Здравейте!
Карам си байка - идеален транспорт в рамките на града. Любо от София ми прати нова клетка почти мигновено.
Искам да споделя с вас един често срещан проблем. Оказва се, че всичките уж специални зарядни за Литиеви батерии всъщност са обикновени генератори на напрежение. Нямат никаква Делта t функция каквато би трябвало да имат при положение, че зареждат серийно клетки, които са изключително чувствителни към презареждане.
ТЪПИТЕ зарядни си държат едно твърдо напрежение в изхода 43.8 за 36V LiFePo4 и 58.X за 48V и това е .... което при един разбалансиран пакет ще докара презаряд на по-заредените клетки....
На работа си зареждам колелото на един ТЕС. Но съм сложил едно токово реле, и просто като падне тока под 1A се изключва .... /всъщност релето е обикновено, но беше с изгоряла бобина и му навих няколко врътки дебел проводник докато го докарам на 1A да отлепя./
Моето зарядно от месец и нещо пак не работи, писна ми да го ремонтирам, изключително калпави са!
Използвам малък тороиден трансформатор като вторичната съм я навил след грец-а да изкарва 43.5, с токовото реле и това е.