Автор Тема: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus  (Прочетена 175541 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 454
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #360 -: Октомври 30, 2018, 02:49:30 pm »
И кое точно е истинското? Може би лепенката euro 7, или пък данните от теста за димност! Както забеляза nizo, няма подпис, няма печат. Още какво се забелязва в измерени стийности? Няма температура! Димност нули! Айде бе! Защо не ползвате този двигател за пречистване на въздуха? Гълта мръсен градски въздух, гори дизел, изпуска чист планински въздух!
Ами всеки глупак ще си помисли че това мирише на измама! Очевидно датчиците не са вкл. към машината. Останалото манипулирано.
Ако искаш поне малко да повЕрваме представи тест с печат, подпис и всичко останало, като за наблюдателни хора.Ако искаш и като за идиоти!
Ауууу, извинявай! Пак се направих на трол.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 912
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #361 -: Октомври 30, 2018, 03:20:03 pm »
Странни сте понякога...мисленето не ни е силна страна уви...
Не си ли давате сметка, че ако документът е фалшификация, който го помества поне ще си направи труда да го изпипа?
Всъщност...я всеки от критикарите да си признае (пред себе си, не във форума) - ако имаше печат и подпис, щеше ли да повярва безрезервно? Безусловно, нали? ХАХАХА ;D
Все-пак, човекът прави нещо, блъска се и споделя резултати, дали е по правилния начин това споделяне (според вас) или не - отделна тема!
Това, че на някой не му харесвала областта, в която са постигнати някакви резултати - ама няма абсолютно никакво значение!
Да, аз лично съм на мнение, че ако посочените резултати са реални, тази разработка е достойна за Нобелова награда!

Но!!! Не съм проверил (дали ме мързи, дали не ми стиска - отделен въпрос), следователно - нямам право на критика!!!

Кой от вас има някакви реални практически резултати и ги е показал?

Ейиии, странен народ сме това - българите, затова вицът за казана ще е актуален векове напред!

caduceus и ти пък не миряса, бе...хем знаеш какви ще са тук отзивите, хем упорито продължаваш да пишеш за разработките си?
Това твоето ако не е психо-мазохизъм, не знам кое е?

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 325
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #362 -: Октомври 30, 2018, 03:33:02 pm »
Ааа, ма вече прекалявате, 24 страници не СЕ е наложило да търкам мнения , ся на 25-та вече трето или четвърто, не знам трябва да иди в забвение. Пишете конструктивно, човек като прочете поста и види, че е оргоноиден да не СЕ чуди да го трие ли , да го редактира ли според правилата. Така хем ний ще сме добре, хем и чичо ще ни потупа по рамото.

ndm, пак пробваш еквилибристика "по ръба", не е желателно/А/
« Последна редакция: Октомври 30, 2018, 03:40:07 pm от atos »

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 823
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #363 -: Октомври 30, 2018, 03:39:11 pm »
Кой от вас има някакви реални практически резултати и ги е показал?
atos не си прав. В тубата е пълно с показани практически резултати. Не ме карай да цитирам линкове, че целият сървър няма да стигне като пространство. Същият въпрoс можеш да зададеш и на тях:
Не си ли давате сметка, че ако документът (видеото) е фалшификация, който го помества поне ще си направи труда да го изпипа?

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 912
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #364 -: Октомври 30, 2018, 03:45:57 pm »
Да, не съм прав, но от позицията на твоята субективност, нормално е да мислиш така!
Аз обаче съм длъжен да съм обективен, макар и понякога да ме "сърби"...
Резултати в "тубата"? Кой от вас има? Покажи ми ги, дори само няколко?
Говорим за нас - членовете на форума! Да, гледал съм канала на Хипарх - поразителни ефекти, смяташ ли, че са фейк (макар и да нямат още практическо приложение)?
Тук не става дума за анонимен Ю-туб фейкър, Асен е напълно легитимен, канил е и много членове на форума, не си крие нито адреса, нито фирмата, нито дейността!

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 823
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #365 -: Октомври 30, 2018, 04:08:44 pm »
да atos, от позицията на моята субективност, винаги съм заставал зад показаните от мен резултати със своето име, макар и да нямам нито едно видео в "тубата". Голяма част от съфорумниците ме познават лично и в това отношение не съм анонимен фейкър. Но би ли ми казал колко от съфорумниците познават въпросният Г-н Станев, колко знаят че той реално съществува. Цялата теза за ефективността се крепи точно на измерванията на този господин, а точно неговата компетентност в  подобни измервания е абсолютно неизвестна.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 912
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #366 -: Октомври 30, 2018, 04:16:39 pm »
Нали точно затова казвам, че  позицията "хем ми се иска, хем не ми стиска'' не може да е в основата за критика на реални резултати и то от човек, който е легитимен!
Всеки от вас може да иде и да се увери лично - така ли е или не!
Теб лично никой не те критикува ;D

Не съм проверил (дали ме мързи, дали не ми стиска - отделен въпрос), следователно - нямам право на критика!!!

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 714
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #367 -: Октомври 30, 2018, 06:09:34 pm »
Здравейте,
Темата се свежда до ръка да пипне, око да види, акъл да разбере. Ако акъла не разбере може да си пишем всичко.
Понятието "полева катализа" е доста странна смесица. Полето е друг вид материя, катализатор енергиен разрушител. Този разрушител как разрушава материя даже от друг тип? Смесват се понятия енергия и материя. Правилно е да се определи зависимостта.
Оптимизаторът  вероятно повишава КПД-то ДВГ-то като увеличава скоростта на горене на горивото.
Всичкото това е възможно заради ефира, едно от доказателствата е кълбовидната мълния.
В ДВГ имаме горене, т.е. подобие на кълбовидна мълния с надлъжно и напречно разширение. При разширение и свиване на обема става взаимодействие с ефира, с тази полева форма или протоматерия. Тези взаимодействия са на път да се разберат от акъла даже описани неправилно.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 439
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #368 -: Октомври 30, 2018, 06:23:37 pm »
Atos, аз лично не споря дали това работи или не. Споря заради опитите това работене да се обясни. Ако Кадуцея само си беше пуснал обявата за продажба без да навлиза в подробности, може би нямаше да има такива яростни спорове.
Но от обясненията му поне за мен ми става ясно, че не е съвсем в час с процесите на горене. Не е съвсем в час и относно това как работи компютъра, управляващ подаването на гориво в двигателя. Достаъчно е един "средна ръка" диагностик да се включи към компа на колата и да проследи времената на бензиновите инжектори и ще стане ясно реално колко гориво влиза в цилиндрите. Палиш "свежа" кола с току-що поставен оптимизатор и следиш времената на инжекторите и показанията на ламбда сондата. По нговите думи след известно време компютъра на колата сам ще почне да сваля времената на инжекторите, реализирайки икономия. Мен ми е пределно (айде не пределно, но до голяма степен) ясно как компютъра смята тези времена, от какво зависят те. Единственото меродавно нещо при спокоен двигател е ламбда сондата. Ако тя каже, че в изгорелите газове няма кислород, времената се намаляват. Ако каже че има - времената се увеличават. Има камара други параметри, но от тях не зависи пряко смесообразуването. От тях зависи точното време на подаването на искрата, зависи колко ще бъде обогатена сместа когато двигателя е студен, има една камара логика която следи дали всички системи са в изправност... но самото съотношение въздух/гориво се коригира само и единствено от ламбда сондата. Да, при рязка промяна на натоварването и оборотите компютъра почва да работи по предварително изчислени (да натвърдя - не ЗАДАДЕНИ от завода, а ИЗЧИСЛЕНИ въз основа на данните в последните 20 секунди, или в последните 50 километра) стойности.

И сега ми се пробутват обясненията, че ако сложиш нещо-си, дадено количество въглеводороди (гориво) ще почне да се съединява с повече кислород отколкото би се съединявало ако го нямаше това нещо-си. Или казано по друг начин - в едно и също количество въздух ще почне да гори по-малко гориво, като при това няма да остава свободен кислород. На мен, а и на теб ти е ясно, че за да се случи това трябва да се промени валентността на въглеродните и водородните атоми, да не се получава СО2 и Н2О, а нещо от рода на СО3 и Н3О.
Говори се за оптимизиране на процеса на горене. Колко неоптимизиран трябва да е бил този процес преди интервенцията? Вижте какви са максимално допустимите стойности за СО при автомобил с Евро 3 или 4 и си направете сметката с колко ще се качи ефективността, ако горивото би изгоряло на 100% ефективно, с 0% СО... Ще имате под процент икономия.

И най-вече - кое ще накара компютъра да намали подаването на гориво? Единственото което може да го накара е липсата на кислород в газовете, което ще означава че този кислород се е съединил с нещо. Както казах дори и автомобили с Евро 3 или 4 имат много ниски показатели за СО, така че оттам няма как да намериш нещо което да "изяде" кислорода. Другото с което може да се съедини... остава азота от въздуха. Ма с това точно се борят производителите на двигатели - да не позволяват наличието на азотни окиси в газовете.

Та така ... ако изобщо не беше обяснил как работи тоя оптимизатор, би имало малко по-голям шанс да повярвам че прави нещо. Но след обясненията ... остават повече въпроси отколкото яснота.

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 325
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #369 -: Октомври 30, 2018, 08:47:13 pm »
Единственото меродавно нещо при спокоен двигател е ламбда сондата. Ако тя каже, че в изгорелите газове няма кислород, времената се намаляват. Ако каже че има - времената се увеличават.
Не си ли забелязал, че и кадуцея мноо набляга на ламбда сондата. Ма представяш ли си, о чудо вместо божествената сонда завиваме болт(М14х1,5 примерно), аа, не мож така евро22 не го позволява.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #370 -: Октомври 30, 2018, 11:48:15 pm »
Еха, в психодиспансера ще ви завидят! Аз съм доволен - всичко се развива както очакваното. Който има очи - ще види.

Предлагам на тези, които имат някакъв останал здрав разум и искат да спестят някой лев и да допринесат за опазването на околната среда, да се ориентират към термопомпи.

Ние експериментираме с термопомпи (ТП) въздух-вода: http://analogov.com/showthread.php?tid=116&page=2

Айде със здраве!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #371 -: Ноември 05, 2018, 05:26:53 pm »
Понеже както каза атос, явно съм психически мазохист  ;D - та пак пиша тук. Не за кефа на десетината постоянни регистрирани потребители, които приказват на воля за неща които не са им изобщо ясни - а за останалите 300 които четат когато има нещо истинско!
За да не се повтарям, ето ви линк с повече подробности /днешния пост/:
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=33&p=10821#p10821
А тук ще пусна само протокола на теста, който направихме на обед за димност на една стара дизелова Шкода Октавия, пр-во 2002-ра, на няколкостотин хиляди км и с неясно доколко работещ катализатор - допотопен 1,9 TDI на VW без ламбда сонда и обратна връзка на времената на дюзите с качеството на изгаряне... Въпреки това - 0,09 средна димност при норма 3,0!!!
Прилагам снимка на протокола. Оптимизаторът К3 е слаган преди около три години и е старият модел с големите 4 бр кутии. Сега е по-малък и мощен, но решихме да видим все пак какво става с емисиите на тоя дизелов таралясник, защото е показателно.
Айде чешете си пак езиците на воля, от мен неукия според вас практик - толкова  :)

« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 05:47:05 pm от caduceus »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 439
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #372 -: Ноември 05, 2018, 05:47:16 pm »
И какъв беше проблема да свалите кутийките и колата да мине още един път на тест? Тогава ще има яснота какво е положението със и какво без тях. Една и съща кола, едно и също гориво, един и същ уред за измерване, почти едни и същи метеорологични условия...

Иначе и аз мога да пускам данни от горелки които имат СО 0.01 ррм (при норма 100), NoX под 10 ррм (при норма 250)...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #373 -: Ноември 05, 2018, 07:36:00 pm »
Не е проблем и ще се направи. Трябват десетина- петнайсет дни, за да се разреди от натрупания потенциал двигателя и изчезне остатъчния ефект от оптимизатора - тогава ще минем пак на същото място. Предвидено е.
Не сме го правили досега защото акцентът беше друг и се търсеше намаление на разхода + допълнителна мощност. Екологията беше встрани, но май ще мине отпред  :)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #374 -: Декември 21, 2018, 08:15:13 pm »
Докато дискусиите за глупости от всякакъв род вървят из форума на воля, нека пусна и един тест за димност на стар дизелов Форд с оптимизатор К3. Вместо норма 3,0 има вече  само 0,04 боклук отзад - т.е. 75 пъти по-малко :) и върви доста по-добре според собственика. Колата е 2003-та г. производство, комънрейл без ламбда сонда и активна обратна връзка както при съвременен дизел, но виждате резултатите от измерването - те говорят ясно.
Та да знаете, че има и хора които работят реално - а не си чешат само езиците.
Поздрави!