Автор Тема: Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода  (Прочетена 66571 пъти)

Валентин Иванов

 • Гост
Здравейте, от 3 години се занимавам с изучаването на така наречения Браунгаз и стигнахме до следните изводи.
Малко са пресилени нещата за тия открития, българите обичат да се тупат сами по рамото и да се правят на големите изобретатели. Като се върнем назад във времето за първи път водата е разложена на водород и кислород с електролиза през 1800 година от Николо, за  него нищо не се споменава, след това следва закон за Електролитна Дисоциация, след това е закона за електролизата на Фарадей и след това идва Илия Вълков. С две приказки човъркането по използването на водата, като гориво е започнало още през 1800 година. След като запалихме оксиводорода по описания начин на Илия Вълков а те са с две части водород и една част кислород, се оказа, че водорода може да се запали и в друго съотношение, като се добавят по отделно водорода и кислорода, поведението на пламъка е съвсем различно и неговото приложение.

Отностно тестовете за отопление, стигнахме до извода, че отопление само с оксиводород не е рентабилно, с използване на ел. енергия от контакта. Тестовете може да ги видите в канала AVEX21 v YouTube: http://www.youtube.com/user/AVEX21?feature=watch.

След това започнахме с тестове на водородния генератор за автомобили, там нещата са съвсем други, завишаването на мощността на двигателите и икономията се дължи на образувалия се Метан в двигателя, в следствието на свързването на водорода и отпадъчните въглеродни газове. Метанът след изгарянето се превръща в въглероден двуокис и вода.

При много малки кубатури двигателите могат да работят само с оксиводород по описания от Илия Вълков метод с експлозия и имплозия, но не могат да се самозахранят без добавянето на външна енергия от батерия, както при неговия автомобил, където изчезнал. При големи кубатури двигатели концентрацията е много малка и е невъзможно взривяването на газа, а именно се използва получения метан.

Така стигнахме до извода, че ако се добави в двигателя пушек с високо въглеродно съдържания, получения Метан ще е още повече, а този пушек е именно пиролизен газ от пластмаса, гума и др. По този начин може да се произведе достатъчно енергия за задвижването на двигателя без никакво основно гориво бензин или дизел след смесването в двигателя на пиролизен газ от отпадъци и водород. След това откритие се сетихме, че по този начин може да се получи Метан от отпадъците има качен клип в канала и подробно е описан начина за извличане на енергията от отпадъците.
Този метод го открихме още през 2010 г. и го подадохме за патент в Испания с целия водороден генератор, с компютърното управление за производството и регулирането на газта. Не знам метода от БАН дали е същия или са ни копирали идеята наскоро излъчен, като сензационното откритие.

Относно пулсовите модулатори, не се заблуждавайте, че с тях се завишава производството на газта. Задачата на пулсовия модулатор е да се ограничи консумирания ток от алтернатора, за правилното зареждане на акумулатора. Има аналогови, които се нуждаят от постоянна настройка и е съмнително дали могат да работят на повече от 30 ампера, а за големи кубатури над 3000 кубика е нужен повече газ, защото има повече отпадъчни газове, които се превръщат в Метан и захранване с консумиран ток поне 50 ампера. За тази цел конструирахме цифров модулатор, който издържа  до 60 ампера без да се претоварва и фиксира консумирания ток, с програма се регулира целия процес.
« Последна редакция: Март 18, 2012, 10:45:18 am от altium »

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 707
 • Рейтинг: 217
 • Life is a DIY project!
Здравей(те) колега!

Благодарим за споделената информация! Повечето от тези неща ги знаем, но примерно лично у мен буди недоумение факта какво общо има законът за електролитната дисоциация (касаещ pH-то и разтварянето на електролитите) с браун-газа? Ясно е, че водата не я е открил Илия Вълков, нито електролизата й, нито пък е измислил електрохимията... става въпрос за чисто практическо изобретение и неговите необичайни свойства, а оттам и приложения.

Ясно е и, че водородът и кослородът ще горят и в съотношения, различни от стехиометричното 2:1. При това обаче винаги ще има излишък или от кислород, или от водород! Ако не беше така, то тогава никога нямаше да можем да запалим огън на открито, където кислородът е в огромен излишък спрямо горивото... Щяхме да можем да палим само в затворени пространства, където съотношението гориво/окислител е строго фиксирано.

След като сте установилии съответните факти при генератора за автомобили, то още по-голям положителен ефект ще имате, ако изгорелите газове (съдържащи въглерод) заедно с брауно-газа ги прекарате първо през ендотермичен Пантон-реактор, и чак след това да ги насочите в двигателя, вместо директо да вкарвате браун-газа в цилиндрите и там да разчитате да се образува метан, който в последствие да изгаря. С негова помощ (на Пантон-реактора) ще можете да върнете обратно в двигателя не само неоползотворената химическа енергия, но и част от произведената в резултат на неговата работа вече "отпадъчна" топлина...

Пиролизата на органична маса, известна още като термичен крекинг или "суха дестилация", както и ендотермичното получаване на синтез-газ (смес от метан, водород и въглероден (моно)оксид) са отдавна известни процеси с промишлено приложение далеч преди 2010 г. Не виждам ясно какво е новото и претендиращо за патент, освен може би миниатюризацията и автоматизацията/управлението. Ако изучите в детайли втория процес (синтез-газа) дори ще установите, че можете успешно да заместите водородния си генератор с далеч по-простия и неизискващ (външна, скъпа /получена от гориво/) електроенергия Пантон-реактор.

Колега, без грам да се заяждам - личи си, че в екипа ви няма химик или човек с по-широки познания по химичните процеси/технологии (както и такъв, който разбира от цифрово видео, и особено от аудио, между другото  ;) ). Отделно от това: доколкото съм запознат, и при браун-газа, и при повечето други алтернативни технологии идеята е не да се правят някакви чисто химични и физични превръщания (които по принцип са всеизвестни), а да се улови и вкара някаква "свободна енергия отвън" - било то свръхефективна електролиза, трансмутация на химичните елементи, вкарване на оргон или нещо от сорта. Не знам до колко това е възможно - видно е, че и вие не сте го постигнали, това обаче не пречи да има хора, които твърдят, че са го постигнали, нито пък означава, че е невъзможно. Ако някой обаче е успял да го постигне, това би обяснило ефетивното отопление и (едната страна от) прираста на мощност при двигателите, не смятате ли? Може би трябва да се работи именно в тази посока...

На това със журналистическите "сензации", вярвам, че и вие не му се връзвате сериозно. Изглежда от дълго време не живеете в България, защото ако бяхте тук, щяхте да сте наясно, че преди 2 години правителството беше здраво подпукало БАН, дори застрашавайки да разпродаде сградния им фонд на парче и да ги закрие... Та сега от там всеки месец излизат в пресата с някое "епохално откритие", за да покажат колко сериозно работят и колко здраво пипат... В действителност, науката е отдавна комерсиализирана и всеки екип, който оцелява, работи по външни договори - никой в BG не може да си позволи лукса да прави фундаментални изследвания или да развива теория.

Интерес би представлявало, ако публикувате тук схемите на цифровия модулатор и другите управления, ако имате желание, за което предварително ви благодарим.
« Последна редакция: Март 18, 2012, 10:45:24 am от altium »

Валентин Иванов

 • Гост
Здравейте,
Аз отдавна се бях отказал да пиша из тия форуми, все се  намират хора дето само размишляват, а нищо не са показали на практика. Аз не съм фоторепортер, но много ясно е показано и обяснено как всеки може да си произведе ел. енергия от чантички и боклуци, дето вече един път ги плащаме в магазина, после за данък смет да ни вземат енергията, поне да я оползотворяват, ами те ги хвърлят на една поляна да гният.
Идеята беше, че прекалено много се втълпява на хората, че правителства им пречели, не знам кои им пречел да произвежда енергия.
Има  наистина даже серийно производство автомобили още от 1928 г. с пиролиза, но консумират само суха биомаса от рода на пилетите идеята е да се горят отпадъци  с прибавения водород. За добавката на Окси водорода към двигателите, наистина не съм чул ясно и точно защо се завишава мощността,  всеки обяснява, че горивото изгаряло на пълно. Това за ауспуха, където го казахте първо него пробвахме, но много трудно се отделя въглеродния двуокис за връщане обратно за до изгаряне, Вашата технология не ми е позната, може да обменим опит! 
 Напълно нормално е всеки да каже ами то това го има, ами има го, но има ли печка някои в къщи на горено масло без комин?  Има ли някои автомобил, дето върви само с няколко пластмасови бутилки и вода, аз не познавам поне такъв в БГ. Най е лесно да се каже: то го има и до там.
Относно патента ни го приеха, защото сме вмъкнали компютър с програма за регулиране на процеса. Схемите са много елементарни, Всеки може да Ви ги направи, проблема е в програмата, която е наша разработка и си има авторско, съжалявам не мога да Ви я дам.
За БАН май има една такава работа да вдигат шумотевица, да си оправдаят заплатите.
Аз не казвам, че имам кой знай какви познания, или хората около мен но поне се мъча да направя нещо. Хайде предложете, но без термоядрен синтез разбира се …))))

Неактивен Tomika

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
 • Рейтинг: 15
 Колега, аз се занимавам от 10г. с водородни клетки и не смятам брауновият газ за нещо пресилено. Или закона на Фарадей за постулат. Най важните неща за производството на браунгаз не са публикувани /поне аз не съм ги намерил никъде/. Част от принципа се използва и при Стенли Майер но до ниво оксиводород. За да се получи браунгаз, първо трябва да се одговори на въпроса какво представлява. И мисля, че е добре да се споделя мнение за резултати а не мнения в пространството на невъзможноста. Защото за другиго е възможно.

Валентин Иванов

 • Гост
Здравейте, не можах да разбера кое е невъзможното?  Аз не съм коментирал законите, ставаше въпрос, че водата е започнала да се обмисля за гориво още от нейното разграждане през 1800 г, и е хубаво да не се боксува на едно място само с теорията на Илия Вълков, а за тези опити които сам показал, няма никакво значение дали се подава HHO или H2 за двигателите става на въпрос!
 
 това е невъзможно с пластмаса да ратоти ли ? 
     
 http://www.youtube.com/watch?v=NJbWnU7FIrE&feature=BFa&list=FLI6LGKMgafAv8DcfiBMUoaA&lf=plcp

или това 
 
http://www.youtube.com/watch?v=NJbWnU7FIrE&feature=BFa&list=FLI6LGKMgafAv8DcfiBMUoaA&lf=plcp

Валентин Иванов

 • Гост
  Колега забравих, ние за три години запалихме двигател с пластмаса, ти за 10 трябваше да си на луната вече…)))  давай с по-бързо темпо...))))

  Аз си записвам забележките значи следващия клип ще бъде с Пантон Реактор ли беше...))))

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 707
 • Рейтинг: 217
 • Life is a DIY project!
Не става ясна идеята на тази тема - информация за създаване на продукт ли е, аргумент в подкрепа на нещо ли е, хвалба ли е, реклама ли е, опит за дискусия ли е, или предложение за споделяне на (нова, незивестна) информация?

Защото иначе сайтът за фукни, клюки и избиване на комплекси се казва Facebook...

Валентин Иванов

 • Гост
 Здравейте, дискусията си е много добра, защото тези работи, които ще разберете не вярвам някои да Ви ги е казал или показал! За толкова години се наслушах на какви ли не глупости за този водород, защо  не се каже истината,  това е дискусия за реално мислещи хора, а не за философи и проферори, не намесвайте рекламата! Загледах се във филма за Илия Вълков, аз обичам да разнищвам нещата, направи ми впечатление, че се обяснява как при пускането на генератора в началото гълтал повече ток, след това консумирания ток пада, това се дължало на поглъщане на енергия от вън.

Ако правилно съм го разбрал, това е абсолютна глупост и само заблуда !

Тока наистина пада след минута две, но това се дължи на разбиването на водата в началото контактната площ е по-голяма, като се появят мехурчета, тока постепенно пада, затова сме направили тока плавно да се подава в началото от управлението.

В началото излиза първо водорода, защото  е по-лек, цвета на пламъка син, след като се смесят газовете се променя, това става и само като се развие капачката на водата.

Жената не я упреквам в нищо, но до нея във филма имаше професор от БАН, който твърди, че е преподавател по Водородни технологии. Значи Дянков е абсолютно прав за феодалните старци и веднага да ги омита, стига са яли и пили парите на хората.

Окончателното ми мнение за технологията Илия Вълков:

Евала му давам, че е измислил абсолютно по български евтин и мързелив начин за получаване на водород и в домашни условия.

Никъде също не съм чул някой да казва че това е и начин за получаване на ДЕУТЕРИЙ !
Любителите на големите водородни клетки да го имат в предвид, защото това е тежка радиоактивна вода! При малките клетки също се получава, но в много малки количества и е безопасен.

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
 • Рейтинг: 3
@ Валентин Иванов
Любителите на големите водородни клетки да го имат в предвид, защото това е тежка радиоактивна вода!

Деутерия е стабилен изотоп и не е радиоактивен!!!  Не се изказвай неподготвен.
 Има две технологии за получаване на големи количества деутерий - чрез многократна дестилация на вода в центрофуга   или  чрез електролиза ( както са го правили немците в Норвегия през 1943-45година). 
И да бъда точен:
Илия Вълков не е измислил мързелив начин за получаване на водород ( аз също търся такъв метод) , а е получил комплексна смес от газове водород и кислород, която освен да се запали и изгори за друго не става. Тази смес се самозапалва при налягане 0,2 бара или при осветяване от пряка слънчева светлина.   

Валентин Иванов

 • Гост
А това вече ми хареса като приказка, ясно и точно с две приказки, това за Деутерия не съм го пробвал, но го знам от друго място, по-точно от подводниците, хубаво е да се разнищи въпроса. Имах на предвид, че освен Водород и Кислород се произвежда и Деутерий, дали е радиоактивен или не, не съм сигурен и не споря, по добре да не е …..))))   но 1000 процента се произвежда и е в много малки количества. След разлагането на всичката вода в клетката, остава една капка не разложена вода, тя е Деутерия.

 Поздрави!

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 615
 • Рейтинг: 131
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Здравей Валентине,

Радвам се, че имате успехи. Повечето неща са както ги казаха колегите - познати процеси и нищо невероятно.
Не разбирам все още каква е точно целта на темата ти.

@Seeker,
правих опит за електролиза на вода чрез преситен разтвор на калиева основа и индуктивност. Експериментът не беше чист, а и не получих резултати (бях много бос в електроника и електротехника). Друг вариант е електролиза с алуминиев електрод, но трябва да говориш с PyroVeso какво се прави с алуминиевите окиси. (Edit: сега видях, че ти си отговорил в темата за BMW-то, но пак мисля че Весо може да даде акъл) - http://mazeto.net/index.php/topic,6633.msg39395.html#msg39395
« Последна редакция: Март 19, 2012, 10:07:02 am от mzk »

Валентин Иванов

 • Гост
Здравейте,
 По принцип не съм искал да отварям никаква тема, но случайно се зачетох, че всеки може да си покаже опитите и да се обмени информация, затова реших да си публикувам нашите резултати, които сме постигнали, не съм участник само аз в изпитанията, тези изпитания ги провеждаме както в БГ, така и в Испания. Смятам, че тази информация може да помогне на хора, които тепърва започват да се занимават с това нещо, да не хабят излишно време и средства, ами да се върви напред и да предлагат нови идеи. Обаче в определени граници!

 Относно Алуминия не може да се използва за електрод, защото протича много бурна реакция на разлагане на водата. Ако искаш го пробвай голям концентрат Натриева основа и алуминиева ламарина и вода, започва бурен процес на разлагане на водата и алуминия изчезва, даже може и горелка да си запалиш, но се отделят и други газове, а и алуминия е скъп, аз  щях да снимам един клип с горелка от водород получен по този начин.

 И друго щях да Ви казвам за тези чести, когато писахме програмата на компютъра сме пробвали да ги сменяме, дали ще се получи по- голямо производство оказа се, че честотите не влияят по никакъв начин за ускоряване на процеса, това го казвам от изпитание, а не от щуротиите на Боб Бойс, който побърка целия свят с тези честоти. Единствено трябва да е в  границите над 20 килохерца, за да не се чува в радиото..

   Давайте нови идеи а  не питай този и онзи а нещо, което Вие сте го изпробвали.

Поздрави!

Валентин Иванов

 • Гост
http://www.youtube.com/watch?v=ZmxXRpcZiPM&context=C42a9420ADvjVQa1PpcFOJdPgFn8k8EzGJjsuwqmXq5DXE43bJ__o=

 С този видеоклип Ви показваме как можете да си захраните малка водородна клетка от топлината на ауспуха.
Примерни идеи за приложение:
За направата на слънчев колектор с елемент на Пелтиер от едната страна слънцето нагрява елемента, от другата трябва да се охлажда, а именно ще топли водата на бойлера. Едновременно ще се произвежда ток и ще се загрява бойлера по този начин. За печки и котли за задвижване на вентилатор на въздуховод или разпръскване на топлината. Използване на топлината от ауспуха на автомобила и охладителната течност в двигателя за захранване даже и на водороден генератор. И много други......

Изпробвано от AVEX


Валентин Иванов

 • Гост
Не става ясна идеята на тази тема - информация за създаване на продукт ли е, аргумент в подкрепа на нещо ли е, хвалба ли е, реклама ли е, опит за дискусия ли е, или предложение за споделяне на (нова, незивестна) информация?

Защото иначе сайтът за фукни, клюки и избиване на комплекси се казва Facebook...

 Колега, разбирам те защо си се настроил отрицателно към идеите ми, но поне оцени колко време е загубено и средства за тези изпитания, аз ги давам на готово, ти искащ и програмата и съвсем всичко да ти го изръся на тепсия, знаеш ли че тази програма сме я писали 6 месеца и не сме спали по цели нощи, поне имай елементарно уважение към колегите си, плюс това аз за теб не знам  нищо освен един скрит псевдоним, от които можеш да си говориш каквото си искаш.

  Поздрави!

Валентин Иванов

 • Гост
@ Валентин Иванов
Деутерия е стабилен изотоп и не е радиоактивен!!!  Не се изказвай неподготвен.
 Има две технологии за получаване на големи количества деутерий - чрез многократна дестилация на вода в центрофуга   или  чрез електролиза ( както са го правили немците в Норвегия през 1943-45година). 
И да бъда точен:
Илия Вълков не е измислил мързелив начин за получаване на водород ( аз също търся такъв метод) , а е получил комплексна смес от газове водород и кислород, която освен да се запали и изгори за друго не става. Тази смес се самозапалва при налягане 0,2 бара или при осветяване от пряка слънчева светлина.


 Колега, поразнищих нещата за Деутерия и се оказа, че трябва да си имаме едно наум. Той наистина не е радиоактивен, но Водорода има 3 изотопа третия е Тритии  3H, който е радиоактивен, няма никаква гаранция, че не се получава нещо от него. Огромното количество водород за ракетите го произвеждат по същия начин и остатъка от  водата го съхраняват в специални контейнери за радиация, но това са вече предположения!