Автор Тема: Турбонатор (завихрител на въздуха)  (Прочетена 69555 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #30 -: Декември 07, 2009, 11:23:48 pm »
zmiori
Четири медни спирални вихрови тръби с усукване на 180 градуса. Затворих нещото и не ми се разваля пак за да го снимам, а е трудно да се нарисува - виж поста ми за импелера на Шаубергер, той е с три конусни спирални тръби, а моето нещо е с четири с еднакво сечение.

dedofire
Обикновеният тенекиен турбонатор наистина не върши почти никаква работа - прав си, но аз не говоря за него все пак :)  Тестовете ще покажат какво и колко

ПП
понеже виждам че донякъде липсва разбиране за процеса който се опитвам да използвам, ще си позволя да вмъкна един мой личен пост до наш колега в отговор на подобни въпроси - сравнение на технологията на Тесла и Шаубергер; отрицателно флуидно съпротивление.
...................................
Здрасти,
с две думи няма как да стане, но накратко - Тесла ползва основно течението на електроните и вади от него чрез вихрово магнитно поле и накъсани импулси увлечения с основния поток оргон. Шаубергер ползва вода като носещ флуид, другото е същото - вортекси и рязко обръщане на посоката при което пак оргонът избликва навън. Тесла турбината е флуиден активен концентратор на оргона по подобие на Шаубергеровите - виж у Ринат Шаймуратов.
Нулево и отрицателно флуидно триене има когато се мине определен праг на скорост - във вихрови спирални тръби с едновременно осово центростремително въртене и обемна спирална форма с намаляващ диаметър. Виж експериментите на проф. Попел с роговите тръби на Ш. - приложението им при домашния генератор на фрий ток, или при торнадо генератора на Джеймс Йен. С две думи течението се ускорява над началната стойност защото след един критичен момент етерният вихър се движи по-бързо от флуида и го увлича. Дано е станало ясно вече
Поздрави   
« Последна редакция: Декември 07, 2009, 11:35:03 pm от caduceus »

Неактивен smsi-h

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 168
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #31 -: Декември 07, 2009, 11:48:52 pm »
caduceus-е,

Защо ползваш готови тръби, когато можеш да използваш латун от мед, за да си направиш тръби с намаляващ и различен в двата края диаметър? Между другото, ако използваш латун, мисля, че на равни разстояния в тръбата лесно ще поставиш малки вътрешни центростремителни завихрители, каквито беше давал в едни снимки по макети на Шаубергер по-нагоре в темата.

В случая, при наличието на вътрешни завихрители в тръбата с намаляващ диаметър, ако закривиш тръбата спираловидно /ако я изготвиш от латун равномерното, без прави ъгли, спираловидно закривяване е лесно, защото тя ще стане подобна на гъвкав маркуч/ ще получиш центростремително движение ВЕЧЕ ПО ДВЕ КООРДИНАТНИ ОСИ... И ако е по две оси, тогава... Даже мисля, че ще ти отпадне варианта с четири тръби, защото ще можеш спокойно да работиш с една тръба.
« Последна редакция: Декември 07, 2009, 11:50:25 pm от smsi-h »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #32 -: Декември 08, 2009, 12:04:04 am »
smsi-h
Искаш да кажеш, нещо като това?  ;D

http://prikachi.com/files/1206905O.jpg
http://prikachi.com/files/1206908h.jpg

Първоначалният вариант от пластелин /за уточняване на размерите/, после се лее и навива от восък, маже се с епоксидна смола с пълнител графит, топи се восъчната матрица с гореща вода, накрая се помеднява отвътре дупката с галванопластика. Дълъг процес, затова се допитах до мързела и го поопростих  ;D
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 12:08:47 am от caduceus »

Неактивен smsi-h

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 168
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #33 -: Декември 08, 2009, 12:35:39 am »
Да, нещо такова, но пък не от пластелин и играчката след това.
Направо си изработи тръбата от тясна лента меден латун, който естествено е отвънка да бъде армиран за здравина с плат и лепило някакво, ама вътре да му поставиш и завихрителчета, както при Шаубергер. Преди армирането придай на тръбата нужната спираловидно-конусовидна форма. Като хлапе не си ли играл на фунийки, не знаеш ли как се правят фунийки /перфектна конусна тръба/, които могат да се огъват на 360 градуса, а ако са по-дълги и да им придаваш спираловидна форма...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #34 -: Декември 08, 2009, 12:59:12 am »
http://www.mazeto.net/index.php?topic=1267.0

Едно е да го разбереш, друго е да го измислиш за домашни условия, трето и четвърто - да го направиш... Практика трябва, приятелю - не акъл, аз си имам достатъчно  :)  Не виждам засега някой друг освен мене да си играе реално с тия тръби. Благодаря все пак, ама и чети де - откога съм я постнал тука тая технология. С другата дето я предлагаш просто като почнеш - ще се откажеш, изникват доста проблеми. И като вкараш в началния етап налягане вътре - още повече. Ще видиш как се изправя набързо латунката  ;D  А "завихрителчета" в размер 2-3 мм. как си ги представяш /тръбата е около два сантима в дебелата и половин в тънката част/? А какво ще кажеш за смачкване на медна фунийка от латун при засукване с такива големи ъгли? И т.н. - аз което пиша съм го пробвал реално /както съм играл и на фунийки де/ Пробвай да си навиеш например онова нещо като ти стане, макар че като е кротко се огъва - ама на спирала трудно ще бъде...   ;D ;D ;D  С медната фуния е доста по-зор

Поздрави
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 01:23:47 am от caduceus »

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #35 -: Декември 09, 2009, 02:35:44 pm »
Здрасти на изобретателите и неизобретателите.
Едно уточнение ЛАТУНЬ е всъшност руското название на сплавта МЕСИНГ (Cu-Zn) . Вие използвате думата ЛАТУН от МЕД и някак си става смешно МЕСИНГ от МЕД.

А питам аз двигателя ще имали нужната способност да задърпа през тия малки тръбици за определено време нужния обем въздух. Щот някак си ми се струва че тоя номер се прави в една друга тръба измислена преди почти 90 години.

caduceus  по тва дето ти ми обесняваш има писани книги в периода 1970 -1987 г. Въпроса е че се загатва какво става само и само за да могат да излезнат книгите.
Но си мисля че няма да получите някакъв показателен ефект.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #36 -: Декември 10, 2009, 09:04:41 am »
dedofire
Абсолютно си прав за месинга и медта. От моята гледна точка няма голямо значение кое точно се ползва, и двете са катализатори на оргона - Шаубергер пише изрично че всички тръби от сплави съдържащи мед, а също и сребро и злато стимулират енергийното насищане на флуида, минаващ през тях. Месингът обаче май е по-твърд и огъването на форми от него ще е по-трудно. Относно тръбите - да, общото сечение е около 10 пъти по-малко от това на въздуховода - но като се има предвид че филтърът например оказва доста по-голямо съпротивление на потока, мисля че има резерв и няма да има големи хидравлични загуби от ускоряването в каналите. Идеята е файдата да е по-голяма от цака  :) За книгите пак си прав - основната литература е от Шаубергер, 40-те и 50-те години на 20-ти век. Ако знаеш нещо по-ново кажи го че да прочетем, въпросът е как е приложено в практиката и какви са резултатите.
Моето нещо реших да го направя като хората с полиестерна смола и оргонит, че да вдигне още малко заряда - тогава ще тествам, освен това сега ми се вижда малко слабичко за натоварването което го чака в ДВГ. Като тествам на Ксантията, ще пиша има ли или няма полза. Между другото, оргонитът е измислен сравнително скоро /90-те години/ от Карл Велц - дори има и запазена марка  :) Което не пречи да се копира наред, както и да се подобрява състава и свойствата му
Поздрави     

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #37 -: Декември 10, 2009, 10:02:34 am »
м да оргонита, разрових се да видя що е тва чудо на чудесата за което говорите. Щото нещо много ми е познато името и кво се оказа.
Технологията е много стара. В основите на тоз оргонит лежи праховата металургия. А в последствие композитните технология. Например качествените триещи се лагери се правят само по този начин защото структурата им е пореста и поемат в големи количества смазващи вещества. Друго предимство е липсата на намагнитване или поява на магнитни полюси. А полиестерна смола недей слага щото зимата освен да се стопи друго няма да стане.
Въпроса е съвсем друг който трябва да си зададете когато правите тая джаджа наречена турбонатор а за мен си е казано честно едно сопло и нищо друго.
Когато вкарате въздуха в тия тръби какво ще се случи с него вие използвате думата "енергизираме". Въпроса ми е точно какъв тип енергия ще се получи?
1.Топлинна
2. Електрическа
3. Двете заедно.
 Другия въпрос е ако това стане при смесването на въздух с гориво какво ще се случи?

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #38 -: Декември 10, 2009, 12:09:44 pm »
dedofire

Теория и практика:
Месмер, барон фон Райхенбах, Тесла, Шаубергер и т.н.
Източници за ограмотяване:
Джери Василатос; лекции и биография на Никола Тесла; устройства и книги за Шаубергер /библиотека на форума/

Незнанието не е извинение, като пишеш в този форум - дай си зор първо малко да прочетеш. Няма да обяснявам за пореден път едно и също, който иска и му е време - ще разбере сам.

До всички колеги и съмишленици:
Оттук нататък ще пускам само данни за готови устройства и от тестове, или ще пиша само ако някой нещо пита, за да не досаждам с коментари  :)

Поздрави и успехи
 
  
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 12:14:25 pm от caduceus »

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #39 -: Декември 10, 2009, 01:32:50 pm »
Е сега що се сърдиш ?

Въпроса не е сега до разбирането или недоразбирането.
Ако беше взел на сериозно споменатите от мен праховата и композитна технология и връзката и с оргонита, нямаше сега да подскачаш и да говориш за знание и незнаие.
caduceus кво преставлява праховата технология
да вземем отново триеш се лагер само че тоя път от керамика и месинг или бронз. Керамиката има огромна износоустойчивост но е крехка а месинга и бронза фисока фрикционна способност при триене и пластичност. Пробваме да стопим двата материала и какво получаваме огромни температурни разлики за стопяване на керамиката и металната сплав. Стапяме керамиката но металната сплав така се е окислила че нестава за нищо.
Какво се прави в тоя случай?
кремакита се стрива до частици с микронен диаметър а металната сплав се разтапя и разпрашава до частици с определена форма и размер.
Двете съставки се смесват равномерно чисто физически и след това се пресоват в нужната форма за лагер допълнително се обработват термично. Ето ви готов триещ се лагер между другото и доста търкалящи се лагери се правят така. А между другото феритните тороиди се правят точно по този начин.
Сега оргонита се прави по същия начин. Въпроса е съставките и това че вътре се използват материали с магнитни и немагнитни свойства. Праховата технология позволява материали които имат магнитни свойства да им се премахнат свойствата чрез подреждане на полюсите или казано взаимно да се унищожат.
Оргонита поема тия електромагнитни лъчения вълни и поради подредбата на частиците вътре преобразува енергията в друга.
А сега за турбонатора трябваше да уточня че сопло е тоя тенекиения дето прилича на гребло. За което се извинявам.
Иначе между другото ти подсказах че вероятно ще получиш топлинна енергия при това завихряне което се опитваш да направиш. Да незабряваме че при взрив се отделят и електромагнитна енергия.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #40 -: Декември 10, 2009, 07:54:40 pm »
altium
Не се караме, просто нещата опират до разбиране и гледни точки - всеки има право на това, аз просто казах че не ми се обяснява пак едно и също.
 
dedofire
Не се сърдя, нямам време :) За лагерите сигурно си прав, но има особености. Дребно разпрашване няма оргонитен ефект - той се появява при стимулиране с пулсиращо ел. поле. Частици над 1-2 мм. в органика вече имат собствено излъчване. Доказано.
При правилно направен турбонатор  с вихрови тръби системата трябва да се самоохлажда - имплозията предизвиква температурен пад и самоорганизация на флуида
Поздрави 
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 07:58:56 pm от caduceus »

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #41 -: Декември 11, 2009, 09:15:55 am »
Е видиш ли че те разбирам и че говорим за едни и същи неща.
Лагера го дадох за пример. Че е нещо от много познато от нашия живот.
Да така е размера и формата на частиците е много важен, особенно когато са поставени под въздействието на кохеретни ел.магнитни лъчения. А намират ли се в затворено пространство се появява стояща вълна и настъпва процес на напомпване на средата или частицата и започва процес на излъчване.
А при вихровите тръби се появява температурна разлика по надлъжната ос като тя се увеличава напречно на оста към стените на тръбат.
А между другото да ти дам една идея, какво ще кажеш ако предварително с ултразвук обработиш флуида. ;D

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #42 -: Декември 11, 2009, 09:51:17 am »
Еее, ние с тебе май ще се разберем накрая ;D  За напомпването съм абсолютно съгласен, процесът е подобен на този при лазерите. В металната съставка на оргонита се трупа енергия от космическото лъчение докато се преобразува под външен подтик /например триене или ел. искра/ в електростатика. Ресийвъра за свободна енергия на Тесла е също на този принцип. Ако оргонит се направи така че да не достига критичната граница при която става преобразуването, просто си излъчва навън събраното във вид на оргонно + поле и толкоз.
Напречният температурен градиент във флуида определено е така както казваш - в центъра е най-студено, там става самоорганизацията и натрупването на оргон. Пример - графиката на Шаубергер за разпределението на квалигените в права тръба с вихрови направляващи лопатки по периферията
http://prikachi.com/files/1117390r.jpg   
За ултразвука - не знам, едва ли ще има файда от това да тресем въздуха в ДВГ, то какво ли не го правихме де - йонизация, озониране, завихряне, магнитна обработка и прочее, сега остава и ултразвук  ;D  Но трябва да се пробва - кажи ако искаш какви са ти основанията за това предложение
Поздрави

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #43 -: Декември 11, 2009, 02:44:28 pm »
а като пуснеш тръбите, ако имаш възможност залепи на една от тръбите един пиезо електрик поне така ще замериш честотата на вибрациите. ;D
А пиезо електрика го свали от някоя тонколонка или някоя играчка. То тия пиезо електрици се използват и в алармите на колите като се разклатят.
После на осцилоскопа и тва ще ти е преобразувателя за да видиш в крайна сметка какво става. Ако се не лъжа трябва да има вибрации.
Хайде сега ултразвука не го използвай.

dedofire

 • Гост
Re: Турбонатор (завихрител на въздуха)
« Отговор #44 -: Декември 23, 2009, 01:59:28 pm »
Ейй до къде е докарахте нищо не казвате да не сте се гръмнали нещо.