Автор Тема: Торсионни топлогенератори  (Прочетена 7610 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

  • Активен
  • **
  • Публикации: 259
  • Рейтинг: 68
  • Пол: Мъж
Re: Торсионни топлогенератори
« Отговор #15 -: Август 03, 2017, 07:00:58 pm »
Привет dmitarp,

Благодаря за линка, прочетох го с интерес, много полезна информация, не бях попадал преди на него.
Интересното е, че докато го четях, и си представях уреда на Джаул (графично изобразен в публикацията), и веднага се набива на очи разликата с това което е представено на клипчето. Джаул прави заключение базирано на определена конструкция на неговия апарат при триенето на различни видове флуиди ( въздух, вода и меркурий), при продавана определена мощност в foot-pounds. Забележете, че апарата не се променя, той е с установена конструкция, тоест не се прави сравнение с това дали различни видове 3-D кухини, които имат различни флуидно-динамични свойства при разпространяването на вълните (сравнение може да се направи с акустиката в пещера, или вълновите резонаторни свойства на магнетрона) имат различни нараствания на температурите на флуида при подаване на едни и съща механична тяга.
Такива свойства, при положение че са доказуеми, биха могли да бъдат лесно обяснени с факта, че кавитацията създава огромно триене, когато имаме геометрични форми по ротора и статора (и те имат малко разстояние за работния флуид между тях). Представете си, че става едно люшкане на флуида, в тази кавиатационна динамика, ако може така да се нарече явлението, което предполага по-високо триене на работния флуид с една и съща въведена механична енергия а от там и по-висока температура.
Това може още лесно да се представи с ефекта на лоста. Неравностите по ротора и статора се явяват точно лоста както при вдигане на тежест с помощта на лостов механизъм и опорна точка.
Разбира се това са само спекулации, но според мен пасват добре на познатите закони и може, според мен, сравнително лесно да се проверят с експерименти.