Автор Тема: Общ проект за автомобил - от началото до края...  (Прочетена 30933 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 420
  • Пол: Мъж
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #60 -: Март 16, 2017, 05:57:51 pm »
epwpixieq-1
Благодаря ти за предоставените данни и смислените постове по темата за Тесла турбината.
И аз благодаря и се радвам, че някой ги чете и и осмисля.

Нещата с автомобилното приложение обаче не са съвсем правилни и не става дума за местене на въздух.
Тук имаме малко различни виждания. Автомобила е превозно средство движещо се отново във флуидна среда макар тя да му въздейства в значително по-малка степен отколкото на летателен апарат имайки в предвид разликата в скоростите. В крайна сметка аз споменах, че турбината задвижва колелата на автомобила (първичния двигател в системата) а обърната турбина на Тесла може да се ползва като помпа във така споменатата, централно разположена тръба (образува сфера на ниско налягане пред и на високо налягане отзад на автомобила), но това е подобрение от чисто флуидно-съпротивителна  гледна точка, отново за да се оптимизира движението (минимизира съпротивителната сила) на въздушната маса, на единица обем тяло, движещо се през този флуид. 

За "предположенията" имам забележки относно информационен коментар без конкретни препратки/източници, или лична екстраполация/интерпретация на изказания на Тесла (освен ако не са подплатени с реални експерименти разбира се), но ще ги направя евентуално ако коментара бъде преместен в темата за Турбината на Тесла, най-вече за да не отклоняваме насоката на тази тема.

Който може да мисли със собствената си глава, ще разбере.
Надявам се това да е така. В тази насока ще цитирам/перифразирам (отново) Тесла: за да мисли кристално чисто човек, той трябва да осъзнава реалността около него, но от друга страна, той може да мисли дълбоко и да бъде много отдалечен от реалността.
« Последна редакция: Март 17, 2017, 07:13:51 am от Maistora52 »

Неактивен бай Теню

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 352
  • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #61 -: Март 20, 2017, 04:23:27 pm »
Господа не е виновен Елмобила, а шаблонното ви мислене. Ако се направят Ел.двигателите и генераторите както трябва да бъдат и проблемите ще отпаднат. Ето ви едно решение което обаче е половинчато https://www.youtube.com/watch?v=iBwIMl917is