Автор Тема: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52  (Прочетена 24595 пъти)

GTV

 • Гост
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #15 -: Септември 04, 2013, 09:10:31 pm »

А който "не е в час" със ситуацията във Форума - да прояви малко повече въображение. Нужно ще му е, за да схване поне първата част от първия пост тук! - защото сме на крачка от отварянето на Раздел "Направи си сам!" - където всеки може да ни занимава със своите дейности "за ползу роду"... а и не само!
 8) 8) 8)

   :) :) :)

             Майсторе, ще трябва да свикваш с хора като ЕДМ- електроникс! Някои хора копаят изкопи, други катерят Фуджи?  ;)
« Последна редакция: Септември 04, 2013, 09:45:56 pm от GTV »

Strashimir

 • Гост
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #16 -: Септември 04, 2013, 11:04:01 pm »
Недейте така да се отнасяте към ЕДМ Електроникс, все едно е някакъв провокатор или завиждащ.... Аз не го усещам така. Аз го усещам като много критичен и много рязък (дори груб и арогантен), но в никакъв случай провокатор, отричащ другите постижения.... Човека търси ИСТИНАТА и ДОКАЗАТЕЛСТВА за нея. Да, рязък е, да, груб е, но може би му е писнало от "лъжепророци" (никак не визирам Майстора). Просто за всяка дума, написана във форума иска ясно доказателство, снимки, видео, графики, формули или каквото там се полага.

Не знам какъв е конфликта с Майстора на частни съобщения, но мисля, че той е необходим коректив на прекалено самозабравилите се колеги (изобщо не визирам никого), които "хвърчат" из облаците...

Така, че недейте така крайно се изказва за него - явно доста се е "напатил" от изобретатели...

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 616
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #17 -: Септември 05, 2013, 09:16:46 am »
Добро утро!

Никак не ми се губи време в глупости и излишно тракане по клавиатурата. Много мразя разговори стил "ученички", така че по темата.

1. Майстора НЕ е направил ВСЕ ОЩЕ и НЯМА в момента самозадвижващ се магнитен мотор. НЕ е мошеник, видяхме се лично. Ентусиазмът от началото на годината го накара да води темите си във форума по този начин, защото се смяташе, че му остават броени дни работа до завършване на някои от моделите.

2. ЕДМ е груб и арогантен и е страхотна дървена глава. И аз съм попадал в конфликти с него по някои от темите и имам 100% доказателства на моя поглед върху нещата.
...
(допълнение от MZK)
Майсторе, ако искаш и имаш желание допиши, че оценявам дълбоко труда ти към форума (и че другите трябва да го ценят), и че всичко това щеше да се реши само с 1 изречение от твоя страна: "Да, работих, вярвах и смятах, че ми остават броени дни работа, но сгреших. Сега продължавам разработките."
Иначе, както виждаш, някои хора са много пиперливи...
« Последна редакция: Септември 05, 2013, 09:59:31 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 681
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #18 -: Септември 05, 2013, 09:17:09 am »
С тази тема пак "оплетохме конците"...
Пак се започНа с интриги, пак кой-какво, с кого, как! - не ви ли омръзна бре, КОЛЕГИ!? Оставете най-сетне тия "лични" мнения и отношения. Оставете тия "доказателства", тия "лъже-пророци" и "мошеници"... Да има ги, много са, но това не бива да ни дава повод да се "хапем" един друг, да се "ритаме по кокалчетата", да се присмиваме и заяждаме за чужда сметка... и изобщо да се превръщаме в зверове...
За всичко си има цивилизован и възпитан начин. Но... явно някои предпочитат да са извън нормите за благоразумни взаимоотношения... И това не може да се толерира! Тук не е цирк! Ние не сме смешници или буфосинхронисти...
И който прекрачва границите на ПРАВИЛАТА (Форумът си има ПРАВИЛА), и който публично уронва моралните и етични НОРМИ - държи се арогантно, нагло, присмехулно, заядливо, грубо и все в тоя ред - просто не е за тук и отива "аут"...
За пореден път апелирам, съсредоточете се върху разработките си, без да се занимавате с интриги... Дръжте се на висотата на Световните Научно-изследователски постижения и Изобретателски дух...
... другото е вечно изтичащата през пръстите ни "вода"...
Заключвам и тази тема, защото се превръща в поредната "клоака"... сори!
...
MZK - благодаря ти за подкрепата И СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ - ИЗБЪРЗАХ И СГРЕШИХ, но което НЕ означава, че съм излъгал, или че намерените Принципи не работят! НАПРОТИВ - РАБОТЯТ И ОЩЕ КАК!!! - ИМА И ДРУГИ ПОТВЪРЖДЕНИЯ - В МРЕЖАТА - ЗА ТОВА!
... ама толкова добре съм показал на снимки и видео в съответните теми ТЕЗИ принципи  че по-добре не може... И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГИ ПРОБВА И САМ ДА СЕ УБЕДИ! - и не само това, ами и имат продължение, рационализиране и безкрайни възможности за доусъвършенстване...
...
Благодаря и на всички останали с ЯСНИ И ОТВОРЕНИ СЕТИВА, С ЧИСТИ И СВЕТЛИ УМОВЕ, С КРАСИВ И ТВОРЧЕСКИ ЕНТУСИАЗЪМ - и просто работещи за НАШЕТО ОБЩО БЛАГО БОРЕЙКИ СЕ СРЕЩУ СТАТУКВОТО И ЕНТРОПИЯТА, И имащи естествената склонност да ПРАВЯТ ДОБРО НА БЛИЖНИЯ.
ЗА ТОВА СМЕ ТУК!
НЕ ЗА ДРУГО!
« Последна редакция: Септември 05, 2013, 10:09:38 am от Maistora52 »

Неактивен vesod

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 59
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #19 -: Септември 05, 2013, 07:48:35 pm »
Да, Майсторе точно за това писах,че темета е безмислена, ако беше написал това с червените букви в другата тема, всичко щеше да приключи там. Нито съм искал да те обиждам или да се подигрвам.
За мен ти си от хората мотори на този форум и пак ти пожелавам успех. Не е грешно човек да направи грешка, важното е да я осъзнае и да не я повтаря.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 681
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #20 -: Септември 21, 2013, 06:25:16 pm »
Просто си нямате на представа колко съм се нахъсал да си продължа "баш ""майсторската"" работа" - по магнитните двигатели... защото съм намерил блестящи "с кристален звън" решения на проблемите, които ме споходиха с онова динозавърско чудовище, което трещеше, скърцаше, виеше и се трошеше напук на всички оптимистични очаквания. То е надлежно разглобено и чарковете си чакат своя ред...
Решенията са в два основни варианта - 1. Със собствено механично осъществено самозахранване и
2. Със собствено генерирано електрическо самозахранване.
Това второто с два под варианта - с линейни соленоиди, и с дистанционните автомобилни "заключалки" (виж снимките отдолу) ... и двете "устройства" имат свръх ниска ел-консумация, която може да се обезпечи от съответен многодисков VAWT...
Пиша това сега и тук, за да отворим поле за продължаване на дискусията - докато аз още се "боря" с моя гаражен канал, който ми "изяде" цялото лято, и с който в момента съм на ... виж снимките отдолу...
Бъдете междувременно СЪЗИДАТЕЛНО критични, като избягвате каквито и да било негативни емоции - те действат разрушително... и се връщат в даден момент към първоизточника си!
Ще ми бъде много приятно да прочета мнения и съвети особено върху Втория основен вариант.
Поздрави!


Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 205
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #21 -: Септември 21, 2013, 09:53:48 pm »
Майсторе
Тая работа така няма да стане. Тези електромагнитчета дето си ги снимал са толкова немощни, че нищо няма да направиш. Определено имаш нужда от много сериозна помощ. Ти като захапеш нещо държиш като питбул ама този път си захапал кокал от бедро на слон "малко е голяма за питбул нали"
Послушай съвета, който ти даде по-рано гецката и карай бавно и полечка като Иван. Остави на заден план самозахранването направи го със външно захранване. Първо направи работещ макет после ще дойде ред и на прототип. Защото да знаеш хиляди хора са качили Еверест, но никой не го е качил на един дъх. Бързай по-бавно да стигнеш по-далеко.
Иначе стискам палци да успееш.   
П.П. мислех да ти го пратя на личния, но реших, че това е валидно за още доста хора от форума. Дано да се замислят и други.   
« Последна редакция: Септември 22, 2013, 04:03:10 am от Maistora52 »

Неактивен Vector

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 455
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #22 -: Септември 21, 2013, 10:16:07 pm »
Да си призная, доста се вълнувам :) откакто Иван е във форума, и работя над нещо, което е почти готово.... Поздрави!
http://vbox7.com/play:dae8b738
« Последна редакция: Септември 22, 2013, 04:01:32 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 681
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #23 -: Септември 22, 2013, 04:56:13 am »
Звучи конструктивно! - но соленоид-четата въобще не са толкова слаби-чки колкото изглеждат. И точно най-дребното от тях е най-подходящо, защото отпаднаха междувременно почти всички досегашни ТЕЖКИ елементи и натоварвания. Същото важи и за "ел-заключалките"... Истината и за двете "устройства" е, че всъщност са доста мощни - и двете като такива се използват в почти всички съвременни автомобили за задвижване на разни лостови системи, клапи, заключалки и пр. - които все са клеясали, мръсни и трудно подвижни. Въпроса в крайна сметка обаче опира да подходящо намерената "лостова система". - точно както "наш" Архимед (от Сицилия) "споделя": "Дайте ми опорна точка и ще повдигна Земята" - с най-обикновен лост (от Първи и/или от Втори род).
Много ми се иска всички заедно да викаме "Еврика!", защото в случая точно лостовата система реши проблемите. Няма я тежката "шейна", няма го триенето, няма го лашкането на тежките магнити... провалили предишните ми конструкции. Бих казал, че остана само намереният по-рано РАБОТЕЩ принцип плюс още две-три ценни находки.
Да - захапал съм като питбул - Thanks! - и отчитам всичките си предишни неподходящи и погрешни конструктивни решения, още повече - винаги много внимателно СЛУШАМ съветите ви, съобразявам се с тях и "много бавно бързам"... затова сме тук! - да се слушаме!
И аз като Vector, даже още повече се вълнувам, защото за самия мен случващото се (точно с макета) е една много голяма изненада.
Благодаря за "палците" - вършат работа!
Поздрави!
п.п. Ще ме извините за снимките и приказките относно моите строителни "мъки", но те са за извинение, и за обяснение - защо не работя по ЗАДАЧИТЕ!... пък може и на някого да свършат работа, знае ли се!?


Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 534
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #24 -: Септември 22, 2013, 09:22:44 am »
Здравей Майсторе дойде ми една идея можеш ли да използваш този линеен двигател за управлението на твоите магнитни мотори.http://www.youtube.com/watch?v=9EygBS8RMv0

Неактивен Иван БГ

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 365
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #25 -: Септември 22, 2013, 11:49:36 am »
Здравейте,
колело път не прави, валякът е този след който могат да минат всички. Съгласен съм с теб Радико, че много хора са се качили на Еверест и никой не е успял на един път. Затова е важно базовият лагер да бъде максимално близо до него, за да можеш да го качиш когато искаш и да имаш сили да слезеш. Защото на Еверест не се живее.
Бъдете...
Ивановец

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 681
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #26 -: Септември 22, 2013, 07:07:32 pm »
Krasias, принципът на задвижване на дадения в линка линеен магнитен двигател е твърде различен от този в моите конструкции. Ще си пречат взаимно. Не става. За управлението съм се ориентирал към схема с блокинг-генератор. Трябва само (като дойде момента) да се доизмисли в схемата му едно резисторно управление на честотата на импулсите - да могат да се забавят до 1-2 Hz, но и да могат да се ускоряват до 4-5000 Hz. Сигурно е, че е измислено, но още не ми е попадало пред очите.
...
Бих допълнил казаното от Иван БГ, че нашият Форум е точно Базовият ни лагер. И за да се изкачат на "Еверест" два-трима - помагат двеста-триста. Трябва!
Спомням си един наш Голям алпинист, който загина, но изкачи Върха точно на един дъх. Без кислород, без маска и без никаква жал към себе си!... точно като "питбул"!
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 07:29:09 am от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 205
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #27 -: Септември 22, 2013, 07:40:41 pm »
Христо Проданов се казваше алпиниста. Това не беше подвиг беше безумна честолюбива постъпка която постави на карта живота на поне още 5 човека.
Неговият на губещата карта. Дано да не се получи такова нещо и с нас. Правете спирания за аклиматизация колеги, иначе става като Христо Да го прости Господ, че споменаваме името му. 

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 534
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #28 -: Септември 22, 2013, 07:45:56 pm »
Майсторе идеята ми е да се използва само принципа вместо кобилици и други механични приспособления за придвижване на управляващия магнит.Не да правиш двигателя а да вземеш една стъклена тръбичка в която да поставиш управляващия магнит а отстрани на два диска да поставиш магнити на определени места да го го направляват назад напред.Извинявай не съм правил такива двигатели и може да греша но по натам и аз може  да се пробвам.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 681
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Re: Относно "кервана, кучетата" и разработките на Maistora52
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2013, 05:49:17 pm »
Използвам случая, да изразя НАЙ-ГОЛЯМАТА СИ ПРИЗНАТЕЛНОСТ И БЛАГОДАРНОСТ НА PRP ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО КОЕТО МИ ОКАЗА В ТРУДЕН МОМЕНТ ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАРАЖА ТОВА ЛЯТО.
PRP, пускам няколко снимки тук специално да видиш ЧРЕЗ твоята ФУНДАМЕНТАЛНА ПОМОЩ КАКВО СТАНА!
Просто образцов кофраж! 8) 8) 8)