаче не твърди, че магнетизма е движение на частици и с това е изпаднала в заблуда. Щом магнетизма може да пренася кинетична енергия, то той е механична субстанция. Според мен именно тази заблуда води до грешно разбиране на Тесла. Тесла явно не се е заблудил и е знаел, че електричеството и магнетизма са механични проявления и той ги е изследвал като такива. Например в статията си за безжичното предаване на енергия, той дава механични аналози на двупроводното предаване и на еднопроводното предаване на енергия. Предполагам сте чели, че Тесла обяснява електричеството като некомпресираща се течност. Т.е. пак работим с механика. Погледнете ли трудовете на Тесла от тази гледна точка, започва да става ясно какво е искал той. Щом имаме некомпресиращ се флуид, то очевидно той може да предаде енергия на огромни разстояния БЕЗ загуби. Трудността която обаче изниква е това, че ако този твърд флуид няма към какво да отдаде вложения му импулс/енергия, то той мигновенно ще я върне назад. Тесла се е борил с това мигновенно връщане на енергията, защото от гледна точка на нашия енергоизточник, това е съпротивление, а то създава загуба на енергия. Вдигал е напрежението, скъсявал е импулсите и т.н. Най-добрата му идея е била да предава енергията през разрядник, за да не може да се върне импулса назад, но очевидно и това не е сработило. След това е пробвал да гаси разряда с магнити и електромагнити. Не твърдя, че това е точно идеята на Тесла, но според мен в това което казвам има не малко логика, а и експериментите му сочат в тази посока.
Други хора като Бедини работят в другата плоскост на този проблем, че обратен импулс ще има винаги и то по-добре да работим с него, отколкото против него. Интересното е това, че от механична гледна точка, няма как да имаме по-голям обратен импулс спрямо това което сме вложили. Лийдскалнин обаче казва, че всеки проводник в нормално състояние е "пропит" с магнитна субстанция, защото тя е навсякъде. Лийдскалнин казва, че AC всъщност генерира ток, защото на всяко преминаване през 0-лата, в проводника навлиза магнитна субстанция, която бива изтласквана на следващото колебание. Това е логично, защото очевидно AC стига по-далеч от DC. Ta ако разгледаме Бедини от тази гледна точка, то е напълно обяснимо, защо Бедини има приток на енергия. Той пулсира масивни намотки и източва магнитната субстанция. За да се подчертае този ефект, трябват масивни намотки. Дългите проводници обаче имат и голямо съпротивление, което ще рече, че освен дълги проводници, те трябва и да са дебели.

Иван Димов, очевидно коанда ефекта работи. Аналогията му в електромагнетизма е асиметричния кондензатор, който също работи. Нека обаче не наричаме магнетизма и електричеството ЕТЕР, ЕФИР или набиращия популярност термин МАРМАЛАД. Асиметричния кондензатор може би е добра база за нов вид двигатели, но не и за СЕ.

Edin, няма лошо да кажеш, че Тюрен е доказал етера. Кажи как го е доказал. Какъв е експеримента и какво се наблюдава при този експеримент? Интересно с какво етера е различен от магнетизма или електростатиката. Дай повече инфо, че да видим за какво иде реч.
Има една мисъл, която звучи така:
"Невероятните твърдения изискват невероятни доказателства!"
« Последна редакция: Март 19, 2015, 06:07:15 pm от nizo »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 207
 • Рейтинг: 230
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Няма как да ти преразкажа 1200стр. труд, пък и това пак е строеж на къща, започнат от покрива. Цената на знанието в случая е около 22лв. и не е задължително да си практикуващ радиестезист, за да прочетеш книгата. Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 631
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Nizo, преди време драснах някои мои разсъждения относно механизма на токовете според Лийдскалнин, може да ти е интересно: www.garaja.net/viewtopic.php?f=6&t=163&start=20

Не претендирам за достоверност, но поне аз така си навързах нещата.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 727
 • Рейтинг: 139
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • http://www.4shared.com/account/dir/8Lu4dgzG/sharing.html
здравейте hyparh, преди няколко дни съвсем случайно попаднах на интересен материал, та в него във един от разделите намерих един вид "потвърждение" на някои важни аспекти в концепцията за т.нар. "Ритмодинамика", (която съвпада с моето виждане, което много отдавна изразих тук под формата на прикачен текстов документ със наименованието "факторът Оз", забележителното е че тази концепция се споделя точно ясно и конкретно от напълно независими източници като между другото аз самия незнаех че се нарича "Ритмодинамика", а даже и не предполагах че може да съществува въобще подобно нещо).

п.п. моля, модератора да премести поста във раздел: "Манипулиране на реалността",благодаря!
« Последна редакция: Февруари 20, 2016, 12:30:47 am от x_name41 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 727
 • Рейтинг: 139
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • http://www.4shared.com/account/dir/8Lu4dgzG/sharing.html
Re: мини НЛО-то от Кера
« Отговор #112 -: Ноември 16, 2016, 06:56:56 pm »
за hyparh бих искал да пусна един един стар добре документиран случай на близки срещи с НЛО и непосредственния контакт с него. Човек ако се зачете внимателно във статията ще види че се открояват ясно два момента (ако не е бил предварително запознат със материалите и детайлите относно летящата платформа на В. С. Гребенников, човек въобще не би обърнал внимание). Първият момент е свързан със конфигурацията на отворите, която се наблюдава при експериментите на ентусиасти по ефекта на кухинните структури. Вторият момент е описанието във статията на особенностите които проявява мини НЛО-то, което директно кореспондира със характеристиките отнасящи се за летящата платформа на Гребенников (неработоспособност във влажна среда). На момчетата им се отдало да надзърнат през процеп вътре във апарата, оказало се че имало сложна електроника, най вероятно апаратът представлява някакъв високотехнологичен дрон на напреднала неизвестна извънземна цивилизация предназначен да изпълнява определена мисия.

<a href="https://www.youtube.com/v/AKSUP3_zwLg" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/AKSUP3_zwLg</a>
<a href="https://www.youtube.com/v/l0wsFlq2IR0" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/l0wsFlq2IR0</a>източници: http://www.kosmopoisk.ru/artefacts/70/
                  http://deco-pon.org/index.php/page/kara_jiken
                  http://ufojikenbo.blogspot.bg/2015/11/kera.html

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 554
 • Рейтинг: 133
 • Пол: Мъж
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #113 -: Ноември 16, 2016, 08:49:23 pm »
Die Glocke

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 631
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #114 -: Ноември 16, 2016, 10:04:53 pm »
Мерси x_name41, не бях чувал за този случай в Япония. Подредбата на дупките действително е в същия стил, само че на дървената кутия не са дупки, а просто черни точки или поне приличат на такива... възможно е кутията да е увита в найлон и това да ги замаскирва, но не може да се прецени добре. На видеото може да се види около 1:40мин.: https://www.youtube.com/watch?v=AYYx4Kef3Tc Не мога да кажа точно каква им е ролята, но едва ли са там просто за декорация.

coke2k, наистина прилича на умалена версия на The Bell :)

Неактивен Коев

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 110
 • Рейтинг: 22
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #115 -: Ноември 17, 2016, 08:14:07 pm »
Здравейте! В по-предните постове от темата, стана на въпрос как пчелните пити ще се наелектризират.
Пчеларствам от 15 години и от опит знам, че в килийките на питите, в които е отглеждано пило/ различни по възраст ларви и какавиди/ има хитинови обвивки, които остават плътно прилепени към вътрешната стена на всяка килийка.Тези обвивки се оттделят при линеенето на пчелната ларва в стадия какавида, когато килийките са затворени от порести восъчни капачета/ запечатано пило/.
Колкото по-дълго е стояла питата в пчелното гнездо /кошера/, толкова повече поколения пчели са оставили какавидни хитинови обвивки в килийките .Тези пити са и по-тъмни на цвят- от светло-кафяви до черни, със силно удебелени стени на килийките заради наслоените през годините хитинови обвивки.
От килийките на такива стари/черни/ пити, се излюпват по-дребни пчели заради по-малкия обем на килийките.

Неактивен Коев

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 110
 • Рейтинг: 22
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #116 -: Ноември 17, 2016, 08:39:58 pm »
Пчелната пита е двустранна, има килийки и от двете страни, а по средата има восъчна основа.
За да се получи подходящата пита за експеримента, ще трябва да се среже питата по основата на две ,,полупити'', или да се изстърже едната и страна до основата и дъната на килийките от другата страна.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 568
 • Рейтинг: 216
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #117 -: Ноември 02, 2017, 10:59:03 pm »
    Доста неща прочетох за Гребенников и стигам до извода, че той не е използвал надкрилки на бръмбари за своя гравитоплан, първо защото много е обичал природата и насекомите и по ред други причини. Размишлявам от известно време, какъв материал може да се използва за гравитоплана на Гребенников, който да е сходен със структурата на надкрилките на бръмбарите и ми хрумна да проведа някои експерименти с графит. Графита е със слоеста структура и атомите му, са подредени на шестоъгълници, каквато е формата на пчелните пити и най-важното той е електро проводим. Графит на прах намерих, графитени пръчки, намерих, графитена боя също намерих, но не можах да намеря графитени плочки да речем с дебелина 1-2 мм. Някой да знае от къде мога да се снабдя с такива плочки.
http://lingvoprofessional.ru/30617

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 631
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #118 -: Ноември 03, 2017, 09:39:17 am »
Привет mito_kupona,
Виж това: https://en.wikipedia.org/wiki/Pyrolytic_carbon

Пиролизният въглен, пресован на малки плочки, има свойството да левитира над силно магнитно поле (примерно неодимов магнит). Над единичен магнит левитацията е нестабилна (плочката се приплъзва встрани) и трябва събиране на поне 4 магнита, за да може плочката да се "заключи" в стабилно зависване над тях.
У нас не съм виждал да ги продават, но от чужбина може да се закупят, аз преди време си поръчах две такива малки плочки от Ибей.

Имай предвид, че много от следите относно такъв тип антигравитационни платформи, водят до това, че са използвани ситни метални мрежи като основа на двигателя.
Тук може да прегледаш отговор #46, където са описани други подобни платформи: http://mazeto.net/index.php/topic,9693.msg76320.html#msg76320

Успех!

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 448
 • Рейтинг: 41
 • Пол: Мъж
 • Това, което БОГ не е дал на човека, никой не може.
 • Скайп: ksurnev
Re: Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
« Отговор #119 -: Ноември 03, 2017, 03:08:14 pm »
Мито, картинката е като структурата на ГРАФЕНА...

http://www.rusgraphene.ru/market

СЕ от Смолян - Коцето