Автор Тема: Статия на Тесла относно безжичното предаване на енергия  (Прочетена 7943 пъти)

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 687
 • Thoughts become things!
Хубаво е да прочетете статията и да осъзнаете какво казва Тесла в края на статията, там където се пишат изводите. Пропуснал е да спомене, че Земята е куха, но е казал, че може да получаваш повече енергия в приемника, отколкото си пратил?!

Неактивен Entalpii

 • Активен
 • **
 • Публикации: 278
  • http://tayna.cf
Хубаво е да прочетете статията и да осъзнаете какво казва Тесла в края на статията, там където се пишат изводите. Пропуснал е да спомене, че Земята е куха, но е казал, че може да получаваш повече енергия в приемника, отколкото си пратил?!


Подобряваш проводника, с който "окъсяваш" кондензатора, а късото трае не само по-дълго, но и излъчва повече! Противно на формулата!Защо не се преподава от Образователната.? Какво образУва тя.?
ОБЩЕСТВОТО В СЯНКА дали ще СИ спести такова ЦЕННО ПОЗНАНИЕ.?
Та това е владеене и на климата!

Неактивен epwpixieq-1

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 483
 • Пол: Мъж
 • e^(пi)+1=0
Да бяхте натиснали линка и да видите номера на Патента! Или трябва юзернейма си да сменя с номера на Патента???
...
Няма да отговарям три или даже два поредни пъти, че да не му стане криво и на някой друг.
Имам предвид, че при квантовите процесори го няма типичното електронно отпушване и запушване на "електронни ключове".

Този патен го знам от доста отдавна, предполагам преди още вид е да се заинтересувате от (и може би да сте чували за) Тесла изобщо. Термините който хвърляте нямат нищо общо с това което Тесла е патентовал. Първо трябва да осъзнаете какво означава резонантен ефект и след това да го използвате като термин. В допълнение, "свръх проводимост", в смисъла на термина който се използва днес в науката, не знам какво вие лично  разбирате под такъв термин (или дали изобщо го разбирате), не е застъпен в този патент, а и изобщо във който и да е патент на Тесла. Прочетете повечко това което Тесла е публикувал, ако разбирате езика естествено, и след това почнете да коментирате. С хвърлянето на помпозни термини, от които си нямате понятие, само представяте колко не сте запознат с техния смисъл.

Защо не се преподава от Образователната.? Какво образУва тя.?
Ако прочете повечко, как е еволюирала съвременната образователна, или по скоро инструктираща, система тогава може сам да си отговорите на този въпрос. И няма никаква световна конспирация както вие си милите.  Корпоративни интереси и влияние на университетско и изследователско ниво има, това си е факт. Но основното което е, за съжаление, е неразбиране на това което е правил Тесла, и вие, въпреки вашия интерес, за съжаление демонстрирате такова отявлено неразбиране.  В допълнение образователната система е създадена да дава основна информация за едно познание, дали е добро или лошо това е друг въпрос, след това е лично въпрос на човек дали ще го доразвие и по какъв начин.

ОБЩЕСТВОТО В СЯНКА дали ще СИ спести такова ЦЕННО ПОЗНАНИЕ.?
И оставете "ОБЩЕСТВОТО В СЯНКА", то не е виновно (ако има такава организирана прослойка разбира се), никой не може да накара един човек да не мисли, немисленето е лична характеристика на определен индивид. Ето при вас, загадачното обществото не ви натяква неразбиране, но явно вие, както е видно от коментарите ви, бръщолевите какви ли несвързани словосъчетания, и със своето невежество, по отношение на работата на Тесла, внасяте по-скоро вреда отколкото полза за изясняването на неговата научно-изследователска дейност

Ако наистина имате желание да разберете Тесла, започнете от неговите патенти на механични устройства като например https://teslauniverse.com/nikola-tesla/patents/us-patent-514169-reciprocating-engine
така, малко по малко, ако имате интелекта, ще осъзнаете как той е мислил изобщо за динамичните системи. И че от негова гледна точка няма такъв термин като "свърх проводимост", а само високо ефективна/икономична система, независимо дали говорим за механична или електрическа, която се стреми да запази своята динамика, като минимизира съпротивителните процеси.

Запознайте се и също така с неговите записки от Колорадо Спригнс, понеже е смешно да се говори за разбиране неговите (електрически) патенти, без човек да се е запознали и анализирал основно тези записки.

Неактивен Entalpii

 • Активен
 • **
 • Публикации: 278
  • http://tayna.cf
Този патен го знам от доста отдавна, предполагам преди още вид е да се заинтересувате от (и може би да сте чували за) Тесла изобщо. ...

Ако имате нещо да разясните за топлинните/ЕНТАЛПИЙНИТЕ машини - има други раздели. А така, с ПРОТЯЖНИ и МНОГОПОСОЧНИ СЛОВЕСНИ НАБРОСКИ, целта Ви е друга.
...

Къде школата и ВУЗовете преподават криогенни осцилатори на Тесла, според Патента му.?