Автор Тема: Кирил Чуканов - свободна енергия от плазмата  (Прочетена 24778 пъти)

Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Български емигрант (преподавате от СУ в Канада) е на път да продава мини електроцентрали, които взимат енергия от светкавици. Същата енергия се използва за продуциране на светкавици. Безопасна ефективност 50000 % -- или енергия от вакуума. Експeримент в домашни условия за направа на светкавици: http://www.angelfire.com/electronic/cwillis/microwave.html и
http://jlnlabs.online.fr/plasma/gmr/index.htm. Остава електрончиците тука да предложат как да се провежда тази светкавица и т.н.  :D

Интервю тук: http://www.blogtalkradio.com/waterfuel2007/2007/09/29/kiril-chukanov


Човека не разкрива технически данни защото уж продава в момента технологията.
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 07:33:55 pm от altium »

shtip

 • Гост
Re: Free Energy от Ball lightning
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2008, 10:35:58 am »
Здравейте,за Кирил Чуканов -в края на тошовия период съществуваше вестник '' ОРБИТА''. Та в него бяха публикувани статии за негови експерименти.Ако някой ги намери - пуснете ги, ще са ни от полза.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Free Energy от Ball lightning
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2008, 11:14:02 pm »
В сайта на Кирил Чуканов има достатъчно материали с достатъчно информация която да е от полза. Той лично най-малко с нас ще сподели нещо в повече. Голямата "полза" би била някой да инвестира в това да възпроизведем технологията му плюс това да добавим и оргинални решения повишаващи ефективността и. Друго няма какво да се каже....

Peacekeeper

 • Гост
Re: Free Energy от Ball lightning
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 10:54:09 am »
Как работи кълбовидната мълния на Чуканов

http://www.chukanovenergy.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=34

ANLAUTRON 1

ANLAUTRON 2

ANLAUTRON 4

Кварцовото стъкло което виждате издържа на 1700 градуса по Целзий. Няма реален допир с него, а ядрото на мълнията е с температура от 5 000 - 10 000 градуса по Целзий.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 291
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 04:45:44 pm »
Здравейте всички от форума!
Преди доста време, когато още беше в България писах на Чуканов, отговори ми - нищо конкретно, пожелания. Тогава излязоха във в-к "Орбита" доста материали за него и генераторът му "Хелиос" - мисля че имаше 1 и 2, може да бъркам, но човекът си го беше сглобил в банята май  :)
Та тогава ставаше въпрос че той продължава работата на проф. Капица от последните години на живота му, свързана със облъчването на кварцови балони с хелий със микровълни. Проблемът беше че кварцът се топял след известно време - доста бързо. Той изглежда успя да задържи балона цял... Тогава го прибраха американците - доколкото си спомням първо във Сан Франциско и после му загубих дирите.
Радвам се че е направил нещо на практика и работата отива на производство - да е жив и здрав, все пак е българин и е наш човек!

Peacekeeper

 • Гост
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #5 -: Декември 02, 2008, 08:54:05 pm »
Влезте в сайта на Чуканов
http://www.chukanovenergy.com/

човека казва, че има проблем, и АКО СКОРО НЕ ИЗВАДИ ПРОДУКТИТЕ НА ПАЗАРА, ЩЕ ДАДЕ СХЕМИТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ!

Неактивен Петър

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 169
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #6 -: Декември 04, 2008, 02:49:47 pm »
Цитат
News
  Dr Kiril Chukanov needs additional investment to build powerful 2-3 MW commercial Quantum Free Energy generators for business. To do that he is trying to fight the fierce resistance of Conventional Science and Big Oil.  These  pillars of conservatism are using dishonest and forcible methods with the ultimate goal to avoid in any case the appearance of Quantum Free Energy generators on the world market. If Dr Chukanov will be unable to get soon additional investment, he will post detailed description of his Quantum Free Energy technology on his web-site for free use from all people around the globe. 

Много смело! Така открито да го заявява в интернет! Да не се окаже поредната жертва на енергийно-петролната-...... мафия!  :(

mi68

 • Гост
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #7 -: Декември 05, 2008, 06:53:41 pm »
Н.Тесла също е съомял да получи кълбовидна мълния и я държал в ръка Ставало е чрез неговия теслов трансформатор чрез параметричен резонанс.От негови лекции разглежда
ефира като смес от инертни газове с безкрайна еластичност и осцилиращи на различни собствени честоти.Чрез преобразуване на фурие чрез нискочестотна поредица се преобразуво във високочестотна,в неговия т-р и възбужда някой от съставките и те светят с различни цветове.Чрез реголировка на ниската честота се регулира и високата честота и свети различна съставка.Поставя няколко други теслови т-ри,които работят обратно високочестотното напрежение се преобразува в нискочестотно(постоянно) удобно за консумиране.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #8 -: Декември 05, 2008, 09:48:35 pm »
На негово място вече бих публикувал информацията. Дано да не закъснее да го направи. Надявам се че се е подсигурил други да го направят ако нещо му се случи.

Личното ми мнение е че в голяма степен разбирам за какво става дума, но още немога да срещна достатъчно сериозни хора готови да инвестират , ако е нужно и дългосрочно в изследвания в областта на свободната енергия. ... Хубавото е че съм се освободил от илюзията да разчитам на такива хора а лошото е че ако имаше поне един такъв много неща вероятно щяха да са вече различни.

mi68

 • Гост
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #9 -: Декември 07, 2008, 12:39:19 am »
Трябва да се уточни,че тесловия трасформатор има две функции:
1.преобразува напрежението
2.преобразува честотата
като всеки трансформатор и той е обратим(повишаващ,понижаващ)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 849
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #10 -: Юли 08, 2010, 01:15:24 am »
 В книгата си, Кирил Чуканов е описал устройството за "кълбовидна мълния" по следния начин: Два кръгли плоски електрода са разположени на около десет сантиметра един от друг. Така те образуват нещо като кондензатор като диелектрикът му може да е инертен газ или даже просто въздух една атмосфера. С този кондензатор е свързана бобина, друг кондензатор и генератор в областта на "гигахерците" (GHz). Другият кондензатор е с добър изолатор, докато десет сантиметровият се йонизира между плочите си и електронният облак осцилира с висока скорост между тях. Получава се плазма, в средата електронният сноп се свива (пинч ефект), а в близост до електродите се разширява. При процеса се отделя топлина, в по-голямо количество от нужната енергия за поддържане на плазмата. Получената енергия в повече има чисто електростатичен произход - когато отрицателно натовареният електрод спира електронния облак за да го ускори в обратно направление, се получава електростатично отблъскване на струпалите се на едно място електрони, което отблъскване е в посока перпендикулярна на ел.полето на този десет сантиметров кондензатор, т. е. радиално спрямо "пинч оста". В следващия момент електроните се ускоряват към отсрещния положително натоварен електрод като при това отново се свиват към оста. Така в резултат имаме освен осеви и радиални трептения, които именно "ни идват в повече". Електростатичните сили са много силни.  :) Високите честоти са нужни за да не дават възможност на електроните да достигат до плочите и така да ги стопяват. Системата се екранира с метален екран за предпазване от рентгенови и ултравиолетови лъчи.
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 07:33:09 pm от altium »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 385
Re: Free Energy от Ball lightning - Кирил Чуканов
« Отговор #11 -: Декември 07, 2010, 03:38:24 pm »
Спомням си за една книжка от Капица. Там се описваше магнитната установка, чието предназначение е да държи плазмата във въздуха. Там се говореше за секунди - време за задържане на плазмата. При Чуканов явно този въпрос е решен по някъкъв начин.
В сайта на този упорит българин се показват електростанции, които работят на принципа на кълбовидната мълния. Самият Чуканов казва в една от книгите си: (по памет) "Енергията се взема от "никъде". Нека да е така. Ако се вярва на направените измервания ( предполагам, че учен като Чуканов с докторат по термодинамика няма да прави ефтини трикове) имаме производство на енергия. Изходната енергия е във вид на топлина, светлина и меки рентгенови лъчи.
Аз зададох на Чуканов следния въпрос: Как става преобразуването на тази енергия в електрическа?
Защото, съгласете се: Ако аз получавам от генератора с 20% повече енергия отколкото вкарвам, и после нагрявам вода за производство на пара и въртя турбина и генератор с К.П.Д. 10%, да предположим, аз нищо не печеля. Освен това свтлинната енергия си е чиста загуба, освен ако не се използва за захранване на фото-панели.
От 6 месеца чакам отговор, защото  смятам, че в Ю. Африка има условия за малки електростанции - от порядъка на  100кW и богати фермери, които да ги купят. Аз също мога да инвестирам, стига да се убедя, че идеята работи.
Моите уважения към Д-р. Чуканов, но да правиш кълбовидни мълнии още не значи, че произвеждаш електроенергия. Искренни пожелания за успехи, но за сега (мое мнение) идеята е още "зелена"

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 385
Re: Кирил Чуканов - свободна енергия от плазмата
« Отговор #12 -: Декември 09, 2010, 08:29:19 am »
Бих искал да повдигна отново въпроса: Смятате ли, че технологията на Чуканов може да даде енергия? Следя сайта му. Уважение към труда му и таланта му (сега се е хванал сам и без финансова поддръжка да направи източник на свободна енергия - елекростанция). Но все пак - по какъв начин смята да реши проблема "светлина+топлина+меки рентгенови лъчи" = електричество. "This is the question?", както беше казал някой на времето.


Мнението беше редактирано от модератора с придържане към темата.
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 11:25:23 am от vlindos »

vitan

 • Гост
Re: Кирил Чуканов - свободна енергия от плазмата
« Отговор #13 -: Декември 09, 2010, 08:43:06 am »
Но все пак - по какъв начин смята да реши проблема "светлина+топлина+меки рентгенови лъчи" = електричество.
Ми то затова му и трябват много пари. Трябва да строи мини атомна централа, за да ги реши тия въпроси...

Пак ще повторя, дано да не изчезне. Установка като на Чуканов съм виждал на руски научнопопулярен филм - тогава вероятно човека е бил хлапе. Така че, ако вие го уважавате много, аз не толкова. Не може да не е бил в час какво правят руснаците. Бил е в научните среди доколкото знам, а навремето имахме тесни връзки със "Съюза".

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 385
Re: Кирил Чуканов - свободна енергия от плазмата
« Отговор #14 -: Май 05, 2011, 11:12:43 am »
Чуканов е завършил 30kW опитен образец за добиване на енергия, наречен Ангел - I. Твърди, че входната енергия е 7.5kW, a изходната е от порядъка на 30kW. Изходната енергия е във вид на топлинна и светлинна енергия.

Подробности - в http://pesn.com/2011/05/04/9501826_Chukanovs_Angel-I_Quantum_Free_Energy_Generator_demos/ и в неговата web страница www.chukanovenergy.com

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=CUOnYxRcDHU&feature=player_embedded#at=16 - Kiril Chukanov Demonstrates Angel-1 Ball-Lightning Quantum Free Energy Generator

В коментара си, Стърлинг Аллан дава кратка информация за методите, използвани за измерване на входната и изходна енергии. Чуканов твърди, че се нуждае само от 1 милион долара за довеждане на разработката до промишлен образец и самозахранване.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 01:18:10 pm от altium »