Автор Тема: Bedini  (Прочетена 204020 пъти)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 702
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Bedini
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2008, 12:48:51 pm »
Първоначалните варианти на двигател-генератора на Бедини, като резултат основно стават  и служат за презареждане на акумулатори. Посредством използването на един акумулатор за възбуждане на двигател-генератора на Бедини , в последствие се зареждат напълно 10 или повече разредени акумулатори.  Самият Бедини твърди, че използваните магнити са без значение с каква сила на полето са. Основно се набляга не на механичният момент, а на изключително краткия отпушващ импулс в базата на транзистора, което предизвиква едно доста високо напрежение и автоиндукционен енергиен импулс в изходната бобина между колектора и плюса на захранването. Идеята е че в бобината възниква много високо напрежение от автоиндукцията и именно това напрежение, и импулс представлява радиантната свободна енергия при този принцип. Енергията на автоиндукцията се изпраща във акумулатор или група акумулатори, които не са галванично свързани с акумулатора на входа. Крайният резултат е, че могат да се заредят напълно десетки акумулатори преди да се е разредил напълно акумулатора на входа. И понеже енергията на автоиндукцията е свободна радиантна енергия то тя е многократно превишаваща входната предизвикваща я енергия, но поради галваничната връзка с нея е значително отслабена.
 Нещо, което считах за отрицателен ефект и недостатък при експериментирането ми с Бедини, е че електронната ми схема и бобината се възбуждат често и действат като автогенератор без наличие на магнитен ротор, без първоначално завъртане на ротора и при подаване на захранване. Напрежението на изхода е над 1000в. като имах случай на глим лампи на които електродите отвътре напълно изгоряха. 
В последствие, скоро прочетох за "Качер" който е точно такава конструкция на "автогенератор", която разработва за различни цели един руски изследовател Бровин http://club.1-info.ru/html1/mess_224527_0.html#top
Други изследователи също работят по принципа, като е установено, че при работата на Качер възниква радиално електромагнитно поле около използваните бобини, а също и различни други ефекти.  Особено интересен е ефекта на предаване на енергия чрез механично завъртане на магнитните моменти на веществата без значение от материала. ..
Може да се говори още на тази тема, но който се интересува ще потърси и ще намери нужната информация , а мога и да му изпратя някои от събраните материали. Сега съм в началото на  експеримент при, който целя да проверя възможността да презареждам акумулатори на принципа на "Качер" или Бедини, но без магнитен ротор.
   По съвременните разработки върху принципа на Бедини са такива че не са нужни много акумулатори, но може да се използва само един или да е кондензатор, а генерираната енергия може да се връща във входния акумулатор и същевременно да захранва някакъв консуматор.
 Двигателя на Бедини работи като импулсен двигател, при което е изключено електрическото натоварване в резултат на обратно електродвижещо напрежение, Ленцови  сили на реакция от автоиндукция, намаляване на индуктивното съпротивление на бобината и др.
Механичното съпротивление приемаме за пренебрежимо малко.
Управлението на ротора става с кратки електрически импулси с постоянен ток не променящ се от натоварването на ротора. При работа с импулсни двигатели малко различаващи се от познатите ни синхронни , асинхронни или четкови, руски изследователи са постигнали над 50 пъти по-голяма механична мощност на изхода в сравнение с вложената електрическа. 
   Когато говорим за свободна енергия , трябва да приемем, че енергията, която влагаме, за да я получим е само специфичен ключов механизъм за целта.  Ние не получаваме повече енергия от по-малко енергия, но използваме малко енергия за да поддържаме отворен канала към изобилния източник на свободна енергия изпълващ цялата Вселена. ...
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 01:35:47 pm от Maistora52 »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 702
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Bedini
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2008, 06:25:18 pm »
Като разгледах информацията за зарядното устройство смятам че достатъчно ясно разбирам за какво става дума. Използва се електронен генератор  и трансформатор така че  акумулаторите се зареждат с еднополярни правоъгълни импулси на основата на автоиндукцията. Всъщност е  същото за което писах в предния ми пост. Същественото, е че няма движещи се части, а също се възстановяват почти изхабени акумулатори и освен това капацитета на акумулаторите става по-голям отколкото при използването на стандартни зарядни. Интересно е също дали този тип зарядно ще може да поддържа затворен кръг между няколко акумулатора, така че да работи практически вечно. Е, аз това ще го изпитам при моя вариант.
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 01:38:03 pm от Maistora52 »

Неактивен Peacekeeper

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 66
 • Рейтинг: 0
Re: Bedini
« Отговор #17 -: Ноември 23, 2008, 11:19:18 pm »
Ловци на митове се опитаха да разбият "мита" за Бедини мотора!

Харесва ми предаването им. Понякога са наистина добри в много опити, но опитът да разбият мита за този мотор не е един от тях. То е все едно в края на 19 век някой да се опита да разбие мита за двигателя с вътрешно горене или преобразуването на механичната енергия в електрическа. Има неща, които могат да правят, но има и такива, които са ОТВЪД техните познания.

От Администратора: по-голяма аматьорщина не бях виждал. Това не е Бедини. Къде им е осцилоскопа дори?

--------------

Оборването на Адам и Джейми от Грег и Крис!!!

Който има въпроси, да пише ЛС на Грег
http://www.youtube.com/user/gtwvideo

« Последна редакция: Май 22, 2010, 05:51:20 pm от altium »

Неактивен popai_82

 • Неактивен
 • Публикации: 8
 • Рейтинг: 0
Re: Bedini
« Отговор #18 -: Ноември 24, 2008, 02:07:04 am »
Като разгледах информацията за зарядното устройство смятам че достатъчно ясно разбирам за какво става дума. Използва се електронен генератор  и трансформатор така че  акумулаторите се зареждат с еднополярни правоъгълни импулси на основата на автоиндукцията. Всъщност е  същото за което писах в прединя ми пост . Същественото, е че няма движещи се части, а също се възтановяват почти изхабени акумулатори и освен това капацитета на акумулаторите става по-голям отколкото при използването на стандартни зарядни.Интересно е също дали този тип зарядно ще може да поддържа затворен кръг между няколко акумулатора така че да работи практически вечно. Е, аз това ще го изпитам при моя вариант.
Bedini говори че нещото което зарежда акумулатора не е напрежението от правоъгълният импулс , а това което идва преди него (radiant energy). Така поне аз го разбирам.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 702
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Bedini
« Отговор #19 -: Ноември 24, 2008, 03:24:05 pm »
съгласен съм че може да не са точно правоъгълни импулси но при всички случаи се използва енергията от автоиндукцията. Снощи направих кратки експерименти с бобината и транзистора без ротор - както  е двигател-генератора на Бедини. Резултата е доста впечатляващ . Един 7,5 АН акумулатор който бе на 12 В за ~10 минути вдигна на 13В при консумация 150мАн. като напрежението на акумулатора от който вземам не падна ни най -малко. Акумулатора който зареждах не е износен и е почти нов. Ще направя и нови опити в които ще го разредя с лампа и ще замеря консумацията за определено време и ще сравня с тази при зареждане. Ще направя опит и с кондензатори с голям капацитет. При всички случаи е идеално устройство за зареждане на акумулатори, а предстои да видя как ще е и с възстановяването на износени акумулатори. ...
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 01:42:05 pm от Maistora52 »

Неактивен popai_82

 • Неактивен
 • Публикации: 8
 • Рейтинг: 0
Re: Bedini
« Отговор #20 -: Ноември 24, 2008, 10:30:15 pm »
Бедини разправя обаче че самият акумулатор "привиква" към такъв тип зареждане и после трудно се зарежда по нормалният метод. На мен ми е интересен варианта с кондензатори и безконечно действие на системката. Обаче стане ли всичко ясно за тази енергия и ефективен елетролизер ще се направи. Незнам само защо във филма energy from vacuum не прави и някой опит със генератор на импулси вместо електромотор.

Ами ако всичко това е истина , и можеш с по малко енергия да заредиш повече акумулатори ще се променят икономиките.
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 11:05:38 am от popai_82 »

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #21 -: Декември 03, 2008, 12:37:46 am »
Здравейте,
втора седмица се занимавам със постановката на Бедини.
Ползвам съм тази схема
За една седмица възстнових две батерий 12 волта, 7,2 а/ч.
Следвах инструкцийте от потребител в youtube - kojsza, наричащ себе си Imhotep,
линка е http://ru.youtube.com/watch?v=eDS9qk-Nw4M .

Накратко, всички тук от форума знаят принципа на работа - ползва се безчетков електромотор 12 волта, като намотките на ротора се свързват две последователно, огледално на другите две, така по този начин се получават две рамена, едното генерира е.д.н  а другото трансформира електричество от комутирания магнитен поток, като по този начин напълно е спазено правилото  на Бедини. 
Електромоторчето което ползвам е 12v, 0,15 A.
Знам, ще ме питате за КПД :)
Който иска да го смята, стойностите са следните :

Uin=12,65 v
Iin=0,1 ma  ???
Uout=12,75 v
Iout=? (не се мери нещо..) ???
Засега има ефект, което за мен е достатъчно да кажа, че схемата има ефективност.
Imhotep твърди, че по този метод успешно се зареждат - алкални, цинкови, никел-метал хидридни, литиево-йонни батерии, като са във функция от вътрешното си съпротивление и
тока на електромотора, съответно може да отнеме дълго време за заряда.
Принципа  явно се потвърждава, високи амплитудни пулсации с нищожно малък ток възстановяват всякъкъв вид батерий.
Видео тук http://video.google.com/videoplay?docid=960976915084805133
Поздрави на всички.
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 05:51:09 pm от mzk »

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #22 -: Декември 03, 2008, 07:39:46 pm »
Ето я схемата, подробно с надписи.
На ротора връзките между бобините се прекъсват от платката, ако има такава и бобините се свъзват последователно две по две. Въпрос на избор е как ще ги свържем, дали две съседни или две срещуположни. Аз ги свързах срещуположно. Посоката на тока е така както е на схемата. Възможно е оригиналната платка да пречи и затова се отстранява, щифтовете за запояване на проводниците да са два или три и затова необходимо да се монтират още един или два, така, че да се запоят проводниците на бобините и външните проводници.
Малко креативност никога не е излишна  :) 
Транзистора ми не 2N3055 a e 2SC3953 на HITACHI   с по висока стръмност и по ниска мощност. Диода на колектора е лавинен BYM26E на PHILIPS, на базата е 1N4001. Глим-лампата е от стартер S2 пак на PHILIPS.
Батерийте са SUNYWAY 12V/7,2 Ah оловно-киселинни, запечатани.
« Последна редакция: Декември 04, 2008, 11:30:41 pm от altium »

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #23 -: Декември 15, 2008, 05:19:48 pm »
Привет altium,
за съжаление съм все в движение и напоследък рядко се задържам в София.
Imhotep ме притиска да сглобя негова репликация за радиантна енергия.
Веднага ще тествам метода който си предложил със релета и свръх-кондензатора, при първа
възможност. Исках да подобря малко моята постановка, явно първо ще стане по предложения от теб начин, а и искам да се видя с emm още тзи седмица.
През командоровките ползвам нет през BlackBerry -то достатъчно за разглеждане на страници и e-mail,  но не и за по големи файлове.
Това е от мен за сега, поздрави.
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 09:41:07 pm от rebel »

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #24 -: Декември 15, 2008, 09:41:49 pm »
Като начертая скицата я качвам веднага.

Неактивен MarioBros

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 62
 • Рейтинг: 1
Re: Bedini
« Отговор #25 -: Декември 19, 2008, 03:05:54 am »
Здравейте, работя по въпроса за мотора на Бедини, направих опита с вентилатоора, нещо не можах да анализирам резултатите, после го прехвърлих на стъпков мотор пак не мога да отчета консумирания ток, меря го с дигитален амперметър на постоянен ток. Показва ми около 50 милиампера консумация, понякога като меря напрежението на клемите на акумулатора показва от -30 волта до +500Волта.
А и защо са махнали от Ютубето този клип на мит бъстърса с надпис "This video is no longer available due to a copyright claim by Energetic Productions LLC "
Какви права имат върху  енергията  ел компаниите
« Последна редакция: Декември 19, 2008, 11:30:32 am от altium »

Неактивен MarioBros

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 62
 • Рейтинг: 1
Re: Bedini
« Отговор #26 -: Декември 19, 2008, 07:18:35 am »
Някой може ли да ми каже какво е разбрал от първата схема тука.
Интересува ме бобината как да я изпълня, ако има начин да я изчисля.
И какъв е този извод "Х" от колектора?
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 01:55:22 pm от Maistora52 »

Неактивен agent00

 • Неактивен
 • Публикации: 1
 • Рейтинг: 0
Re: Bedini
« Отговор #27 -: Януари 17, 2009, 08:49:17 pm »
Пичове, хвърлете око на следния линк:

http://www.metacafe.com/watch/1551318/free_energy_home_generator/

Това май ще бъде първият комерсиализиран вариант на генератор от това естество, цената е 5,000USD. Има ли желаещи за подобно начинание и в България???

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #28 -: Януари 18, 2009, 01:50:05 am »
ЧНГ на всички и привет от Италия :)
Ще се опитам скоро да кача схемата, в последния момент тръгнах за Таламона и забравих
да я постна тук.
Поздрави.

Неактивен rebel

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 333
 • Рейтинг: 11
 • Пол: Мъж
 • Взаимно да уважаваме труда и идеите си !
  • Xora Bg
 • Скайп: plam72
Re: Bedini
« Отговор #29 -: Януари 18, 2009, 05:35:36 am »
Привет,
ето я репликацията на ImHoTeP.
В момента нямам никаква възможност да седна и да тествам схемата, но веднага при първа
възможност ще го направя.
Батерията SOURCE трябва да е 12 волта, без значение колко ампера е.
Глим лампата  е между 110-220 волта, диода  сами виждате нищо особено, но ако е по бърз
по добре според мен.
Релето е най обикновено за автомобил, до 14 волта/60 ампера.
Идеята е, че при постъпване на радиантна енергия на самия контакт от вътре на пресовката на платината, по лесно се натрупва. Това е според обясненията на ImHoTeP.
Снимковия материал е от него.
Поздрави