Автор Тема: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus  (Прочетена 165807 пъти)

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 200
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #345 -: Май 23, 2017, 10:39:55 pm »
От февруари месец във фирмата имаме едно Пежо 2008 дизел, модел 2015 година. Има бордови компютър, а аз нямам много забавление докато пътуваме, тъй като съм пасажер. Така че си играя с него доста.
Колата се ползва предимно извънградско и харчи 4.9/100 +/- 0.1. По интересни обаче са данните за моментния разход.
При скорост от 120 км/ч на равно разхода е 4.0. При 130 км/ч разхода е 4.8. При 140 км/ч скача на 6.0. Някакви си 20 км/ч отгоре и разхода е с 50% по-висок... Няма да ви казвам какво пише на екранчето при скорост от 180 км/ч... само ще ви подскажа, че числото преди десетичната точка не е едноцифрено :)
Така че освен на стенд няма никакъв друг обективен начин да се твърди че нещо осигурява някаква икономия. Едни 10 км/ч по-ниска скорост ви дават тия 20% по-нисък разход... тоест икономия от 5-10% може да се постигне с намаляване на скоростта само с 5 км/ч - нещо на което водача дори няма да обърне внимание ако не се загледа внимателно.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #346 -: Май 24, 2017, 12:46:25 pm »
Оптимизаторът К1, който по спецификация трябваше да даде 14 - 18% икономия на гориво даде скромната цифра 7 - 8 % ( за кола Хундай) за БМВ беше около 3-4 %,което е съизмеримо с грешките при измерване на разхода. За съжаление не беше възможно да се използва стенд и измерването се провеждаше по отчитане на километри от пълнене на резервоара до светване на лампата. Измерванията се проведоха в течение на един месец по един и същ маршрут и статистически се отчиташе разхода.
Моето мнение е че: Оптимизаторът К1 не е по - добър от всички руски и китайски "магнетизатори" на горивото, които имат претенциите, че подобрават разхода с 10 - 15%.
За доказване на 18 - 25%, както твърди продавача, е нужно да се направят стендови измервания, но явно "изобретателят" няма сметка от това. По - лесно е да се разтягат локуми за големи икономии и т.н.
Vetap
Дай да погледнем нещата такива каквито са без излишни емоции:
1. Преди десетина години, когато направих първия модел оптимизатор К1, никой не знаеше как точно работят нещата и кои са факторите за по-нататъшно развитие на технологията. Въпреки това, К1 се представяше добре и при поддържани бензинови коли правеше едни твърди 15% икономия при самонастройка и около 10% повече мощност. При дизелите имаше особености и малко по-нисък ефект. За да нямаш тези резултати, трябва да се види на първо място дали ти работят коректно всички датчици свързани с образуването на сместа - основно ламбда сондата да не е ленива или тотално окислена, което е факт при почти всички твърде стари автомобили. Е, сменя се и това струва едни пари, но това е необходимо за да работи и оптимизаторът добре. На второ място, монтажът е есеншъл и ако не е направен добре - не стават нещата.
2. Винаги съм се стремил да доказвам нещата - затова един от първите К1 монтирах лично на колата на доц. Емилиян Станков, в момента шеф на катедра "Двигатели и транспортна техника" в ТУ Русе. Автомобилът му беше Рено Сценик, бензин, не помня точно кубатурата - човекът ми се обади после съвсем коректно и ми каза че има 15% ефект, което е точно колкото си правеше К1. Беше доволен но не се нае да тества на стендове и т.н. поради тогавашното положение в катедрата и наличието на дебели и твърди професорски глави на власт  :) Ето телефона на човека + данни кой е, не мисля че ще откаже информация ако някой му пише или се обади.
https://www.uni-ruse.bg/Departments/DTT/staff
3. В анкетата от темата тук, която атос изтри по незнайни причини при отключването, имаше абсолютно категорични положителни резултати за К1  от мисля 17-18 потребители, а само на 2-3 нямаше ефект /което не значи че колите им са били наред - точно затова е и единия месец гаранция за връшане след реален пътен тест/. Изтриването на тази анкета ни връща пак към едни философски празни приказки и доказване имаш или нямаш сестра.
4. При конкретния автомобил Хюндай на Vetap, си спомням че той навремето каза /ако се порови из темите може и да се намери този абзац/  със недоволство че имал едни 10% а очаквал повече - а сега станаха 7-8, и що така се намаляват сами, не знам. Което просто означава че колата не е поддържана и има нужда поне от смяна на ламбда сондата, защото беше доста стара /по мой спомен/. Относно БМВ-то, това е съвсем смешно - "сложихме на кола БМВ и имаше 3% ефект" - гориво, година на пр-во, начин и място на монтаж, състояние на двигателя и т.н. са неща от които зависи всичко. Това не е турлю гювеч и не става ей така - дай и на една каруца да сложим, примерно в задника на коня и да видим колко повече ще върви и ще пасе ли по-малко добичето  ;D
5. Стендови измервания са правени - и то със модела К3, който е на светлинни години от К1 /а имаше и К2 между тях/. В Маднес моторс - Пловдив както вече казах някъде във форума, на колата на Румен Роев /ТАП майстора/ с метанов инжекцион, при обратен тест. Т.е. мерихме с оптимизатор, махаме, бръмчи 10-15 минути за да отшуми ефекта и мерим пак. Мощността падна с близо 18%, икономията не сме мерили. Мисля че е мноооого показателно и затваря устата на всички неверници и многознайковци. Пряк тест правих в София, на дино стенда на Хед но там нямаше време за да се отчете значителна разлика понеже стенда е зает и ме разкараха след десетина минути - затова се отчете началото на ефекта в рамките на десетина процента. Кола без нищо - мерене, после слагане на К3, бръмчене пет минути  и пак мерене. Това е крайно недостатъчно за да се прояви ефекта, защото трябва да мине поне половин час. Както и да е, правих го и това упражнение.

Няма какво повече да пиша, че си имам работа. Честит празник на всички които се чувстват българи! А на другите, майната им.
Поздрави. 

Анкетата е изтрита, защото превръща темата във фарс и в някаква отчаяна "надпревара за симпатии/антипатии", които не са продиктувани от обективност!/А/

« Последна редакция: Май 24, 2017, 05:29:33 pm от atos »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #347 -: Май 25, 2017, 03:00:47 pm »
Здравейте!
Поради размиването на информацията и многото спам в темата, прилагам едно кратко описание какво представлява оптимизаторът К3. Това резюме дава представа за нещата в две страници и е кратко и ясно. Надявам се да е в помощ за разбирането на технологията.
Поздрави

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #348 -: Октомври 27, 2018, 10:39:13 pm »
Нека въведа малко жива практика в масата теоретични глупости, насипвани напоследък във форума.

Нова за вас информация по темата за ефекта от оптимизаторите ми - която потвърждава радикалното подобрение на изгарянето в ДВГ чрез методиката ми на полева катализа.

Днес направихме трети по ред тест за димност на газоанализатор, на един стар камион Рено Премиум - евро 3, 420 к.с., пр-во 2003 г., на доста километри /над 500 хил./ Искахме да се убедим че тестовете са верни и  се повтарят - както се и оказа. Камионът покри стандартите за димност на Евро 6, че и отгоре, защото отново показа 0,00 /НУЛА, ТОЧКА НУЛА НУЛА/  :) при 3,0 норма.
Имаме с колегата желание да направим тестове и за азотни окиси, СО и СО2 но се яви проблем с газоанализаторите съгласни да го свършат - което е странно, но факт.
Ако някой може да бъде полезен в тази посока, ще съм благодарен.
Тестове на стари и нови /след 2005 с ламбда/ дизели на леки автомобили показаха намаление на азотни окиси с 6 до 8 пъти, но е добре да се направят и със сравнително стар камион като този. Прилагам няколко снимки.
Поздрави!

ПП
Собственикът на камиона след втория тест си е направил лепенка Евро 7, zero emissions  :) и е много горд с най-екологичния таралясник в страната /освен че му е паднал разхода и качил мощността/. И така... ето ви го решението за проблема с дизелите и нормите от 2020 г  :) made in Bulgaria!

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 683
 • Thoughts become things!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #349 -: Октомври 28, 2018, 05:59:40 am »
Д. Станев хитро е постъпил, не е подписал, не е подпечатал, не е написал номера.

Активен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 249
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #350 -: Октомври 28, 2018, 08:25:34 am »
Липсва ти прецизност caduceus! Сравни сега снимката на протокола, с параметрите на  OPA 100, и ще разбереш защо!
http://www.brainbee.it/Prodotto+OPA-100.php

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #351 -: Октомври 28, 2018, 09:20:18 am »
Не търсете под вола теле. Системата работи и е с реални резултати - всичко друго са подробности, дали има една черешка на тортата или са две. И не се излагайте, протоколът също е истински  :)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 746
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #352 -: Октомври 28, 2018, 12:01:38 pm »
"Откъде да знам как и защо работи тази електрическа крушка, просто я ползвайте"
Томас Едисън
:D :D :D

Дали и той е смятал, че няма да го разберат, или пък не е знаел наистина заваллията?
Във всеки случай, когато нещо наистина работи, то ефектът от него не подлежи на съмнение.
А това е най-лесно да се изпита тестово. Тук се обявяват конкретни резултати, които са установими и проверяеми!
Като ви кажат, че на пазара има климатици клас А+++, тръгвате ли да спорите, че COP-а им не може да е толкова?
Купувате и проверявате (или не купувате и вярвате).

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #353 -: Октомври 28, 2018, 05:41:13 pm »
Виждам едни големи числа на броя гости влезли днес във форума... Това ме радва :-)

1. Аз знам защо и как работят оптимизаторите ми - разработил съм теория на полевата катализа, потвърдена в практиката. Това не позволява да се правят грешки и осигурява стандартизация и повторяемост на резултатите. Просто е. И да, за Нобел е  :)
2. Поради факта, че тук бях доста недолюбван от масата активни потребители със стандартно виждане /което водеше понякога до масирани тролски атаки/, създадох форум в който да си пиша спокойно. Там в подобна на тази тема интересуващите се могат да намерят повече информация, без съпътстваща боза и хейтърство:
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=33
3. Също така може да видите и сайта за оптимизаторите ми, който за съжаление не съм обновявал скоро /поради реална работа и липса на време/:
http://optimizatori.com/index.html
4. В сайта има дадена ел.поща и телефони, на които може да се свържете с мен ако имате въпроси. Обикновено отговарям до един ден на писма и в работно време - на телефоните. Не ми пишете в този форум, защото влизам основно да чета рядко, когато имам повече време и може да се забавя с отговора.
Успех на всички!
А. Асенов - Кадуцеус.Активен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 249
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #354 -: Октомври 30, 2018, 08:24:07 am »
Естествено не си разбрал caduceus, впрочем това не е учудващо! Ти си баеш на твой език, но там където хората се занимават на компетентно ниво, не им се четат измислици от рода на "полева катализа", оргон и още нещо. Просто заключват темата, преди да се е препълнила с откровени глупости. Та така, още пради 4 год. са ти отрязали фитила там. Написаното обаче е останало. И тук да си стои! Ако има балъци да вярват нека купуват! Да им е честито!
http://bgdiagnostica.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=194

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 299
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #355 -: Октомври 30, 2018, 09:07:12 am »
 :)
Кузмов, твоите общи приказки не хващат ред. Аз давам факти и реални данни, а това че съм писал в още десетина форума пълни с идиоти не е важно - освен че показва нивото на публиката там. За съжаление, това е положението по тия места - както и тук впрочем, видно от коментарите напоследък.

А излезе инфо за нещо истинско, веднага почват едни масирани приказки по отвлечени теми като теорията на Айнщайн и др. такива, които отвличат вниманието на външните нерегистрирани потребители. Не ви ли прави впечатление този "феномен"?  :)

Аз лично не съм виждал скоро тук 311 /триста и единадесет/ гости, влезли да четат това което пуснах онзи ден за тестовете на камиона в тази тема. Което е добре и говори че още не сте убили форума окончателно, другари дежурни коментатори - компетентни по всичко / и ти си Кузмов, в това число/ ;D

А който трябва, е разбрал за какво иде реч. И не става дума нещо да продавам на някого, защото това е мислене на дребно - нещата опират до радикална промяна и изчистване на вредни емисии не на дадена кола, камион и т.н. отделни единици, а тотално решаване на въпроса в големите градове и мегаполисите. Щото там /както в София също/ не се диша от боклука който излиза от дизелите, а и не само от тях. Решението е глобално, евтино и лесно за прилагане - стига да има кой да чуе.

Ай със здраве!
Троловете са наред да пооплюят, заповядайте  ;D


Неактивен dmitarp

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 522
 • Пол: Мъж
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #356 -: Октомври 30, 2018, 09:14:27 am »
Четат за да се посмеят,
Който разбрал, рабрал на другите честито!

Активен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 249
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #357 -: Октомври 30, 2018, 12:19:21 pm »
Надценен съм в твоите очи, "компетентен по всичко"! Не съм. Компетентен съм само в това което разбирам и го правя!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 746
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #358 -: Октомври 30, 2018, 12:52:42 pm »
А излезе инфо за нещо истинско, веднага почват едни масирани приказки по отвлечени теми като теорията на Айнщайн и др. такива, които отвличат вниманието на външните нерегистрирани потребители. Не ви ли прави впечатление този "феномен"?  :)

И ти ли...Бруте... :D
Влязохме пак в конспирацията...да, Кадуцеус, петролните картели ми плащат да развивам масирани кампании по отвлечени теми, успоредно със всяка постната ценна информация. Как мислиш - откъде иначе ще си позволя да живея толкова "на широко"? ;D ;D ;D

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 696
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #359 -: Октомври 30, 2018, 02:34:53 pm »
:)
Кузмов, твоите общи приказки не хващат ред. Аз давам факти и реални данни, а това че съм писал в още десетина форума пълни с идиоти не е важно - освен че показва нивото на публиката там. За съжаление, това е положението по тия места - както и тук впрочем, видно от коментарите напоследък.
Драги ми caduceus, ако искаш наистина твоите думи да хванат дикиш да го беше подписал тоя пусти Станев, че той горкият явно го е срам да постави подпис под всичките изписани глупости. Така и така никой не го познава, бял ли черен ли е, няма как и ние да разберем негов ли е подписа или не. Но поне вид на официален документ ще има.