Автор Тема: Автотермия при инжекторните бензинови двигатели?  (Прочетена 18943 пъти)

Неактивен smsi-h

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 165
  • Рейтинг: 14
caduceus-е,

Доколкото съм запомнил от книгата на Андреев, не е от значение количеството олово, което ще се използва за катализатор, а е от значение разстоянието между магнитите, между които се поставят оловните топчета. Това е така, защото катализата се получава НЕПОСРЕДСТВЕНО ДО ПОВЪРХНОСТТА НА МАГНИТИТЕ, т.е. разстоянието между тях трябва да е минимално, за да има максимален ефект. Личното ми мнение е, че разстоянието не трябва да е повече от 2 мм. Ако го направиш с 1,5 мм предполагам, че несъмнено ще имаш успех.

И друго има значение. А именно площта на магнита, по която тече флуида, т.е. въздуха. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добре. Което значи, че катаизаторът трябва да е изработен така, че вздухът да минава не по шрочината на магнита, а по неговата дължина; образно си представи как трябва да ги разположиш в изработената от теб кутия.

И използвай медна мрежа с по-големи дупки, за да задържиш оловните топчета.

Аз лично, ако имах достатъчно пари, досега да съм направил експеримента с възможно най-мощните магнити. Ако има с по-голяма сила от 13 кг е по-добре. Постарай се първоначално да подредиш повече магнити, а не 6-7 двойки. Сложи поне петнайсет, за да не намаляваш сечението; имай в предвид, че сечението допълнително се намалява след като сложиш и оловните топчета.

Много ми е интересно, как ще регулираш подаването на искрата при инжекторен мотор преди горна мъртва точка. При тези двигатели регулацията на подаването на искрата ще си е по-сложно. Изпробвай катализатора директно на кола с газова уредба, защото мисля, че така ще регулираш сместа много по-лесно, отколкото при бензин.

Водната пара, доколкото помня от книгата, се вкарва, за да се увеличат свободните електрони в сместа, иначе процесът на автотермия /самогорене/ не започва при първоначална инсталация на катализатора. Но при наличието на висока атмосферна влажност и след изминаването на 5000 км, при което се достига максимум в компресията, тя не е необходима.

И друго важно. Андреев твърдеше, че с течение на времето, в стените на цилиндрите, по главата и клапаните, благодарение на разпада на азота, се натрупва определен изотоп на въгрерода, който достига максимум при около 5000 изминати километра с катализатора. Тогава вече се случват най-благоприятните процеси; работа на двигателя в дизелов режим без подаване на гориво след първоначалния подгрев и достигането на температура от около 60 градуса на охладителя; тотално уплътняване на свободните пространства в цилиндрите поради натрупването на въглеродния изотоп и увеличаване на компресията; почти самопроизволно протичане на изгаряне на азота и трудно загасяне на двигателя след изключване на запалителната система /сигурно тогава ще трябва да помислиш и за поставянето на клапа на входа на въздуха, за да можеш да изгасяш двигателя/. И при достигането на тези 5000 км не спирай да караш без масло, защото натрупващият се въглерод трябва за бъде изкарван по някакъв начин от двигателя, а това може да се постигне с маслената уредба.

Успехи!

Неактивен caduceus

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 219
  • Рейтинг: 256
Здрасти smsi-h,
благодаря за интереса. Знам, че темата ти е близка и си чел много по въпроса, затова мнението ти е ценно. Отговарям по реда на твоите забележки:
1. Количеството олово е логично да има значение, защото при Лада 2106 като на Андреев и Ксантия 2.0 л. 134к.с. има разлика в обема на двигателя и количеството обработван от катализатора въздух.
2. Андреев пише, че катализаторът /олово в случая/ и магнитите се усилват взаимно, т.е. имаме кумулативен ефект. На каква база ще да е той, като са толкова различни? Естествено, на база натрупване на оргон /електринен газ по неговата теминология/ и предаването му на преминаващия въздух. Никъде не става въпрос за разполагане на оловото между магнитите, нито за толкова минимални разстояния - виж чертежите от патентите на Андреев в книгата "Основи на естествената енергетика". Разстоянието за въздуха му е доста голямо, а оловото е зад магнитите и ги допира, да. Само че тук има един много съществен момент - аз неслучайно казах в предния си пост, че нещата имат общ корен с моя оптимизатор. Тесните дълги страни на магнитите, допиращи оловния катализатор, очевидно са позитивните оргонни полюси  ;) Така плюс зарядът от тях се предава на цялата топчеста оловна маса и се разпределя оттам във въздуха, минаващ през този своеобразен филтър. Така че разстоянието между магнитите не играе толкова съществена роля. За разлика от многото теоретици, които са опитвали да репликират конструкцията на база голи предположения, аз съм правил тестове със оргонно зареждане както на вода и бензин, така и на въздух. Та вярвам само на очите и резултатите си.
3. Медна мрежа е добро предложение - но трябва да е с малки, а не големи дупки, защото 1.5 мм съчма е дребна и ще се изсипят. Материалът на мрежата може да е алуминий, има готови за прозорци, както и с по-малки отвори.
4. Площта на магнитите не играе роля, както вече обясних - има значение подреждането. Така че разполагането на дълго по потока е абсолютно погрешно според мен - тогава оловото ще се допира от неутралните страни и файда йок.
5. Всички размери, бройки и подреждане са проверени предварително подобно на Тесла, но с малко по-различен подход. Така че това което казвам си има основания. Не е необходимо прекомерно увеличаване на размера, силата и броя на компонентите.
6. Регулирането на мотора не е моя работа - ще я възложа на доказан специалист. Не може човек да знае всичко.
7. Водната пара помага при ниска мощност на катализатора, но не е жизнено необходима и затова я изхвърлям като компонент. Прекалено много усложнения, варовик, пълнене на вода в шишета и прочие. Силен катализатор и малко каране са достатъчни и според Андреев.
8. Относно клапана ще помисля, нека първо стигна дотам да не може ДВГ да спира от автотемичния режим :) За маслото е ясно.

Толкова засега. Както се казва - суха е теорията, приятелю мой, но зелено е дървото на живота. Практиката ще покаже
Поздрави
 
« Последна редакция: Април 16, 2012, 08:41:43 pm от caduceus »