Автор Тема: Еликсирът на безсмъртието и младостта  (Прочетена 59530 пъти)

Неактивен Арахая

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 54
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #150 -: Март 14, 2019, 07:36:57 pm »
atos, като сме почнали ....

 "Външно камъните бяха със значителни наслоявания и бяха предприели реставрационни работи (почистване)." Хе-хе! Нали съм си умничка!!! ;D ;D ;D  Но просто мисля на два езика и раждам такива умности понякога!  ;D ;D ;D ;D ;D

Камъните на пирамидите от външната страна имаха значителни наслоявания и ги реставрираха (почиствaха). ;)

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 820
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #151 -: Март 14, 2019, 08:13:41 pm »
Вари го, печи го, все към окултното го влече.....пирамиди, оргони, оргонни акумулатори....
Има доказани от науката методи за неутрализиране на свободните радикали. Наричат се антиоксиданти. Това са повечето витамини, естествените растителни храни и най-мощния антиоксидант - водорода, който е с отрицателен заряд.

Има учени, които са проучвали дълголетните народи в цял свят. Установено е със сигурност, че общото между всички тях е водата, която употребяват, не толкова храната, най-малко надморската височина, въздуха и т.н. Точно по тези места водата е с отрицателен заряд и съдържа водород. Такава вода обезврежда свободните радикали, силно разрежда кръвта, годна е директно да влезе в клетките, без да се налага организма да я зарежда отрицателно с цената на прекратяване живота на  милиони клетки ежедневно, и силно повишава кръвообращението. Това води до по-добра циркулация на лимфата и съответно по-добър имунитет.

За оргони, моргони, никъде не съм чел досега, някой да е достигнал дълголетие. Пирамидите пък най-малко са предизвиквали дълголетие или пък лекували. Това са алабализми. Истинските неща се доказват с факти, а не с вярвания.

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 820
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #152 -: Март 15, 2019, 09:12:54 am »
Напира ме нещо отвътре, да си кажа мнението за оргонолюбителите:

Господ е създал човека на Земята, да се подлага на различни изпитания с определена цел, да учи постоянно, да е в движение постоянно, да полага грижи за тялото постоянно, развива интелекта постоянно, развива душата постоянно и т.н. - до самае канце жизны. Мързела освен, че е порок, е и отрова, както за физичаското тяло, така и за душата.

Поддържане на добро физическо здраве, кондиция, стремежи към дълголетие се постигат само с много труд, мързелив човек не може да го постигне в съвременния градски живот.

Оргоните, ако въобще съществуват, а не са някаква Интернет измислица, противоречат на горните принципи. Какво значи да разчиташ на някакъв оргон, да седнеш на една кутийка от пластмаса пълна с метални стружки - отпадък от някой струг, малко дървени стърготини, прах от крилце от прилеп и къртичина, сушени 3 нощи на лунна светлина, парцал от полата на баба Яга, косъм от брадата на Христо Ботев, и да се надяваш ядейки до насита луканки, пръжки, пиейки ракии и пушейки цигари, да разчиташ така да ти се моднат висшите енергии и чакри, че направо да пращиш от здраве и дълголетие.

Чудя се как има такива наивници, да вярват на подобни неща? Но съм забелязал, че това са мързеливците. Тези цял живот ги е мързяло, да си мръднат трътките и са търсили всевъзможни оправдания на чревоугодничеството си - лапат, лапат в несвяс. Много ми прилича това на ония чудодейни вещи от ТопШоп, дето си лежиш, вързваш си един виброколан и плочките хоп - веднага на корема, хоп и ставите минали чудодейно, докато лежиш на дивана и си четеш вестника. Да, ама не.  :D

На тази планета стойностните и истинските неща се постигат само с МНОГО ТРУД. Просто лесното противоречи на законите на природата. Не може да научиш чужд език, като си сложиш учебника под възглавницата. Не може и акъл да се натъпче в простата пача, защото само уя може да се тъпче на два и три ката.  ;)

Мързеливци, ще загубите ценно земно време, ако не започнете да се трудите, а вместо това се самозалъгвате, че някакви кутийки ще ви оправят чакрите. Като вземете да побелявате, оплешивявате и окуцявате, сами ще се убедите, дядкиииии... :D

Елексирът на дълголетието и безсмъртието е ясен - с три думи: труд, постоянство, упоритост. И постепенно това се превръща в начин на живот и нито е трудно, нито изисква упорство, просто живееш по законите на природата. Спорта, здравословното хранене, холистичната медицина, създават чувство на еуфория. Ендорфина с който се насища организма при по-продължителни физически натоварвания е естествен наркотик, който кара тялото да изпитва блаженство. Не ме е срам да си призная, че съм естествен наркоман и не употребява оргон.  ;D


Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #153 -: Март 15, 2019, 09:46:42 am »
:D :D :D
EDM, съм съгласен с теб в голяма част от написаното. Всеки рано или късно се убеждава, че организмът е достатъчно сложна система, която няма как да се поддържа в перфектно здраве само чрез едно нещо (някаква панацея). Няма панацея, има комплексност от толкова много неща, че на човек може свят да му се завие.
Ако някой чичко (или лелка) заседне и започне да плюска в огромни количества каквото и както му харесва без почти никаква физическа активност, даже оргонът не може да му помогне (може само да забави някои деградивни процеси, но в конкретния случай не задълго). Човек не трябва да изпада във фанатизъм само за едно дадено нещо. Оргонните неща могат да помогнат и да подкрепят организма, така да се каже, но не може да се разчита само на това.

За останалите не знам, но аз не направя ли тренировка във фитнеса поне за един час (веднъж дневно или през ден) или бягане на пътечката 1-2км, не ме свърта на едно място. Човек веднъж като започне да спортува, това става част от живота му и организмът дори започва да си изисква дневната доза раздвижване - става начин на живот. Храненето и пиенето на вода пък е другата безконечна тема... Където също трябва да се спазват доста неща (доколкото е възможно на човек) за добро здраве.
В крайна сметка - кой както си го направи.

Така че оргонизирането с помощта на устройства или натрупването на жизнена енергия чрез различни практики (медитация, култивиране и т.н.), е един хубав бонус към цялата тази комплексност за поддържане на организма.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 313
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #154 -: Март 15, 2019, 09:51:55 am »
EDM, не подценявай плацебо ефекта :) Човешкият организъм има изклчително големи спосбности за възстановяване и огромна издържливост, но понякога му трябва нещо да задвижи тези сили. Тъй като червен конец вързан на китката или кръстче на врата вече не са толкова "научно изглеждащи", се налага да се прибегне до нещо звучащо по-съвременно, за да се събират последователи/вярващи/фенове.
Не знам колко години ще трябват, за да се въведат електронни оргонизатори, с поне 4 ядрен процесор, 2 гигабайта РАМ, цветен тъч дисплей и гласово управление и поне 2 USB type C порта ... :) Все пак трябва да се върви в крак с технологиите...

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #155 -: Март 15, 2019, 11:19:30 am »
... но понякога му трябва нещо да задвижи тези сили.

Ха сега де! Да не би да намекваш, че има такова нещо като "mind over matter"? :P Ако е така, значи автоматично приемаш и оргонната енергия, понеже методът mind over matter стои дори на по-високо ниво от оргонизиращите изделия.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 313
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #156 -: Март 15, 2019, 12:39:15 pm »
Ха сега де! Да не би да намекваш, че има такова нещо като "mind over matter"? :P Ако е така, значи автоматично приемаш и оргонната енергия, понеже методът mind over matter стои дори на по-високо ниво от оргонизиращите изделия.
Хипарх, какво общо с оргона има примерно това, че със силата на волята си се стискаш да не напълниш гащите при голяма нужда? Какво оргонно има в рефлексите на човек да избягва летящ срещу него камък, или това че си дърпаш ръката допряна до горещ предмет?
Кое е оргонното в това че организма ти вдига температура когато си болен, и то точно толкова колкото да не ти се пресекат белтъците?
Някои от функциите са "достъпни" волево, други се управляват без възможност за волево влияние.
Колкото и да се напъваш, каквито и оргонни концентратори и хармонизатори да натъпчеш, ноктите на краката ти ще растат с една и съща скорост. Същото важи и за сърдечния ти ритъм, и за телесната ти температура. Да, с упражнения може да се повлияе на последните два процеса. Но в общия случай е необходимо организма да се остави на спокойствие (физическо и психическо) и той ще оптимизира работата си. Точно това прави религията - тя ти дава спокойствие че "ако слушкаш и папкаш" ще попаднеш на едно хубаво място, където няма да има никакви грижи. Никога. На подобен принцип работят и разните баячки, гадателки.

С'я не го знам Кадуцея на колко години е всъщност, но щом се занимава толкова активно с оргонни техники (включително за дълголетие и подмладяване), гледайки видеото с интервюто му му давам някъде около 45-50 години. Ако технологията му работи, реалната му възраст трябва да е поне 70 години, за да има някакъв неотрицаем ефект от цялата тази процедура.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #157 -: Март 15, 2019, 01:54:12 pm »
Повечето от нещата, които описваш, са свързани с волевата мускулатура, с помощта на която извършваме всякакви волеви движения. Споменаваш и (защитни) механизми, които не са волеви, а възникват в определени ситуации, при които организмът трябва да се защити. Забележи - за последните не се изисква воля, т.е. не трябва да мислиш за това и то да се случва, а организмът сам се справя.

Тогава как се обясняват такива случаи, като например човек да си премахне злокачествен тумор (буквално го дезинтегрира) в рамките на дни само със силата на мисълта си и после докторите се чудили как е станало това? Или пък премахване (разтваряне, дезинтегриране) на плаваща кост на ръката само със силата на мисълта? Това последното един приятел го направи съвсем успешно (без прием на каквито и да е помощни вещества) и дори не може да става дума за подкрепа от имунната система.
Аз имам предвид именно такива случаи - волево контролиране на процеси привидно неподлежащи на волево контролиране.

Телекинезата е друга разновидност на mind over matter или контролиране на материята само със съзнанието. Това става по фините информационни канали, чрез които съзнанието директно контролира етерите (информира ги) и възникват необходимите сили, частици и полета, които влияят директно на материята.
Но все си мисля, че няма особен смисъл да говоря за тези неща :D

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 820
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #158 -: Март 15, 2019, 02:15:16 pm »
Колеги, поздравления!  ;)
Постът ми беше нарочно провокативен, но вие не се поддадохте, а отговорихте съвсем уравновесено.  ;)

Желая Ви много Здраве и спорт!  :)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 876
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #159 -: Март 15, 2019, 02:19:32 pm »
EDM electronics, разбираема е твоята неприязън към хората, които се интересуват от оргонните енергии (понеже си в категорията на отричащите). Виж сега...никой не предлага "панацея" в качеството на оргонните устройства, те са само още едно средство, за благоприятно въздействие върху околна среда или организма! Да вземем консумацията на плодове и зеленчуци - ако са 60-70% от менюто, това е много полезно, но не може да се очаква алкохолик да лежи и пърди, наливайки се с алкохол, да бъде с идеален черен дроб, та дори и да яде по 5 кофи плодове и зеленчуци на ден!
Оргонните устройства за разлика от всичко, което влиза в тялото (да не се правят сега мръснишки асоциации :D ), могат значително да оптимизират и средата в която се живее! Пък организмът, колкото по-добре си го поддържаш, толкова по-добре ще се справя с проблемите, стига да му е осигурена добра среда за това!

Юлиане...и друг път сме говорили за това - плацебо ефектът (това чудо) го приемаш спокойно, а скачаш срещу евентуално възможно външно-енергийно въздействие?
Приемаш, че човешкият организъм има "вълшебни" сили, а отричаш, че може да има начин те да се провокират чисто външно? За теб единственият начин да стане това е...на ментално ниво? Тук не влизаш ли в противоречие със себе си и собствената си "прагматична същност"?
Не допускаш, че подобно въздействие върху човек, може да осъществи друг човек външно чрез "мозъчни вълни" директно?
Кое отричаш и кое поддържаш, наистина, че не се разбира? Излъчването на мозъчни вълни е доказано! Действието им върху обекти - също!

https://trafficnews.bg/tehnologii/ucheni-otkriha-kak-da-upravliavat-roboti-misalta-si-video-70463/

https://www.youtube.com/watch?v=-XxIU7i-PsQ
Как мислиш, дали роботът разчита на "плацебо" или на мислите на оператора?Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 312
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #160 -: Март 15, 2019, 02:35:36 pm »
..............
С'я не го знам Кадуцея на колко години е всъщност, но щом се занимава толкова активно с оргонни техники (включително за дълголетие и подмладяване), гледайки видеото с интервюто му му давам някъде около 45-50 години. Ако технологията му работи, реалната му възраст трябва да е поне 70 години, за да има някакъв неотрицаем ефект от цялата тази процедура.

Махни една десятка. Скоро ставам на 55, а приятелката ми направи преди месец 29. Само уточнявам, сети се сам за останалото ;)
Ефектът от оргонизирането на тялото е сравнително бавен, но за пет-шест години работа - толкова. Нищо ми няма, не боледувам от хронични неща и се чувствам на 35.

На 70 може да се срещнем, за да сравним положението и да видим кой вече е опърдял гащите. Що си мисля, че няма да съм аз  ;D

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 313
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #161 -: Март 15, 2019, 02:49:55 pm »
...но не може да се очаква алкохолик да лежи и пърди, наливайки се с алкохол, да бъде с идеален черен дроб...
Да ти дойда на гости да ме видиш? :) А точно описаното правя в последните 30 години... за разлика от мой приятел който си позволяваше макс по 1 бира на месец при поводи и има сериозни проблеми точно с дроба. Да, моя не е в идеално състояние, но е в по-добро състояние от което са дробовете на доста хора на моята възраст.
Разбираш ли ... тестовите резултати за влиянието на евентулания оргон са в рамките на статистическата грешка. А доказателствата от хора които продават тези продукти за мен са достоверни колкото цифрите за емисиите и разхода на автомобилите от диплянките на ВАГ групата :)

Юлиане...и друг път сме говорили за това - плацебо ефектът (това чудо) го приемаш спокойно, а скачаш срещу евентуално възможно външно-енергийно въздействие?
Приемаш, че човешкият организъм има "вълшебни" сили, а отричаш, че може да има начин те да се провокират чисто външно? За теб единственият начин да стане това е...на ментално ниво? Тук не влизаш ли в противоречие със себе си и собствената си "прагматична същност"?
Не допускаш, че подобно въздействие върху човек, може да осъществи друг човек външно чрез "мозъчни вълни" директно?
Кое отричаш и кое поддържаш, наистина, че не се разбира? Излъчването на мозъчни вълни е доказано! Действието им върху обекти - също!
Атос, опита да повлияеш на работата на мозъка (или на системите на организма като цяло) външно (еле па без контакт) е равносилно да се опиташ да запишеш (или дори да прочетеш) нещо на хард диска на компютъра или на една видеокасета дистанционно, от примерно 1 метър разстояние. Да, не отричам че можеш да унищожиш информацията чрез силно магнитно поле, но да я прочетеш или още повече да замениш само един или няколко бита от нея ... няма начин.

Кое отричаш и кое поддържаш, наистина, че не се разбира? Излъчването на мозъчни вълни е доказано! Действието им върху обекти - също!
https://trafficnews.bg/tehnologii/ucheni-otkriha-kak-da-upravliavat-roboti-misalta-si-video-70463/
https://www.youtube.com/watch?v=-XxIU7i-PsQ
Как мислиш, дали роботът разчита на "плацебо" или на мислите на оператора?
Да, има мозъчни вълни, макар че това не е точно така. Да речем че е нещо като кардиограма по-скоро. И за тази цел е необходим контакт между уреда и тялото. Един вид - мериш съпротивление или ток през определени дялове на мозъка.
За действието на мозъчните вълни върху обекти ... по-скоро няма да се съглася.

А специално за видеото с робота - ще те разочаровам, но една част от него е фейк със сигурност, без да знам конструкцията на "приемника на мозъчни вълни" или на нещо друго. А именно - робота изговори ИМЕТО "Гала". Съвременната технология е способна да улови "мозъчните вълни" които се отнасят до извършването на определени действия, макар тялото да не ги извършва реално. Но букви, цифри, думи, мелодия ... това е информация на по-високо ниво, и човечеството все още няма представа как се случва това в човешкия мозък.
А щом едно нещо е фейк - направено само за шоу на публиката - то аз почвам да се отнасям с огромна доза скептицизъм към цялото представление.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 313
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #162 -: Март 15, 2019, 02:53:24 pm »
Нищо ми няма, не боледувам от хронични неща и се чувствам на 35.
Абе и аз се чувствам на 30, но това не променя това че изглеждам на 50. Да, вече не мога да изпия литър уиски и малко ми се опъват баирите, ма ... отдавам го изцяло на цигарите. Ако не ги бях пушил ... ехееее...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 312
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #163 -: Март 15, 2019, 03:05:43 pm »
Айде пиша и това и тръгвам на път, че само със забавление не става.
Оргонните неща не работели, а? Получавам постоянно обратна връзка от хората с мои продукти - вчера например ми се обади едно момиченце на 18 от София, на което открили преди два дни камък в бъбрека. За ден и половина активна терапия с енергизатор + генератор Агарта-1 засилихме мощно енергетиката на мястото - та вече камъкът е раздробен и изкаран успешно. Баща и си беше оправил хроничен плексит и бяха останали от неговата терапия. Та детето ми се обади да се похвали и благодари  :)

Никакви празни приказки, обсъждания и преливане от пусто в празно не могат да дадат това радостно усещане, че си помогнал... Девойката има от доктора 10 дни болничен и сега излиза че сме и направили осемдневна непредвидена ваканция - да си почине от училище  ;D
Толкова от мен.
Поздрави!

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 261
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #164 -: Март 15, 2019, 03:06:52 pm »
приятелката ми направи преди месец 29. Само уточнявам, сети се сам за останалото ;)
По колко пъти на ден СЕ качваш?  Ся ще сЕ опитам да позная през монитора -вечерта, както си му е реда, рано сутринта, и после чааак наобяд…..