Автор Тема: Оптимизатори на горивния процес от Caduceus  (Прочетена 175537 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #15 -: Юли 05, 2011, 12:20:08 am »
Ако не си свързал два или повече магнита с медната ламарина, ОК. Ще служи за излъчвател, но иначе става нещо като късо и се губи ефекта. При един няма проблеми. Относно ал. ламарина - зависи от формата и има ли органично вещество отзад, иначе си минава полето.
Поздрави
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 12:21:42 am от caduceus »

lubitel-art

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #16 -: Юли 05, 2011, 08:11:12 pm »
Сещам се за един проблем  който ще сваля ефективността при някои двигатели.
 При моя дизел след дълго каране става фурна под капака, тези магнити особенно ако са близо до двигателя предполагам ще им се намали осезаемо действието.
 До какви температури горе-долу е добре да стоят магнитите. Ако е над някаква температура в двиг. отсек не е ли по-добре да се монтират извън него ?

Неактивен donhuann

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 72
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #17 -: Юли 05, 2011, 08:24:40 pm »
Точно така е , моите отслабнаха значително и сега съм сложил други под купето, ефекта е даже по -добър. Аз карам на газ, сега съм сложил магнитите на течната фаза но ефекта е същия, дори мога да кажа че колата върви още по добре, след няколко дни ще дам разход.  ;)  ;)  ;)
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 10:12:31 am от donhuann »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #18 -: Юли 05, 2011, 08:45:41 pm »
Точно затова, а и поради още две-три причини оптимизаторът К1 е със 6 мм дебел полипропиленов кожух. Така няма подобни проблеми
Поздрави

vitan

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #19 -: Юли 05, 2011, 08:52:26 pm »
... К1 е със 6 мм дебел полипропиленов кожух. Така няма подобни проблеми
За по-дълги разстояния със/без кожух, ако има магнити... не ги виждам при двигателя. Температурата ще е същата, ако няма активно охлаждане.

Така мисля, па вие пишете каквото си искате. Пак казвам, ако има магнити (а не кристали).

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #20 -: Юли 05, 2011, 11:38:24 pm »
@donhuan, не спазваш правилата на форума и пишеш неграмотно. Ако не спазваш правилата, следващият ти коментар ще бъде изтрит.
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 10:02:29 pm от altium »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #21 -: Юли 08, 2011, 02:54:19 pm »
Здравейте колеги,

това е заключителната част от обясненията ми по оргонизирането на ДВГ - в полза на всички, които работят по тази тема. Погледнато от друга страна, това е и една практически доказана с многобройни експерименти теория. И така – на въпроса...

Как се насища с оргон двигателят при различните режими и съответно как варират икономията и мощността?
При нормален немодван двигател оргонният заряд е нула или негативен. Това е така, защото при изгарянето на горивото имаме бързо разширяване на газовете в цилиндрите и един вид експлозия, която по същността си е негативно излъчващ процес /обратно на имплозията, която е с плюс заряд/. Колкото и да променяме по стандартен начин ДВГ – турбокомпресор, добавки, плазмен факел и т.н. - няма да променим същността на процеса и вида оргонен заряд. Така горивото винаги ще гори непълно. Затова единствения начин да подобрим нещата, без радикално да отиваме към имплозионен процес, е да обработим горивото, въздуха, охладителната течност или направо блока на ДВГ с позитивен оргон.

Процес на оргонизиране
При монтажа на какъвто и да е вид оргонно устройство, моторът започва да се пълни с енергия сравнително бавно и се изисква време за пълното му насищане. За нагледност си представете едно столитрово буре, примерно стандартното пластмасово, ползвано обикновено за кисело зеле  ;D  Бурето обаче е с многобройни, равномерно разпределени дупки по цялата си повърхност. Всяко оргонизиране е подобно на пълнене на вода в него, част от която изтича през тях. При слагане например на слаби магнити и при неработещ мотор няма ефект /не броя лекият негативен от периферното поле/. Палим колата, горивото започва да преминава през магнитно-оргонното поле и при малко работа на мотора имаме вече някакъв начален заряд от изгорялото обработено гориво. Т.е. сипваме в бурето с водна чаша от 200 грама, да речем през десет секунди. При силните магнити, вече сме въоръжени с канче от 1 литър – т.е. водата започва да пълни бурето. Да, има дупки от които изтича, но входящата е с по-голям дебит и се натрупва. Дотук добре, ама в един момент ни писва да наливаме и спираме - т.е. гасим ДВГ, заключваме колата и отиваме на кафе. В това време водата в бурето полека-лека се излива през дупките /т.е. оргона се излъчва през метала на блока и зарядът намалява/. Ако се върнем навреме и не ни заплесне някоя госпожица, има шанс в бурето да намерим чат-пат водица :) Ако е чак на другия ден /дай боже по гореспоменатите причини/, може да има само мокри следи по дъното... На всичко отгоре, много мераклии пълначи две-три канчета сипят в бурето, а едно-две гребнат обратно – т.е. някои от магнитите са им обърнати с негативния полюс към горивопровода и смучат от позитивния заряд. Надявам се, че ви стана ясно дотук, какво се случва в стандартния случай, когато си слагате както ви падне магнити на горивопроводите.
При оптимизатора К1 водата се налива с двете ръце, с двулитрови канчета. Бурето се пълни доста бързо и ако колата не престоява прекалено дълго без движение, нивото на водата /оргонният заряд/ е високо. Съответно има и по-голямо влияние върху по-пълното изгаряне на горивото и съответната икономия. Тяможеда се получи или чрез по-леко натискане на педала на газта, защото колата върви с повишена мощност и по-леко /на висока предавка, а при ниска скорост/, или за предпочитане чрез физическо намаляване на горивото /например т.нар. „връткане на кранчето” при газовите уредби/ Толкова за магнитите по горивопровода. Въпрос на настройки и предпочитания, както ви харесва и ви е удобно. Без оптимизатор обаче, гореспоменатото обедняване на сместа ще доведе до падане на мощността и не е препоръчително.

Турбонатори
Книжните многознайковци по форумите много обичат да дават мнения, че видите ли, при въртене на въздуха в тръбите преди смесването няма как да има полза и че това са глупости. По принцип са прави – ако въртенето е с някоя проста огъната ламарина, кръстена например турбонатор и струваща 89.90 долара. Какво да се прави тогава, ако искаме да заредим оргонно и втория основен компонент в горивната смес – въздуха? При нареждане на магнити отгоре на въздуховода не става почти нищо, за съжаление. Въздухът преминава много бързо, рядка среда е и няма време да се насити с оргон – и то ако магнитите са разположени правилно, с позитивните полюси към тръбата. Изходът е да се ползват т.нар. шаубергерови турбонатори, където флуидът се движи правилно /аз ги кръстих така и името ми харесва, но вие може да си ги наричате както искате – важен е принципът/. При двойноциклично движение, по стесняваща се спирала и по часовниковата стрелка, имаме силно зареждане на въздуха при преминаване през тоя тип турбонатор. Ако пък в материала, от който е направен, е включена и катализна галванично наслоена метална двойка мед-сребро, съвсем добре - сипваме с 5 л. кофа в бурето - ДВГ. Обаче... Леко да не сме уцелили спиралата, да има негативен гасящ елемент в конструкцията, откъсване на граничния слой и турболизация, а не дай-боже дупката да стане много тясна /тук не е добре, за разлика от жените  :)/ и да пречи на достатъчно количество въздух да влиза в ДВГ при високи обороти – кофата ни е става без дъно, съответно почти няма и вода /оргон/. И многознайковците вече са прави отвсякъде.

Пряко оргонно захранване на ДВГ.
Какво друго може да направим, особено при положение, че не винаги шаубергеров турбонатор е приложим /различни по сечение въздуховоди, че дори и плоски, липса на място за монтаж и др./?  Единственото решение е  прякото захранване на блока на ДВГ чрез активно устройство, концентриращо оргона. При достатъчна мощност, то прави излишен турбонатора. Такова е например т.нар. клетка на Джо, която обаче е доста капризна за изработка и поддържане. Освен това големият оргонен позитивен заряд лесно се преобразува в негативен под влиянието на външни силни електромагнитни полета, радиация, геопатогенни зони и т.н. Друго подобно устройство, разработено от Ринат Шаймуратов в Русия, е базирано на въртене на алуминиев диск с високи обороти. При него имаме събиране на центробежно изхвърления оргон чрез статорен елемент, свързване чрез шина с ДВГ, силно обедняване на горивната смес и увеличаване ъгъла на запалване. Успешните опити са правени предимно с генератор на ток с мощност 5 квт. и са стигнали до 80 % икономия при нормално натоварване на генератора. Обаче нещата с автомобилен ДВГ се оказват по-сложни и засега са неуспешни /устройството явно е сравнително слаб оргонен източник, липсва и методика за пряко измерване на заряда/. 
Моето решение е вид пасивен резонансен концентратор, с електронно усилен и стабилизиран позитивен оргонен заряд, свързан с блока чрез проводник /през него не тече ел. ток, а оргон/. Системата е в тестов период и е трети, подобрен прототип. Очакванията ми са за икономия от порядъка на 50-60 % и нагоре, като няма опасност от преобразуване на заряда в негативен. Налагат се отново, поради спецификата на „горене” на оргона /преминаването на меките в твърди електрони и съпътстващото ги силно отделяне на топлина/, ТАП и процесор за силно обедняване на горивната смес /при некарбураторни ДВГ/.
Устройството е с приблизителни размери 10/8/5 см. и се захранва с напрежение 12 волта от акумулатора на автомобила, консумацията му е под 5 вата. Свързва се с многожилен изолиран с алуминий кабел и медна обувка към блока на ДВГ.
Използването му в комбинация с оптимизатора К1 дава по-добри резултати, защото част от заряда на блока иначе отива в горивото, което има свойство силно да поглъща оргона. Така намалява общия заряд на сместа и се налага тя да е по-богата – което пък искаме да избегнем, нали   ;).

С това завършвам тази тема. Надявам се, че ви е било интересно и полезно.

Поздрави   
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 02:57:17 pm от caduceus »

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 820
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #22 -: Юли 09, 2011, 03:27:40 pm »
Колега caduceus, поздравления за труда, който си положил и теорията която си изградил. Вярвам в това, което казваш!
Аз от личния си опит с магнитите, които се поставят на горивото се убедих /след правилното им нареждане обаче, по твоите указания!/, че наистина двигателя се зарежда с оргон, НО при по-дълъг преход. В градски условия, на къси разстояния не забелязах успех. При пробег от 300 км обаче двигателя направо утихна, все едно че не карам стар дизел, повиши се динамиката и най-важното стрелката на горивото от пълен на мах. резорвоар мръдна за 300 км едва с 2-3 мм наляво. Пасажерите с мен, които бяха 4 души и много багаж, направо не повярваха. Не съм засичал колко точно е намалял разхода, но съм сигурен че е по-добре от преди по показанието на стрелката.

След като си готов с пасивния резонансен концентратор, вероятно ще ти стана клиент за всичките ти оргонни системи за ДВГ. Ако има действително ефекта, който казваш, имам доста приятели които също биха си купили.

Поздрави!!!
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 05:13:16 pm от EDM electronics »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #23 -: Юли 09, 2011, 04:57:29 pm »
EDM electronics
Благодаря, гледах да го напиша разбираемо, за да стане ясна същността на процеса. Ти си го видял сам при дългото пътуване.
Аз с кутията съм готов, но се тества -и още поне два месеца ще е така. Не искам изненади от типа на презареждане, плаващ ъгъл на запалване след дълъг престой и особено фалове с електрониката - не вярвам много на тая техника, особено като знам, че е китайска :)
Нека поработи и ще видим.
Поздрави 

vitan

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #24 -: Юли 09, 2011, 10:47:40 pm »
Не казвам, че това или онова не работи. За протокола: гледайте да не попаднете в капана наречен дълъг път. Ако не вярвате, разровете се в Нет-а да видите как се правят рекорди от някои еко-каращи-ентусиасти….

Връщал съм се от Западна Европа с моята малолитражка: механична бензинова помпа. Като се скапе мембраната, започва да пълни по малко бензин в двигателя. И така километри със сигурност над 1000. На всичко отгоре един разбирател (може и без да иска) ми обърна кабела на бобината. Това в Унгария, когато нещо почнаха да не са наред нещата. На стенда тук се видя, че импулсите към свещите са по-малки, т.е. по-некачествено горене. Средна скорост 90-100-110. Хиляди километри. В случая среден разход, който тук на среден или по-дълъг път не съм правил. Колко е бил точно с повредена бензинова помпа? Не ви казвам, защото едва ли ще повярвате….

Говоря за дългия път по принцип :)
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 10:51:13 pm от vitan »

lubitel-art

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #25 -: Юли 11, 2011, 09:46:52 pm »
Caduceus, възможно е  адванс процесора, който искаш да слагаш да не окаже влияние на икономията и дори да влоши работата на двигателя.
ТАП се слага по принцип да регулира предварението, когато работи двигателя с гориво различно от предвиденото за употреба.
При пропан-бутана има по-бавно горене на сместа от бензина, а метана изгаря  по-бавно и от пропан-бутана. Затова газаджиите казват, че при LPG е препоръчително, а при метана направо задължително регулиране на предварението.
Водорода пък го дават да изгаря по-бързо от бензина, оксиводорода и той май че е така.
Обаче какво се случва при това оргонизиране, променя ли се скоростта на изгаряне на горивната смес.
Ако да , то има смисъл от регулировка.
От друга страна ти сам казваш, че заряда също се мени. Ако примерно 1 седмица не е карана колата, заряда пада , настройката не е коректна вече.
Говоря само за ТАП, обедняването на горивната смес е друго нещо вече, и то си има минуси обаче.
Поздравления за работата ти, успех.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #26 -: Юли 11, 2011, 11:43:11 pm »
lubitel-art
Точно така е, оргонът "гори" бавно, затова е ТАП-ът. Плюс това постъпва непрекъснато в ДВГ, не както горивото - само в даден момент. При дълго некаране е точно така - пада заряда и трябва да се промени настройката. Другият вариант е да се включи системата директно към акумулатора, за един час предварително и тогава да се пали мотора. На кутията затова съм сложил прекъсвач с три позиции - акумулаторно захранване, нула и на плюса на бушона от ключа. Или да се сложи нок сензор, саморегулиращ ъгъла на запалване по чукането от детонационното горене. Тогава ъгълът си се мени сам и няма проблеми, но що така не са чували за тоя сензор газаджиите тука - не знам...  :)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #27 -: Юли 25, 2011, 08:35:49 am »
Колеги,
в помощ на тези които се занимават със слагане на магнити по колите чрез разработената от мен методика, да спомена отново нещо важно. Имайте предвид, че при паралелепипедните магнити /поне при тези от Прамиз/ не винаги чрез определяне на магнитните полюси може да намерите правилно оргонните плюс и минус. Например при последната доставка която получих, около 35-40 % от магнитите бяха с обърнати енергийни полюси - което е странно, но явно има връзка с методиката на намагнитване при производството. Силните ръбови страни също се обръщат. Т.е. ползвайте си махалата /а не компасите/, разделяйте по групи магнитите със съвпадащи оргонни и магнитни полюси и в една конструкция ползвайте само еднакви. Иначе изходните резултати се влошават.
Поздрави   

lvn

 • Гост
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #28 -: Август 01, 2011, 09:13:19 pm »
Хубаво и интересно звучи. Аз лично бих го тествал това, обаче не мога да си го позволя, ако изобретателя се навие на пробен период или някакво доста разсрочено плащане, аз съм насреща.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: Оптимизатори на горивният процес от Caduceus
« Отговор #29 -: Август 02, 2011, 09:07:28 am »
Съжалявам, но и аз засега не мога да си го позволя. Нещата се развиват, инвестирам в технология за шприцоване, щанцоване и т.н. и затова работя по този начин. Гледам бизнесът да се самоиздържа, иначе не си заслужава времето. С нарастването на обема ще паднат и цените, но вероятно няма да стане в близките шест месеца.
Поздрави