Автор Тема: Вярна ли е формулата E=mc^2  (Прочетена 34093 пъти)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Вярна ли е формулата E=mc^2
« -: Септември 14, 2008, 05:12:31 pm »
Превод: http://www.worsleyschool.net/science/files/emc2/emc2.html

Алберт Айнщайн е вероятно най- известният учен на столетието. Едно от неговите най- добре познати открития е формулата E=mc^2
Въпреки нейната популярност, много хора реално не разбират какво значи. Надяваме се, че това обяснение ще помогне!

Едно от чудесните просветления на Айнщайн е било да проумее, че материята и енергията са различни форми на едно и също нещо. Материята може да бъде превърната в енергия, а енергията в материя. Например, нека вземем простия водороден атом, съставен от единичен протон. Тази субатомна частица има маса от 0.000 000 000 000 000 000 000 000 001 672 kg Несъмнено това е много малка маса. Но в ежедневието имаме много атоми! Например, в килограм чиста вода, масата на водородните атоми е малко повече от 111 грама или 0.111 кг. Айнщайновата формула ни показва количеството енергия, която ще е равна на тази маса ако се преобразува. Т.е. за да намерим енергията, трябва да умножим масата по квадрата на скоростта на светлината, което число е 300 000 000 метра в секунда:
E=mc^2
= 0.111 x 300,000,000 x 300,000,000
= 10,000,000,000,000,000 Джуала - Това е невероятно количество енергия! Джаул не е голяма единица за енергия ... един джаул е равен горе-долу на енергията освободена при изпускането на тетрадка на земята. Но енергията в 30 грама водородни атоми е равна на изгарянето на стотици хиляди галони бензин!

Ако вземем цялата енергия на килограм вода, която съдържа и кислородни атоми, общата енергия ще е равна на близо 10 милиона галона бензин!
Но може ли тази енергия да се освободи? Освобождавана ли е някога?

Начин да се освободи тази енергия е килограмът вода да се анихилира (унищожи) напълно. Този процес въвлича пълно разрушение на материята и се проявява само когато тази материя се срещне със същото количество антиматерия ... вещество което се състои от маса със срещуположни заряди. Антиматерия не съществува; наблюдавана е като единична субатомна частица в радиоактивното разлагане и е създадена в лаборатории. Нейният живот е кратковременен тъй като се самоунищожава като се сблъска с равно количество "обикновена" материя. По тази причина все още не е създадена в измерими количества, както и един килограм вода не може да бъде превърнат в енергия при смесването му с "антивода". Поне не на този етап.

Друг феномен принадлежащ на елементарните частици (като протоните) е, че те се комбинират. Единичен протон формора ядрото на водородния атом. Два протона изграждат ядрото на хелиевия атом. Ето така са създадени елементите ... всички до най- тежкият съществуващ в природата - уранът - който има 92 протона в ядрото си.
Възможно е два свободни протона да се съединият и да изградят хелиевото ядро. Този процес изисква протоните да се сблъскат с много висока скорост. Този процес е наличен в слънцето, но може да бъде пресъздаден и на земята с помощта на лазери, магнити, или в центъра на ядрена бомна. Процесът се нарича ядрен синтез.
Това, което е интересно е, че когато двата протона се комбинират, те нямат толкова много енергия (или маса). Два "залепени" протона имат по- малка маса отколкото два единични протона!
Когато протоните се "съединяват", допълнителна маса е освободена под формата на ... енергия! Обикновено тя е около 7% от общата маса, събрана като количество енергия определено по формулата E=mc^2

Елементите по- тежки от желязото са нестабилни. Някои от тях са много нестабилни! Това означава че тяхното ядро, съставено от много положително заредени протони, които искат да се отделят един от друг, са уязвими и могат да се отделят всеки момент. Наричаме тези атоми радиоактивни.
Уранът, например, е радиоактивен. Всяка секунда много от атомите на парче уран се отделят. Когато това се случи, откъснатите парчета стават нови елементи (с по- малко протони) и са с ПО-МАЛКА маса сравнено с ураниевото ядро. Липсващата маса се освобождава като енергия ... отново по формулата E=mc^2. Този процес се казва ядрен разпад.

И двете ядрени реакции (синтез и разпад) отделят количество от масата под формата на енергия. Голямо количество енергия! По- скоро сте запознати с тяхната употреба. Ядреният разпад е това, което захранва модерните ядрени електроцентрали. Ядрен разпад (по- слаб) е каквото се получава в ядрената бомба (като тези използвани над Япония през Втората световна война), или в ядрена електроцентрала.

Алберт Айнщайн е виждал до какво ще доведе разбирането на тазо формула. Въпреки че е бил миролюбив, той е помогнал в написването на писмо то президента на САЩ, в което го подтиква да финансира изследване върху разработването на ядрената бомба ... преди нацистите или японците да направят такава. Резултатът е проектът Манхатън, който поражда първото осезаемо доказателство за E=mc^2 ... атомната бомба!
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 02:07:13 pm от altium »

Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Re: E=mc^2
« Отговор #1 -: Септември 14, 2008, 08:59:36 pm »
Малко извън темата и малко свързано с нея.
Друго значително дело занимавало именития учен е да обесни как теорията на относителноста се побира в набиращата популярност по негово време "квантова теория". Квантовата теория обеснява поведението на частиците като състояние на енергията на микро ниво. В същото време предрича не предвидимост на елементите и поведението им. Според нея елементите са образувани от енергия, коята вибрира в непредвидими състояние, и вибрирайки по определен начин образуват, елементите. Интересен факт е, че според квантовата теория вода в стъклена чаша може да се излее през стените на съда, само защото има (микро микро) вероятност енергията образуваща водата да промени състоянието си и така да премине през стените на съда. Проблемът който не може да обесни "квантовата теория', но Айнщаин решава е гравитацията. Или как нищо (дори и светлината) не може да се измъкне от "лапите" на гравитацията.
Двете теори обесняват нещата достатъчно истинно - първата на големите обекти - втората в налките измерения, но в същия момент си и противоричат.
В края на 70 години на миналият век се намират учени, които намира как да обединят двете теории. Тяхното творение се нарича теория на струните или Теория на всичко
Идеята и е че всичко елeменетите (адрони или елементарни) и вълните на гравитацията, светлината се изгражда от една или друга конфигурация на струни, които вибрират по различен начин.
До появата на Големия Адронен Ускорител тази теория е в сферата на философията защото не съществува начин за доказването и. И все още в ЦЕРН не се е провел експеримента за доказването и.
Друго интересно около струнната теория, че тя би обосновала наличие на други измерения (в зависимост от моментносто състояние на струните).

...
« Последна редакция: Септември 14, 2008, 09:24:13 pm от vlindos »

Тони

 • Гост
Re: E=mc^2
« Отговор #2 -: Септември 15, 2008, 08:27:25 am »
 Една от целите на Церн е създаването на антиматерия /отрицателен протон, положителен електрон/ . И противниците на тази идея твърдят ,че ще се наруши енергийно системата. Анихилира се маса и освобождава енергия в космическото пространство. А повечето устройства разглеждани тук, целят обратното. Освояване на енергия от космическото пространство и превръщането и в маса.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Торсионни полета
« Отговор #3 -: Септември 15, 2008, 09:53:03 am »
Торсионни полета (ТП) - най-новата теория във физиката,на базата на която има разработени торсионни топлинни генератори с КПД над 300 % Бях свидетел на тяхната демонстрация още през 1998 г.Това познание е все още доста опасно защото торсионното въздействие върху живи организми все още се изучава и реално съществуват големи опасности с необратими последствия!
         Терминът торсионно поле е въведен за пръв път от Ели Кардан през 1922 г. Това са геометрични полета на усукване осъществяващи далекодействуващи взаимодействия, действуващи мигновено и разпространявайки информацията в тях чрез средата на физическия вакуум. Такива полета са използувани още 6000г. преди новата ера при търсенето на вода с лозова пръчка. ТП представляват съвкупност от микровихри на пространството, а енергията е вторично следствие от измененията на ТП.За ТП няма ограничения във времето.В теорията на тези полета усукването на метричните характеристики се описва със средствата на диференциалната геометрия на афинните пространства и скаларно тензорната теория на полето.Но подхода към изучаването им е неправилен защото се върви от частното към общото, а не обратно.Тоест теорията отразява само проявленията на регистрираните по някакъв начин полета,а не всички възможни.На практика съществуването и разпространението на торсионните полета се изразява в проявата на далекодействуващите сили. Например квантовата свързаност или нелокалност доказва съществуването на далекодействуващите сили. Ето пример - ако два електрона се намират в даден момент в непосредствена близост, така че да могат да си влияят един на друг със силата, произтичаща от техния спин, то тази връзка остава завинаги в Историята на Вселената, независимо от това къде те ще се намират след това събитие. Ако например в някакъв следващ момент, един от електроните обърне на 180 градуса своята ос на въртене на спина, то това моментално ще се отрази на другия електрон, където и да се намира той, при което неговата ос ще се завърти също на 180 градуса без някаква видима причина за това.Това е валидно и за частиците на въртящите се макротела и системи.Тези далекодействуващи сили пренасят информация свързана с геометричните свойства на пространството. Това са полета пораждани от плътността на ъгловия момент на въртене на телата или частиците.Физическия вакуум обуславя всички събития в реалността посредством динамично изменящата се кривина и завъртане на пространство-времето. Във връзка с това е и теоремата на Бел - между 2 частици влезли някога в контакт съществува някакъв вид нелокална връзка. Всички взаимозависимости се характеризират с наличието на връзки.В природата действа нещо като телепатия (Айнщайнова нелокалност). Не съществуват изолирани системи и всяка частица на Вселената се намира в мигновена връзка с всички останали.
         Електроните на произволно вещество, въртящи се около ядрото и едновременно около оста си, могат да преминават от орбита на орбита, излъчвайки при прехода електромагнитни вълни. Едновременно с това при прехода се излъчват и торсионни вълни, които са породени от собственото въртене на електрона.Те представляват "памет" за миналото въртене на частицата - нещо като инерция. Импулсът на собственото въртене - спинът може да се "откъсне" от частицата. Например при реакцията на разпад на неутрона не се изпълнява законът за запазване - сумата от спиновете на частиците преди реакцията не е равна на сумата от спиновете след реакцията. Разликата - това са частиците неутрино. Този свободен спин, това откъснато от веществото въртене е информацията, която определя множество процеси във Вселената. Отнасяйки информацията, вълните на свободните спинове отлитат в пространството. Това излъчване се нарича вторично торсионно поле. Квантите на торсионното поле - са тордиони. Например едни от тях са нискоенергийните(реликтови) неутрино. Всичко което се върти създава торсионно поле, а също и пространството, което е усукано, а макротелата също създават торсионно поле дори и да не се въртят, тъй като се състоят от частици които се въртят и имат сумарен магнитен момент. Ние сме приемопредаватели на торсионните взаимодействия във Вселената. По такъв начин всеки мозък се явява част, клетка, неврон на Световния Разум. Ако някой настрои своето торсионно поле в резонанс с това на Вселенския Разум - той получава свръхсетивни познания.Торсионни полета могат да се пораждат не само от наличието на спинове, но при определени условия те могат да се самогенерират. Торсионните вълни са неизбежен компонент на електромагнитното поле. Те могат да се породят не само от някакъв източник, но и когато се изкривява структурата на физическия вакуум.Торсионните полета могат да възникват за сметка на особената геометрия на пространството. Всяко съоръжение на Земята, всяка линия начертана на хартия, написана дума или буква нарушават еднородността на пространството на физическия вакуум(ФВ) и той реагира на това със създаване на торсионни полета(ефект на формата). Първите торсионни генератори използуващи ефекта на формата са били пирамидите. Веществото винаги има торсионно поле. Съществуват статични и вълнови торсионни полета. Спрямо торсионните вълни ФВ се държи като холографска среда. В резултат от въздействието на торсионно поле върху друг обект последният ще измени само спиновото си състояние. Вследствие на информационни изменения протичат физическите процеси. В резултат на информационно въздействие се изменя спиновото структурно състояние на обекта, което не изисква енергия, но в резултат на което може да се отдели или погълне енергия поради преустройване на структурата(по устойчивата изисква повече енергия, а по-неустойчивата по-малко). Информационното въздействие само по себе си не носи енергия, но въздействувайки на системата върху нейната точка на бифуркация т.е. на точката на неустойчиво равновесие, този сигнал може много силно да измени енергетическото състояние на системата не носейки при това никаква енергия.
        

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: E=mc^2
« Отговор #4 -: Септември 15, 2008, 09:55:30 am »
продължение:

Торсионните полета притежават памет. Всеки източник на торсионно поле поляризира вакуума. В резултат на това спиновете на елементите на ФВ се ориентират по торсионното поле на източника повтаряйки структурата му. При това ФВ остава достатъчно стабилен и след премахване на торсионното поле на източника, като запазва спиновата структура доста дълго.Тази спинова пространствена структура популярно се нарича "фантом". През живота си хората запечатват себе си в своите фантоми. При въздействие на външно торсионно поле върху веществото, също протича спинова поляризация, която се запазва достатъчно дълго след премахване на външното торсионно поле - ефект на торсионна памет. Честотата на въртене на торсионните вихри се изменя в зависимост от обема на ин- формацията с увеличаване на скоростта се увеличава и обема на информацията.
         Силите които усукват торсионните полета на дясно и способствуват за съхранение на информацията са позитивни, а силите  които разсукват торсионните полета (въртят на ляво) са негативни, вредни,защото изтриват или изкривяват информацията. Днес Човечеството на Земята излъчва отрицателен (ляво въртящ се) информационно енергиен поток, който достига до информационния слой на планетата като изкривява информацията и нарушава планетарните процеси, разрушава цели информационни области и поражда земните катаклизми.
         Торсионните полета могат да се усложняват и да стават многослойни. Измененията в торсионните полета се съпровождат от изменения на характеристиките на обектите и отделяне на енергия. Мисълта представлява самоорганизиращи се полеви образувания.Това са сгъстявания в торсионното поле удържащи се от самосебе си. Човек може непосредствено да възприема и преобразува торсионните полета.Торсионните сигнали от даден обект могат да се възприемат от миналото, настоящето и от бъдещето на обекта.Торсионните полета биват леви и десни, а също статични и динамични. По-слабите леви торсионни полета забавят протичането на биологичните процеси и са се използували за съхранение на мумии.
         Постоянния магнит поражда статистическо торсионно поле,а променливото магнитно поле поражда променливо торсионно поле.   
         Съзнанието трябва да се разбира като висша форма на развитие на информацията, чийто носител са торсионните полета. Торсионното поле е "мислещо" поле. То отразява мисълта на Бога. Ако построим апарат използуващ информационните качества на това поле, то ще реагира по-скоро като мислещо същество, отколкото като банка с информация. Ако ние работим с такъв апарат, нарушавайки законите на Бога, той може да се промени от само себе си и да ни накаже за това. Колкото е по-голяма устремеността към нравственост, толкова е по-висок творческият потенциал на човека.
 следва

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: E=mc^2
« Отговор #5 -: Септември 15, 2008, 09:56:19 am »
Торсионна  матрица
         В торсионната матрица има информация за състоянието на обектите, съобразно глобалното разпределение на спиновете на съставящите ги частици. Всяка промяна в това разпределение се отразява мигновено върху структурата на физическия вакуум тъй като е съпроводена с излъчване на торсионно поле.

Фантоми
Фантомите не просто съпътствуват пораждащите ги идеи, но и сами пораждат съответни идеи. Фантома взаимодействува с идеите и затова е идеален. В същото време той е материален като физическо поле. Фантома играе роля на преносител на взаимодействията между идеалните и материални обекти - психофизическите взаимодействия. Идеалните обекти имат свои закони на функциониране.Торсионните фантоми се управляват не само от физическите закони. Затова при взаимодействие на фантомите с материални обекти физическите закони могат да се нарушат, а също при взаимодействие на фантомите с процесите протичащи в съзнанието възникват психически феномени.

Свойства на първичните торсионни полета
1.Те са възбудени състояния на вакуума без маса и заряд.
2.Пространството в областта на възбудения вакуум се върти.
3.Това са полета имащи нулева енергия, но способни на взаимодействие - например да завъртят плоскостта на поляризация на светлината.
4."Въртеливата траектория" на материалните частици ще се променя предавайки "въртеливата" информация - затова те са информационни полета.
5.При първичните торсионни полета не съществува обичайното разбиване на пространство-времето на времеподобна и пространствено-подобна част затова скоростта им варира от 0 до безкрайност в зависимост от физическата ситуация породила тези полета.
6.При раждането на първичните торсионни полета от абсолютното нищо се изпълнява закона за запазване на информацията.
7.Торсионните полета биват леви и десни.
8.Те са полета нямащи и не пренасящи енергия, но способни на взаимодействие с материални обекти.
9.Кух конус, както и други геометрични фигури излъчват първично торсионно поле - ефект на формата.
10.Първичните торсионни полета са причина за първични безенергетични възбуждания на абсолютния вакуум и пораждат информационно поле и раждане на материя (твърди тела, газове, елементарни частици и полета) Информационното поле носи информация за всички възможни събития  в миналото, настоящето и бъдещето.Торсионните сигнали от даден обект могат да се възприемат от миналото, настоящето и от бъдещето на обекта. В тези полета са заложени идеите и знанията за всичко. Първичните торсионни полета чрез информацията управляват раждането на материя от вакуума, развитието й, а така също и взаимодействието на информационните полета с материята. Също така материята може да въздейства на първичното торсионно поле понеже притежава спин.Те играят роля на инструмент на "свръхсъзнанието”. Взаимодействието на материята с информационното поле поражда мисли-форми - устойчиви полеви образувания като създава своеобразна визитна картичка на конкретен материален обект в структурата на информационното поле. При взаимодействие на елементите на структурата на информационното поле се образуват сложни устойчиви информационни структури наречени фантоми. Тези информационни структури могат да се саморазвиват. Например мислите са полеви самоорганизиращи се образувания.
12.Торсионнити полета са аксиални и представляват субстанция с много нива между които са възможни преходи.
13.Тези полета участвуват във всички физико-химични процеси ставащи в организма на човека и са материална основа на психиката.
14.Тези полета биват псевдоскаларнии псевдовекторни и описват безкраен набор от конкретни геометрии. Например вместо метриката на Риман при преноса на информация намира приложение слабата метрика (закона на холографията).Тази слаба метрика е зададена във всяка точка от пространството и характеризира параметрично пространство на много нива в което няма дължина, а времето не се определя като продължителност. Всяко ниво на слабата метрика е свързано с описанието на цялото в различен мащаб. Слабата метрика е субстанция на съзнанието. Частен случай на слабата метрика се явява метриката на Килинг -Картан описваща завъртане на безкрайно малък ъгъл. В резултат на взаимни отражения възниква слабата метрика от която се образува пространството на събитията,паралелните пространства,микросветовете,а също се формират условията за преход между тях.Отраженията между елементите на слабата метрика води до възникване на въртене както на всяка точка от пространството така и на Вселената като цяло. Чрез отражения тези въртения са свързани, защото правилата на отраженията определят характера на въртенето. В резултат на флуктуациите на субстанцията на отражението възниква въртеливото поле. Чрез отражението което поражда въртене на пространството може да се управлява времето тъй като то възниква като резултат от взаимоотраженията на две пространства. Има пряка зависимост между въртенето на пространството и времето и се отразява на всички паралелни пространства. Всяка точка от пространството има целия спектър от взаимосвързани състояния. Всяко ниво на торсионното поле има свои пределни скорости на предаване на взаимодействията. Отражението като същност е онзи предел, съществуването на който е необходимо и достатъчно за саморазвитието на материята и обратната връзка със свръхсъзнанието и който сам в себе си има предел за себе си.
15.Торсионното поле влияе на структурата на източниците на други физически полета, на масата на покоя, на заряда, на времето и др.
16.Едноименните елементи в торсионното поле се привличат,а разноименните се отблъскват.
17.Торсионното поле има спинова памет - поради далекодействуващи сили и връзки(на принципа на взаимоотражението) но на всички нива на Реалността, подобно на многобройни холографски изображения които са свързани едно с друго.
18.Торсионното поле може да въздействува на материални обекти без обмен на енергия.
19.Структурата на пространството обусловено от първичното торсионно поле при създаването му може да се разбере ако си представим усукана нишка. Ако дебелината на нишката клони към 0 ние ще получим права, но тази права ще съхрани въртенето което е било у нишката. От такива усукани прави е изтъкано първичното торсионно поле. Първичното торсионно поле е усукано но не изкривено и няма енергия. Усуканите прави са структурни елементи на първичното торсионно поле и биват с ляво и дясно въртене, което дава възможност за двоично кодиране на всякаква информация. Броя на левите и десните структури е равен.
20.Първичното торсионно поле е полето на съзнанието - то съхранява и пренася информация без загуба на енергия и с неограничена скорост.
21.Торсионно поле може да възниква също при усукване на пространството под въздействие на съзнанието.
22.Електромагнитните полета са също източник на торсионни полета.
23.Измененията в торсионните полета се съпровождат от изменение на физическите характеристики и отделяне на енергия.
24.Всяка форма създава около себе си "торсионен портрет" т.е. статическо или динамическо торсионно поле.Торсионното поле оказва въздействие на кристализацията на солите, а също променя структурата на водата съобразно конкретната структура на торсионното поле. Торсионното поле променя кристалната структура и на металите - при въздействие на разтопени метали - променя се стъпката на кристалната решетка или метала променя структурата си в аморфна.По този начин могат да се увеличават якостта и пластичността на металите. Всеки магнит представлява източник на статическо торсионно поле като северния полюс създава дясно въртящо се торсионно поле. Ако феромагнитен материал се завърти механически, то спиновете на електроните се ориентират по оста на въртенето. Механичното въртене създава кръгов ток, който поражда магнитно поле образуващо магнитния момент  на отделния електрон, а изменението на механичното въртене  води до изменение на магнитния момент. В резултат на въртенето магнитните моменти на отделните електрони се сумират и феромагнита става магнит. Обратно ако се измени сумарния магнитен момент на електроните във феромагнетика под въздействие на външно торсионно поле, в резултат на това феромагнетика ще започне да се върти механично.

следва

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: E=mc^2
« Отговор #6 -: Септември 15, 2008, 09:57:05 am »
Свойства на структурата на пространство-времето както и на ФВ
1.Инертност 2.Изключителна еластичност 3.Неустойчивост на въздействие на външни полета т.е. възприемане и съхраняване на информация и мигновено разпространение във всяка точка 4.Съхранение на информацията на холографен принцип 5.Притежава геометрични свойства-метрика, размерност, кривина, сигнатура, абсолютен паралелизъм и др. 6.Физически носител е на Световното поле на съзнанието.

Структура на пространство-времето на Вайценбек-Вейл
         Неговата размерност е 10. В него съществуват две метрики-тази на Риман описваща безкрайно малко разстояние между 2 точки и тази на Килинг-Картан описваща завъртане на безкрайно малък ъгъл. В пространството на Вайценбек се използуват конформните координатни преобразувания на немския математик Г.Вейл, които описват раждането на частици от вакуума, унищожаването им и взаимното им превръщане. Структурата на пространство-времето на Вайценбек-Вейл се определя от структурните уравнения на Картан. Структурни уравнения означава, че те имат геометрическа природа и не съдържат физически константи. Те определят въртенето на Ричи(т.е. усукването на пространство-времето) както и връзката между Римановата кривина и въртенето на Ричи. Ако тези уравнения се запишат във спинорен вид(със спинори от различен ранг) тогава те се разпадат на геометризираните уравнения на Хайзенберг, геометризираните уравнения на Айнщайн и геометризираните уравнения на Янг-Милс. Първите описват качествата и движението на елементарните частици,вторите описват общорелативист- ката  електродинамика,а третите описват вътрешната структура на елементарните частици.Геометрията на пространството зависи от силите или от масите на телата т.е. пространството не е абсолютно и еднородно и геометрията му се определя от големината и разпределението на телата. Не съществува и абсолютно време, което да тече съвършено еднакво за всички тела. Щом пространството и времето са относителни то размерът на единицата за дължина и на единицата за време в подвижна и неподвижна отправна система ще имат различна големина. Движението на масите се предизвиква от изкривяването на пространството,а изкривяването на пространството се предизвиква от намиращата се в него материя. Също както около движещи се електрически заряди възниква електромагнитно поле, така и в пространството около всяко тяло възниква поле на привличане. Привличащите се тела изкривяват пространство-време- то в което се движат. На свой ред това изкривено пространство-време(поле на привличане) определя движението на телата, техните траектории и скорост. Телата раждат поле, а полето управлява движението и поведението на телата.Частиците са устойчиви и местни изкривявания на пространство-времето, а полетата по-малко устойчиви и разпределени.

Вакуум
         Вакуума е първична праматерия от която се ражда и в която изчезва материята. Вакуума е потенциално състояние на всички видове материя. Физическият вакуум (ФВ) е сложен квантово-динамичен обект, проявяващ се чрез флуктуации. ФВ е материална среда изотропно(с еднакви свойства) запълваща цялото пространство(и свободното пространство и веществото), притежаваща квантова структура, която е ненаблюдаема в несмутено състояние. ФВ е съставен от елементи, образувани от двойки частица-античастица вложени една в друга така, че системата да бъде електронеутрална и частиците са с противоположен спин - т.е. системата няма и магнитен момент. Такава система частица и античастица се нарича фитон. Фитона е съставен от виртуални двойки "частица-античастица", които образуват кръгови вълнови пакети вложени един в друг. Тези двойки виртуални частици образуват система, която е електронеутрална. Спиновете на вложените един в друг кръгови вълнови пакети са противоположни, от което следва, че в такава система компенсацията ще бъде не само по  зарядите, но и  по класическия спин и магнитния момент. “Фитона" има едновременно свойствата на частица както и на пространствено-времева структура. Основното състояние на този обект се определя от собствения му момент (спина) - чрез усукването на определени пространствено времеви характеристики. Пространството не е еднородно, а има две различни състояния - квазикристална структура (фитонната структура на ФВ) и вихрова структура (торсионните полета). На границата на двете състояния възниква електромагнитно лъчение при t = 2,7 К и се разпространява чрез микроструктурата на пространството. Честотата на това излъчване е непостоянна и зависи от размерите на вихрите, които приемат формата на тръби и нишки. Тези тръби и нишки пронизват цялото пространство и съществуват неопределено дълго. Под въздействие на външни полеви източници - електромагнитно поле, гравитационно поле и полето породено от класическия спин се осъществява поляризация на вакуума. Спонтанно или под външно въздействие фитоните се разпадат и предизвикват спинова поляризация на вакуума - ляво и дясно ориентирани обекти притежаващи само спин - без маса, заряд, енергия и импулс и имат изключителна проникваща способност - практически мигновено са навсякъде и винаги. Неутриното например пренася само спина (въртенето), а няма маса и заряд-то е една от разновидностите на динамическото торсионно поле в чист вид. Взаимодействията между торсионните полета се наричат още спин-спинови взаимодействия. Една от особеностите на вакуума е наличието в него на полета с енергия(физическа, не фина), равна на нула и без реални частици. Това е електромагнитно поле без фотони, пионно поле без пи-мезони,електрон-позитронно поле без електрони и позитрони. Но щом има поле, то трябва да трепти.Такива трептения на вакуума се наричат нулеви, защото там няма частици. При трептенията се раждат кванти и изчезват - те живеят много кратко време. Времето на живот на мигновен електрон е около 10 на минус 21 степен секунди, а на мигновения неутрон 10 на минус 24 степен секунди. Обикновения свободен неутрон живее минути, а в състава на атомното ядро живее неопределено дълго, както и електронът. Частиците живеещи много кратко са наречени виртуални. Ако физиката не може да открие отделна виртуална частица, то сумарното им действие върху обикновените частици се фиксира отлично. Прехода на материята от виртуално в реално състояние става в резултат на спонтанни флуктуации или под въздействието на вече родена от вакуума материя. Оказва се също, че виртуалните частици възникват не само във вакуума. Те се пораждат и от обикновените частици. Електроните постоянно излъчват и веднага поглъщат виртуални фотони. Всяка елементарна частица се движи съпроводена от цяла свита виртуарни частици. Около ядрата лети сплескан по орбитата облак, като частиците в ядрото се задържат заедно, благодарение на обмена с други частици. Ако във вакуума постъпва енергия от някакъв външен източник, като например външно гравитационно поле, тогава виртуалните частици биха могли да станат реални. Частицата представлява граничен случай на чисто полево образование, когато масата или заряда му клонят към постоянна стойност. Вакуума ражда 3 разновидности частици -брадиони - с положителна енергия на покой, люксони - с нулева и тахиони - с отрицателна енергия на покоя. Реално вакуума се намира под въздействието на материя, енергия и полета които го променят във възбудено състояние. Има 3 вида възбудено състояние или поляризация :
         а) Зарядова поляризация(смущение от заряд)-проявява се като електромагнитно поле. Тя се съпровожда винаги и от спиново поле т. е. от торсионно поле.
         б) Спинова надлъжна поляризация (смущение от маса) - проявяваща се като гравитационно поле - предизвиква появата на небалансирани инерционни сили, които движат материята.
         в) смущение от класическия спин-напречна спинова поляризация-пораждаща спиново поле или още торсионно(притежаващо информационни, инерционни и др. качества)
         Във физическият свят има само физически вакуум и неговите поляризационни състояния, които пък се изразяват променяйки структурата на пространство-времето. Единен носител на полетата е физическият вакуум и всички те се явяват негови различни фази. Физическият вакуум е материалната среда осъществяваща взаимодействията и раждаща елементарните частици. ФВ е преносител на торсионните взаимодействия. Във вакуума съществуват критични точки, в които всички нива на реалност се проявяват едновременно във виртуален образ. Достатъчно е незначително въздействие върху тези точки чрез полето на съзнание и това ще доведе до раждането на материя. Светът на психичната енергия, а също и светът на мисловната имат взаимни преходи и взаимовръзки с физическия свят от типа на преминаване на полевите образувания в материя и обратно - т.е. съществува материализация на мисълта и дематериализация на веществото в мисъл. От вакуума могат да се раждат и да изчезват в него не само елементарни частици, но и по-сложни физически обекти. Вакуума е безчастична форма на материята, чиято плътност се изменя според действащите върху вакуума сили. Гравитацията е присъща и на масата на вакуума-т.е. телата привличат към себе си вакуума, подобно на земното притегляне. При движението на едно тяло заедно с него ще се движи и окръжаващият го вакуум,ако не действа друга по-голяма сила.Вакуумът не просто се увлича от движещото се тяло, а изпълнява ролята на истински ръководител на всяко движение. (Вакуумът и контролираният от него обект представляват затворена система) В природата няма абсолютно неподвижен вакуум. Вакуумът притежавайки маса винаги се увлича от това тяло, чиито гравитационни сили преобладават.
         
следва

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: E=mc^2
« Отговор #7 -: Септември 15, 2008, 09:57:39 am »
Тези процеси на генериране на реални от виртуални частици са в основата на т. нар. квантово изпарение на черните дупки. Такива факти като телепортирането на предмети показва, че е възможно "потъването" им във вакуума, както и раждането от него не само на елементарни частици и античастици, но и на по-сложни физически обекти. Например - под въздействие на лазерен лъч могат да се създадат светлинни, а едновременно с това и радиовълнови копия на всякакви материални обекти и да се предават на огромни разстояния практически моментално. По принцип е възможно и човекът да бъде "записан" със светлина, да бъде "разглобен" на радиовълни и в такъв вид да бъде пренесен навсякъде. А след това този така наречен "радиопортрет" може да бъде отново превърнат в светлинен образ. Светлинните радиовълнови копия представляват информация, записана в торсионните полета, а физическия вакуум позволява да се предава тази информация моментално на каквито и да е разстояния и без изкривявания.  Във физическия свят не става нищо друго освен изменение на кривината и усукването на пространство-времето,а материята представлява сгъстено пространство-време.

Световно поле на съзнанието(СПС)
Пространството  може да се усуква по най-разнообразни геометрични закони и неговите качества са информационни като на човешкото съзнание, но в много по-огромни размери. Извън нашето съзнание във всяка точка от пространството съществува в гигантски размери съзнание различно от човешкото, а нашето съзнание има канали, с които при определени условия влиза във взаимодействие с него. Първичното торсионно поле представлява СПС (финия свят) и има памет, мислене - качества на съзнание безкрай пъти по-големи от човешките. Пространство-времето е физическият носител на световното поле на съзнанието. То едновременно притежава както геометрични свойства/метрика, размерност, кривина, сигнатура, абсолютен паралелизъм и др./ така и свойства подобни на човешкото съзнание /памет, мислене и др./,но безгранични по своите възможности. Вследствие на информационни въздействия може да се измени енергийното състояние на обектите на въздействие. Енергоинформационният обмен във Вселената става практически мигновено чрез структурата на пространството. Торсионната компонента на физическия вакуум въздействува върху качествата и структурата на обектите във веществено-енергийния физически свят посредством информация. Първичното торсионно поле (ПТП) поражда особен род инерционни сили, действуващи на всички видове материя. При това въздействие възникват не само нови форми на преустройство на празното пространство,но се развихрят и нови флуктуации от виртуални частици, породени от инерционните сили на ПТП, което предизвиква както деформиране на предметите, така и тяхното придвижване в пространството, а също и други явления. Информацията се предава чрез промяна структурата на пространството, а няма предели за многообразието на структурните преобразувания на пространството. Формите на Реалността се съдържат не във физическият свят, а в структурата на съзнанието. При динамичното равновесие всяка промяна в състоянието на системата предизвиква еквивалентна промяна някъде другаде в нейната структура. Категориите на материята и съзнанието представляват вложени една в друга проекции на една по-висша реалност. Напълно подредената част от "Абсолютното нищо" има отношение към създаването на Световното поле на съзнанието,за което осредняването на физически величини не играе никаква роля.Вторичните ефекти на силовите физически полета като черни дупки,бели дупки,силни лазерни и електромагнитни полета могат да "отворят" пространството към  Световното поле на съзнанието до такава степен,че в него да "потъват" цялостни вещест- вено-енергийни системи.При такъв процес информацията за веществено-енергийния стро- еж на физическите тела се запазва изцяло,в рамките на стабилна информационна матрица, оформяща се в торсионния вакуум,която по-късно при подходящи условия може да въз- произведе материята на веществено-енергийно ниво.
         Основната енергия действуваща на полето на съзнанието на Вселената е психичната енергия. Съществува активно взаимодействие между човешкия мозък  и Световното поле на съзнанието (СПС). Това поле носи информация за цялата реалност, но не предопределя в абсолютен смисъл хода на събитията във физическата реалност. СПС е способно да въздействува на човешкото съзнание, в резултат на което възниква мислово и езиково изразя- ване на научното знание.Човешкото съзнание е способно да се включва в полето на съзна- нието и чрез него да въздействува на физическия свят. В процеса на отразяване на някоя идея съзнанието влиза във взаимодействие със съответната й структура на вакуума. При определени условия информацията за бъдещи събития във физическата реалност може да получи пълно реализиране.Това означава, че част от събитията могат да бъдат повлияни от различни фактори, включително и от взаимодействието между човешкото съзнание и СПС. Информацията е формата на всичко, тя е потенциал на бъдещата енергия. Информацията не намалява от това, че се употребява, а обратно се размножава. Информацията е мярка за изменение във времето и пространството на структурното разнообразие на системите. Животът би бил невъзможен, ако живите същества не улавяха информацията, която постъпва от обкръжаващата ги среда, ако не умееха да я преработват и да я обменят с други живи същества. Информационното поле на Вселената е многослойно и при това всеки слой е свързан йерархически с по-висшите слоеве, чак до Абсолюта. Информационното поле на Вселената  е жива система, способна да получава информация, да я съхранява, да се учи от нея, да създава нова информация в себе си и да дава по своя воля разпореждане за материално движение и действие. Всяка материя притежава съзнание при това колкото по-висша е степента на взаимодействие на материята с информационното поле толкова по-високо е съзнанието на материята. Във финия свят протичат главно процеси на информационен обмен. Финият свят съдържа набор от информационни матрици, по които се реализира изграждането на материалния свят, както и съдържа информация за всичко материално. Единното информационно поле на Вселената съдържа информация не само за Вселената като цяло, но и за всички нива, светове и обособени същности, както и за човешкото съществуване. Единното информационно поле съхранява в себе си холограмите на всеки човек с неговия свят от чувства и мисли. Носител на информация във физическия свят са електромагнитните вълни. Нашето зрение, слух, обоняние, вкус и осезание функционират на ниво атоми с помощта на електромагнитното поле.Човекът и животните имат акупунктурна система, способна да възприема външни сигнали и да ги трансформира в съответните форми на вътрешна активност. Материалния носител на информацията във финия свят са торсионните полета или торсионните вълни .Те са начина за въздействие на финия свят върху материалния.При въздействието на външни торсионни полета, в клетките на мозъка се формират спинови структури, които извикват в съзнанието съответни образи и усещания. Нашите мисли и чувства са торсиони. Мисълта може да влияе сама на себе си, тоест представлява самоорганизираща се структура, която има самостоятелен живот. Мисълта се ражда и веднага за нея знае целия свят, затова човек се проектира във Вселе- ната в пропорции несравними с големината на физическото му тяло. Всяка мисъл, звук дума излъчвана от нас изкривяват ФВ около нас и създават торсионни полета. Съзнанието е способно не само да създава мисъл-форми, но и по свое желание да ги изгражда от виртуални частици. С помощта на торсионното поле до всяка клетка на човека достигат всички мисли, чувства, желания, посоките на жизнената дейност, неговите стремежи.
         В човека има няколко нива на торсионните полета, които съответствуват на невидимите енергийни тела - чакрите. Колкото по-високо е разположена чакрата, толкова по-висока е честотата на полето. ФВ се явява носител на торсионните полета, а те на свой ред са носители на съзнанието. Съзнанието е творяща информация. Световното поле на съзнанието действува като регулатор или по-точно като посредник между Бога и физическият свят. Светът е устроен по технологичният модел на холограмата. Светът е колосална холограма и всяка негова точка има пълна информация за света като цяло.
         Холодвижението е описание не на структурата на обектите, а на структурата на техните взаимоотношения и различните движения, които те извършват. Това позволява да се отчитат както принципното единство на Вселената, така и нейната динамична природа. В началото на 60-те години унгареца  Денис  Габор  изобретил  холограмата.  За  да  подобри чувствителността на електронните микроскопи, той разработил нова техника на фотографско запаметяване. Запечатал на филма не интензитета, а съотношението на интензивност между определен светлинен лъч и съседните лъчи. Например отрязваме от фотоплаката с холографската снимка на човек най-горната част. После прожектираме тази част, за да наблюдаваме получената от нея картина. Но сега не виждаме само главата, т.е. най-горната част на първоначалната снимка, а запечатания на първоначалната плака цял човек, тъй като всяка част от холограмата съдържа цялата картина в сгъстена форма. Американският неврохирург Карл Прибрам открил паралел между холографският ефект и поведението на мозъка. При създаването на холограма първо светлинните вълни се кодират. Чрез после прожектираната холограма образът отново се декодира и подрежда. По подобен начин мозъкът може да разшифрова запаметените от него информации. И също както холограмата, може да запамети на нищожно малко място милиарди информационни единици. Ако мозъкът наистина функционира като холограма, то той би могъл да има достъп до по-голямо цяло, едно поле или "холистичен честотен обхват", който надхвърля сетивните ни възприятия за границите на пространството и времето. Човек представлява самопрочитаща се текстова структура - холограмна матрица, а на една холограма могат да се запишат множество холограми и в зависимост с каква светлина е осветена холограмата се получава различно изображение. В резултат на това възниква светлинен и акустичен образ на организма и на следващите поколения, в зависимост от това с какъв цвят е прочетена хологра- мата. Ако се въздействува на молекула ДНК с лазер тя започва да свети и издава звук т.е. получава се светлинен и звуков образ на определена холограма. Тъй като всеки аспект на Вселената се изразява чрез трептения и всички вълнообразни форми на израз се смесват в главната холограма, всеки аспект на Вселената съдържа знания за цялото, всеки отделен аспект има способността да притежава познание за всички други отделни аспекти вътре в главната холограма. Времето в тази холографска Вселена е възможно да се движи многоизмерно в много посоки.Чрез медитация целенасочено се разширява областта на взаимодействие на собственото съзнание с информационното поле, носител на което е първичното торсионно поле. Медитацията може да успокои мозъка за да се настрои той в резонанс със Световното поле на съзнанието, постига се синхронизиране на цялата церебрална (мо- зъчна) кора. Ако това стане, зашифрованата информация за Вселената холографски се разшифрова и индивидът ще преживее състояние на единение със съзнанието на цялата холовселена.
         Теорията на далекодействащите сили и полета се основава на едно ново схващане за ролята на времето във физическата реалност. Това произтича от анализа на решенията на класическото вълново уравнение във физиката. Това уравнение допуска два основни типа решения - закъсняващи и изпреварващи потенциали на Вихерс. Равноправието на тези два класа решения формално изисква в теорията на движещите се заряди да се допусне,че наред с обичайния причинен поток на времето - от миналото към бъдещето (закъсняващ потенциал на Вихерс) съществува и обратния поток на времето - от бъдещето към миналото (изпреварващ потенциал на Вихерс). Съгласно Уилър и Файнмън вълните, породени от ускорената заредена частица, предизвикват съответни движения и в обкръжаващата среда. Отделни нейни части започват също да излъчват и на свой ред да изпускат вълни със за- късняващ и изпреварващ характер. Изходната и вторичната вълни интерферират, в резултат на което изпреварващата вълна изчезва и остава единствено закъсняващата. В такъв случай "реалният свят" /осезаемият/ би следвало да съдържа в себе си и информацията за бъдещи събития. Могат ли да съществуват такива части от "реалността", в които интерференцията на двата вида вълни, отговарящи за фундаменталните физически сили, да бъде невъзможна? Оказва се, че такава среда по принцип е "универсалното поле на съзнанието", а вълните които не се подчиняват на модела на Уилър-Файнмън са торсионните. Изпреварващата компонента на торсионните полета се поглъща много по-слабо, отколкото в полетата  на четирите   фундаментални   физически взаимодействия. Оказва се, че в тази "реалност" не остава никакво място за проява на случайностите. Наличието на информация за цялата физическа реалност както за минали, така и за бъдещи събития, обаче не означава твърда опеделеност на нещата. Наличието на свободна воля е показателно, че формата на естествения интелект, проявяващ се в СПС, притежава също качеството да мисли, което наблюдаваме и при човека. Всемирният Разум, съсредоточен в информационното поле на света, може да натрупва от само себе си знание, което се превежда във физическия свят на разбираем за него език и който в крайна сметка осигурява световното равновесие и всеобща хармония.
          Единството на пространство и време предполага неравномерно протичане на времето. Времето в цялото безгранично пространство е недвижимо и затова информацията за миналото е симетрична на информацията за бъдещето. Времето което ние измерваме не е физическа същност, а местна математическа характеризтика, отразяваща скоростта на
измемение на превръщането на една форма на материята в друга. През 50-те години Кибл и Шиама показват възможност да се свържат пространствено-времевите усуквания със собствения момент на импулса. Руският учен А.Е.Акимов изказва пръв идеята, че индивидуалното съзнание е способно да променя структурата на пространство-времето, което от своя страна   въздейства   върху   формите   на  веществените  предмети. Електомагнитните полета имат линеен характер. Сумата от линейни величини отново е линейна величина, имаща същия характер. Определяйки вектора на електромагнитната вълна като сума от линейни вектори, ние не можем да опишем как съставните части са го определили по начин, който да не обезличава тяхната /на частите/ индивидуалност. Нелинейния характер на торсионните полета като сумарен ефект от множество въртеливи движения е лишен от това неудобство. Торсионните полета не изчезват като индивидуалност в тяхното сумарно действие.

Това е извадка от документ отнасящ се само за физическите измерения на торсионните полета.Продължението касае вздействието на ТП върху живата материя.Ако има интерес ще публикувам и останалата част.

Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Re: E=mc^2
« Отговор #8 -: Септември 15, 2008, 09:10:52 pm »
Това е извадка от документ отнасящ се само за физическите измерения на торсионните полета.Продължението касае вздействието на ТП върху живата материя.Ако има интерес ще публикувам и останалата част.

Незнам за останалите но за мен това изключително интересно четиво. Радвам се и на Mzk, който се стреми да натовари сайта с справочни материали по "базови" знания - отдавна забравени от училище.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: E=mc^2
« Отговор #9 -: Септември 16, 2008, 12:37:23 pm »
Благодаря и аз за информацията за торсионните полета.
Нищо не помня от часовете по физика и затова гледам да намеря основните неща представени в най- удобен вид. Всичко написано по учебниците е за изхвърляне. Подходът на обучение е сбъркан  ;)

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: E=mc^2
« Отговор #10 -: Септември 16, 2008, 01:18:14 pm »
Дълго време ще мине докато тази теория започне да се изучава официално в университетите.Факт е че всички велики открития се базират на смели хипотези - които на свой ред са имали за основа вече потвърдени теории.Познанието си остава натрупване на информация на базата на вече известна такава.Идеята ми беше да ви покажа че има и други измерения на нашата реалност,дори и във философски смисъл.Нашите опити малко или повече са базирани на съвременната физика,която по един или друг начин е орязана според мен.Ако забелязвате всички теории отхвърлят KOP над 100 % - ако е вярно,ще робуваме на енергията която ни продават.Аз допускам че не е вярно - много от патентите на великия Тесла липсват и вероятно са засекретени.
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 06:37:49 pm от RUS »

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 169
Re: E=mc^2
« Отговор #11 -: Септември 16, 2008, 01:22:01 pm »
Това не сте ли го чели!

Теория на торсионните полета
http://forum.mazeto.net/index.php?topic=198.0
« Последна редакция: Септември 16, 2008, 01:43:57 pm от altium »

vitan

 • Гост
E=mc^2 е грешна
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2008, 04:37:42 pm »
E=mc^2 - не е вярна формула. Това е безкраен ред на намаляваща прогресия, която във всеки сериозен учебник по физика (висша) я има. За простолюдието е съкратена и за реклама на оня, дето е работил в патентното ведомство, па после са се чудили за какво да му дадат Нобелова награда, що' за теорият му не става. Първата му жена сръбска физичка му е написала това-онова от един що годе близък физик до сърбия. Та префасонираната теория е съществувала преди Айнщайн доста време като "пространство на Минковски". Та Айнщайн е добавил това-онова оттук-оттаме и затова официалната физика от толкова години не е мръднала по същество. И се чудя защо горе на адрес-бара на браузъра пише E=mc^2. Теорията му е грешна. Доказателства да иска човек....., стига да търси истината, а не удобната истина.
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 07:09:54 pm от mzk »

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 169
Re: E=mc^2
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2008, 08:20:51 pm »
Като стана въпрос за Айнщайн знаете ли какво е казал за Петър Дънов:
"Цял свят се прекланя пред мене ,
а аз се прекланям пред Учителя
Петър Дънов от България."
 Алберт Айнщайн

http://www.geocities.com/vehadi/Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Re: E=mc^2 е грешна
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2008, 09:48:24 pm »
E=mc^2 - не е вярна формула. Това е безкраен ред на намаляваща прогресия, която във всеки сериозен учебник по физика (висша) я има. За простолюдието е съкратена и за реклама на оня, дето е работил в патентното ведомство, па после са се чудили за какво да му дадат Нобелова награда, що' за теорият му не става. Първата му жена сръбска физичка му е написала това-онова от един що годе близък физик до сърбия. Та префасонираната теория е съществувала преди Айнщайн доста време като "пространство на Минковски". Та Айнщайн е добавил това-онова оттук-оттаме и затова официалната физика от толкова години не е мръднала по същество. И се чудя защо горе на адрес-бара на браузъра пише E=mc^2. Теорията му е грешна. Доказателства да иска човек....., стига да търси истината, а не удобната истина.

Тесла казва, че Айнщайновата теория за относителността е копирана от хърватин (Roger Joseph Boscovich)