Реализирах схемата всичко тръгна нормално но имам един проблем с защитата. Ако може да ми обясните как да свържа ключа за да ми тръгне. Пробвах всякак но не стана. И трите пинове ли трябва да са на късо за да тръгне ( пиновете за ключа S). Като дам на късо средното и един от двата (горния или долния) леко светва диода ( червения) и напрежението почва да пада до 0!!! Ако може да ми помогнете много ще съм ви благодарен.
Да, колегата
Kruger правилно е начертал външното свързване. Има малко несъответствие между платката и схемата, но това е така, защото схемата претърпя леко изменение с цел по-добра и стабилна работа. Впрочем, R3 на платката можеш да ползваш за R2, а самият R3 да го залепиш допълнително (хвърчащо) на платката. Така трита пина ще са отделни и няма да има нужда нищо да се укъсява, като ще се свърщат директно към ключа и светодиода, които са изведени на предния панел.
Но тази част на схемата служи само за изключване на заряда след достигане на някакъв минимален ток, т.е. след като акумулатора вече е зареден. Стабилизатора трябва да работи и без тази част на схемата. Тя няма връзка с токовата защита. Работата и настройката на токовата защита е обяснена подробно в началото на темата. Ако нещо не е наред или не работи, при всички случаи нещо си сгрешил. Прочети и разбери как работи схемата, тогава сам ще разбереш къде грешиш и как да го оправиш.