Автор Тема: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"  (Прочетена 166590 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #255 -: Август 12, 2017, 04:18:35 pm »
Повечето от нещата измислени и направени от мен са тук - http://amazing-magnet.blogspot.com/
и на тези два клипа:
https://www.youtube.com/watch?v=8yjA9gbpW3s
https://www.youtube.com/watch?v=GgGjRljXxWk
- които са от началните ми разработки от 2014год.
Оттогава изтече доста вода, и нещата днес (към есента на 2018 год) имат вече съвсем друг вид и се намират в заключителна фаза на изпълнение на Управлението им.
Показаните по-долу снимки и кратките обяснения към тази разработка бяха по-скоро един от опитите ми на вариант - утравление. То не ме удовлетвори и всичко беше разглобено на следния ден.
 
Иначе...
в блога ми (от сайтове), съм показал първите няколко десетки от моите разработки. Споменал съм и работещите и НЕработещите конструкции. Важното е, че с прегледни схеми съм показал, на онзи етап от развитие на разработките ми, повечето идеи вкарани в конструкции, които успях да реализирам с ПОДРЪЧНИ средства и материали... НЕ всички споходили ме идеи изобщо. Оказа се, че възможностите за варианти на магнитни конструкции са огромно множество и!
И също както в Космоса, всред безброя от Звезди и планетни системи е възможно да съществува Разум, така и тук, твърдя, че съществува конструкция с магнити способна на Самозахранване - в процеса на своето действие, на базата на вече налична енергия в самите магнити.
Целта ни е просто да я накараме тази енергия да работи.
Дали може да се постигне свръх единичност само с магнити, за мен не е спорен въпрос - МОЖЕ! - но тук има една уловка - само в процеса на действие на магнитите ДОКАТО СЪЩИТЕ СЕ ИЗТОЩЯТ - според начина на взаимопоставяне, същите могат да се размагнитят и за ден, но могат да не се размагнитят и за 400 години (без да се хващаме за думата за онези 15 % които задължително падат с течение на времето).
... естествено, после можем да ги презаредим, да ги намагнитим отново, и така отначало, и така да не попадаме в "здравата хватка" на Закона за Запазване на Енергията, като му противоречим, че с магнитите създаваме енергия от "нищото". Няма такова "нищо". И с магнитите не черпим енергия ОТВЪН конструкцията в която те са вградени. Просто - според мен - магнитите се явяват едни много особени по характер енергийни акумулатори (или кондензатори), които обаче много по малко разпространяват своята енергия извън себе си, и то по уникално специфичен начин.
Установих, че въпреки огромната сила, която създават съответните магнити, същата тази Сила, всъщност непрестанно създава около тях Действено магнитно поле, което в много малка степен отслабва с времето, като   това е в зависимост основно от начина по който сме "разположили" магнитите едни спрямо други...
Просто е. Ако ги разположим един срещу друг с едноименни полюси - силата им ОТСЛАБВА. Точно затова и в тази посока бяха насочени моите търсения - да ги накарам да предизвикат развъртане БЕЗ да са разположени с едноименни полюси един срещу друг. Този "номер" е известен, но към съответния момент не го намерих никъде "употребен"!
Идеята ми е, че всеки който започва своята борба с магнитите, трябва първо много да си поиграе с тях, точно както едно дете с Пумпал в ръцете, за да усети кога, как и по кой начин може да накара "пумпала" с магнити да се върти по-дълго време.
Именно - ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ. По начин който предлагат самите магнити - не ние. Ние, с нашите конструкции сме само "зрителите".
Пак така междувременно - Четете Лийдскалнин. Всичко е обяснил човека, а никой не му признава, гениалността - наред с Фарадей, Тесла и Айнщайн, без да забравяме и останалите хиляди други Гении покрай тях, част от които са в този Форум.
...
Не отварям дискусия. Просто разсъждавам на всеослушание... и не влизам в събеседвания под никаква форма с Тролове и Зомбита.
Казах!

ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

На снимките отдолу показвам един от поредните опити да се справя с Управлението на въртенето в моите конструкции.

Показан е само един първи вариант на УПРАВЛЕНИЕ на т.нар. "развъртач" интегриран към Модела "Терра".
Управление по този начин обаче е неефективно.
Продължавам с други варианти!
Включително и Управление БЕЗ външен източник на енергия.
« Последна редакция: Ноември 19, 2018, 10:49:06 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #256 -: Ноември 21, 2018, 09:19:35 am »
За да работи, т.е. да имаме въртене на РОТОР с магнити спрямо Статор с магнити, Магнитният двигател трябва да има разположеност на магнитите в ПОДВИЖНИ едни спрямо други равнини, които се пресичат при въртенето под определен ъгъл.
Поне в тази дефиниция се вместват моите разработки и ИМАМ ВЪРТЕНЕ още от времето 2013-2014 години, когато на базата на РАБОТЕЩИЯТ модел от концепцията "V-gate" създадох свои концепции, които днес са реализирани в два основни варианта в моделите Terra и Tornado... малко повече подробности в блога ми и в показно от 2014 год. в два клипа, към които съм дал линкове.

За да имаме Свръх-единичен двигател с магнити трябва да се реализират ТРИ ВЗАИМОСВЪРЗАНИ КОМПОНЕНТА:
1. Саморазвъртане
2. Самоподдържане на въртенето и
3. Самозахранване на Самоподдържането.
За целта е необходимо Управление - то не е нито едно от посочените три. Управлението инициира Саморазвъртането, създава условията за Самоподдържане на Въртенето и реализира Самозахранването на системата.
Управлението може да бъде чисто механично или хибридно - с участието на електроника.
Въртящият момент на един магнитен двигател зависи пряко от Масата на Ротора му, от Силата на взаимодействащите си магнити и от тяхното взаимоРазполагане.

 Това са само най-общите, принципни положения.