Автор Тема: Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси  (Прочетена 42002 пъти)

врановски

 • Гост
Здравейте отново!
Не знам защо затихна тази тема. Според мен това е най-важната връзка с разбирането на процесите в природата. Ако се задълбочим и успеем да имитираме конструкциите, които очевидно работят без да ги тъпчем с фосилни горива, ще стигнем и до СЕ. Какво знаем:
1. Ако излъчваме постоянно вълни по-дълги от 5 кН ще имаме отразени вълни.
Какво не знаем: - Какви да са вълните - надлъжни, напречни или смесени.
                           - В какво да ги отразим- в плазмата на стратосферата, в магнитен вихър в приземния въздух или в намагнитена плазма на космическото пространство, ако са къси вълни.
2. Според описанието на Тунгуския вихров обект, ако разбира се е автентично, надлъжна вълна се резонира чрез налепване на къси статики между Земята и Луната.
3. Какво предполагаме: Вихровите конструкции като торнадото и кълбовидните мълнии се захранват също от статични вълни, но не ходят чак до Луната за да резонират.
4. Всички живи организми се хранят използвайки статика и йонизация, също без Лунни екскурзии.
Следователно първо трябва да разберем как да получим отрицателна електростатика и как да я залепим върху скаларна вълна до нейното резониране.
Не се смейте, това не е резонанс само от изравняване на индуктивно и капацитивно съпротивление, а резонанс на средата при изравняване на електростатичното отблъскване на скалара от Земята и гравитационното му привличане от масата на Земята. Когато това стане Скаларната вълна ще изпадне в безтегловност и при електрическия си резонанс няма да има съпротивление и ще постигне огромни амплитуди.
5. Какво да очакваме от такова явление ако успеем да го контролираме? Може би въртене на вълната като хомополярно динамо, но много по-бързо и извличане на електрони от Земята или от натрупаната по Земната магнитна мрежа, отрицателна статика подобно на Тестатика, или може би разбиване на веществото чрез студени ядрени процеси подобно на дезинтеграциите на Хътчисън.
Хайде размърдайте тоя форум, че стана скучно за лудите. ;D
« Последна редакция: Февруари 18, 2014, 08:09:14 am от Maistora52 »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 554
 • Рейтинг: 133
 • Пол: Мъж
Много абстрактно подхождате колега - на мен лично ми допада,  но прекалената абстракция е трудно разбираема без практическо онагледяване. Бихте ли предложил опитна установка за тезата си?

врановски

 • Гост
За съжаление не мога да дам готова конструкция, иначе да съм хукнал към патентните ведомства. >:( Мисля обаче, че великия Тесла е стигнал до някъде.
Намерил е трансформатор, който да концентрира напрежение в къси импулси.
Защо го е правил? - ами защото така се произвежда радиантна ел енергия. Погледнато от постиженията на класическата физика, той разбива електрона на квази частици, сега ги наричат спинон - отговаря за магнетизма, орбитон - отговаря за ъгловия момент и чистото електричество като жълъдче между тези черупки. Затова това електричество е меко, студено и безопасно, нещо като преварка от джибри.
Но защо му е кондензаторна сфера, която да зарежда с къси импулси? За да произведе надлъжни скалари с големи амплитуди и с тях да извади жълъдчето. Само че, Природата този въпрос го е решила по друг начин. Вместо да скъсява импулса, тя скъсява времето като изкривява времепространството. Така dU/dt на импулса расте като нулира знаменателя. При резонанс на скаларната вълна амплитудите стават толкова големи, че да се постигне електрорадиантен ефект.
Сега ще кажете, а как се усуква времепространство - единствено с напрежение.
Тоест, трябва ни скаларна вълна с висока интензивност на заряда достатъчен да усуче пространството. Тази вълна трябва да застане в безтегловност и да резонира. Трябва да има и метал който да попива радиантната енергия и да ни я предоставя за употреба. Сега по-ясно ли е? Проста работа :D
« Последна редакция: Февруари 18, 2014, 04:24:48 pm от врановски »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 615
 • Рейтинг: 131
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Врановски, инвестирах 1 година специално в изследването на безжичното предаване на Тесла и открих, че си е бил доста земен инженер. Това, което си написал няма нищо общо с посочената от мен система. Моля кажи конкретно за кое устройство говориш (базирайки се на патент, друга техническа информация лично от Тесла няма).

В противен случай пишем фантастика и нищо друго.

врановски

 • Гост
Здравейте Соке2к и mzk,
съзнавам че е твърде абстрактно това което пиша, но се опитвам облягайки се на вашия опит и знания да си отговоря на собствените въпроси. Мисля, че е по-важно да осмислим как работи нещото, отколкото как е направено. Никола Тесла е написал част от това което е разбрал от експериментите, но не достатъчно за да разберем и ние механизмите на радиантното, как се получава и защо.
Моля те mzk,сподели този едногодишен ценен опит. Какви вълни се излъчват от генератора, на къде са насочени, с каква дължина са и от какво зависи дължината на вълната. Чисто надлъжно ли е излъчването или има и напречно.
Ако трансформатора е излъчвателна антена, каква е формата на приемника.
Какво навиване на вторичните намотки си изпробвал и всичко което ти се струва важно. Лично аз си мисля, че трябва да има два генератора на вълни с различна дължина, като по-късите да зареждат дългите като по-устойчиви и това да се държи като обща стояща вълна в метален корпус. Задържането да се извършва с напреженията на метала а приемник да бъде въздуха, най-вероятно плазмиран. Тоест енергията да се концентрира от единия генератор през другия към приемника плазма. Натрупването на заряд в плазмата може да създаде резонанс или мълния. Не знам обаче как това нещо може да се удържа.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 615
 • Рейтинг: 131
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Ще се опитам да споделя най-важните неща.

1. Това, че Тесла е открил СЕ чисто и просто трябва да се забрави. От всичките му патенти, лекции и интервюта има само едно изказване, в което се твърди за получаване на енергия от космическите лъчи. Това е интервю от 30-те години и е споменато само с няколко изречения, без никакви подробности.

Несъмнено това е много любопитно, но и с абсолютна липса на информация. Трябва отделно задълбочено изследване само по този въпрос, което да разкрие какво точно е бил намислил Тесла, но то е доста късно в неговия живот, дълго след кулата във Варденклиф.

В другите си статии до тогава Тесла обсъжда доста екстравагантни идеи, но и прагматични идеи като геотермалната енергия.

При по-подробно четене също така се открива, че неговите идеи за военни цели включват:
- дистанционно захранване на кораби през йоносферата, при което се осветява именно тя (осветява вражеските кораби в океана), а токовият контур се затваря през водата (в океана).
- използване на дизелови генератори за захранване на различни типове оръжия.

Филантроп като Тесла няма как да акцентира върху такива неща, ако е открил свободната енергия тогава.

2. Тр-р на Тесла представлява 1/4-вълнов резонатор. Точка по въпроса.

Конструкцията му е оптимизирана за максимален качествен фактор (минимални резистивни загуби, т.е. трябва да се ползват дебели проводници). Всички детайли, които са ми познати, ще дам по-късно, когато направя статията си по въпроса.

Тук интересното е, че трябва да се ползва възможно по-ниска честота, което пряко се отразява на размерите на бобината. Предаването се осъществява през земята (предстои да определя за излъчване във въздуха/атмосферата около предавателя, но определено трябва да са минимални или никакви).

За да се предотврати излъчването извън земята, Тесла е ползвал честоти до 20кХз. Конструкцията на такава бобина с висок качествен фактор е съпроводена с много сериозна инвестиция (поне няколкостотин лв).

Не бих могъл да си позволя да кажа, че сферичният капацитет не служи за нищо друго, освен за настройка (и съсипване) на качествения фактор, но това са моите наблюдения.

Цялата конструкция представлява предавател/генератор, ползващ земното кълбо за вълновод, върху който са съответните приемници.

Опитите ми с умален модел приемник и предавател, споделящи многожилен проводник за вълновод, не показаха КПД>1, а някъде между 40% и 60%. Разбира се, не твърдя за прецизност в изработката и предстои тези въпроси да се уточняват.

Еволюцията на Тесла се състои в затварянето на токовия кръг изцяло през земята (или единичен проводник). Това се случва при експериментите му в Колорадо. След като открива, че вълните в земята, породени от гръмотевици, се отразяват (като наблюдва интерференцията им с придвиждането на бурята и максимумите и минимумите на отразените вълни), той самият създава разряди (изкуствени гръмотевици), за да изследва процеса и по-нататък вече преминава към "безискров" метод, т.е. заземеният теслов т-р, прецизно регулиран.

Не мога да кажа какъв точно е фронта на вълната, но предполагам, че не е сферичен, а по-скоро кръгов, с определена дълбочина на проникване в земята, но не много. Освен това разпространението е в близката зона на предавателя и средата има характерна вълновод, където също зависимостите са различни от тези в далечната зона.

Врановски, ако си от София може да се срещнем и да ти покажа каквото имам като експерименти, а също така да поговорим по-задълбочено. Аз лично съм мераклия, но специално в безпроводното предаване не мисля, че има нещо (много) интересно.

Разбира се, трябва да се поклоним на този технически гений. Това откритие става горе-долу по случайност, докато Тесла изследва системите си. Необходимо е наистина много сериозно финансиране и задълбочено изследване, за да се стигне до този резултат.

врановски

 • Гост
Благодаря ти mzk,
аз също мисля, че получаваните ефекти на свръх единично зареждане при Тесла са случайни и се дължат на натрупване на стоящи вълни върху скаларите. Аз все още обмислям нещата, но все пак смятам, че ако правим устройство за СЕ то трябва да прилича на торнадо в електростатичната част.
При Тестатика дисковете би трябвало да правят някакви стоящи статики, които да зареждат скалар произведен от искровика и да го хранят с напрежение, като при това дъгата предизвиква изкривяване на време-пространството. Нещо подобно става и при торнадото. Там е заровено кучето.
Иначе съм от Пловдив и с удоволствие ще си поприказваме, но нека малко си го избистря в главата.
Поздрави
« Последна редакция: Февруари 21, 2014, 06:37:19 am от Maistora52 »

Неактивен epwpixieq-1

 • Активен
 • **
 • Публикации: 276
 • Рейтинг: 74
 • Пол: Мъж
Врановски, инвестирах 1 година специално в изследването на безжичното предаване на Тесла и открих, че си е бил доста земен инженер.

Много правилен извод, до който рядко се достига. Тесла е екстраполирал само на база на достигнати експериментални резултати. Затова нещата които е конструирал са работили както той си ги е представял.

Цитат
Това, че Тесла е открил СЕ чисто и просто трябва да се забрави. От всичките му патенти, лекции и интервюта има само едно изказване, в което се твърди за получаване на енергия от космическите лъчи.

предполагам, че тук в някаква степен се различаваме. Съгласен съм че тесла не е открил СЕ ( ако може да се каже, че някой е откривател на СЕ разбира се ), през 19-ти век, или по скоро в края на века, и имало разбиране, че енергията може да се извлича от всичко около нас, в определени пропорции. Тесла има изказване от 1893г. което може би е придобило статус на лозунг в СЕ сдруженията:
Цитат
Throughout space there is energy. Is this energy static or kinetic! If static our hopes are in vain; if kinetic — and this we know it is, for certain — then it is a mere question of time when men will succeed in attaching their machinery to the very wheelwork of nature
"През пространството същества енергия. Кинетична или статична е тази енергия!. Ако е статична нашите надежди са неосъществими; Ако е кинетична - и това ние знаем че е, със сигурност - то тогава е само въпрос на време, когато хората ще успеят да прикрепят своите машини към самото енергийно колело на природата."

Предполагам, че заради това му виждане, и някои от неговите патенти (ако има интерес за цитат ще го направя, макар че те са доста известни), както и големите му изобретения и неговата цялостна експериментаторска дейност са основата за виждането му като основна фигура във СЕ средите. Като цяло нямам причина да не се съглася с това виждане.

От друга страна, теоретично основите на СЕ могат да се видят във трудовете на Oliver Heaviside ("Electrical Papers"), просто човек трябва да ги чете с постоянство и разбиране. Може да се каже, че тези трудове, в някяква степен, са идеината кулуминация, и стриктното математичвако формулиране, на разбиранията през 19-ти век. Там няма да се намерят схеми и практически примери но гарантирано ще намери нов или по-скоро много добре забравен стар поглед за движението на първичните енергийните потоци диелектрични и магнитни, което само по себе си може да насочи човек, как да разглежда енергийните потоци в природата и практически да ориентира в създаването на механизми за канализирането и трансформирането на тази енергични потоци.

От по практична гледна точка предполагам, че това филмче засенто през 1988г. от Borderland Sciences може да наведе, тези които не са запознати с него, на някои нови експериментаторски идеи: https://www.youtube.com/watch?v=6BnCUBKgnnc
« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 07:31:42 pm от epwpixieq-1 »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 727
 • Рейтинг: 139
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • http://www.4shared.com/account/dir/8Lu4dgzG/sharing.html
колегата Андриан Гуска е направил приемник на радиовълни (както той сам е споменал във заглавието, навярно по всяка вероятност погрешно, тъй-като приемането е капацитивно). С него той захранва 220 волтова лампичка (вероятно около 15-20 вата) и то без заземяване, забележете!. Интересно как никой не се е сетил досега да изпробва точно тази схема за приемник на атмосферно електричество? (направете справка)видео: https://youtu.be/ZqyugM9pN0E

<a href="https://www.youtube.com/v/ZqyugM9pN0E" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/ZqyugM9pN0E</a>
« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 02:48:21 pm от x_name41 »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 642
 • Рейтинг: 575
 • Мисля, следователно...мисля!
x_name41, едва ли Гуска ще си сгреши заглавието...мисля, че тук става дума не за "приемник на атмосферно електричество", а за детекторен приемник, който улава космичния радиофон?
Космичният радиофон е (за незапознатите) "снежинките на телевизора" или шумът от радиоприемник, не настроен на фиксирана честота.
Това са електромагнитни вълни, прекосяващи галактики и променящи си дължината и честотата (по принцип към забавяне).
Самите концепции са различни, мисля.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 727
 • Рейтинг: 139
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • http://www.4shared.com/account/dir/8Lu4dgzG/sharing.html
x_name41, едва ли Гуска ще си сгреши заглавието...мисля, че тук става дума не за "приемник на атмосферно електричество", а за детекторен приемник, който улава космичния радиофон?
Космичният радиофон е (за незапознатите) "снежинките на телевизора" или шумът от радиоприемник, не настроен на фиксирана честота.
Това са електромагнитни вълни, прекосяващи галактики и променящи си дължината и честотата (по принцип към забавяне).
Самите концепции са различни, мисля.
грешиш, и то сериозно. Всъщност чак сега видях описанието под заглавието на клипа, там ясно е посочено, че освен приемник има и предавател (качер), който бил във съседното помещение (класическо безжично предаване на енергия по Тесла). В интерес на истината очаквах точно такава конфигурация, тя работи нямам грам съмнение във това, но от друга страна изпълнението само на приемник на атмосферно електричество по тази схема е предизвикателство

Ето още един пример във това отношение само че с еднопроводно предаване:

<a href="https://www.youtube.com/v/pP5FiCbLu5M" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/pP5FiCbLu5M</a>

цитата под видеото на Гуска:
Цитат
Приемник работает от теслы в соседней комнате, суть етого видео показать безпроводную передачу, и есть ищо один интересный ефект етот приемник не влияет на передатчик абсолютно никак.
« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 04:13:54 pm от x_name41 »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 642
 • Рейтинг: 575
 • Мисля, следователно...мисля!
Възможно е и да греша, никой не е безгрешен.
Бих се радвал да репликираш с успех схемата (не е сложна) и да споделиш наблюденията си с нас?

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 550
 • Рейтинг: 90
Схема за експериментиране, добавен е неонов траф 7kV, който възбужда системата и се захранва от акумулатора.
 Идеята е да се ловят йони от атмосферата, като се привличат от силното електростатично поле, създавано в антената от заредения и заземен кондензатор с постоянното напрежение (около 7kV) изправено с диода 20kV от изхода на неоновия траф (12V-7кV).
Незнам дали не съм объркал поляритета на 20кV диода, идеята е да се привличат свободните заряди от атмосферата с постоянно електрично поле, създадено с маломощен неонов траф захранен от акумулатора 12V. Привлечените противоположни заряди увеличават потенциала на изолираната антена проводник 20-30 метра (например коаксиален кабел с обелена изолация и външна оплетка) и предизвикват увеличаване на енергията. С искрището реализирано от свеща (междуелектродно растояние 1-2мм) се предават на автомобилна бобина, свързана като понижаващ високоволтов трансформатор и от нея след диода 1N4007. Положителните импулси се подават към акумулатора, който захранва и неоновия траф. Идеята е да се придобие от атмосферните заряди Йони, повече енергия от вложената и акумулатора, да се подържа винаги в заредено състояние, въпреки възможното включване на товар. В схемата не е предвидено да се ограничава заряда на акумулатора, така че е необходимо след зареждането на акумулатора например достигане на 14,4 волта напрежение да се изключи схемата от прекъсвача, а като се разреди акумулатора да се включи прекъсвача за дозареждането на акумулатора отново. Автоматизирането на този процес се предостава на експериментатора естественно при получаване на търсения ефект да се зарежда акумулатора от атмосферните Йони каквито има най много на морския бряг, в планината до водопад най-вече и след буря. Въпреки разхода за преобразувателя маломощен неонов траф да имаме повишаване на напрежението на акумулатора това би било достатъчно да се добави схема за автоматизиране на заряда и да се добави подходяща LED осветителна инсталация (LED Лента спирално навита и залепена на парче пластмасова канализационна тръба), към тази система за зареждане на акумулатора.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 706
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Ако целим да зареждаме кондензатора с положителни заряди от атмосферата и отрицателни от земята, то подавайки положителен потенциал от неоновия или какъвто и да е траф, той ще се зарежда от трафа, антената ще има положителен заряд поради което ще отблъсква зарядите от атмосферата и резултата е нулев. Антената трябва да има отрицателен заряд за да привлича положителни заряди от атмосферата.


Оформя ми се някаква идея по-скоро на принципа на радиолампата та ако щете и с радиолампа. Имаме катод с отопление към земята през кондензатор или директно товар-консуматор. Решетката е с положителен потенциал привличащ електрони от катода и препращащ ги към анода който е свързан с антена 10-20 метра завършваща с метла от остриета която е емитер на електрони в атмосферата.

Другия вариант е антена с товар спрямо земята. Антената е с метла от остриета а те трябва да се загряват за да емитират електрони в атмосферата.

Сещам се че при йонизаторите с отрицателни йони имаме остриета емитиращи електрони и положителен електрод във вид на пръстен или едра мрежа. Факт е че не всички отрицателни йони отиват на положителния електрод и така имаме отрицателен йонен вятър и то доста значителен. На този принцип може да имаме антена но височината трябва да е достатъчна за да имаме излъчване на електрони. Положителния електрод може да е мрежа като не е нужно да има голям капацитет спрямо земята а да е само леко положително заредена и пак принципа става като на радиолампата... :)

Неактивен Tomika

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
 • Рейтинг: 15
"2. Тр-р на Тесла представлява 1/4-вълнов резонатор. Точка по въпроса."

Това не е вярно. Тесла го нарича "най-голямото ми откритие", а вие му сложихте "точка по въпроса". Тесла-трансформатора създава пулсация в ефира /спад в налягането/. Щом не е открил СЕ с какво е задвижил автомобила? Погледнете трансформатора, когато в първичната няма положителен разряд. Какво се случва във вторичната?