Автор Тема: Разширение на газовете, горивна камера и т.н.  (Прочетена 2238 пъти)

Неактивен scarface

  • Наблюдаващ
  • Публикации: 41
Здравейте.
Наскоро ми дойде на акъла една идея за мотор и взех да се ровя в патентите за други подобни конструкции. Изненадах се колко варианта на двигатели с вътрешно горене има, въпреки че Не се различаваха особено едни от други. С ровенето разбрах и, че много малко работи ми са ясни покрай двигателите и предполагам, че ще може да отговорите.

 1. Какво е разширението на газовете след изгарянето на горивото. Знам, че не може да се даде еднозначен отговор понеже е свързано с количеството на горивото вътре, но ако имаме двигателя на Hefley      http://www.hefleyengine.com/newKindEngine.php  който има по-малък ход на буталото при всмукване и по-голям при хода при изгаряне, колко по-голяма трябва да е камерата, за да се оползотвори повече изгарянето и газовете да са по студени?
Скудери има подобен двигател, при който едното бутало е само за сгъстяване, оттам газовете се прехвърлят в друг по-голям цилиндър, които ги изгаря.

 2. Ако приемем, че бензина не се самозапалва, то по-добре ли е горивната камера да е по-малка и да е под по-високо налягане или не?

 3. Доколкото съм запознат - предварението на запалването е заради скоростта на горене на горивото. Въпроса ми е, ако имаме двигател, който седи достатъчно дълго време в горна мъртва точка, по-добре ли е за изгарянето на горивото да е под постоянен обем или е по-добре по време на горенето да се разширява?

 4. Ако имаме по 2 или 3 свещи на цилиндър, които са разположени на различни места по лошо ли е или не. Предполагам тогава газовете малко по-бързо ще изгарят и може да се получават големи удари в ГМТ и износване на КММ?

 Прави ми впечатление следното нещо: Има толкова много изобретени мотори, защо досега караме основно само на 3 вида? Работи се по какви ли не подобрявания на сегашните двигатели, с което се добавят само още части и електроника, които са си доста пари. Хванали са му отдавна цаката, че от продажбата на части се вади доста повече и не им пука. Явно работата по икономията е да се види, че се работи нещо по въпроса и да се отклони вниманието от другите модели. Само размишлявам. Вие какво мислите по въпроса?

Преди, като видях мотора на Ралф Моргадо- MYT и викам - голямото откритие! - а то още от тридесетте години на предния век има поне 50 двигателя като неговия патентовани.
« Последна редакция: Януари 08, 2013, 03:18:22 pm от Maistora52 »