Автор Тема: Пряко зареждане на ДВГ с оргон  (Прочетена 55822 пъти)

icrow

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #30 -: Септември 06, 2011, 09:17:32 pm »
Здравейте, колеги! От известно време съм махнал всички магнити от колата. В момента съм само с пирамидален концентратор. Преди малко се прибрах от Лом, отиване връщане 400км. На бутилката (40л) стрелката е малко след средата, което са над 20л останало със сигурност, но го слагам в най-лошия случай 20л което прави 5/100. Този път гледах да не вдигам повече от 110. На връщане бяхме натоварили доста буркани, чушки, картофи и т.н. бая беше клекнала :D Пирамидата е друга. Направил съм я по пропорции на голямата пирамида в Гиза, вътре съм сложил кристал обвит в няколко слоя ал. фолио и хартия прикрепил съм го на 2/3 височина вътре и съм допълнил обема с медни алуминиеви парчета жички, както и пинове от суичове, които би трябвало да имат позлатяване, когато ги премерих само тях с махалото даваха доста добри отклонения. Отвън също е с пластове ал. фолио и хартия. От върха съм извел кабел, който е свързан с главата на ДВГ. Сложил съм и от най-обикновения турбонатор.

Неактивен fade

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 103
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #31 -: Септември 07, 2011, 12:27:10 am »
Колега разход на LPG (а и на всякакъв вид други горива) в "домашни условия" се мери само пълно-пълно на една и съща колонка, по едно и също време на деня (заради температурата)! ;)
Мога и да Ви обясня какво точно показва там оня показалец на бутилката и колко много може да греши, но вече май е късно и ми се спи. Искам само да Ви посъветвам като най-обикновен ДВГ инженер, просто не му се доверявайте и не бързайте с възторжените постове!  8)
Иначе интересни работи се пишат в някой от темите, а с други искрено се забавлявам  ;D
Успех на всички!

icrow

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #32 -: Септември 07, 2011, 09:12:14 am »
Вярно е пълно празно! Но ако имам половин бутилка още и чакам да свърши както правя градско по 5-6 км преходи 6те даде егати разхода. А бутилката си я познавам добре, винаги когато зареждам по 10 или 20 литра поглеждам стрелката и винаги е там където съответства на вкараното гориво. Затова и сложих, че е изгорила повече въпреки, че очевидно имаше повече.  Но както и да е. :) Повече няма да публикувам резултати щом са най-странните тук. :)

Неактивен MrDeath

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 43
 • Пол: Мъж
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #33 -: Септември 07, 2011, 10:57:16 am »
Публикувай icrow, публикувай :)

Критиците песимисти пишат повече, но има доста други хора, които четат с интерес.
От друга страна опитите с АГУ са малко и всяка информация е ценна. Аз засега експериментирам с магнити все още, но покрай писаниците на такива като теб и слабите резултати от текущите експерименти, се насочвам към други методи.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #34 -: Септември 07, 2011, 12:02:56 pm »
icrow
Действай си смело, винаги има кой да е опозиция - но и тя е градивна сила  :) Може да погледнеш пак първите ми тестове със змеевидната антена и концентраторчето  ;)
Успехи

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 851
 • Life is a DIY project!
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #35 -: Септември 07, 2011, 12:06:48 pm »
Icrow, fade имаше предвид "пълно-пълно", а не "пълно-празно", както пишеш ти. "Пълно-пълно" можеш да правиш и през 5 km ако искаш - пълниш до горе, караш определени километри и после пак пълниш до горе на същата колонка и по същото време на денонощието, като колонката директно ти отчита изгореното за съответните километри. Разбира се - колкото по-дълго караш в съответния режим, толкова по-малка ще е и грешката от измерването в последствие (ако издухаш цял резервоар - най-добре), но става и с далеч по-малко.

Колеги, влагайте малко повече внимание и мисъл в това, което четете, особено преди да решите да се засягате, да се зепате, да се фръцкате (като ощипани госпожици) или да взлизате в някаква конфронтация с някого! Напрежението и неконструктивните емоции никому не са приятни, нито пък полезни.

Споделянето в този форум, както и във всички останали, е доброволно, и ако някой не желае да споделя, то няма нужда да прави излишни его-базирани демонстрации... Снощи например до късно четох писанията на Bob Boyce в разни форуми за последните 4-5 години - много неприятна история! Може да е всякакъв, но едно не е със сигурност - осъзнат и духовно напреднал човек.

icrow

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #36 -: Септември 07, 2011, 02:42:54 pm »
Вярно е, че изглежда невероятно, но това са ми показанията и вярвам, че сме се събрали тук за да не се лъжем защото от това никому полза! А относно газта мисля, че нещата с зареждането не стоят както при течните горива. Мисля че докато влиза с 5 и повече атмосфери количеството вътре, което е имало се свива или нещо такова. Примерно на първата чертичка когато ми застане стрелката са 10л на много бензиностанции съм го пробвал. И така отивам да зараждам до горе поглеждам бутилката на първата чертичка е стрелката  и влизат 36-37л при полужение че бутилката ми е 40л и така е винаги! За това при пропан бутана трябва да е пълно-празно според мен.

Неактивен MrDeath

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 43
 • Пол: Мъж
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #37 -: Септември 07, 2011, 04:35:47 pm »
Както е писал колегата PyroVeso пълно-пълно е по-лесно. И колкото е по-празно преди второто пълно - толкова е по-точен отчетът.

Относно принципът и аз гледам манометърът на колконката да показва над 7 (това е и най-често срещаната стойност), но не мисля че разликите между 7 и 10 атм. са толкова големи по отношение на напълненото гориво. Ако има някой който знае физиката на процеса, моля да ни светне :) Въпреки че изместваме темата на нишката...

icrow

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #38 -: Септември 07, 2011, 07:59:09 pm »
Може би най-точния варянт е една и съща колонка зарежда6 примерно 10л караш докато ти превключи на бензин за един пробег. Всичко останало е неточно и относително.

DOMIC

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #39 -: Септември 08, 2011, 10:31:00 am »
Mr Death, при пълнене на пропан-бутан налягането над 6 атм. втечнява газта и по-голямото налягане(например 10 атм.) не може да я втечни повече. Затова на колонките отчитат в литри. При метана, който не се втечнява и се отчита в килограми е от значение налягането за количеството вкаран газ в бутилката. Например при 190 атм. можеш да вкараш най-много 8,5 кг. в бутилка, която стандартно при 220 атм. събира 9,7 кг., но ако налягането е 240 атм. може да събере и 10,5 кг..
« Последна редакция: Септември 11, 2011, 11:08:53 am от DOMIC »

Неактивен MrDeath

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 43
 • Пол: Мъж
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #40 -: Септември 08, 2011, 10:38:33 am »
Благодаря Domic!
Значи правилно съм разсъждавал за пропана и налягането. т.е. излиза, че отпада изискването за "една бензиностанция - една колонка", или остава само поради постоянното качество на горивото там. Относно "по едно и също време на денонощието" няма да говорим въобще  ;) . Всичко това обаче оказва съществено влияние за метан!

Начина на замерване е важен и моля, ако админа прецени да премести поста на Domic в раздела за измервания.
Извинявам се за отклонението!

DOMIC

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #41 -: Септември 08, 2011, 12:24:38 pm »
icrow, когато напълниш бутилката до горе поплавъка спира пълненето на бутилката. Зануляваш дневния километраж и караш. При следващото пълнене засичаш показанието на дневния километраж и колко литра газ си напълнил. Това е най-точното измерване на разхода на газ без уреди, но вземи под внимание и възможността газта, която пълниш да е с различно съотношение пропан/бутан. Ако при различните пълнения мощността е горе-долу еднаква, значи и газта, която пълниш е горе-долу еднаква.

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 391
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #42 -: Септември 08, 2011, 05:18:49 pm »
Според мене най - точно може да се измери какво става ако се претегли бутилката преди и след това. Това разбира се е свързано с технологични трудности. Но за съжаление - само това е решението.

Неактивен fade

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 103
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #43 -: Септември 09, 2011, 02:01:56 pm »
Колеги, предлагам да погледнем първо кривата налягане-температура на пропана и тогава да вкарваме темата в измервания!
Нека не бързаме да отхвърляме фактора температура, особенно за горива с газова фаза!  ;)

За информация: 1МPa = 9.87 atm.
Всъщност най-правилен е методът с теглото на горивото и всички уважаващи себе си еспериментатори използват него!
Успехи в измерването!
« Последна редакция: Септември 10, 2011, 09:35:43 am от altium »

Неактивен brevis

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 33
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #44 -: Септември 12, 2011, 05:28:13 pm »
За разликите в пробега с газ ще споделя нещо изпитано няколко пъти!!! След като съм слушал многократно,че трябва да се зарежда по-малки количества,за да ти гори по-малко колата и го квалифицирах като върховна тъпотия/твърдения на таксиметраджии-как да вярваш-без да искам да обидя някой/, за моя голяма изненада един ден,в който се оказа,че съм си забравил парите,трябваше да заредя за 5 лева.След нулиране по навик на километража се оказа,че разхода е наистина по-малък.Реших,че не е била съвсем празна,нещо съм объркал т.н. Обаче-експеримента вече беше започнат и реших да го завърша. Резултата е смайващ!!! Зареждане само на една газстанция,по няколко опита: Газ за 5лв-пробег 33км.  Газ за 10лв.-пробег 60км. Газ за 20лв- пробег 116км. Най-зле е с пълнене до горе,при мен е 28лв.-146км.Една и съща цена- 1.27. Направих го три пъти-с много малки разлики,резултата е горе-долу същия! А сега,де! Ама Ланчията ми е 5цилиндъра-20клапана,може ли да я зареждаш през 2 часа?