Автор Тема: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин  (Прочетена 83204 пъти)

Dex

 • Гост
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #15 -: Януари 05, 2011, 07:27:20 pm »
В клипчето видях сума върху сметката за ток на въпросния изобретател, от 77лв., а не от 35лв. Поправете ме ако греша.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #16 -: Януари 05, 2011, 08:21:31 pm »
Може би разликата е за осветление, телевизор, хладилник...

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #17 -: Януари 05, 2011, 09:01:13 pm »
13 киловата на денонощие по 30 дена са 390 киловата, 390 х 17,7 стотинки са 69,03 лева . А казаха в клипа 1,20 лева на денонощие, което е 36 лева за месец. Кой лъже сега?
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 09:02:50 pm от gotiniq7 »

Dex

 • Гост
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #18 -: Януари 05, 2011, 10:53:20 pm »
Абе плачат за една Пернишка сурвачка - винкел с пуканки ;)

Strashimir

 • Гост

Системата, ПРИМЕРНО, са 2 метални, гладки цилиндъра вложени един в друг и друго НЯМА. Основния принцип е да пуснете по един кабел на всеки цилиндър и да го захраните директно от контакта. Водата завира за няколко секунди! За да се отоплява жилище, ще трябва по-големичък съд, терморегулатор, може би и таймер за периодично подаване на напрежение. Ефективността е в това, че няма нагревател и всичкото електричество отива в загряване на водата. Колкото по-близо са цилиндрите, толкова повече ток гълта и може да ви гърмят предпазителите, но определено идеята е страхотна. Просто този тип отопление, няма да надхвърли 100 градуса, но пък ние целим 23, нали?!

Успех и да почерпите!  ;)

Може ли няколко въпроса?

1. Какви са геометричните размери на цилиндрите - L, D, дебелина на стената?
2. На какво разстояние са цилиндрите един от друг (по-скоро на какво разстояние са стените)?
3. Не схванах "по един кабел на всеки цилиндър" - имаш предвид на единия цилиндър фаза, а на другия нула ли? И ако, да - фазата на вътрешния или на външния цилиндър?
4. Не става ли така електролиза? Т.е. трябва да се мисли за изпарението на водата + отделянето на кислорода и водорода, ако има ефект на електролиза.
5. На тази постановка не влият ли примесите на водата - т.е. соленост, минералност, обща замърсеност, че дори и ръжда? По тази линия на мисли - как се предотвратява късото съединение?

И понеже съм на принципа, че една схема (картинка) може да замести 1000 думи, би ли публикувал идеята като схема с обяснения?

И най-важното - ти направил ли си такава система за отопление (или опити с такава система)? И ако не си направил - какво ти е попречило?


Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 385
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #20 -: Януари 06, 2011, 09:26:48 am »
Колеги, губим си времето. С п...я боя не става. При този начин на затопляне на вода, както и при използване на микровълнова енергия не се получава никакъв ефект на повдигане на К.П.Д. или е от порядъка на <1%. Във форума вече е разчепкван подобен въпрос : http://mazeto.net/index.php?topic=3364.0.
Преди около 18 год една руска фирма показа на панаира в Пловдив нещо подобно, твърдейки че използват "военна технология" за изработка на нагревателите. След като поговорих с изобретателя - "кандидат наук" стигнах до извода, че не са му ясни елементарните закони на термодинамиката. Така си умря този супер - отоплител.
За да си стоплите къщата(апартамента) най - напред проверете от къде "духа". Хората правят термоснимки на къщите си, за да разберат от къде губят енергия. Средностатистическият българин добавя повече дърва в печката или включва още една електрическа печка (дано да се е променило вече).
Добра географска ориентация на къщата(апартамента), оптимално използване на слънчевата енергия, добра топлинна изолация и т.н. са разковничето на успеха. Има доста книги, написани по този повод.
И така - "повече акъл - по малко енергия", това е отговора на въпроса за отоплението.
Вероятно въпросният изобретател живее в жилище с добра топлинна изолация и с прозорци на юг.   

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 670
 • Thoughts become things!
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #21 -: Януари 06, 2011, 02:30:14 pm »
Strashimir,

електролиза се прави с постоянен ток. Променливия загрява водата. Относно конкретни размери немога да ти кажа ... отдавна бях чел такъв патент в който цилиндрите бяха 4, 2 на фаза и 2 на нула, като се редуваха ... така се постига по-голяма площ. Реално може да пробваш електродите ти да са 2 кухненски лъжици. Тока който ще консумират зависи от разстоянието между тях ... тук трябва да експериментираш или пък да поровиш в нета, но 10см ми се струва добро разстояние. Внимавай все пак, това си е опасен прибор. Когато загряваш водата да не е на мивка с мокър плот и други неразумни условия. Хубавото на такъв нагревател е в това, че когато водата се изпари, нагревателя "прекъсва" автоматично.
Може би има място за подобрение във формата на електродите, честотата на променливия ток, волтажа и т.н.

Снимка на нагревателя на Peter Davey, който е експериментирал доста, използва сферични електроди и твърди, че акустичния резонанс между 2-те сфери подобрява работата, но той е музикант и може да си има професионално изкривяване.


bgsolar

 • Гост
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #22 -: Януари 06, 2011, 11:42:53 pm »
Здравейте Колеги,
Изобритателя на отоплението Александров е казал в интервю за TV SKAT...че неговото отопление е базирано на работа с масло...а не с вода.
Ще се опитам да получа по-подробна информация от един мой познат в СКАТ. 

krazz

 • Гост
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #23 -: Януари 07, 2011, 03:50:16 am »
Със задълбочаване на кризата ще има все повече сензации! Къде ги видяхте тези 8стотинки за киловат?! Дори и с енергийни помощи пак не идват толкоз! Я ги трансформирайте тези 1,20 лв. в калории да видим как ще стоплите едно жилище било то дори и "коридорониера" !
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 03:55:29 am от krazz »

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #24 -: Януари 07, 2011, 08:23:15 am »
@ krazz
Зависи от изолацията на жилището. Ескимосите се отопляват с два-три лоени светилника с мощност по 2-3Вт всеки, така  в иглуто се поддържа температура на въздуха от +15 градуса, при външна -30.

@ nizo
В голяма грешка си! И правия ток загрява водата. Променливият ток също създава електролиза на водата и  корозира тръбите. Ако няма отдушник на вътрешния обем,  гърмящия газ вдигне налягане и става чудна бомба със закъснител.  И става майката :'( .

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 670
 • Thoughts become things!
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #25 -: Януари 07, 2011, 05:41:29 pm »
Цитат
В голяма грешка си! И правия ток загрява водата. Променливият ток също създава електролиза на водата и  корозира тръбите. Ако няма отдушник на вътрешния обем,  гърмящия газ вдигне налягане и става чудна бомба със закъснител.  И става майката.

Ако се случи да гръмне на нова година, ще е ползотворно  ;)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 755
 • Пол: Мъж
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #26 -: Април 19, 2011, 10:17:45 pm »
Здравейте, момчета!
Това ми е първия пост тук, и ще моля за снизхождение относно количеството думи, с които ще се изкажа. Аз обичам да майсторя. Но не съм от учените инженери, само поназнайвам туй-онуй. Ако ми се покаже картинката и се добавят параметрите - правя го едно към едно.
Та така: понеже яко се засилих преди месец да си правя ННО генератор, и ми остана малко от неръждавейката, то взех че си направих и едно мини бързоварче. Само две пластинки 14х1,5см на 1мм дебелина - монтирани успоредно една на друга, на една дървена дръжка с по две винтчета, и с разстояние между пластините 8 мм.
Едно време с подобно у-ство, но по-голямо - 20х5см и междина 3,5см с монтиран на единия електрод мощен изправителен диод Д245, плюс едно брезентово чохълче, което се потапяше надянато на единия електрод си правех "жива и мъртва вода".
Включва се на 220V и - почва електролиза, която разделя водата на положителни и отрицателни йони. Но става въпрос за бързоварчето.
Наблюдава се особено силно и бързо загряване и завиране на водата с него. При топнати около 12 см от електродите във каната - около 600-700 мл вода завира за около 1 мин. На купешко бързоварче 300W му трябват 3-4-5 минути за същата работа.
Говорим за чиста чешмяна вода.
Да обаче се оказа, че водата не е много "чиста", освен че е и много варовита. Има някакви гадни соли в нея и започва още в самото начало да покафенява, и накрая - става само за миене на чинии. А за пиене такава - въобще не става. Разслояването й от електролизата при 220 V и "такова цялата рода". Опитах и с дъждовна вода - брей, чиста та дрънка! - 220 V не щат да минат и това си е! - Нормално! - и нищо ново!
Но се включвам в тази тема с идеята, която ми хрумна докато четях този форум - ами просто оня мъж от Кремиковци не казва, че въпреки всичко е набутал някъде в масления радиатор нещо като изолиран от маслото електролизен нагревател топнат във вода. А може и да послъгва за това, че е маслен радиатора.
Идеята ми е следната:... пък вие давайте съвети и ме коригирайте...
Изчислявам обема на водата, която ще ми трябва за да напълня инсталация от тръбите и 4 радиатора (чугунени с по 20 ребра). Правя от ДЪЖДОВНА вода и NaOH електролит - с концентрация не повече от 5-10%. Предвиждам и разширителен съд - 15-20литра, където директно ще улавям и Оксиводорода, ще го пускам през бълбър, и ще го горя в специално котле - в отделно помежение, или ще го пускам в атмосферата. Тръбите ще са от тия пластмасовите, за да не ги прояжда основата. И толкоз - отоплението е готово. Даже и напорна помпа няма да ми трябва.
От Вашата компетентност зависи следното - да ми кажете как да изчисля повърхността на електродните пластини и разстоянието между тях, така, че при 220V да не надвишавам 2-3А ток, но и без да губя нагревност? - и с идеята това нещо да има термоконтакт, който да спира и пуска нагревателя според зададена температура.
Поздрави и нека Силата бъде с Вас!

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 617
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #27 -: Април 20, 2011, 12:14:09 am »
Нека силата бъде и с теб :)

Първо бих те посъветвал да не прибързваш с 5-10% основа. Пробвай с по-малко.
После... това се води променлив ток и надали ще има някакво особено отделяне на газ, но може би е добре да се вземат предпазни мерки.

В темите за анодно отопление има колеги, които са правили доста опити. Виж коментарите на emm, имаше и един-двама нови потребители, които сериозно се бяха захванали, но не им помня прякорите.

Не съм работил по такъв проект, но можеш да разгледаш по сайтовете за хоби електроника за схема, чрез която да ограничаваш тока (при условие, че електролитът е в повече и токъте над зададения по условие).

http://mazeto.net/index.php/topic,3364.0.html <- анодно отопление.

Успех!

emilvtc

 • Гост
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #28 -: Април 20, 2011, 10:57:27 am »
Не мога да разбера как рационално-мислещи хора могат да вярват, и да се хващат на такава журналистическа "партенка" ... Та и да и отделяте и толкова време за коментар ...

Няма как (освен ако апартамента не е изолиран като термус) с 250W да го отоплявате  ... Сметнете само загубите през стъклата на супер троен стъклопакет 36мм при 22 градуса вътре и примерно -5градуса вън, площта на 3 прозореца - примерно 8кв.м.  и ще видите, че само през стъклата (даже не говоря за загубите през дограмата) ще губите повече от въпросните ватове !!!?!!!

Разбирам някак с тези 250W да успее да оползотвори геотермална енергия (термо-помпа), която примерно да ги умножи по 4 (КОП 4), а то ...

Ако вярвате на журналята - преди време по телевизията съобщиха, че пловдивчанин измислил "триъгълния" процесор ...  Коментираме ги сякаш не ни е ясно, че се чудят с каква тъпотия да си запълнят медийното време и вестниците и то така, че да отклонят мисленето на хората от наистина важните въпроси които всички трябва да започнем да си задаваме ...

Отчитайки загрижеността на модераторите относно правописа (не че има нещо лошо в това), смятам, че подобни теми смъкват нивото и имиджа на форума и може би трябва да бъдат преместени в друг раздел или изтрити ...

Неактивен v.donchev

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 17
Re: Отопление за 1,20 на денонощие създаде българин
« Отговор #29 -: Април 20, 2011, 03:54:04 pm »
mzk e прав, прочетете темата за Анодно отопление. Всичко работи и това лято ще се захвана и ще направя система за нагряване на вода в резервоар на този принцип. Целта е домашно парно със последователно вързани 4 радиатора ( алуминиеви). Когато съм готов ще кача схеми, снимки и резултати. Засега имам проби