Автор Тема: Антигравитация и Свободна Енергия  (Прочетена 52345 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 998
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #165 -: Юни 30, 2018, 04:04:46 pm »
Жалки сте, спамерчета негодни, нищо не става от вас - и чеп за зеле даже  :)
А аз отивам да работя.

ХА ХА ХА  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
присмял се Хърбел на Щърбел.
А във врачанско викат:
Подръж ми мамо копилето да отида да се присмея на оная, че е курва.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #166 -: Юни 30, 2018, 04:10:56 pm »
PyroVeso, далеч съм от мисълта, че това са някакви невиждани съединения. Кеше просто ги нарича по друг начин – дали за заблуда на някого или просто за да пригоди нещата към неговата теория –  той си знае. Вероятно е второто, понеже той почти всичко наименува по друг начин. Това не е критерии за погрешни и неработещи неща или измама. Примерно Шаубергер също е имал свой собствен речник относно природните проявления (който никой от обикновените учени не е разбирал), а е правел високоефективни съоръжения на нови принципи, върху които са си чесали главите и най-видните инженери. И не само той... Тесла... и вероятно още доста други бележити имена. В крайна сметка не е важно как се наричат нещата, а дали работят или не.
Не е изключено, когато въпросните карбонати на Кеше се използват по правилния начин (и подредба на материалите), да се прояви търсеният ефект – примерно прословутата икономия на ток при неговите устройства.

А пък черно нанопокритие, което може да се постигне по каустик метода или с газова горелка, не е нищо повече от окис (или въглеродно покритие, ако се прави с огън), т.е. и тук няма нищо чудно и невиждано, но дали някой се е сетил да го направи по този начин (върху проводници) и да провери дали ще има някакъв ефект при протичането на ток? Преди време бях попадал на информация относно аномалия при консуматори, вързани към стар тип ел. инсталации с оголени проводници. Консуматорите работели чудесно, но се оказало, че не се дърпа почти никакъв ток от мрежата. Накрая се сетили, че вероятно покритието, което се образувало върху проводниците в продължение на много години, играе някаква роля. Този случай няма нищо общо с Кеше, бях попадал на него случайно.
Но в общи линии изглежда, че Кеше се опитва да приложи същия метод в контролирани условия.
Също така водата от карбонатите (не самото съединение) влияе много осезаемо върху растежа на кълнове (личен опит). Кълновете поливани с вода от цинков карбонат примерно стават доста по-едри и растат по-бързо от тези с обикновената вода.


Напълно съм съгласен с mito_kupona, че антигравитация не съществува. Това е погрешен термин. Може би най-важното тук е да имаме предвид, че етералните потоци са два - един от небето към земята и втори от земята към небето. По-някаква причина материята е по-чувствителна към първия, който всъщност е гравитацията. Другият поток причинява левитацията. Ако той бъде успешно блокиран (с подобно), то тогава ще възникне доминираща над гравитацията съпротивителна сила, която ще издигне обектът/субектът. Като блокиране на речен поток с някаква плоскост примерно.

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 589
 • Пол: Мъж
 • Това, което БОГ не е дал на човека, никой не може.
 • Скайп: ksurnev
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #167 -: Юни 30, 2018, 05:07:23 pm »
Мито, тези филмчета "тепат" съвременната физика отвсякъде. Ако това е вярно, обяснението на всички явления ще се окаже много елегантно и просто. Ще потърся и другите серии, ако са излезнали и ги има.
Тези филмчета трябва да се гледат поне по два пъти, като четенето на библиятя.
А спорещите в темата или не знаят руски добре, или са много дресирани от ортодокаслната физика.
Никакъв коментар за сега, освен на Хипарх.

Активен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 881
 • Life is a DIY project!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #168 -: Юни 30, 2018, 05:26:00 pm »
Работи, работи!

Работи, че си чакам златото...
или очакваш аз да ти го дам, та да ме светнеш на свещените тайни на "оргона"?
Хайде от мен да мине - може и платина или диаманти да са :)

И между другото, пак повдигам въпроса (тук пред форума) - ЗАЩО при високоволтово искрене във въздуха, или в разхерметизирана електровакуумна лампа, се получава не някакво друго, а точно ВИОЛЕТОВО оцветяване? Ти твърдиш, че е от "оргона".. Грешен отговор!
Ако не беше във въздух, а в среда от неон, примерно, дали цветът нямаше да е някакъв друг, а? Или там "оргонът" е различен?

Животът ти е изпълнен с чудеса и вълшебства... Отивай да "работиш" и нови да откриваш!

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 560
 • Пол: Мъж
 • e^(пi)+1=0
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #169 -: Юни 30, 2018, 05:36:34 pm »
Caduceus,
 И ако учителите на колегата бяха създали необходимите условия той да може в 7-ми клас да направи няклко утайки (примерно да смеси разтвор на син камък с разтвор на сода за хляб), щеше прекрасно да знае какво е това "ганс".

PyroVeso, те много неща се преподават в училищата и университетите но колко от тях се разбират и могат да се използват.
Всички които са на този форум са учили Български, някои владеят и други езици, но колко от нас могат да пишат разбрано (интелигентно/inteligible) или даже да формират свързани комплексни мисловни картини които да бъдат изразени в повече от 5-10 параграфа?
Това което се "преподава" в училищата и университетите по физичните науки не е края на познанието а началото (или по скоро азбуката на това познание), до колкото съответства с реалността защото, в някои случеи, може да е Флоджистирано познение ( за разбирането на термина накрая, на коментара). Този който си мисли, че света е това което му е преподадено или показано в училище, е човек които няма нужда да търси и научава нещо ново (или може би ограничен във вижданията си човек), и обикновено той не става за изследовател.
За да има човек разбиране за природата той винаги трябва да си остане "дете" тоест да има това чувство на "учудване" когато забележи нещо ново и интересно. Всички хора които ние наричаме "учени" (или по скоро изследователи, понеже тях никои не ги е учил на химия или физика) от историята са го имали това детинско чувство за търсене и намиране на нещо ново. Ако това изчезне или закърнее в човека, то това накърнява много неговите възможности за намиране на нови и полезни комбинации на елементи и процеси в природата.
И понеже, въпроса беше донякъде за химията, ето един химик ( Робърт Мърри Смит ) в които е останало „детето“ и от които, според мен всички може да извлечем нещо:

https://www.youtube.com/user/RobertMurraySmith/featured

През вековете, химията и физиката са били интересно занимание ( обикновено за заможните), като по-този начин те са занимавали интелекта си с интересни "учудващи" проблеми. Само през 20-ти век, тези занимания се превръщат в индустрия.

И в допълнение ето как теории които се приемат за "истина" за процесите във химически експерименти могат да забулят мисленето на хората. Флоджистон е теорията, създадена на база на експериментни, която е забулвала реалността в химията в продължение на 100 години, като е изразявала че всеки материал които гори има в себе си съединение флоджистон които е горивният елемент:

https://en.wikipedia.org/wiki/Phlogiston_theory

Бил е необходим един век докато Лавоазие (https://en.wikipedia.org/wiki/Antoine_Lavoisier) и Престли  (https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Priestley), но по скоро в обратен ред, не откриват елемента Кислород, и не слагат край на тази изкривена измислица.
« Последна редакция: Юни 30, 2018, 05:56:45 pm от epwpixieq-1 »

Активен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 881
 • Life is a DIY project!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #170 -: Юни 30, 2018, 06:41:49 pm »
Epwpixieq-1, точно флогистроновата теория мислех да дам като пример за отклонение на мисленето и на търсенето в стари, отдавна отречени теории или неверни посоки.

Не мисля, че можем да обвиняваме нивото на преподаването, което поне по мое време (~80-те години) беше чудесно. Сега, кой от колегите тогава е бил незаинтересован, кой е бягал от час та да пуши цигари в тоалетната, или е цомбил женки, това също не ни интересува, тъй като в един момент (според мен - около 20 годишната си възраст), човек става достатъчно зрял и самостоятелен индивид, за да осъзнае, че тук-там е пропуснал нещо в образованието си, да се върне назад и да се дообразова (има библиотеки, списания, достатъчно научна литература, а напоследък и изобилие от информация онлайн). ОСОБЕНО преди да тръгне да става "изобретател".

Извинявай, ама човек, който е тръгнал да ми разправя за нещо ново и напълно непознато за мен, а в същото време аз да го виждам, че е гола вода в отдавна известни и елементарни неща, е няма как да го взема на сериозно, сори... Особено когато е с някакви комерсиални цели и ходи та лъже-маже хората да им вземе парите. Да слага лепенка със свое лого на врата на чужд офис, да ходи да снима някаква стая отвътре, и после да разправя, че това бил неговият офис, в който правел оптимизатори, с които бил известен по цял свят... Болна работа!

Между другото, клипчето с метрономите от mito - забелязвате ли върху каква основа са поставени всички? И забелязвате ли какви движения извършва накрая тя, основата? Ето това синхронизира метрономите, а не някаква тайнствена сила. Както се забелязва  някъде по средата, някои от метрономите успяват да се синхронизират и в противофаза. Ако на фибрана, който служи за основа се закачи писец, то той би рисувал много интересни фигури както при стартирането на метрономите, така и при завършения процес на синхронизация.

Активен MTM

 • Активен
 • **
 • Публикации: 250
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #171 -: Юни 30, 2018, 10:07:01 pm »
Напълно съм съгласен с mito_kupona, че антигравитация не съществува.
 Съществува и още как. Всяко действие има противодействие. В случея, дали ще се казва Антигравитация или ще се прекръсти е все едно. Ако тя не съществуваше, щеше да настане космически апокалипсис.
 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #172 -: Юни 30, 2018, 10:23:33 pm »
========

Извинявай, ама човек, който е тръгнал да ми разправя за нещо ново и напълно непознато за мен, а в същото време аз да го виждам, че е гола вода в отдавна известни и елементарни неща, е няма как да го взема на сериозно, сори... Особено когато е с някакви комерсиални цели и ходи та лъже-маже хората да им вземе парите. Да слага лепенка със свое лого на врата на чужд офис, да ходи да снима някаква стая отвътре, и после да разправя, че това бил неговият офис, в който правел оптимизатори, с които бил известен по цял свят... Болна работа!
=========
Явно става дума за мен - и понеже казаното е клевета, се налага да отговоря.
Който желае, може да дойде на място в Ловеч при мен и да говорим - ако е заинтересован искрено от това което правя. Адресът ми е посочен в контактната форма на сайтовете ми:
www.jiznenost.com
www.optimizatori.com
а имам страница за нещата ми във Фейсбук - https://www.facebook.com/Zdravniustroistva/

В първия сайт, раздел "За нас"
http://jiznenost.com/zanas.html

може да гледате и две видеа от предавания във ТВ1 /те ме поканиха/, за да видите че не се крия и си измислям някакви неща.
В момента имам дванадесет крайни и доказани продукта, повечето от които се изнасят зад граница. Работим с колегите /екип от четири души/ и по няколко нови проекта, които тази година ще се завършат и са уникални. Вероятно ще се отрази и в пресата.
 
А Пировесо... вие си преценете /след като видите нещата с очите си/ дали е клеветник и лъжец или не. На мен ми падна тотално в очите и повече никакви коментари няма да правя, не си заслужава. И поради липса на реакция от модератор, форумът също олеква, затова нека си останат празнодумците и клеветниците в него - но без мен. Спирам и аз като EDM да пиша, че да не дразня тролската сган - за да руши на воля.
Поздрави.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 287
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #173 -: Юни 30, 2018, 11:12:06 pm »
Ами ще си позволя да попитам, ти защо не посети Асоциация Луи Тюрен, но сега каниш хората, при теб да дойдат?
Виж сега Кадуцеус, ако човек е честен и искрен и знае какво прави, никога няма да клинчи.

Цитат
Който желае, може да дойде на място в Ловеч при мен и да говорим

Не, тук бъркаш. Хората не искат да им се говори, а да им се покаже и докаже, че нещо работи коректно.
Ще можеш ли да го направиш това? Аз имам едно предложение. Изпрати ми една кутийка, да я измерят в Асоциация Луй Тюрен. Само едно измерване, как влияе на общата вълна на човека. След това ще ти я върна непокътната. Разходите за моя сметка. Съгласен ли си?


Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 406
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #174 -: Юни 30, 2018, 11:16:45 pm »
...Изпрати ми една кутийка, да я измерят в Асоциация Луй Тюрен. Само едно измерване, как влияе на общата вълна на човека.

Давам мило и драго да присъствам на измерването... :) Измерване на оргонен хармонизатор (или каквото беше там) с линеал (или каквото беше там)...

Неактивен tobo1

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 337
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #175 -: Юни 30, 2018, 11:42:46 pm »
Юлиане, обра точките. Не мога да спра да се смея на глас. Евала за лафа.

Активен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 881
 • Life is a DIY project!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #176 -: Юли 01, 2018, 12:25:32 am »
Към всички колеги:
(мисля, че и преди съм писал по въпроса, но ще пробвам пак)
Кой е най-ценният ресурс, който имаме на този свят - единственият, който по никакъв начин не можем да възстановим?
Отговор: Времето.
Така че всеки, който ви губи времето по някакъв начин, който ви разправя алабализми, хлъзга ви по съмнителни, стари или с нищо недоказуеми "теории", праща ви линкове да четете с послание "който може - да мисли", кани ви "на място да дойдете да видите", въпреки, че той ви дължи обяснение и доказателство на вас, а не вие на него, насочва вниманието ви към неща, "в които трябва да вярваш", за да работят... - той определено не ви е приятел. Нито пък "работи" в някакъв ваш интерес. Той си има някакви негови си интереси и цели, (да не анализираме тука какви...), но в края на краищата резултатът от всичко това е, че губи вашето време на тази земя.

Edin, безсмислено е... Нито при тебе ще дойде поисканото нещо, нито при мен...

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 900
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #177 -: Юли 01, 2018, 02:30:53 am »
Дискусиите палят страсти, само нека не се излиза от добрия тон!
Явно различният начин на мислене провокира низки страсти у някои?
ТОЛЕРАНТНОСТ, господа спорещи!!!
Всички (с минимални изключения), които сте писали в последните 10-15 поста, сте доста над средното ниво интелигентни!
Хайде сега, дайте си сметка - човекът срещу вас е умен и вие го знаете, той е убеден в това, което пише...опитвате ли се да вникнете в мисълта му, достатъчно толерантни ли сте? Или всеки чете и не допуска друга гледна точка освен собствената си?
Целта на дискусията не е да наддумаме опонента си, а да вникнем в мисълта му, да съпоставим неговата теза с логически подкрепи или противоречия! Успоредно с това, да преразгледаме собствените си тези, през неговия поглед!
Получава ли се? Успява ли някой да го направи?

Кадуцеус, тук си прав, но това важи само що се отнася до промишлената индустрия:
Относно разликата в енергийната структура и съдържание на металите в рудниците и обработените, виж завещанието на Николас Фламел - той твърди, че в естествените находища има астрален живот, а металите след обработка вече са мъртви.
Пиша го за тези, които ще ме разберат (със сигурно са поне Кадуцеус, Хипарх и Един) - сетете се защо мечовете и сабите на най-добрите майстори в древността са имали лични имена? Както в Дамаск, така и в Толедо или в някои префектури на Япония..."Екскалибур", "Хочо", "Фудо", "Хонгжо" и т.н...
Жокер - става дума за вдъхнат от майстора "астрален живот", макар и не точно на ниво "божията искра", но това са вече неща, които мнозина от пишещите тук ще заклеймят с "анатема" ;D Не се отнася само за оръжията, много от произведенията на изкуството притежават подобен "живот"!
Да не би да си мислите, че милиардерите, които купуват картини за стотици хиляди, даже милиони, не могат да си поръчат неразличими копия за стотици пъти по-ниска цена?
Защо търсят оригинала? Защото там е запечатана част от  душата на твореца, първичният му порив! И те го усещат подсъзнателно, че картината е..."жива"!

ако човек не учи физика и химия в училище, животът му ще е изпълнен с чудеса и вълшебства.
Да, Весо, училият добре тези предмети ще е опознал изцяло прагматичната им техническа страна и по този начин  (ако спре търсенето, помислил си, че е корифей в областта си), ще остане завинаги окован в убедеността си, че е непогрешимо прав и докрай "изучен"! Когато за един човек животът не е изпълнен с чудеса и вълшебства, има два варианта:
1. Той е БОГ!
2. Той е глупак!
epwpixieq-1 го каза много по-нежно и евфемистично, но...понеже аз съм си простак - карам направо!

MTM, хем си съгласен, хем съществува, как? Антигравитация няма, има липса на гравитация! Има и създаване на гравитация, както и насочването и.

Хипарх, не е точно така (поне не само така)! Не ти цитирам някакви теории, а чиста логика - ако имаше само поток нагоре и надолу, и екранирането на единия създава посока на гравитацията, как би обяснил страничната тяга на НЛО ? Явно става дума за изкуствена гравитационна тяга!
Едно е да  екранираш гравитацията (молейки се лифтерът да не се блъсне в стената, щото става течение от прозореца на мазето), друго е да противопоставиш гравитационна тяга на "нормално съществуващата" и съвсем различно е да управляваш наличната гравитация, играейки си със "жалузите" в материята! Отчети и това - някои от НЛО-тата са използвали сила на отблъскване като щит от мини частици и отломки, дори отблъскват самата атмосфера, създавайки си "пашкул", лишен от триене.

edin, Кадуцеус е прав в случая. Него обвиняват в измама - при него трябва да отидат обвинителите за опровержение или изобличение! Той не е длъжен на обвиняващите с нищо!
Ако не е така, излиза, че Росси, Капанадзе и който още се сетиш, трябва да хукне до всяка точка на света, за да започне да доказва, че постановките му работят? Ми...не е длъжен с нищо на никого, че да ти прави евалла!

ndm....по тънък лед ходиш...и...силата май не е с теб...


Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 900
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #178 -: Юли 01, 2018, 03:06:11 am »
EDM electronics, няма форумно правило, според което мога да наложа бан на акаунта ти (поне до момента и колкото да го желаеш).
То е все едно да заповядаш на жена си -"Скрий ми цигарите" и после да тарашиш къщата цяла нощ.
Колкото и странно да ти се струва, ние, модовете и админите сме принципни хора :D Не можем да "помагаме" в решението на членовете да участват или не във форума!

Да разбирам ли, че отказваш на предложението ми за модератор? Защо?
След като някой има дързостта да обвини друг в нещо, би следвало, обвиняващият да има и смелостта да поеме отговорността за "правилното случване" на нещата?
Това се нарича ДОБЛЕСТ!

П.П.Всеки може да ругае от скамейката (всеки може да пикае по плочките)! Вземи свирката, поеми риска от охулване (бъди мъж - осери тавана)!

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 389
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #179 -: Юли 01, 2018, 09:53:04 am »
Много странно развитие на темата!?
Съобщавам на четящите. Аз овладях противопоставяне на гравитацията, и сега мога да летя.
Как предпочитате да се уверите в това? Вие ли ще се дотътрите до мен, или аз да долетя до вас?