Автор Тема: Общ проект за автомобил - от началото до края...  (Прочетена 30937 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #30 -: Януари 30, 2017, 11:54:02 am »
Здравейте!
Братко, Асенси, ако допълнителната информация от споменатият "засегнат" не е някакво негово лично дизайнерско ноу-хау, то не виждам какво друго може да му бъде "взето"... Идеята за електромобили във всевъзможни варианти съществува вече повече от век.  За да се съгласим с този твой познат, той трябва да се представи лично и да декларира ясно тук, кое е негово лично, което в тази тема се представя от друг.
Ако това е проблем, изпрати ми съответните допълнителни неща (десетината  файла)...
Здравейте,
получих писмо от един познат който е видял настоящата тема и последните постове по нея и ме помоли да публикувам следния текст:
.......
Моля Те да прекратиш безобразието във форума мазето.нет, където ... един ... представя МОЯТ  САМОЗАРЕЖДАЩ СЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛ като негов проект.
...
Това не е моя работа, нека всички засегнати да се оправят помежду си. Но знам че авторът на писмото е разработвал гореспоменатите неща, виждал съм прототипи преди доста години и може би е прав. Прикачил ми е и десетина файла със информацията, картинки и прочее. Няма да ги слагам тук, но ако някой админ иска, ще му ги препратя на пощата. А и да прецени това, което пък засяга форума - и да реши какво да прави.

на този мой имейл: boianmagesnik@gmail.com
Към този момент, аз не мисля, че тази тема и разсъжденията на колегите в нея (вкл. колегата nikvandrum) накърняват нечии каквито и да било авторски права.
Още повече! - не виждам в тази тема представяне на никакъв такъв ВЕЛИК, НЕЧИЙ, "САМОЗАРЕЖДАЩ СЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛ"....има линкове разни, но с тях не се накърняват ничии авторски права...
« Последна редакция: Февруари 04, 2017, 02:29:29 am от atos »

Неактивен nikvandrum

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 21
 • Скайп: nikvandrum
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #31 -: Януари 30, 2017, 12:04:16 pm »
Здравейте на всички във този форум,
Отново по въпроса с електромобила, който отдавна искам да създам.
Връщам се назад във времето и обяснявам на всички, които са заинтерсувани от създаването на такъв.
Когато започнах да мисля за този проект бях вече наясно какво искам, а то е лек автомобил, създаден на основата на пространствена рама, лесен за изработка и с възможност за различни дизайнерски решения във външният вид, по подобие на Лотус 7.
Някъде във времето реших, че не искам създаването на обикновен електромобил, търсих алтернативи, и срещнах публикации за автономен такъв, автор на който е Симеон Димитров от Плевен.
Насрочих среща със Симеон, той дойде в сервиза ми и разговаряхне по въпроса удачно ли е и как можем да стигнем до изработката на такъв автомобил.
Схемите на автомобила, захранван от вятърни турбини, регенериращи амортисьори, ползването на статично електричество са изцяло идея на Симеон, за което ми показа скици, които показах преди ден на всички. Не крия, че идеята е негова....нито съм искал мутренски да я открадна, дори напротив.
Исках да подготви документи, да подадем същите за патент и да кандидатстваме по европрограма за създаването на електромобил с автономно захранване, като от мен са средствата за патент и производство на работещ модел.
Говорихме също така, че е възможно създаването на мотор-генератор, който да връща до 80% от енергията обратно в блоковете с батерии, което само по себе си е уникално откритие за целият свят.
Неколкократно му обясних, че не желая създаването на обикновен електромобил и само това ме е спирало през годините да създам такъв. Самата негова утопична идея ме привлече и накара да помисля, че България е мястото за създаване на такъв автомобил.
Във времето обаче не получих нищо систематизирано, нито изчислено, може би Симеон се притесняваше от мен - не знам. Само пасове загадка и схеми, които виждате всички днес.
Поискаха ми се 10 000 лева за да ме включи в патента за регенеративният мотор и да създадем заедно електромобил, при което аз отговорих, че искам да се създаде нещо работещо и едва тогава да говорим за тия пари. На мен ми се поискаха 10 000, а на г-н Морев от транспортна техника за прототип на Регенеративен мотор - 1000 ЦИТИРАМ: Пратих оферта на г-н Морев от Транспортна техника Пловдив с предложение да
> му направя еди прототип на Регенеративен мотор - той си го премести в
> другия...грубо казано. А за модела се иска малко- дндвд 1000лв.

Искам да попитам няколко неща:
1. някой от Вас ще даде ли такива пари, само за схеми, които виждате по-горе. Няма ли да поиска документация поне? Или работещ модел?
2. ако някой инвестира пари в създаване на електромотор-генератор, то той трябва ли да знае какво ще е необходимо за създаването на същият, като ресурс, време и т.н.?
3. ако някой от Вас създаде нещо толкова революционно няма ли да иска да намери инвеститор, чрез който да го реализира, или ще поиска пари още преди да покаже каквото и да е?
Ето какво съм му поискал през времето, ЦИТИРАМ:
Здравей Симеон,
>
> Подгови ми документи, включващи цени, себестойност, време за изработка, и
> т.н.
> Кажи ми кога ще си готов и получаваш желаните 500 лева, консултантски.
> Оттам нататък ще обсъдим бъдещото ти участие в проекта. Зачети внимателно
> изискванията в изпратеният от тебе линк, за да отговаряме на същите.
>
> Моделът да е за Електромобил с удължен пробег - 1000км с едно зареждане
> За утопия регенеративен мотор и алгоритъма с два акумулаторни блока, ще
> говорим след като свършим тази работа, ако и двамата имаме интерес да
> продължим.
>
> Ето ти възможност, която ще ти даде поле за изява, при това срещу
> заплащане.
> Поздрави!


Искам да отбележа за всички:
1. Не съм откраднал никакви идеи, най малко на Симеон, тъй като не виждам никъде нито изчисления, нито КПД, само рисунки, които исках да изкоментирам, за да се види дали системите които ми предлага са удачни. Най-малкото защото след като ми се искат пари, трябва да проверя, а смятам тук е мястото за това.
2. Готов съм да работя със Симеон, въпреки думите които се наложи да прочета. Готов съм да му подпиша договор и декларация за поверителност, готов съм да инвестирам в създаването на регенеративен мотор, регенеративни амортисьори, вятърно турбини, но само със предварително уточнени параметри. Готов съм да работя всякак и да включа всеки който има интерес да се създаде нещо работещо.

Към Симеон:
1. Самата идея за автономен автомобил в този и вид си е твоя. Никой не ти я краде, а я подлагаме на проверка за истиност и правдоподобност. Вече има някакви мнения...
2. Няма какво да ти открадна, ти нищо не си ми дал.
Кажи ми защо, след като ме убеждаваш, че можем да създадем регенеративен електромотор, са ни необходими всички останали системи - че и два блока батерии. Ако регенерацията е 80%, светът ще се примири, че на два -три дни ще дозарежда батерии. Плюс това само връщаната от спирачките енергия може да покрие тези 20%.
3. Все още не съм се отказал да работим - от теб зависи. Уважавам това, че мислиш, работиш и експерементираш. Просто подготви нещата сериозно и ми кажи какво е необходимо! Ако можеш разбира се...
4. Не ме обиждай, не съм крадец, цял живот се трудя...Ако бях откраднал с лекота щях да ти дам исканото...не ме заплашвай, а си помисли дали си струва да работим върху нещо ценно, което ще бъде полезно за цял свят, не по-малко и за теб разбира се.
5. Идеята съм ти я обогатил с кондензаторен блок, за по-добро отдаване и поглъщане на регенерирана енергия, който ти не мислиш...в смисъла на твоите думи - ще ми платиш ли за това, и не мислиш ли, че същото променя донякъде концепцията?
6. Не съм конвертирал автомобил, защото това всеки го може!
7. Вратата ми е все още отворена за теб!

Към модераторите
Ако решите, че нарушавам права на Симеон след изложените скици, моля да премахнете същите.

Поздрави на всички!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #32 -: Януари 30, 2017, 12:11:39 pm »
Ами, братко Друмев, що не каза отначало, че става въпрос за ТОЗИ Симеон-чо...  от Плевен, който е познат на голямо множество други (включително и колеги тук) и ИЗМАМЕНИ ОТ НЕГО с други разни негови ИЗМИШЛЬОТИНИ.
...
Забравете за Симеон-чото от Плевен! Никой никого не може да обвинява в заимстване на НАИМЕНОВАНИЕ.
Аз например правя СЪЩО ТОЧНО АВТО-РЕГЕНЕРАТИВЕН И САМОПОДДЪРЖАЩ СЕ ЕЛЕКТРО-ГЕНЕРАТОР - ТОЧНО ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛ.... и ще ми бъде безкрайно смешно, ако някой тръгне да си търси авторски права за НАЗВАНИЕТО!
Дайте да работим по темата и по същество.
Братко Ник, писах ти на лични, и ще чакам отговор.

Неактивен dmitarp

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 510
 • Пол: Мъж
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #33 -: Януари 30, 2017, 12:15:36 pm »
Всеки електродвигател е и електрогенератор, и ако някой ти каже, че той е единствения, който предлага такова устройство е откровен лъжец. Мечтания от теб автомобил, наистина е една меко казано утопия, по скоро е безмислица. Всеки автомобил се нуждае от външна енергия за да се движи, как ще я управлява тази енергия ще го определи дали е уникален, добър или лош. Връщането на енергията от спирачките го прави всеки електромобил. Това връщане на енергия има смисъл само в градски условия, където спиранията са чести, на дълъг път ефекта се губи.
« Последна редакция: Януари 30, 2017, 12:33:45 pm от dmitarp »

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 075
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #34 -: Януари 30, 2017, 01:18:56 pm »
... Прикачил ми е и десетина файла със информацията, картинки и прочее. Няма да ги слагам тук, но ако някой админ иска, ще му ги препратя на пощата.

Ще е много интересно да се видят - най-вече прототипите, които вероятно са работещи? Защото на неработещи прототипи им се вика макети... Та ако може ... на juliang@abv.bg, пък аз ще ги постна тук на собствена отговорност да се посмеем групово и после ще понеса наказанието за нарушаване на авторското право :)

Ако това приятелче не знае как се прави аеродиманичен модел - да му обясня. Трябва му битов вентилатор с регулиране на оборотите и теглилка(кантарче) само ... и листче и моливче да пише.... :)


Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 075
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #35 -: Януари 30, 2017, 01:42:03 pm »
И един цитат от едни хора, дето знаят как се правят електрически коли, най-малкото защото са вложили милиарди в тази технология:
Цитат
The amount of energy you can recover depends on how and where you drive. From the powertrain point of view it looks pretty good. The energy conversion efficiencies from chemical to electrical (battery), DC current to AC current (inverter), electrical to mechanical (motor), and torque to force (transmission and wheels) are all quite high and work just as efficiently returning energy into the battery. The bigger problem is aerodynamic losses at higher speeds and rolling friction of the tires. These both act to slow the car, but the energy dissipated cannot be recovered. We must also remember that, even though the battery-to-wheel conversion efficiency is pretty good (up to 80% or so), the energy makes a full circle back into the battery and it gets converted twice for a net efficiency of at most 80% * 80% = 64%
Накратко - те казват че наистина няма проблем да се постигне 80% ефективност (дали пък съвпадението на числото е случаЕност? Не мислА така :) ) в цикъла "химия в батерията -> DC към АС конвертор -> електричество към механично въртене (мотор) -> въртене към линейно движение (гуми и трансмисия)". Обаче този път се извървява два пъти - един път напред и втори път назад. И на края получаваш 0.8 * 0.8 = 0.64, или 65% КПД в най-добрия случай.
Също така има неща които просто не можеш да ги прибереш. Загубата при триене и деформация на гумите в асфалта - там какво ще правиш? Не можеш да нямаш триене в асфалта - без него колата просто няма да може да тръгне. При движението си гумата се смачква от тежестта на колата когато контактува с асфалта, и след това се изправя. Това ... няма как да го избегнеш. Да, можеш да сложиш стоманени колела които няма да се деформират... ма дали такава кола някой ще я кара изобщо и ще може ли изобщо да тръгне и да спре? :)

Стояли сте покрай автомобилен път, нали? Когато кола минава покрай вас, усещате полъха на въздуха при всяко преминаване. Е точно това движение на въздуха е енергията която вие губите и която просто НЯМА КАК да я върнете обратно. Направете купе, което при движение не мести въздуха, и тогава може да мислите за връщане на макс. 60% от енергията... но няма как да стане, просто няма как.

Още - всяка допълнителна система качва теглото на автомобила. Всеки допълнителен килограм тегло води до повишаване на енергията която е необходима за да се ускори тази кола. Също така води до увеличаване на мачкането на гумите, до нуждата от по-широки гуми които да носят колата (а по-широките гуми искат повече сила да се смачкват).
Изобщо не пренебрегвайте загубите в гумите - те са големи. Изобщо не пренебрегвайте аеродинамичните загуби при движение - те са огромни при високи скорости.
Само си представете нещо за да разберете безнадеждността на постановката... защо не сложите една обикновена вятърна турбина с перка на тавана на колата си? Колкото по-бързо карате, толкова по-бързо ще се върти перката ... Дали има някой, който си мисли че от определена скорост нагоре силата от пверката ще е достатъчна да задвижи колата? Че ако това беше така, на всеки самолет щяха да му сложат една перка отзад и да се движи без гориво... :) Или си мислите че на авиокомпаниите им харесва да дават пари за 10 тона гориво на всеки час докато самолета лети?

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 291
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #36 -: Януари 30, 2017, 02:39:50 pm »
Пуснах току-що файловете на пощата, на Майстора и Юлиан.

Нямам нищо общо с автора и не поддържам връзка с него поради стари наши спорове - така че всичко това не ме засяга по никакъв начин. Просто сме тренирали навремето айкидо с него - където той беше доста добър впрочем. Може би щеше да е много успешен на това поприще, но той си реши друго и се заби в техниката. Както и да е.

Поздрави!
« Последна редакция: Януари 31, 2017, 12:48:29 am от atos »

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 075
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #37 -: Януари 30, 2017, 03:52:46 pm »
Промених си мнението ... това просто не мога да го публикувам... искрено се надявам да има възможно по-малко "изобретатели" като този човек... и да не е пускал тези "бизнес планове" на никого по света. Защото това е под нивото дори на сина ми.
Абсолютно неразбиране както на това как една кола се движи, така и на основни принципи в механиката. Цифри, измсукани от пръстите, картинки пълни с противоречия, никаква мисла за краен продукт...

Как можеш да предложиш автомобил, който е покрит със силиконова боя за генериране на някаква енергия? Айде, това че от такова покритие дори в Сахара по пладне ще извадиш макс 200 вата дори ако боядисаш и стъклата на колата го пропускам... но кой ще си купи кола която прилича на стар цигански балтон?
Генератор, който щял да улавя статичното електричество което се натрупва по купето или по гумите (английския език е толкоз зле че не се разбира) при движението им ... Тоя човек толкова ли не може да вземе една автомобилна гума, да я сложи на един ел. мотор и да почне да я върти няколко часа, за да види колко енергия ще натрупа по нея или от нея? Та това няма да стигне да запали 1 диод за 1 секунда...
ОК, дори и това да го пропусна ... как си представят тази инсталация около гумата? Той виждал ли е кола, която се кара 1 час по заснежена магистрала? В калниците е натрупват килограми лед, които ще съсипят всичко което е монтирано там. Майната му че няма да се добива тока, просто инсталацията ще бъде унищожена за секунди.

Сега си представете кола, на която вместо радиатор отпред е монтирана цилиндрична турбина с дължина 1 метър и диаметър ... кат гледам скиците е към 30-40 см. Е за това говоря:

Оставяме настрана това как ще изглежда такава кола... въпроса ми е какво се случва когато тази кола се кара няколко часа зад камион, който хвърля кал и сняг? Изобщо не искам да отварям дума за това, че в проекта се споменава за някакви офроуд машини... Какво ще го правиш тоя комбайн (щот прилича точно на комбайн който ще жъне жито) в градски условия, когато колата се движи с макс 50 км/ч? Колко ще е ефективността на тази ужасия в градски условия? Или ще си имаш 2-3 предници на колата - една за градски условия, друга за извънградски? Или ще си купуваш кола предвидена само за единия или другия случай?
Ок, тоя комбайн ще се върти от въздуха при извънградски случай, с висока скорост... Какво ще го правиш тоя целия въздух който минава там бе пич? Показал си, че ще го пускаш под колата ... ако това го направиш на първия завой на магистралата тая кола е излетяла от пътя. Ако сложиш отвора отгоре и спреш колата под дърво в него за 1 час ще се събере кубик листа... Ако го изхвърляш отстрани там па ще влизат бездомни кучета и котки да спят ... Изобщо някаква идея за дизайн, поне и малка върти ли ти се в главата?

Няма братче ... само едни пари са в сметките - 100 000 автомобила по 200 евро - е ги 20 млн евро печалба. Някакви смешни финансови разчети за наеми на помещения, за заплати за работници и най-важното - сметката за телефона е включена вътре ... :) Колко работника, с каква квалификация? А оборудването откъде?
Във всичко няма никаква детайлна схема на някое устройство с размери, тегло, разчет за мощност и цена. Май щяло да дава 500 вата, ма при офроуд, иначе по-малко ...

Инерционния генератор ... някаква идея за сметка на кое ще се мести тоя топуз? Колко ще тежи? Ако е 10 кила - нищичко не правиш. Ако е 500 кила - имаш ли идея как се кара кола със 100 км/ч по път със завои, при което една тежест от 500 кила се мандахерца насам-натам? Колко ще се увеличи разхода на енергия за колата, ако в нея туриш топуз 1/2 тон и дали енергията получена от мандахерцането му ще покрие загубите от влаченето му постоянно насам-натам?

Не, не ... това щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно ... Дано никой чужденец не е виждал тия схеми, щото никога няма да дойде повече в България. Нищо че си обяснил че България е в Европа на адреса ... ще я заобикалят отдалеч ...

Неактивен бай Теню

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 352
 • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #38 -: Януари 30, 2017, 04:29:26 pm »
Нда добре че не е приложил и скица как като си клати безгрижно краката и индуктира ТОК или слушайки музика прихваща вибрациите и пак докарва 600 W от 1000 W-атовата уредба. Като му стане ясно защо на 5-6 предавка не може да потегли с автомобила въпреки 100 и повече кс, а като удари едно рамо и въпреки скромната си 1-на човешка сила може дори и да я позасили тогава да претендира за гениалност. Мнооу му здраве и от Бай Теню  ;D ;D ;D

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 798
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • http://www.4shared.com/account/dir/8Lu4dgzG/sharing.html
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #39 -: Януари 30, 2017, 05:17:17 pm »
здравейте Николай, бих ви препоръчал да се обърнете за всеки случай ако ви е удобно към г-н Димитър Чобанов от с. Плачковци, тъй-като мисля, че той би могъл да удовлетвори вашите търсения напълно. За контакти със него или връзка, бих помолил някой от потребителите, които разполагат със телефонния му номер да ви го предоставят (мисля че Димелсофт имаше телефонния му номер), аз също разполагах със номера му но впоследствие се изгуби, поздрави

Неактивен nikvandrum

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 21
 • Скайп: nikvandrum
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #40 -: Януари 30, 2017, 05:34:01 pm »
Проследих цялата тема на Димитър Чобанов преди месец.
Щеше да дава схеми на всички, за да покаже какво се случва, но доколкото знам никой не можа да подкара схемата.
Има ли истина, или бе поредната ВОДНА, не разбрах....

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #41 -: Януари 30, 2017, 06:32:15 pm »
Съгласен съм с Юлиан.
В добавка:
Сега човекът се самонарича Джефри Синклер и ... разгеле, отиде да копа някъде в пустинята около Кайро - може и да му се оправи главата!

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 670
 • Thoughts become things!
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #42 -: Януари 30, 2017, 06:46:51 pm »
nikvandrum, Чобанов не обясни много добре как работи автомобила му, но то не е и кой знае каква мистерия. Чобанов регенерира енергия, а колата се движи прехвърляйки заряда на една батерия в друга, та затова са нужни 2 батерии. Механичната енергия идва даром, а в електрически план има някакви нормални загуби. Според мен няма какво да се занимаваш с тези неща, защото те са вече изобретени. Тези неща са показани преди десетилетия и големите концерни много добре знаят за тях. Сега ще продават автомобили с мотори и батерии, после ще продават тези регенериращите способи, а после ще има и чисто автономен автомобил. Тези технологии са факт, но това не значи, че ще излязат скоро на пазара.
Абсолютно може да забравиш за идеята, че ще направите такъв автомобил и ще ги тръшнете в земята, глупавите хора на запада. Единственото което имаш като алтернатива е да си направиш такъв автомобил СЕГА, а не да чакаш производствените цикли на големите компании, но трябва да си наясно, че го правиш за собствен кеф, а не че ще конкурираш и продаваш такъв продукт. Това е и грешката на Чобанов. Той има, така да се каже, второ поколение електромобил, който регенерира енергия. Милиардите не са потекли към с.Плачковци, защото тези корпорации знаят за тези неща. Чобанов ще си кара фиатчето с регенеративната технология, но инвестиции няма да има, като в това няма нищо странно.

Неактивен nikvandrum

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 21
 • Скайп: nikvandrum
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #43 -: Януари 30, 2017, 08:20:30 pm »
Теорията на конспирацията е ясна! Много проекти са демонстрирали провал заради нея, а дали е така.
Корпорациите няма обаче много смисъл да се месят, ние им го спестяване с алчност, все едно три живота ще живеем!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 509
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Общ проект за автомобил - от началото до края...
« Отговор #44 -: Януари 31, 2017, 12:59:22 am »
Щях да пиша много, но Юлиан доста обстойна картинка обрисува и смятам, че е прав на 100%.
Само ще допълня, че въздушна турбина за регенериране на енергия в автомобила е все едно да караш на половин ръчна спирачка, че да усвоиш топлината от нагряването на спирачния барабан - толкова е абсурдно!

Относно другият казус:
Форумът ни е публичен и всяка информация, публикувана в него НЕ Е защитена авторски по никакъв начин!
Ние не сме патентно бюро, нито институция и не поемаме никаква отговорност за истинността или опазването на каквито и да било идеи, схеми и чертежи от копиране, разпространение, както и използването им за каквито и да било цели! И това трябва да е ясно на всички участници!
То е все едно някой да ви излъже с имейл по АБВ и като се вържете, да търсите някаква отговорност от собствениците на сървъра на електронната поща!
Или да се търси сметка от GOOGLE за това, че има фейкове или лъжи в интернет, а именно тази търсачка ви е насочила към тях...
« Последна редакция: Март 14, 2017, 11:03:48 pm от atos »