Автор Тема: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus  (Прочетена 167159 пъти)

icrow

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #30 -: Август 02, 2011, 01:11:25 pm »
Caduceus ако оптимизаторът ти е сложен на течната фаза на газта, когато горивото премине през хартиения филтър преди инжекторите хартията не спира ли част от оргона?

icrow

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #31 -: Август 02, 2011, 03:35:13 pm »
150лв на мен ми се виждат даже много малко! Особено ако си на бензин за нула време ще се изплати и от там нататък си на плюс едва ли не до края на живота. Още повече, че caduceus ни е разкрил почти всичко над което се е трудил и можем сами да си направим що годе добър оптимизатор без да "откриваме топлата вода" тепърва. Така че от мен caduceus имаш едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #32 -: Август 02, 2011, 07:27:56 pm »
 icrow
1. Не се разрежда чак толкова много от хартия - при оргонизиране преди въздушния филтър също има, макар и намален ефект. Тестовете с турбонатори го показват ясно.
2. Да, цената на оптимизатора не е висока, идеята е да се изплати бързо от икономията. При дистрибуторите е с 20 % нагоре /предимно автосервизна мрежа/ + евентуално още десетина лв., които те си добавят за монтаж. Целевата група клиенти са хора, които просто слагат нещо готово и карат - не си играят да експериментират. Също и такива с бизнеси, които имат сериозни транспортни разходи - предимно камиони и автобуси, а не искат гърмящи електролитни клетки, чипове и прочие скъпи инсталации  :) Плюс това има коли на лизинг, за които не се допуска намеса в конструкцията поради гаранцията.
Форумът не ми е пазар - затова съм описал нещата достатъчно ясно, ако се следват насоките - а и продавам оптимизатора без оскъпяването. Кой каквото иска, да ползва. Радвам се че имаш резултати, успехи и в другите ти начинания!
Поздрави   

Неактивен Hacko

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 75
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #33 -: Август 02, 2011, 09:41:02 pm »
Поздравления и от мен за труда ти. Искам да попитам дали може да се комбинира с ГЕЕТ , или по-точно една негова разновидност ЕКОНОКИТ? Който е на същият принцип.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #34 -: Август 03, 2011, 12:45:28 am »
Благодаря. Защо да не може, принципът на работа е различен
Поздрави

barekov1

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #35 -: Август 09, 2011, 03:46:03 pm »
За сега никой не е посочил резултат. Не е зле да се намали цената, и да се пишат резултати, пък после ако има положителен ефект от всички закупили го ,  вдигни цената и на 200лв. Пак ще се купува.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #36 -: Август 09, 2011, 04:57:00 pm »
barekov1
Пак казвам, аз не се и надявам на оборот тук. Идеята на този форум е всеки да си експериментира - затова съм разкрил доста детайли. Доста са ми казвали и че цената е малка - но по-добре повече оборот, отколкото малко продажби с голяма печалба. Плюс това има и екологичен момент и не е само до парите - аз поне като видя черен дим отзад от някоя трошка се ядосвам, айде нас ни махни - но децата това ли да дишат? С оптимизатора падат сериозно и отровите от ауспуха.
Досега четири колеги от форума са купили и никой не го е върнал. През фирмата ми отделно съм продал над 30 бр. за два месеца и средно резултатите /по отзиви от клиентите/ се движат от 18 до 25 %. - т.е. колкото може се очаква за оптимизатор от този тип. Зависи от възрастта на колата, обема на двигателя, техническото и състояние и дали е градско или извънградско основното движение. Този оптимизатор не е някакво върховно постижение, но е нещо стабилно и не се разваля с времето. Идеята е да е клиентски френдли ориентиран - няма ток, няма гърмежи от водородни клетки, няма сложнотии и настройки на ДВГ. Пет минути за монтаж и караш. При дизели какво друго да сложиш от този тип? Няма. Всякакви магнетизаторни филтри, накрайници, скоби, Z 5 на Цион Бадаш, Експандер и т.н. дават от 0 до 5-7 % икономия и са доста по-скъпи /без експандера, но той и не работи :)/ Ако не вярвате - вижте им не рекламите, а графиките от тестовете на стенд, които прилагат в сайтовете си. Иначе твърденията са от 20 до 40 % и нагоре  ;D . Това е.
Който не му се занимава, да поръчва, а който иска - да чете и експериментира. Възможността за свободен избор е най-доброто в живота. Имате я
Поздрави

ПП
Малко инфо за всякакви неработещи добре, но достатъчно скъпи боклуци
http://www.magnetizerproducts.com/products.php?id=topotheline
   
« Последна редакция: Август 09, 2011, 06:26:19 pm от caduceus »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #37 -: Август 12, 2011, 08:09:41 pm »
Здравейте,

току що говорих с няколко клиенти, купили оптимизатора ми и искам да наблегна на няколко много важни момента, поради които устройството работи с намален капацитет - всички свързани с начина на монтаж. Монтажът е решаващ Например:

1. Има случай на слаб ефект поради обърната част със стрелките към казанчето с антифриза - т.е. негативното поле влиза право във него и оттам зарежда минус ДВГ и ето ви намалена ефективност, независимо от плюса в горивото.
2. Недобър контакт /хлабав/ на излъчвателните пластини с тръбопровода, независимо от сложената гумена тръбна вложка. В този случай е по-добре да се изреже лента от вложката, за да има силен контакт като се стегне.
3. Двете части на К1 трябва да са срещуположни, т.е. да има резонансен ефект и напомпване на полето. При по-дебели тръбопроводи може да се приплъзнат настрани по оста и да застанат под ъгъл - тогава пак има намалена ефективност. Трябва да са перпендикулярни - стягайте ако е необходимо и със големи метални скоби.
4. При силно нагряване и непосредствена близост до двигателя винаги е по-добре да се монтира далеч от него - на тръбите под колата или дори в багажника до газовата бутилка. Температурата при мотора пречи при по-дълги пътувания, независимо от изолацията.

Колеги, моля имайте предвид горното при експлоатация на оптимизатора! Ще го добавя и в инструкцията за по-голяма яснота.

Поздрави
 

« Последна редакция: Август 12, 2011, 08:17:05 pm от caduceus »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #38 -: Август 22, 2011, 12:35:14 am »
Колеги,
след доста тестове /не само мои, а и от колеги/ и главоблъскане се убедих окончателно в истинската причина за намалената ефективност на оптимизатора при монтаж в моторния отсек. Стандартното обяснение е температурата и падането на мощността на магнитите при жега над 75-80 градуса. Това обаче не дава яснота защо при дълго каране по магистрала има чудесни резултати, а на градско - слаби. Причината се корени в самата същност на ДВГ като експлозивно /работещо с разширяваща, а не имплозивна сила/ и разрушаващо съзидателната енергия устройство. Нека ви припомня какво пише Андреев  в "Естествена енергетика" /книгата за автотермията/. При форсиране и рязко натискане на педала на газта, оборотите не могат да се качат веднага. Този процес на закъснение спрямо изгарянето на горивото в мотора генерира проникващо лъчение, разпространяващо се на максимум 0.8-1 м. от ДВГ /т.е. в купето почти не влиза/. Андреев говори дори за гама радиация. Да, ама оптимизаторът, работещ с точно обратното по знак поле е изцяло в създадената мощна негативна зона /червена птомаинова радиация по терминологията пък на Шаубергер/. Следва неутрализация на оргона за следващите няколко минути... При изпреварване на по-ниска предавка и рязко качване на оборотите - същата картинка. Ако карате градско тип тръгни-спри и ви натиска колоната, пак няма как да го избегнете - и на практика оптимизаторът ви работи само в дългите придвижвания... Как се избягва това? Само с едно - монтаж на всякакъв род магнитни и други оргонни оптимизатори на повече от 1 м. от мотора. Под купето, в багажника след газовата бутилка и т.н. Само не в отсека. След това карайте както искате - ефектът ще го има /макар все пак при градско да е по-малък, част от горивото си остава в близост до мотора и частично му се неутрализира заряда/.
Поздрави 

vitan

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #39 -: Август 22, 2011, 11:01:49 am »
Само припомням за протокола:

По спомени някакъв шампион по икономично каране бе преминал от единия край на България до другия с около 2 литра гориво. Средна скорост около 100 км/ч и спиране само на 2-те КПП-та.
« Последна редакция: Август 23, 2011, 11:33:15 am от vitan »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #40 -: Август 22, 2011, 07:42:53 pm »
Аз пък да кажа друго, по- конкретно:
- Старичък /поне 18 г./ Мерцедес 2.5 л дизел, от 8.2 на 5.4/100. Маршрут Ловеч-София.
- ФВ Пасат пак на около 20 г. на пропан-бутан - от 8 на 6/100. Маршрут от морето до Ловеч.
- Рено Еспейс на около 12 г.,бензин, двама шофьори /мъж и жена/ с бая градско - от 7.6 на 6.1
- Градско малко автобусче с около 200 км градско на ден/ - от 12 на 10.5/100. Най слабия резултат, но и най-лошия режим на каране. Все пак човекът беше много доволен и ще сложи вероятно на останалите девет големи рейса.
 И т.н. и т.н... Като направиш лично ти нещо конкретно, тогава пиши и няма да казвам, че си на всяко гърне мерудия  :)

Поздрави
 
ПП
Още един път моля колегите с оптимизатори да преместят монтажа под купето или до газовата бутилка - резултатите ще са по-добри. По-голямото разстояние до мотора не пречи толкова на ефекта.
« Последна редакция: Август 22, 2011, 07:45:56 pm от caduceus »

Неактивен ceko26

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 41
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #41 -: Август 22, 2011, 10:44:43 pm »
Градско се загрява всичко в двигателния отсек , а извън вятъра сваля доста температурата дори след радиатора.

Неактивен brevis

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 33
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #42 -: Август 23, 2011, 11:17:56 am »
lubitel-art
Точно така е, оргонът "гори" бавно, затова е ТАП-ът. Плюс това постъпва непрекъснато в ДВГ, не както горивото - само в даден момент. При дълго некаране е точно така - пада заряда и трябва да се промени настройката. Другият вариант е да се включи системата директно към акумулатора, за един час предварително и тогава да се пали мотора. На кутията затова съм сложил прекъсвач с три позиции - акумулаторно захранване, нула и на плюса на бушона от ключа. Или да се сложи нок сензор, саморегулиращ ъгъла на запалване по чукането от детонационното горене. Тогава ъгълът си се мени сам и няма проблеми, но що така не са чували за тоя сензор газаджиите тука - не знам...  :)
Не са чували,защото при преминаване от гориво бензин на гориво газ,проблема с чукането на аванс го няма,появява се при ненормално предварение.Но в много автомобили и то не нови,има заводски вграден детонационен датчик,който коригира/в определени параметри/ времето на запалване.Обаче той е свързан и комуникира с ЕКУ-то на автомобила.А с допълнителен свързването ще ти е доста трудно

lubitel-art

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #43 -: Август 23, 2011, 02:20:22 pm »
Проблема при тайминг адванс процесорите е че не са универсални. Зависи от къде взимат информация, какъв е датчика - индуктивен, датчик на Хол и др.
Където продават такива ТАП, то са изброени и за кои модели става.
Всъщност не се разбра  caduceus само ТАП ли искаше да прави или и още нещо друго. То даже и сензорите някога на един модел автомобил  различни години са различни.
« Последна редакция: Август 24, 2011, 10:04:07 pm от altium »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 308
Re: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus
« Отговор #44 -: Август 23, 2011, 10:39:20 pm »
Колеги,
всъщност идеята беше да се замести сравнително първобитната постановка при опитите на Ринат Шаймуратов:
1. намаляването на сечението на жигльора при карбураторните ДВГ със нещо по-модерно за инжекциони, т.е. да се обедни сместа регулируемо до четири-пет пъти.
2. да се направи регулируемо електронно увеличаване на ъгъла на запалване до 50-70 градуса, а не да се върти механично винт
3. Да не се ползват високооборотни дискове и механики, а електронно усилване на оргонен източник - имам такава разработка, но ми гори нещо китайската електроника  :) 

Тестовете на здраво напомпан с оргон генераторен ДВГ на Ринат, с подобни на горните параметри, показват устойчивата му работа. Вярвам че може да се направи и на кола.
Поздрави
« Последна редакция: Август 23, 2011, 10:49:06 pm от caduceus »