Автор Тема: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"  (Прочетена 171527 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 650
 • Пол: Мъж
Здравейте, и ...
« Последна редакция: Януари 20, 2019, 01:55:29 pm от Maistora52 »

Strashimir

 • Гост
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2013, 03:22:04 pm »
Извинявам се, Майсторе, много ми харесват твоите публикации (и отношението към форума и живота въобще), но не мога да се въздържа от малко скептицизъм. И аз съм се занимавал малко с магнитни двигатели и достигнах до извода, че не мога да се справя с ефекта на магнитното равновесие, който настъпва рано или късно.

Изчетох ти идейните проекти, не ги разбрах без чертеж (което е нормално).

Разбирам, обаче, че НЕ СИ ПРАВИЛ работещ модел - само на хартия са нещата. Поправи ме, ако бъркам, моля те!

Лек, та чак лековат въпрос: Защо мислиш, че ще работят, че чак пред БАН ще ги представяш?


ПС. За да не бъда голословен да кажа, че съм се борил с:
1. Конструкция "ала Перендев" - замръзва в равновесно състояние....
2. Линеен магнитен "ускорител" - работи, но всъщност силата с която "подаваш" "летящия" магнит е силата, която движи магнита изобщо... (от типа на: https://www.youtube.com/watch?v=1-LJnFZ1QDw )
3. "V" конструкция - примера с кобилицата и гравитацията - но пак замръзва :-)

Като цяло съм фен на магнитния мотор на Камю, но е много сложен за изработка и аз не мога да го направя, дори като експериментален модел-играчка (както другите), а и смятам, че в неговата основа е алуминия, като "екран" ( http://mazeto.net/index.php/topic,3556.msg19076.html#msg19076 ).

Разбира се, не съм постигнал нищо (нищо и не съм поствал), защото нямаше какво да кажа ново, освен теоретичните разсъждения за темата в двигателя на Камю....

ППС: Не ме разбирайте погрешно - ГОЛЯМ ФЕН съм на магнитните двигатели, но се научих да съм предпазливо-скептичен :-)
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 03:41:09 pm от Strashimir »

Strashimir

 • Гост
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2013, 08:52:18 pm »
Изобщо нямах предвид да казваш и разкриваш каквото и да е от идеите и конструкциите ти! Просто се чудех (защото не го беше казал директно, нито загатнал) дали си правил модели (мини и големи) които да работят. Сега разбирам, че си правил и, че си проверил на практика идеите които си "хванал". Това е супер! Дано всичко се движи както очакваш (за разработките във времето и представянията пред БАН ми е думата....).

Явно си на етап, където 200-300 лева няма да те оправят в проектите ти :-) Търсиш вече точни инструменти за прецизна изработка и майстори шлосери/дърводелци....

Дръж ни в течение ... :-)

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 403
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2013, 02:06:42 pm »
Майсторе , май му завиждаш (благородно) на Йълдъз?! - но не през цялото време зад гърба на Йълдъз са стояли инженери. И той е започнал като нас. Още повече, че е бил "ченге", а не инженер.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:22:50 pm от Maistora52 »

Неактивен fade

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 103
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2013, 04:44:50 pm »
Колега явлението си има съвсем конвенционално обяснение, и няма нищо непознато за съвременната наука в този експеримент поне за мен.
Двете плочки са от стомана, и тъй като са добре припаснати една към друга магнитните силови линии по време на протичане на тока през проводника се затварят през тях и ориентират домените в материала, а тяхното магнитно поле пък държи, залепени двете плочки, дори и след изчезване на магнитното поле... също като най-обикновени магнити.  Процепа (който играе ролята на магнитно съпротивление) е съвсем малък следователно и съпротивлението е пренебрежимо малко и магнитните силови линии остават затворени в магнитопровода посредством ориентацията на домените в стоманата. Домените са които поддържат потока в следствие на затвореният контур в стоманените плочки. В момента в който разделите двете плочки, понеже магнитните силови линии се разпадат и домените се дезориентират отново и затова магнитното привличане изчезва.
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 11:01:27 pm от fade »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 403
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2013, 09:16:31 am »
Няма го вече ВМЗ Сопот. Затриха го. Сега е трудно да намериш кой да ти направи даже отвес в България. И аз съм стигнал донякъде с магнитните двигатели, но докато не завъртя нещо си, па макар и от дърво не смея и да мисля за чертежи. Камо ли да вкарвам "големи пари" в изработка. Вероятно ти си по - напред. Успехи!

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 554
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #6 -: Март 15, 2013, 12:23:09 pm »
 Майсторе, вече сме 2013 година март! Не те обвинявам, ама ако питаш мен нещата около магнитите ти логично залиняват както всичко от този род! Вярвам ти, че си създал нещо гениално, но с официалното представяне нищо няма да излезе както винаги, а и да излезе нещо, то няма да е кой- знае какво! Тук в Стара Загора има един изобретател(изобретил е велосипед с абсолютно нова концепция на придвижване), на когото въпросният велосипед обира праха в един склад вече повече от 10 години! Нека да не става същото и с теб! Аз много се радвам на пост като оня с GEET на вартбург- човека е описал всичко толкова подробно че повече няма накъде! Аз, лично, ако започна да се занимавам на практика с тези неща и направя откритие, първата ми работа ще е да го публикувам на възможно повече места, за да си го направят всички, които могат. Какъв е смисъла да го крия, представям на презентации и да ставам мишена на ония изроди дето прецизно си гледат работата и правят разни кофти случайности в живота на великите хора- те са там, зависими сме от тях и не можем да им избягаме.
 Отвратени сме от властта, а когато става въпрос за нещо такова търсим пак нея за признание! Това е мое мнение, разбира се, не е нужно да се водиш по него, но когато играеш карти и имаш силни ръце, каква полза от това, като опонента ти не спазва правилата на играта?!

Неактивен Toshe

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 27
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #7 -: Март 15, 2013, 02:04:18 pm »
И аз подкрепям последното мнение на 100%. Ако някой открие нещо наистина ефективно и работещо и не извънредно сложно за направа и иска да промени нещо в наложеното енергийно статукво, то единствения шанс е да го сподели по братски и да се откаже от всякаква своя известност, уникалност и намерение за героизъм, пари и признания от обществото и т.н. , В този капан са попаднали най-малкото десетки откриватели. Не, по нормалния начин не става. Без да говоря за конспирации, лошите чичковци и прочие, то аз не вярвам, че с патенти
Свободната енергия може да излезе наяве, само ако някой свободно я сподели с хората, а в тоя форум има достатъчно грамотни хора, които да задвижат нещата нататък. Спомням си че този форум го отворих за първи път 2003, може би 2004, но мисля че не бъркам. Та какво да каже, освен че за десет години не видях абсолютно никакъв резултат. Даже бих казал, че за десет години в света не се получи никакъв резултат за десет години. Имам предвид това, че никой от нас не може да си купи или направи нещо от което да изкара и 50 вата ток или топлина. Ако има такъв нека ме опровергае. Чудя се защо ли пък не и след още десет години да не сме на същото дередже.
Не вярвам по никакъв начин, че някое изобретение от типа магнитен двигател ще стигне до пазара и ще може да се купи. Вярвам, че ако Maistora52 или някой друг е открил нещо, което не е толкова сложно , сподели го и няколко човека го повторят, то чак тогава имаме някакъв шанс за промяна.
Надявам се съвсем скоро да има работещ модел и Maistora52 да може да го демонстрира пред хора от форума най-напред. Мисля, че те са го заслужили най-вече. Хората са важни, а не БАН, Бойко, Европейския съюз или който и е да е друг егрегор.

Неактивен пламгаз

 • Експериментатор
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 103
 • Пол: Мъж
 • не взимай повече отколкото можеш да платиш!!!
  • plamgaz.com
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #8 -: Март 15, 2013, 05:20:14 pm »
  Извинявай "Toshe", но не мога да се съглася с теб. Втози форум съм видял доста добри попадения на наши колеги, като "emm"; "Holandeca"; "Dido112" и ред други. Няма да ги изброявам всичките, за да не пропусна някой. На мен лично този форум ми е помогнал много в професионалното израстване, за което съм страшно БЛАГОДАРЕН!!! Що се отнася до СЕ тя е навсякйде около нас, но все още не сме се научили да я познаваме, защото се опитваме постоянно да правим реплики на разни съмнителни изобретения, пуснати ни от хората на които трябва да "служим до живот". И понеже всички сме оплетени в мрежата на зависимостта (енергийна, финансова и т.н.) трудно ще  успеем семостоятелно да финишираме какъвто и да е проект, затова предлагам да се обединим до колкото е възможно. Готов съм в подкрепа на горенаписаното да помогна финансово (до 100лв.) на "Майстора" веднага и да му пожелая Много Успех  в начинанието.

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 554
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #9 -: Март 16, 2013, 12:25:16 am »
Браво момчета, очаквах опровержения и спорове от ваша страна, а получих одобрение и то доколкото виждам от модераторите! Това че 10 години не се е публикувало нещо работещо и самозахранващо се, мисля, че не е съвсем така- GEET работи, двигателя на Стефан Стоянов- също, Бедини с някой резерви- също работи, а и колко от идеите, които се споделят тук биват изпробвани на практика? Имат ли поне 30%? Ако отговорът е "да", имаме три работещи репликации от 30% може би тези тройки имат някаква символика ;) освен това тези 30% са нещата които можем да сътворим от вехториите в мазето!!! Аз смятам, че това е един добър резултат за бедни хорица като нас, макар че нито едно от трите неща не се самозахранва!
Майсторе едно голямо БЛАГОДАРЯ за разбирането!!! Всички вие по-добре от мен знаете колко изобретателя могат да кажат това, което майстора казва тук и да споделят изобретенията си така свободно! Аз не съм изобретил нищо и съм просто гост във форума и може би моралното право не беше на моя страна да казвам това, което казах в предният пост, защото ще съм един от хората, които ще се облагодетелстват съвсем free от тези чертежи и схеми, а трудът и блъсканицата ще си останат за Майстора, така че още веднъж благодаря за разбирането! 

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 367
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #10 -: Март 16, 2013, 09:07:50 am »
Нека и дядо ви нещо да каже по въпроса! Майстора знае маааааалко повече за мен лично и на него ще стане по ясно! Та на въпроса!? Припомнете си какво каза Тренчев при представянето на "плазма от вода" преди месец ли два ли беше? Че първо е подал претенции за патент в Женева а сега показва публично изобретението си! Така че, Майсторе!!!!!!!!!! Моят съвет(ако прецениш си върви по свой път) : Първо получаваш" pending patent" след което правиш тотално представяне по всички възможни начини! Медии,преса,форума,ако може в чужбина ако може на Луната,в космоса и т.н.!!!!!!! :)  Това ще те предпази от изненади ако направиш обратното,първо да публикуваш! Да се окаже че вече има претенции! Гениалните неща изглеждат прости когато бъдат обяснени! Какво му е трябвало на Айнщайн да мисли толкова за формулата E=mc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???
« Последна редакция: Март 16, 2013, 09:44:09 am от Maistora52 »

Ctah

 • Гост
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #11 -: Март 16, 2013, 10:06:46 am »
 
Цитат
Първо получаваш" pending patent"
Бат Михаиле!  Ти в кой век живееш?
Ако всеки (или почти всеки) може да си прави нещо фрии в гаража, то за какви претенции се споменава?
Да си претендира колкото си иска...
Всичко трябва да се пуска СВОБОДНО и тогава изненаданите ще са ТЕ! (сигурно и ти :))
След едно или две поколения, патентите ще паднат, както и границите
« Последна редакция: Март 17, 2013, 07:19:30 pm от Maistora52 »

to6o-2101

 • Гост
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #12 -: Март 16, 2013, 10:23:13 am »
И само да добавя, че и аз исках да патентовам нещо и една от точките беше, че ако решат на база на чертежи и тн. че изобретението може да се използва предимно за военни цели патента ти отива в полза на държавата.

Не помня как беше точно формулирано четох го преди няколко години цитирам по памет.

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 776
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #13 -: Март 16, 2013, 01:49:04 pm »
Майсторе,
един съвет от мен:
Ако има нещо за патентоване в тези твои конструкции, то патентовай го макар и само в България, по следните съображения:
1. таксите за патентоване са под 1000 лв, на запад само на консултанската фирма трябва да платиш над Е 10 000 за всяка страна, в която патентоваш;
2. след като веднъж имаш издаден патент може да спреш да плащаш за годишна подръжка;
3. военните трябва да докажат че това е с изключително военно предназначение - много трудно, дори невъзможно за тези изделия;
4. ако мислиш да ограничиш чужди производители да го правят - изключено. Да ги осъдиш - абсурд, там играят големи пари. По скоро по случайност ще разбереш, че някой произвежда нещо работещо на патентован от теб принцип, отколкото да го откриеш целенасочено;
5. дори и да не получиш патент, то ще получиш мотивиран отказ, което също е документ;
6. веднъж издаден патент в България, то вече не може да бъде патентовано подобно изделие в друга държава.
Целта е следната: ти да можеш спокойно да произвеждаш твоите конструкции без да се притесняваш, че утре някой ще ги види от теб, ще ги патентова и ще заведе дело срещу теб. Той може и да не спечели делото, но със сигурност ще те накара да се откажеш да произвеждаш.
Успех!

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 554
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
« Отговор #14 -: Март 16, 2013, 03:16:53 pm »
Стискам ти палци, Майсторе, дай Боже нещата да се наредят, особено щом ти се е дало отгоре с този сън, няма случайности на тая земя- тези държавни машини дето ни се виждат толкова здрави и силни не са нищо пред Този Който дава сънищата! В светлината на това и аз имах един сън за магнити и 3-4 идеи базирани на него, но честно казано от ровичкане по вашият сайт и гледане на толкова много идеи, остана на заден план :-[ Другата подробност е че и на мен ми е нужен струг и фреза и още ред други неща за да мога да сглобя най-простия си проект! Не го виждам тоя Рийд много успял с оня патент с който уж си движи колата! Простее ми някак! Твърде много статични елементи има! Друго ми показа съня!
И щом си на MAXXX Майсторе, дано усилията ти да не бъдат напразни! Дай боже плода да се роди и да станат нещата така както ги плануваш! Пък ние тука от форума сме нетърпеливи, но сме с две ръце "за" теб и ако можем и някоя дребна стотинка ще заделим, макар аз лично в момента да не мога, защото съм в болнични, но при по-добри времена ще мога и аз да дам дан за науката и свободната енергия!
 А сега искам да отделя малко място за мечти и намерения какво би станало ако не беше така както е?! Представяте ли си голям цех , в който да работят само такива като нас- изобретатели- в този цех да си имаме всичко нужно и да се самоподдържаме с продажба на репликации, които работят- Да можем да сложим GEET и двигател на Стефан Стоянов на всяка кола, да можем да правим и продаваме комбиниран двигател на Стърлинг, който да работи и като слънчев панел, и на дърва и въглища(държа да спомена високото КПД в сравнение със слънчевите батерии) Така всяко домакинство ще може да си прави ток зимата от горенето на обикновената си печка в къщи, а въпросният двигател ще се слага на комина, където ще се възползва от излишната топлина излизаща от комина, а лятото жегите ще стават на енергия с помощта само на огледала! И това са неща дето са сигурни-тоест работят!Знае се че работят! А колко изобретения още ще се реализират в тоя цех......?! Мечти! :( :( :(