Автор Тема: Евтино лекарство срещу рак укривано от фармацевтичните гиганти  (Прочетена 13547 пъти)

котенце

 • Гост
Някой може ли да ми каже със сигурност дали чая от котешка стъпка действа противотуморно ако ври(защото срещам и двете мнения)? Благодаря предварително.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Въпросът ви "котенце" не е еднозначен и не е решен. Трябва да се консултирате с книгите на Петър Димков, а директно с Еню Миланов. Първият е отдавна вече в "друга обител", но неговите 4 тома със сигурност засягат и "котешката стъпка" в аспект противотуморно въздействие. Неговите рецепти общо взето са сложни за изпълнение, но в специализираните билкови аптеки (особено тази в София на ул. Богомил - в близост до бул. Мария Луиза) могат да изпълнят и по сложни рецепти.
Предполагам (не съм търсил), че Еню Миланов има и сайт, или поне електронен адрес, ако ли не, потърсете координатите му в Асоциация Феномени (бивш младежки дом "Лиляна Димитрова" до парка Заимов) - той е много вещ билкар.

котенце

 • Гост
Благодаря за отговора.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Освен, че съдържа впечатляващо количество водородни атоми в структурата си, Хлорофилът, който го набеждаваме като съставка на прословутата "зелена течност" която кара водата да гори, очевидно има още много скрити тайни в себе си!
Ето още нещо за борба с ракови и други патологии с използването на Хлорофил  съдържащи "илачи":
Цитат
"...ХЛОРОФИЛ
   Важно е правилно да се използват уникалните природни възможности на спирулината. Да се извлекат полезните съставки на това водорасло, като се запазят в активно биологично достъпно за човека състояние, съвсем не е лесна работа.
   Учените от изследователската лаборатория “Рада-фарма” (Москва) са разработили уникална технология за извличане от спирулина на активни компоненти, именно на тези които са и помогнали да оцелее през ледниковия период.
   Важното е, че компонентите са не просто смес, а комплексна субстанция. И никой, дори най-мощния компютър не може да създаде такъв набор от полезни свойства, какъвто е създала самата природа.
            Хлорофилът е растителен пигмент, придаващ на растенията зелен цвят. Той е като антена, която улавя енергията от слънцето за да я изразходва за образуване на хранителни и полезни за растението вещества. Но ролята му не се ограничава само в това. Съществуват потвърдени данни за това, че хлорофила участва при пренасянето на хранителни вещества в човешкия организъм. Та нали по химична структура хлорофилът прилича на хемоглобина, транспортиращ кислорода към тъканите. За това хлорофилът е способен да оказва ефект подобен на хемоглобина  - да увеличава нивото на свързания кислород и  ускорява азотния обмен.
Към днешна дата са доказани следните ефекти от хлорофила:
    Способства укрепването на клетъчните мембрани;
    Извеждането на токсините от организма;
    Подобрява функциите на щитовидната и задстомашна жлези;
    Усилва имунната функция на организма, ускорявайки фагоцитозата.
Освен тези удивителни качества, хлорофилът е в състояние да предотвратява патологични изменения в структурата на ДНК. Някои учени смятат, че за сметка на това хлорофила блокира първия етап на превръщане на здравите клетки в ракови.
За първи път научни данни за хлорофила се публикуват в “Американско хирургически списание” през 1940 г. След две години, за първи път съединения на хлорофила се използват за медицински цели. С течение на времето те започват все по-широко да се използват за профилактика и лечение на сърдечно-съдови, обменни, инфекциозни  заболявания и атеросклероза.
            По думите на американския биолог К. Birsher, хлорофилът е акумулатор с концентрирана в него слънчева енергия. Той през 1978г потвърждава влиянието на хлорофила върху общия енергиен обмен на клетките. На тази основа се базира стимулиращото действие на хлорофил-съдържащите хранителни добавки, с общо укрепващо действие, които се появяват все повече и повече.
            Но стимулацията на организма е ефективна при наличието на достатъчно големи резерви в организма, когато има какво да се стимулира. А ако няма? Все по-често се срещат състояния на изтощена имунна система, когато енерго тонизиращото въздействие се оказва неефективно. Тогава процесът на търсене и унищожение на болни клетки, който е  основна задача на имунитета, е съществено затруднен.
Това вещество, помагайки на имунитета, е способно точно да разпознае и унищожи болните клетки с изменена клетъчна обвивка.
Цитотоксичният ефект е свързан с преобразуването на молекулярния кислород в клетъчните структури в активна форма, която предизвиква силни окислителни процеси в поразената клетка и нейната гибел.
Активния кислород възпира много възпалителни реакции и нормализира имунните процеси. Например под негово влияние се подтиска синтеза на ДНК и деленето на клетките; активира се апоптозата (програмираната гибел на клетките), което предупреждава за прогресията на злокачествени процеси. (Wiseman H., Halliwell B., 1996).
Но процеса за получаване на активно съединение на хлорофила е твърде сложен и труден. Работата е там, че това съединение практически е невъзможно да се задържи в такова състояние и е много трудно да се управлява процеса. То бързо се окислява от въздуха, светлината, киселините в стомаха, губейки значително своите уникални свойства. За “консервация” на активния хлорофил са правени опити със соли на метали, специални биоклъстери. Но голяма част от начините за химическа стабилизация го правят по-малко активен и неспособен да оказва ефективно системно въздействие.
            Въпреки това, благодарение на съвременните достижения в биохимията и медицината, се появяват първите успехи в това направление.
Скоро стана известно, че в Русия вече е създадена и патентована специална технология за получаване на стабилно съединение на хлорофила, което избирателно унищожава болните клетки а помощта на активен кислород.
            Към днешна дата този процес е изключително скъп  (целият процес включва 4 големи стадия и 19 под стадия), затова флакон активен хлорофил не може да струва евтино.
Продава се 500 мл = 75 лв
            Безусловно, по-голяма част от съединенията на хлорофила носят на организма само полза. Руските учени интензивно работят върху опростяване и поевтиняване на промишлените технологии. Надяваме се, че в близко бъдеще производството на препарати, съдържащи активен хлорофил, ще стане по-просто и достъпно и всички до край ще можем да получим целебните свойства на природата в една капка или капсула.
Откриване на новите свойства на хлорофила
Търсенето на ефективни препарати на базата на натурални биологически активни съединения е дейност на много фармацевтични компании. Но тези препарати оказват общо укрепващо действие и стимулират само хуморалния имунитет. Необходимо е да се получи по-широк, избирателен и управляем ефект на само по отношение на защитните сили, но и по отношение на изменените, “болни” клетки на организма.
            В тази връзка, вниманието на руските учени е привлечено от хлорофила и производните му. За първи път водоразтворими производни на хлорофила за медицински цели използва Е. Шнайдер (САЩ) през 1942г. През 1986г. в научната литература се появяват публикации за успешно използване на производни на хлорофила при провеждане на фото динамична терапия при онкоболни.
            Днес съществуват много хранителни добавки, създадени въз основа на хлорофила или го съдържат в състава си. Въпреки, че този зелен пигмент е широко известен и и за него едва ли може да се каже нещо ново, през 1999г. в лабораторни условия при експерименти с хлорофил получен от спирулина се отделя ново съединение, наречено Радахлорофил С.
            Това съединение е действащ енергиен елемент на хлорофила, съхранен в активна форма по специална патентована технология. В следствие използването на високо технологичен процес при преработката на растителните субстанции, се появява особеното свойство на Радахлорофил С – да разпознава както чуждите за нас микроорганизми, така и патологично изменените наши клетки и да се натрупва в тях. След като се натрупа Радахлорофил С преобразува разтворения в клетката кислород в активен. Активния кислород кати изключително мощен окислител, предизвиква увреждане и гибел на болната клетка. Едновременно с това Радахлорофил С стимулира обменните процеси в здравите клетки, способства за увеличението на абсолютните стойности на имуноцитите с 30-40%, съществено увеличавайки активността им за достатъчно дълъг период от време (6 месеца).
Благодарение на гореописаното, са постигнати резултати на успешно лечение с Радахлорофил С на тежки стафилококови инфекции, бактериално изчистване, трофически язви, ерозии. Унищожават се бактериите в раните, патогенните микроорганизми и гъбички в червата.
Сред допълнителните свойства на Радахлорофил С са: положително въздействие върху кръвоносната система (подобрение на периферното кръвообращение, нормализиране на артериалното налягане, намаляване нивото на холестерола, предотвратяване на тромбообразуването), стимулиране на клетъчното дишане и общата обмяна на веществата, стимулиране активността на собствените стволови клетки. Последното е доста переспективно във връзка с популярната напоследък ревитализация (подмладяване).
Освен това увеличаващото се натрупване на Радахлорофил С  в туморните клетки забавя прогресирането на злокачествените процеси и способства за неговото обратно развитие.
Това откритие е причина за създаването на нови медицински препарати за лечение на рака и ново направление в онкологията – фотодинамична терапия."

Аз нямам думи... просто ще засея люцерна в двора и почва ежедневно косене и мачкане с преса! - пък да видим. Иначе се продава в специализираните аптеки и магазини за биопродукти. Набирате в търсачката "хлорофил" и действате.
Има го и на сравнително ма-а-алко по-ниски цени: https://www.hfy.eu.com/bg/x/%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 08:01:26 pm от Maistora52 »