Анкета

Има ли колегата Caduceus своето място във Форума или не?

Да!
24 (72.7%)
Не!
9 (27.3%)

Общ брой гласове: 31

Гласуването приключено: Септември 21, 2014, 09:08:09 am

Автор Тема: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus  (Прочетена 71034 пъти)

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 401
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #15 -: Септември 25, 2013, 05:15:22 pm »
Ето и някои последователи на Кадуцеус. Цената е 3 пъти по-малка и инсталирането е "free".
Интересно каква икономия ще ми даде показаният на снимката оптимизатор? Тук хората имат закони за защита на правата на клиента и за това предполагам, че въпросният оптимизатор може и да даде 20% икономия.
« Последна редакция: Септември 25, 2013, 05:53:38 pm от Maistora52 »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #16 -: Септември 25, 2013, 07:51:32 pm »
Vetap
Твоите два бр. са К1, първия модел. Не помня много добре защото беше отдавна, но май колите ти са на бензин. Софтуера им просто те ограничава до това, което му е позволено фабрично през обратната връзка с ламбдата и в случая това са тези 10-11%. При френски автомобили например границата е по-широка и отива на бензин до 20%, при Ауди на около 15-16 и т.н.
В моя предишен пост става дума за минаването на тези заложени граници по-специално при пропан-бутан и метан и то за новия високотемпературен зонов оптимизатор К3, чрез допълнителна ръчна настройка през програма. Тогава не зависим от фабричния софтуер и ограниченията, заложени в него, както е в твоя случай. Освен това се регулира и предварението със софтуерен аванспроцесор - което също не може да стане на твоята бензинова кола. Със същия оптимизатор К1 като твоите два и донастройка при газови горива има резултати и над 30%, така че не ти е виновен оптимизаторът.
Последователи в чужбина имам, но не са тези от плаката  :) Такива устройства има под път и над път и никое не дава повече от 3-5%. Махни оптимизатора, сложи си такова и виж сам. Ако пък мислиш че са ти нарушени от мен правата като потребител, може да ми върнеш продукта и ще ти възстановя парите - въпреки че е минал многократно срока от 1 месец с гаранция за това. На никого не съм отказал, въпреки че такава практика няма никъде по света - след години някой да му щукне да върне нещо купено, което на всичкото отгоре работи. Жив и здрав.

Поздрави
« Последна редакция: Септември 25, 2013, 08:01:56 pm от caduceus »

Неактивен elektros

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 186
 • Пол: Мъж
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #17 -: Септември 25, 2013, 10:58:15 pm »
Поздравления към колегата kaduceus и към неговия колега Румен Роев, който няма аванс процесор за дърта Астра С18ХЕ мотор 125кс и накъсва сигнала за бобината, за да я излъже да дава по-рано  искра....Аз случайно работя в едно сервизче, което цяла България знае и още по-случайно работата ми е свързана точно с тези неща, които се коментират тук...Стигнал съм до простичкия извод, че където цяла високоплатена армия от инженери е разработила даден  продукт, външните промени и "ИЗЛЪГВАНИЯ" не водят до траен и качествен резултат.  Колкото по-малко се намесваме в информационните сигнали на ЕСМ-а, толкова по-добре. Който не вярва, да продължава с експериментите! Успех на всички!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #18 -: Септември 26, 2013, 09:24:36 am »
elektros
Няма проблем да се ползва и друг вид ТАП - само инженерите от AEB са измислили десетина модела :)  Никой не е казал че трябва да се ползва точно този на Румен - всеки настроен правилно става, включително и хардуерен. Просто в момента човекът напасва двете неща на пътя, за да се намери най-добрия режим в който конкретната кола е с мощност по-голяма отпреди и със най-значима икономия на гориво. Кой къде работи няма значение - важни са фактите и резултатите, нали  :) Другото би означавало, че всичко ценно и ново в науката ще идва от БАН, а то не е така  ;)
А и ми се струва, че нещо почваш се дразниш, колега - все пак един комплект високотемпературни К3 + ТАП на Румен + монтаж и настройка е 450 лв /ВТ К3 - 300; ТАП+настройка - 150/ и се избива от едно такси за месец и половина, а твоя продукт с електронния блок е 1500 лв !!!! и май вече отиде в небитието  ;D Защото електронен блок винаги може да се повреди и има срок на годност, има и захранване от колата, кабели до купето, при преместване на друга кола трябва пак да те търсят и прочее неудобни за ползвателя неща - пък при моите оптимизатори няма нищо такова потенциално проблемно и на практика са вечни и мобилни. Аванспроцесори пък с лопата да ги ринеш, и то направени от водещи фирми /ако вземем предвид заяждането с Румен, за който за първи път чувам негативна оценка - справка във форума на Рено/. Но оптимизатори като моите, с реален значителен ефект, ниска цена и гаранция за връщане просто няма /изключваме оксиводородните клетки за старите дизели, които са от друг клас, цена и имат ограничения/.
Айде не се сърди, просто измисли нещо друго по-добро - в известния сервиз в който работиш вероятно ще ти дойде на ум по-лесно. Там както изглежда има много акъл, който чак се лее по асфалта  ;D
Успехи
Caduceus
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 09:31:18 am от caduceus »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 401
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #19 -: Септември 26, 2013, 10:50:17 am »
И все пак, как се прави теста на К1....3? Обикновенно, когато се прави тест на нещо ( работил съм в лаборатория за тест на ракети във ВМЗ - Сопот) се съставя програма (методика) на теста. Например: 1.Изделието се поставя в камера при тремпература 25 град C +/- 1 (посочва се измерителния прибор -Термометър К3, например) ... резултати!
2. Изделието се подлага на вибрации с честота 55 Hz, амлитуда 1мм, синус (Стенд Брюл § Кеар)..... и т.н.
Това е реален експеримент и тогава резултатите са реални. Аз мога да обясня как направих теста на К1, който инсталирах на моята Елантра. Смятам, че е коректен. Ако Кадусеус няма методика на теста, няма смисъл да говорим в тази тема за качеството на оптимизатора. За сега оценявам този оптимизатор с думите...... "Изделието работи добре, но само в присъствието на изобретателя..." 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #20 -: Септември 26, 2013, 11:06:24 am »
Аз не съм ходил в Южна Африка, така че тия споменати от теб 10-11% икономия, колкото и да са малко по мнението ти, явно не са от моето присъствие  ;D
Кажи същото нещо в някоя автомобилна компания дето харчат десетки милиони за разработването на нови двигатели и горивни системи, за да постигнат подобни резултати - и да знаеш, че хората ще се смеят много силно. Ти не си ли минал вече 5-6 хил. км за изминалите една-две години за да си избиеш нищожната инвестиция от 150 лв? Я си сметни колко ти е ефекта върху джоба и колко си спестил и ще спестиш оттук нататък докато си караш колата.
 
Абе що ли ви влизам в писателските игри, карайте си колите както са си и си давайте парите за гориво - българите никога не са доволни - ей, прост народ. А и неук, а нагъл - само окупация такива ги оправя, ама нямаме късмет да е немска или австрийска, а се е паднала от още по-прости и пияни от нас руснаци. Да ви направя аз нещо евтино и работещо, а вие да търсите под вола теле - айде пак да си ходя в моя форум а вие си останете и пишете сами дивотии, за които ви се смеят вече по другите форуми. На който му трябвам, знае къде да ме търси - имам си форум и сайт, две пощи и обявени публично телефони и все още съм в България.
Много ви здраве.


« Последна редакция: Септември 26, 2013, 11:08:55 am от caduceus »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 401
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #21 -: Септември 26, 2013, 12:28:45 pm »
Ами като българите са неуки и прости защо не се опиташ да продаваш оптимизатора в Германия, например. Не ставаааа...Там ако кажеш, че оптимизаторът дава икономия 15 - 20%, той трябва да ги дава. И най - напред  ще те попитат: Как измерихте параметрите на вашия оптимизатор господине? С каква апаратура, каква е статистическата грешка на измерването....., после ще ги измерят и те и ако не се получава това, което се опитваш да им внушиш, ще ти бият шута...... Така, че драги ми доморасъл изобретателю, стой си в България - там ти е мястото...

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 857
 • Life is a DIY project!
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #22 -: Септември 26, 2013, 01:18:12 pm »
Колега Vetap, нямаш си на представа колко си прав по отношение на този оптимизатор. Бъди сигурен, че ако оптимизаторът на Caduceus работеше според обявеното в брошурата му, то всеки един участник в този форум щеше да кара с такъв, а не в 50 поста да се обяснява как точно ти не си направил нещо както трябва, или двигателят на колата ти бил спънат еди-как си, за да не ти работи правилно оптимизаторът...

Купил съм и съм раздал 5 такива оптимизатора за проба - на приятели, таксиджии и какви ли не. Монтирани са според указанията - за бензин, газ, метан и дизел (единият е монтиран и замерван лично от Caduceus). След което (и най-вече след високопарните приказки в началото) не мога да погледна хората в очите и да отида да си ги взема, пък и защо ли да се занимавам с глупости... ако имаше ефект, със сигурност щяха да дойдат да ми искат още. Както и аз щях да поръчам още...

Както и да е. В Хасково имат една поговорка: "Кой @бан - @бан, кой бъхтан - бъхтан!"
Ама нали уж "да подкрепим българското"...

Неактивен elektros

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 186
 • Пол: Мъж
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #23 -: Септември 26, 2013, 01:48:19 pm »
Колега caduceus, с никого не се заяждам, аз работя с факти....Колегата Румен наистина е добър, но не всичко може...А относно цената не трябва да коментираш, защото това е друга система, значително по-евтина от тази за дизел и почти толкова ефективна в процентно съотношение....Само че е различна от твоята, защото се въздейства САМО на горивото, без да се манипулира ЕСМ, защото не нужно...Монтажа става за 10 минути. След подаване на заявката ще кажа и цената, която по предварителни сметки ще е до 300лв с ДДС.   На този етап са само експериментални изделия и не се продава нищо!  Не бъркай горивата, различни молекулни структури не могат да се обработват ефективно с едно устройство....Предполагам не си правил спектрофотометрия, нали? ;D
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 02:19:49 pm от elektros »

Неактивен elektros

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 186
 • Пол: Мъж
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #24 -: Септември 26, 2013, 09:17:51 pm »
Колега
bobokom , не знам с какво се занимаваш и дали си наясно изобщо с материята, която коментираме тук с  kaduceus! Ние в момента обсъждаме системи, които работят, и в които са вложени много пари, време и нерви!   Може и да коментираме с малко по-остър тон, но можем да считаме това за конструктивен диалог! Това как работят, колко точно са ефективни са факти, които може всеки да обсъжда и да коментира. ;D ;D ;D Пробвай го! ;)
« Последна редакция: Септември 27, 2013, 08:13:52 am от Maistora52 »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #25 -: Септември 27, 2013, 09:35:58 am »
Уважаеми "колеги",
вие, дето се изказвате неподготвени и не сте направили нищо ново и полезно през живота си, а ме плюете активно - дано ви плащат, защото иначе е само срамота без никаква полза. Имахте ли един месец да ми върнете продукта - имахте, възползвахте ли се - не. Ами кой ви е крив. Това значи, че или той работи добре, а вие сега се правите на ущипани моми, или цял месец не ви е стигнал поради туткавост. Специално за Пировесо - като искаше да ставаш дистрибутор за София, даде ли си малко зор да научиш на кои коли може да се слага оптимизатор и че иска донастройка примерно на обикновени газови уредби, а на стари дизели без ламбда няма кой да регулира сместа и т.н. Не каза ли лично ти, че на стария ти Голф 2 с проста газова имаш 30% икономия на газ след реглажа на изпарителя, а колата ти върви все едно има газов балон под педала и като го натиснеш малко все едно се изстрелва горивото в двигателя - т.е. казано на човешки език върви доста по-добре отпреди? Айде малко грамотност да придобием преди да плюем по хората дето работят. Никой не си сипва дизел в газова кола и това хич не е чудно, нали? А оптимизаторът трябва да става за всичко и както ни падне така да го слагаме, а може би и на каруца ще стане /примерно отзад на коня  :)/. И после - мамка му и измамник е тоя, коня ме ритна при монтажа - а после не върви като състезателен, а прикляка нещо ;D
Айде пътувайте, той началника отгоре вижда и после взема мерки - та дупе да ви е яко, с това което правите.
Точка.

 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308

Неактивен sheki

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 196
  • http://sheki.zlatograd.com/blog/
 • Скайп: shekivsh
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2013, 11:46:46 pm »
Ами за някои хора си остава валидна приказката " е такова животно няма " :) за съжаление не на всички е дадено да разбират от всичко. Но донякъде всеки сам си поставя границите в които да се развива.

Неактивен rider777

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2013, 03:40:49 pm »
Асене, има една приказка брат,,,,,,   " Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на тези, които не могат да летят"   струва ми се, че хабиш излишни нерви, въпреки, че точно тук е мястото за популяризиране на твоите Оптимизатори, но явно злоба и завист има в изобилие тук,,,, а и все пак си Конкурент номер 1 за някои, така че, който иска ще повярва.    Сега да кажа на четящите,,, Кадуцеус ми подари 3 К1 и едно К3 , които ми смъкнаха разхода между 10 и 15% ,,, сега ще има нападки защо не давам точен процент на икономията, но това е,,,,,,,,,,,,  Предполагам, че много от тестващите тук карат по 50-100 километра на ден и не могат да засекат точната икономия, но аз съм денонощно на волана и видях, че има ефект.  Успех Асене и нека Бог да ти помага и пази от хорската злоба и завист !
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 07:02:40 pm от Maistora52 »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
« Отговор #29 -: Октомври 26, 2013, 10:13:59 pm »
Жив и здрав, приятелю!
Вече сме устойчиво над 30% чрез зонови оптимизатори К3 от трето поколение, при обикновени пропан-бутанови уредби с ръчен реглаж на изпарителя и регулиране на аванса от делко или ТАП. Някои тестове отиват към 40%, но не ги броя, защото са единични случаи. Работя върху нов модел с частична автотермия, очаквам 50-60%. За съжаление ще е и доста по-скъп, но такситата казаха че не им пречи цена до 1000 лева при тези резултати.
За беля, всичко що има компютър е зависимо от софтуера в него. Затова истината лъсва основно при ръчно регулирани горивни уредби, където няма кой да подава грешни команди за минаване на авариен режим при ненормално според компа обедняване на сместа. Газовите инжекциони ще се донастройват извън обхвата на автоматичното регулиране, но няма как иначе.
Между другото, при разполагане на две кутии К3 само на въздуха /на стената на въздушния филтър/ има резултати над 20%, което изхвърля теорията за обработката на горивото чрез магнитно поле директно на боклука  :). Също и чуждестранните теории, излагани от колегата fade с правилни разстояния от магн. полюси и т.н. Там няма никакъв пряк контакт на въздуха с магн. поле, а създаване на интерференчна зона с оргонно поле и зареждане на филтъра с него - просто такава е технологията. Съответно и на горивото няма никакво устройство - само двете кутийки К3, лепнати в кутията на възд. филтър.  Както и да е, това са неща от кухнята и едва ли интересуват някого тук. Споменавам го за информация и проясняване на съзнанието на тези, които имат някакво самостоятелно мислене.
Поздрави и безпроблемно пътуване! 
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 10:16:46 pm от caduceus »