Автор Тема: HHO клетка производство в България !  (Прочетена 17917 пъти)

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 754
Re: HHO клетка производство в България !
« Отговор #30 -: Април 24, 2018, 04:04:03 pm »
За мен работата по тия водородни клетки отдавна е ясна, дори без да съм правил експерименти, а само по пътя на елементарни разсъждания, но все пак ще взема отношение по твърденията на Бедини:
Ако е казал тази глупост, много лошо, много лошо. Аз не намирам никаква логика, а на ум ми идва кнотралогика, примерно:
Ако реша да ритна някой по гъза с шут, аз ще предам директно кинетичната енергия на боца си в неговия задник. Ако обаче реша да го ритна, без да е налице пряк умисъл  ;) и го направя посредством една топка - ритна топката, а тя задника му примерно от 10-20 м, то кинетичната енергия с която съм шутирал топката ще бъде по-висока от кинетичната енергия, която топката ще отдаде на задника му. По пътя си топката ще се трие в етера ;) и ще му отдава част от енергията си. Нищо вярно не е казал Бедини. Той дори ни представя обратната индукция за СЕ, а всички сме наясно от практиката, че тя не е и Веско от Пловдив го доказа - ни се чу, ни се видя...

В тази връзка, колегата "СхемУ"  :D се тръшкаше, че светодиод захранен импулсно щял да свети пак толкова силно, колкото постоянно захранения, защото окото нямало да забелязва честотата на накъсването и щяло да бъде излъгано. Не си дава сметка обаче, че светлината е поток от частици, все едно топки за тенис, и когато се прекъсва подаването им окото не се лъже да пресметне, че общия сбор на импулсното подаване не е равен на сбора от непрекъснатото подаване. Ах тези "мухлясали мозъци".... :D

В крайна сметка импулсното захранване води до средни стойности на високото и ниското ниво, никакви надбавки няма тук и никакви инерции, оргони, аргони и пр. дивотии.

Давам такъв пример, защото е по-лесен за "мухлясали мозъци"  :D.
Интересно обаче какъв ще е отговора на въпроса на dymelsoft - точен въпрос, труден въпрос, аз дори мисля невъзможен за отговор.  :D
« Последна редакция: Април 24, 2018, 04:19:59 pm от EDM electronics »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 260
Re: HHO клетка производство в България !
« Отговор #31 -: Април 24, 2018, 04:24:16 pm »
Не знам дали има смисъл да го пиша, но:
 Бедини казваше че при къси високоволтови импулси, токоносителите в електролита тръгват към съответния електрод и в паузата между импулсите, се движат по инерция. В това има логика, но дали повишава КПД на системата нямам идея. Може би се случва при определена честота само или т.н. резонанс, но пак е за статични установки.
Ако имат инерция, то тогава ти трябва енергия за преодоляването й, енергия за да ги задвижиш от състоянието им на покой. Така че като теглиш чертата пак ще си на нула ...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: HHO клетка производство в България !
« Отговор #32 -: Април 24, 2018, 06:34:51 pm »
caduceus, много ми е странно едно нещо, а именно, като си толкова на ти с "проникващия през материята "газообразен" агент" къде ти е работещата клетка на Джо, или каквото и да било работещо нещо, с което да запушиш устите на "мухлясалите мозъци". Аз лично не искам псевдо-научни обяснения, а както казва az_skeleta, искам доказателствен материал изразен в снимки, видео, измервателни показания, и мн.др. с които поне малко да бъде събудено мухлясалото мислене. Писна ми, да чета постоянно, колко сме прости повечето, които не разбираме пустия "оргон". И понеже не го разбираме не се получавали нещата... ти да видиш. Напъните ти постоянно да поучаваш всички няма никакъв смисъл, докато не представиш неоспорими дори и от най-големия скептик доказателства. Всичко друго са едни голи приказки на човек, който много си е повярвал.
==============
Напълно резонни въпроси  :) На някои от тях съм отговарял в други теми /по спомен/ но пак ще изложа нещата, не ме мързи - въпреки че е време за бира и ме вика силноо  ;D
1. Оргонната пара може да се получи по няколко начина, а електролизерният е само единият от тях. Аз не се занимавам с него защото е най-проблемен - оксиводородът не ми трябва, а гърми /налагат се арестори, бъблъри и прочее/, ползва се ток с всички доп. следствия - ел.блокове, захранване и т.н., калиева основа и др химия, допълване с вода от време на време, стареене на маркучи и пластмасови съдове... Достатъчно недобри неща има в тази несъвършена технология, за да откажа да се занимавам с нея.
2. Както казах, който може и е положил усилия и труд да прочете това:
https://sites.google.com/site/divadjac/alexbook
или поне това:
http://www.rexresearch.com/joecell/joecell1.htm
ще е разбрал, че нещата не опират до водород и кислород, а до нещо съвсем друго.
3. Оргонната пара преминава през чугунен блок, но през алуминиев не. Алуминият като метал отразява оргона, затова и тръбата от клетката към блока се прави от полиран алуминий. Просто е, но много важно като факт. От това следва, че почти всички съвременни автомобили НЕ МОГАТ да работят с клетка на Джо.
4. Клетката е направена за карбураторни двигатели, защото се настройва делкото на съвсем други градуси за подаване на искрата /близо до долна, а не горна мъртва точка/. Това на инжекторни двигатели /ако са с чугунен блок, което е рядкост/ става с ТАП - и то направен, а не фабричен с ограничения. Нещата стават доста трудни от всяка гледна точка с настройката на ДВГ.
Надявам се, вече е ясно защо няма съвременни двигатели с Джо селл... Само стари карбуратори като на Форд Мустанг, Шевролет Корвет и т.н. с по 5-6 хил кубика обем.
5. Аз работя с оргонна пара основно като нещо, подобряващо състоянието на хора с белодробни проблеми. Здравето е това което ме вълнува и от което повече разбирам, затова не съм наблягал на ННО клетки и електролизери за коли - това е обречена кауза. Имам си производство /макар и дребно/ на моите оптимизатори К3, тествани много години на всякакви коли, с 20-25% ефект като икономия на гориво и 10-12% вдигане на мощност и това ми е предостатъчно. Който иска повече - моля, да си направи! Ама как ще стане с достатъчно ниска цена и трайност във времето на изделието, обслужване и консумативи, никакви рискове и т.н. - да си прецени добре.
6. Имам разработено и тествано изделие при което добивът на оргонна пара е пасивен, чрез фокусни оргонни бобини и отделящо ядро. Технологията си е моя, а хората които са имали нужда от него са го оценили и усетили. Начинът на производство не е електролизерен! Да повторя за неразбралите! Уредът изглежда като слушалки за компютър и някои тукашни колеги го имат  ;), макар и в по-слабия и стар модел. Дишаш уж въздух, а след десетина минути се понадрусваш като от еди какъв си пушек - колкото и невероятно да звучи  ;D А дробчета и бронхи се лекуват...
7. Приборното доказване на такива ефекти е много трудно. Дотук съм похарчил едни 5-6 хил. лева за най-различни тестове и уреди, на път съм да похарча още 2 хил. и нагоре за ИГА-1, а вероятно и за Вега-10 или 11. Това са уреди точно за такива неща, но за съжаление в ново състояние са по 3-4 хил евра и засега се въздържам.

Това е накратко, дано е станало по-ясно. Бирата зове!  :)