Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

(1/51) > >>

Maistora52:
Здравейте, и ...

Strashimir:
Извинявам се, Майсторе, много ми харесват твоите публикации (и отношението към форума и живота въобще), но не мога да се въздържа от малко скептицизъм. И аз съм се занимавал малко с магнитни двигатели и достигнах до извода, че не мога да се справя с ефекта на магнитното равновесие, който настъпва рано или късно.

Изчетох ти идейните проекти, не ги разбрах без чертеж (което е нормално).

Разбирам, обаче, че НЕ СИ ПРАВИЛ работещ модел - само на хартия са нещата. Поправи ме, ако бъркам, моля те!

Лек, та чак лековат въпрос: Защо мислиш, че ще работят, че чак пред БАН ще ги представяш?


ПС. За да не бъда голословен да кажа, че съм се борил с:
1. Конструкция "ала Перендев" - замръзва в равновесно състояние....
2. Линеен магнитен "ускорител" - работи, но всъщност силата с която "подаваш" "летящия" магнит е силата, която движи магнита изобщо... (от типа на: https://www.youtube.com/watch?v=1-LJnFZ1QDw )
3. "V" конструкция - примера с кобилицата и гравитацията - но пак замръзва :-)

Като цяло съм фен на магнитния мотор на Камю, но е много сложен за изработка и аз не мога да го направя, дори като експериментален модел-играчка (както другите), а и смятам, че в неговата основа е алуминия, като "екран" ( http://mazeto.net/index.php/topic,3556.msg19076.html#msg19076 ).

Разбира се, не съм постигнал нищо (нищо и не съм поствал), защото нямаше какво да кажа ново, освен теоретичните разсъждения за темата в двигателя на Камю....

ППС: Не ме разбирайте погрешно - ГОЛЯМ ФЕН съм на магнитните двигатели, но се научих да съм предпазливо-скептичен :-)

Strashimir:
Изобщо нямах предвид да казваш и разкриваш каквото и да е от идеите и конструкциите ти! Просто се чудех (защото не го беше казал директно, нито загатнал) дали си правил модели (мини и големи) които да работят. Сега разбирам, че си правил и, че си проверил на практика идеите които си "хванал". Това е супер! Дано всичко се движи както очакваш (за разработките във времето и представянията пред БАН ми е думата....).

Явно си на етап, където 200-300 лева няма да те оправят в проектите ти :-) Търсиш вече точни инструменти за прецизна изработка и майстори шлосери/дърводелци....

Дръж ни в течение ... :-)

Vetap:
Майсторе , май му завиждаш (благородно) на Йълдъз?! - но не през цялото време зад гърба на Йълдъз са стояли инженери. И той е започнал като нас. Още повече, че е бил "ченге", а не инженер.

fade:
Колега явлението си има съвсем конвенционално обяснение, и няма нищо непознато за съвременната наука в този експеримент поне за мен.
Двете плочки са от стомана, и тъй като са добре припаснати една към друга магнитните силови линии по време на протичане на тока през проводника се затварят през тях и ориентират домените в материала, а тяхното магнитно поле пък държи, залепени двете плочки, дори и след изчезване на магнитното поле... също като най-обикновени магнити.  Процепа (който играе ролята на магнитно съпротивление) е съвсем малък следователно и съпротивлението е пренебрежимо малко и магнитните силови линии остават затворени в магнитопровода посредством ориентацията на домените в стоманата. Домените са които поддържат потока в следствие на затвореният контур в стоманените плочки. В момента в който разделите двете плочки, понеже магнитните силови линии се разпадат и домените се дезориентират отново и затова магнитното привличане изчезва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия