Автор Тема: Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение  (Прочетена 37484 пъти)

gguest

 • Гост
Прочетох някои неща от тази тема и моля някой да ми даде ISSN на публикувано научно съобщение за доказан ефект от така наречената "хомеопатия", проведено клинично изследване по официално признатите от СЗО "слепи" методи с контролни групи.
Аз работя с лекари (клиенти са ми) и много пъти съм питал така наречените "хомеопати" между тях да ми дадат научни потвърждения за ефект.
До сега такова (за доста години вече) не съм получил.
И още нещо - медицината стигна много далеч. Присаждания на органи, клонирания, израстване на нови тъкани (в момента например колегите от Института по Обща и Неорганична химия участват в Европейски проект за получаване на изкуствена костна тъкан!), ДНК анализи, и какво ли още не.
ОБЯВЯВАМ ОФИЦИАЛНО ХОМЕОПАТИЯТА ЗА ПЪЛНА ЗАБЛУДА.
Е, това не пречи на различни индивиди да си вярват в нея, както и Лох Нес -кото чудовище.
И в Дядо Мраз.
 

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 144
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Прочетох някои неща от тази тема и моля някой да ми даде ISSN на публикувано научно съобщение за доказан ефект от така наречената "хомеопатия", проведено клинично изследване по официално признатите от СЗО "слепи" методи с контролни групи.
Аз работя с лекари (клиенти са ми) и много пъти съм питал така наречените "хомеопати" между тях да ми дадат научни потвърждения за ефект.
До сега такова (за доста години вече) не съм получил.

Забелязах преди няколко вечери един пиян да се върти под една улична лампа. Попитах го какво търси, а той ми вика:
 - Изпуснах си си ключа та го търся...
Повъртях се малко с него - няма го ключа. Питам го къде точно го изпусна, а той ми вика:
 - Ей там в тъмното...
 - Е, тогава защо го търсиш тука?
 - Така и така няма да го намеря поне да ми е светло.

 Твоите търсения на доказателства ми приличат на търсенията на този човек.
Ето ти тука един линк, па напиши им едно писмо да ти кажат какво са изследвали:
http://boiron.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=74

А иначе много хора освен в Дядо Коледа, вярват, и че американците са стъпили на луната, и че Кюриосити се разхожда по Марс, и така нататък. Все още светът е достатъчно свободен, за да вярваме или не вярваме в каквото си искаме. Стига да не пречим на другите да правят същото.
В действителност кой лъже повече хомеопатите или хората на които ти вярваш, бъдещето ще покаже. Аз лично съм еднакво сигурен и в едните и в другите  ;)
« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 10:36:20 am от Maistora52 »

gguest

 • Гост
Цитати от Великия сайт:
"През 1989 г. едно френско клинично изпитване..."
"През 90-те години, един американски екип многократно възпроизведе серия от проучвания..."
"Едно проучване е позволило да се оцени действието на..."

и дотам.

Питам: ISSN на публикация в научно издание. КЪДЕ.

От 11.11.2013 година до 13.11.2013 година в гр.Сандански се проведе годишен конгрес по рехабилитация и физиотерапия. Бях поканен като гост. 340 лекари от цяла България. И там се намериха няколко тариката, дето опитаха да правят бизнес от нищото, но станаха за смях за отрицателно време.

Не случайно писах в тази тема, отдавна непопълвана.
И понеже и на мен "бате яде и ми каза", аз пък твърдя, че това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Дано да няма още заблудени, иначе - лошо.

« Последна редакция: Ноември 18, 2013, 10:31:21 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Подкрепям тезата ти gguest!
Според моите разсъждения, Хомеопатията разчита на плацебо ефекта.
Безкрайните разреждания (уж точно еди-колко си пъти!!!) всъщност стават подвластни вече и на т.нар. Брауново движение (с една дума - хаотично такова) - и няма никаква гаранция дали "последната молекула" от едно вещество Е ОСТАНАЛА В ИЛАЧА, ИЛИ Е ОТИШЛА ЗАЕДНО С ДРУГА В СЪСЕДНОТО ШИШЕНЦЕ - С ВЕЧЕ НЕУСТАНОВЕНА ПРОПОРЦИЯ!!!...
Така че, т.нар. хомеопатия в съвременните убийствено замърсени въздух, вода, храна и напитки, си е просто номера: "Пий драги, една "студена вода" ... и ще ти мине!" ...
... или "Трай, коньо за зелена трава)"
Ха-ха!

Неактивен MrDeath

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 43
 • Пол: Мъж
Ами...
Отхвърлям тезите ви.
Майсторе,  не става дума за разреждане, така че да има поне Х или N молекули... доколкото знам става дума за отпечатък, памет на разтвора. Търсите СЕ, а отричате друго подобно на него.

Ако споменавате хора правещи бизнес - хомеопатията е просто едната им среда. Могат да си намерят много и съвсем различни такива. Трябва ли да ги отричаме? Да отричаме, защото не ги познаваме? Чудесно хора... ... търсещи СЕ!

В крайна сметка всеки си вярва в неговият дядо Мраз, дядо Коледа, марсианци, че чак и на лекари  ;D
Аз и моето семейство сме от години само на хомеопатия и ефектът е повече от чудесен според мен! Попадахме няколко пъти и на хомеопати-"бизнесмени", ноо... Попитайте и в английският двор. Ако не се лъжа и там хомеопатията е намерила почва. Ако ли не - търсете си Вашия личен Исус на други места.

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
  Съжалявам, че се включвам отново в безкрайната таема, но "просто не мога да се сдържъ", както казва детето от рекламата. Знам, че хомеопатията винаги ще има поддръжници и противници. За това всяко крайно заключение звучи меко казано пресилено, когато не е подкрепено с достатъчно доказателства. Поради тази причина неразбирам как така някой като  gguest се появява и заключава- "ОБЯВЯВАМ ОФИЦИАЛНО ХОМЕОПАТИЯТА ЗА ПЪЛНА ЗАБЛУДА". Ако това е вожда на Северна Корея е разбираемо, но не е. Орешарски? Също не е. Кой сте тогава? Искате международния номер на списанието с публикации. Няма такъв и няма да има, докато съществуват парите. Ще продължа във вашия дух "И още нещо - медицината стигна много далеч. Присаждания на органи, клонирания, израстване на нови тъкани (в момента например колегите от Института по Обща и Неорганична химия участват в Европейски проект за получаване на изкуствена костна тъкан!), ДНК анализи, и какво ли още не."- И още нещо- медицината стигна ъгъла. Не може да осъзнае неща, които са били известни на хората преди хиляди години. За това и докторите често ги налагат, защото се превръщат в убийци и то не от прекален напредък, а от незнание.
 Няма лошо колегите ви от БАН да изкарат някой лев. Г-н КИХ / директор на ИОНХ/ е умен, а на другите заплатите са ниски. Да не пиша тука кой как е получил титлите си, че е срамно. За проектите парите са ясни. Целенасочени. Разрешават ти да се занимаваш с нещо което да носи пари на някои, а не да направиш нещо за обикновените хора.
  Понеже видях, че си писал и в темата за рака, нека попитам и аз - Защо спряха парите на Евангелос Микелакис от университета в Алберта? Ако незнаеш с какво се е занимавал, ще ти кажа, лекуваше рак с дихлороцетна киселина. Имаше добри резултати и това не се хареса може би на някой. Не съм привърженик на конспирациите, но съмненията остават.
    Това, че някой гледал Дискавъри и чел Нейчър, не го прави велик учен. И в тях има голяма доза лъжа и пропаганда.
Майсторе - и ти сутринта пишеше за музиката, а не се ли замисли колко са молекулите в нея?

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 865
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
Бих искал да посоча нещо много, ама много важно, и надявам се оттук веднъж завинаги да стане ясно на всички същността на проблема. Значи хомеопатията по същество е свързана с алтернативната медицина или "билколечението", важно е да се отбележи, че често първопричината за болестите е на едно по-висше мисловно ниво, което довежда до емоционален дисбаланс, хората подценяват силата на мисълта, но когато един човек с изкривено мислене (и всички негативи от това за продължителен период от време) има конкретно заболяване, често се случва той да не може да се излекува въпреки усилията на медицината или алтернативната медицина (конкретно визирайки хомеопатията), именно там е проблема, че здравословното ни състояние зависи до голяма степен от състоянието на мислите ни, дали са правилни, адекватни, разумни, обективни и т.н., когато има дисбаланс на емоционално ниво е нормално организмът да не може да се възстанови нормално (или въобще да не може да се възстанови) при какъвто и да е вид лечение!
« Последна редакция: Ноември 19, 2013, 08:41:25 am от Maistora52 »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 657
MrDeath говориш за "отпечатък" мога да ти кажа че в конкретния случай с хомеопатията енергийния отпечатък от човека който прави разтвора е в пъти по голям от всичко останало. Така че е нормално понякога хомеопатията да действа но причините са други.

gguest

 • Гост

  Няма лошо колегите ви от БАН да изкарат някой лев. Г-н КИХ / директор на ИОНХ/ е умен, а на другите заплатите са ниски. Да не пиша тука кой как е получил титлите си, ...

Преди вече година и половина, господинът КИХ стана ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН, ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ! И замина! Сега директорът е Г-н ПКС.
Не знам защо изобщо си губя времето да обяснявам неща, които са НАУЧНО ЯСНИ. Аз съм далеч от мисълта, че ще убедя някой гений, написах този пост за РАЗУМНИТЕ ХОРА.
ХОМЕОПАТИЯТА Е ПЪЛНА ЗАБЛУДА и това не може да се промени нито от един, нито от хиляда поста, пък вие си пишете, все пак трябва да се пише нещо.

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
   Извън темата сме, но след като всичко ви е ясно, защо ли пишете тук. Имате си безброй научни списания /дори известия на БАН/. За научна степен се изискват статии там, а не от "мазето". Иначе браво на Европейския БАН. И на другарката Бокова също.
   Сега по-сериозно. Не обяснявате неща, които са ясни. Това "повервайте" го знаем, но не върши работа. Може хомеопатията да е пълна заблуда, но го докажете. А вие какво правите? Искате доказателства за обратното. Е, няма. Но има хора, които твърдят, че помага. Писал съм по-рано, че и аз след като бях 2 дни без глас си го върнах за 1 час с Хомеовокс. Може да е плацебо, може да е захар, може да е дошъл момента да проговоря, но без да има доказателство за нещо, смятам, че не трябва да се дават категорични заключения. Или вие може би знаете нещо повече? Споделете!
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 07:59:23 am от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 144
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
piton2012
така нареченият плацебо ефект или самовнушението, на теб може да ти е повлиял, но нека господина ми обясни какъв е точно механизма с този плацебо ефект при малки деца и бебета - "между другото при тях тези препарати действат по-силно отколкото при възрастните"
Сигурно аз с вярата си съм успявал да излекувам дъщеря си всеки път, когато сме и давали хомеопатични лекарства. Напълно е възможно да има и такъв момент, но той е още по-неприемлив и ужасяващ за господата вярващи в истинността и непогрешимостта на "стандартният модел"
Така де нали всичко е прах и пепел, всичко се състои само от отделни малки прашинки, "частици", и нищо друго.
Много станахме вече тези дето виждат, господин gguest, че това е една огромна нагла лъжа. Щом ви кефи вярвайте си. НИЕ НЕ, не ни кефи. Предпочитаме да търсим истината. 
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 02:02:36 pm от Maistora52 »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 287
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Пак ще повторя въпросът си към противниците на хомеопатията. Как ще обясните, действието и например при кози и крави? С хомеопатия, те започват да дават повече мляко. Има много хора, които си лекуват и домашните животни с хомеопатия. Знам за случай на отровено с арсен куче, което е излекувано, в случая с вербална хомеопатия дори ( от моя позната). Ще припомня, че на Боарон, много от гранулите не работят по неизвестни причини. Ама няма внушение, хипнози и др. При никой не работят. Хомеопатията не работи и при токсини в тялото и затова при бебетата е свръхефективна ( те са най-чисти). Ако сте пробвали хомеопатия и не е имало ефект, причините може да са много, но това не означава, че хомеопатията не работи. Не сочете треската в чуждото око, а вижте гредата в своето.
Използвал съм многократно Баховите есенции и винаги е имало поразяващ ефект. И да знаете, че класическа хомеопатия е едно, Боарон друго, цветята на Бах трето, Рекевег "n"-то. Общото е принципа с разреждането и стимулирането на собствените потенциали. Класическата хомеопатия е много сложна наука, а най-добри са в индийската школа. Там на финалния изпит те вкарват в спешното отделение и някой новопристигнал трябва да го диагностицираш за ДВЕ минути и да му дадеш лекарството. Тук в БГ, можещите хомеопати са на пръстите на едната ми ръка, а пишман хомеопати бол (просто комерс). Та как ще ми обясните, че една крава започва да дава повече мляко след хомеопатично лечение? Ама няма да ви казвам коя е кравата, че е много стеснителна и срамежлива ;)
gguest, доколкото разбирам, ти си дистрибутор на отрови, която лекарите дават на българите. Пожелвам ти тази зима, да си сложиш противогрипна ваксина, а аз ще си карам, на Шуслерови соли.
« Последна редакция: Ноември 21, 2013, 10:37:42 am от Maistora52 »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 287
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 556
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Eвала за последният пост ;D ;D ;D Вижте как капките на Бах решават спора и в тази тема спира да се спори.
  Аз се появявам тук след дълга пауза и виждам, че темата е залиняла.
  Става безсмислено да убеждавам чепати хора дето не се интересуват от градивен спор, който да доведе до истината, а виждам, че и участниците са стигнали до този извод. Иначе при реални доказателства за действие, се чудя как винаги някой успява почти да докаже че не действа, понеже не знае как работи!? Мен какво ме интересува КАК го прави, след като го прави!   В казармата на времето много често го казваха "не ме интересува как ще изметеш тее листа тука- ако щеш си земи прахосмукачка, но искам след половин час да няма едно листо пред КПП-то, разбра ли?!" звучи ли ви познато? Или с две думи казано, тези, които ползваме хомеопатия, си имаме още един и то евтин начин на лечение и по- лесно стигаме до крайния резултат- КПП-то е чисто. А тези дето не й вярват и не я ползват, нямат- КПП-то се мете по трудния и известен вече начин и живота им е по- скъп!
 Странно е, защото това е сайт за алтернативни източници на енергия!
 Ако някой ви докаже недвусмислено, че някой вечен двигател работи, но не ви каже как, ще реагирате така - ще се опитате да разберете как го прави и ако не проумеете ще кажете "това не съществува" Човека ще сложи цена на продукта и ще го рекламира, а вие вместо да си го купите и да си решите проблема, ще го обявите за шарлатанин. Накрая ще се сблъскате с хора, които са го купили и ви казват, че работи и вие ще ги обявите за лъжци! Всичко това ще го направите, защото нямате обяснение как работи!
  Спорът е безсмислен и то защото песимистите го правите такъв! Тук не става дума въобще за наполовина пълна или празна чаша - вие обявявате за празна, пълна до горе чаша с вода! Същата работа стана и с ММS. Хората дето го изпробват ви казват и обясняват, че са се почувствали по-добре, вие "не" та "не" - това е белина, това ще ви изгори червата, хора умрели, бля бля....... Или с две думи да живее д-р Бах и неговите капки! (между другото вършат чудесна работа - ползвам ги и нямам никакво научно обяснение как става това!!! Мноо кофти, нъле- съществувам, живея и съм здрав, само благодарение на плацебо!) ;D
« Последна редакция: Юни 15, 2014, 09:54:12 am от Maistora52 »