Автор Тема: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания  (Прочетена 36563 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 266
Здравейте колеги,
във връзка с практическия ми интерес по приборно определяне на поляритет на скаларни полета попаднах на следния материал:
http://iga1.ru/pribor.html
http://xn--c1aenqc9f.com/
Обърнете внимание кой е авторът на прибора ИГА-1  :) Човекът е работил по интересни неща - вижте биографичната справка... Апаратът излиза около 4400 лв /последната версия/, но изглежда не е кой-знае какво. Дайте някакви мнения как е направен, споменават се в приложените линкове технически подробности като суперхетеродини и т.н., а аз мога да помогна с биолокационната част. Имаме нужда от подобно нещо и в Б-я, тука е голяма шарения по отношение на геозоните - много силни +, много силни -, няма нужда да мрем без време поради невежество. Къде стоим, къде строим и как ни разболява телуричното излъчване е много важно, дайте да го разнищим тоя апарат с общи сили!
Поздрави 

Dex

 • Гост
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #1 -: Декември 21, 2009, 03:28:17 pm »
Имам схемата на уред за електронна радиестезия, като я сканирам ще я пусна. Принципът е същия, но може би моята е по-елементарна. Жалко, че умни хора отделят радиестезията от конвенционалната физика. Радиестезията ползва същите принципи и закони, както и физиката и само я допълва, без да и противоречи (справка " Научна физикална радиестезия " Луи Тюрен). Когато подводните течения се трият в коритото си, в резултат се образуват електрически заряди над местността, които са известни, като геопатогенно излъчване. Няма никаква мистификация ;) Уредите, които улавят тези лъчения, по правило са чувствителни волтметри, грубо казано. Ето той рауснакът си го казва, от един до десетки пиковолта и от 5 до 10 килохерца. Вместо да се правят сложни прибори и да се хвърлят маса пари, по-доброто решение според мен е да се изработят неутрализатори на тези лъчения. Могат и да се купят, например в Пловдив има една книжарница Илка до обредния дом, в която се продават радиестезични инструменти и неутрализатори. Цената им е 25 лв.
Вижте този сайт:
http://radionicabg.com/bg/produkti/harmonizatori/neutralizator-za-zhilishta-i-ofisi
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 05:52:16 pm от altium »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 266
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #2 -: Декември 21, 2009, 10:28:34 pm »
Dex
Благодаря предварително, приборното определяне изключва човешкия фактор който е променлива величина. Важна е и антената, там има някои особености - който е работил с Г-образни радиестезични рамки в близост до стени знае колко е силен физически ефектът от взаимодействието на  енергийните полета. Антената трябва да е съобразена с това.
Сайтът е интересен, аз също ползвам професионално махало направено от този човек. В тази връзка трябва да кажа, че всеки има полеви особености и съответно индивидуално подходящо махало, затова има толкова модели. Ако просто хванеш едно и почнеш да се упражняваш, няма лошо - но има голяма вероятност да не ти е съвсем по мярка. Неутрализаторите също са хубаво нещо, но имат насищане, плюс това не съм убеден на 100 % дали действат във всички случаи като излъчватели на противофазов сигнал или просто изкривяват сферично полето, като "изхвърлят" боклука настрани да го обере някой друг  :) По принцип неутрализирането е трудно, защото полето може да е широкоспектърно - от вода, разлом, мрежова точка на Хартман или Кюри, електромагнитни смущения и т.н. Неслучайно е че руснаците предпочитат преместването в нормална зона пред всичко останало. Да не дава Господ да стоим дълго в такива зони, в Германия има къщи с наследствени заболявания на семействата в тях, дори и т.н. "ракови къщи" - и пак не им увират главите на тия хора, карат с години докато се разболеят и айде набързо при св. Петър :o 
Така че уредът като покаже негативното поле и то числово в скала, някак повече се хваща вяра отколкото да мине някой с махало и багети и да му се осмее махалата  ;D  Между другото - чувал съм за варианти с кварцов резонатор с фиксирана честота от няколко млн. трепнения, която се променя от полето и уредът показва или забавяне или забързване с няколко десетки. Просто в зоната времето не тече по същия начин, обикновено в негативната се забързва силно. С такива уреди уфолозите мерят места на кацане на НЛО и кръговете в житата. Някакви идеи, за да направим нещо такова?
Поздрави

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 282
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #3 -: Декември 22, 2009, 10:03:38 am »
     
Цитат
в зоната времето не тече по същия начин, обикновено в негативната се забързва силно. С такива уреди уфолозите мерят места на кацане на НЛО и кръговете в житата
 
         Дали на Капанадзе нещата работят, защото е на
правилната Зона ?

  А, има ли доказателства, че уфолозите са прави /не се бъзикам/? :)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 708
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #4 -: Декември 22, 2009, 10:49:11 am »
Когато времето в една зона протича по-бързо , то това е само спрямо(относително) областа в която протича нормално. Така че уреда измерващ разликата във времето трябва да има датчици в геопатогенната зона и извън нея и да прави сравнение. Ако ние се намираме в област в която времето тече по-бързо, това ще е само според външния наблюдател, а според нас, времето в нормалния свят ще тече по-бавно, или всички събития ще са на забавен каданс... Все пак геоопатогенните зони имат и др.характеристики по-които да се откриват и някои от тях са че етерната среда в тях се върти - имаме етерен вортекс(вихър) . Посоката на етерния вихър е която определя дали е с позитивно или негативно въздействие. Самият етерен вихър е и основата на гравитационните, времеви и електромагнитни аномалий в такава област. В самата геопатогенна област и според посоката на вихъра има преобладаващ положителен или отрицателен електрически заряд в атмосферата и почвата, който е един от определящите за нейното полоожително или негативно въздействие на физическите обекти. Съответно, когато в една такава област се направи заземяване спрямо друга сравнително неутрална област, то межу двете имаме потенциална електрическа разлика и ток, при все че се използва един и същ заземяващ метал...

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 282
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #5 -: Декември 22, 2009, 12:10:01 pm »
   
Цитат
Съответно, когато в една такава област се направи заземяване спрямо друга сравнително неутрална област, то межу двете имаме потенциална електрическа разлика и ток, при все че се използва един и същ заземяващ метал...
 

    teofilius , много си теоритичен,
така може да си говорим до 2012 год. :)
Но, дай нещо реално и конкретно, освен твоите
клипове с 30KV и издигащи се балони!
Защо всеки от нас не си признае.......
Няма да бъда на всяко гърне мерудия, а ще дам
моя опит, практика и знания на тези, които са в
час
/естественно/


   П.П. В нашия бранш има млади хора, които са....
меко казано излъгани от физиката.......
Например, на нас ни казваха едно време, че вакуума
е нищо, но ако се предават /добрите знания/ ,
на нашите синове, смятай, че в близките 10 год. ще
ходим до Марс без проблем и т.н.

   Това е дъъъъълга тема....

     Поздрави!!!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 266
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #6 -: Декември 22, 2009, 03:44:11 pm »
teofilius
Естествено че трябва да има разстояние и разлика в зоните за да се отчете, то затова са на сонда с измервателна глава тия прибори, получава се разлика между главата и индикатора който е на др. край на сондата. Най-грубо казано, според мен имаме два кварцови часовника с измерване на фазовата разлика която се получава когато единият е в зоната и забавя или забързва. Нещо такова е тоя прословут уред ИГА-1. Не е кой знае какво за изпълнение, дайте някакви предложения как да го направим - само теория не върши работа. Виждам че има кварцови резонатори на около 15 мхц за под левче, как се използва това - светнете ме като по-напреднали в електрониката  :) Че ще взема за срамотите на стари години да я уча и аз като никой не ще да помогне
Поздрави

Неактивен vitan

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 856
 • return (-1); // dV/dt=3,4kV/us
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #7 -: Декември 22, 2009, 05:05:36 pm »
Аз лично много се съмнявам, че това е начина: да се търси разлика във времето. Но дори и да пердположим, че е така - едно любителско изпълнение може да доведе доооо............. уред за измерване на изменението на температурата между 2 точки. Трябва нещо като еталон - атомен часовник например.

За уред, отчитащ електромагнитно излъчване от порядъка на такива миниатюрни стойности, който елиминира страничен шум (дори и тоя на собствената си електроника) - не е лесна работа.

Иначе макар и да нямам излишно време, ще взема да се стегна да проектирам и направя по-добра версия на детектора на скаларни вълни. Има ли разлика в потенциалите (във времето), може да няма електромагнитни вълни, но скаларни има (Например може да се отчитат колебанията в изменението на земното магнитно поле, макар и детектора да не се занимава с магнитна компонента. Важното е, че е колебание, при което не се сменя поляритета на полето). Ще поставя детектора в пълен фарадеев кафез за най-сигурно.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 05:08:42 pm от vitan »

Неактивен vitan

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 856
 • return (-1); // dV/dt=3,4kV/us
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #8 -: Декември 22, 2009, 06:04:31 pm »
Що си мисля, че този детектор ти е известен от един друг форум? Както и други работи, ама и тях все едно ги е нямало. Като му дойде времето ще има повече инфо.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 708
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #9 -: Декември 22, 2009, 07:05:48 pm »
Eдиния от вариантите който можем да направим е уред който измерва количеството положителни или отрицателни йони ( заряди) и полета на средата в дадения район , така че при преминаване, бързо ще се прави разлика.  Що се отнася до измерване на разлики във времето е достатъчно да се направят два високочестотни генератора а разликата и промените в честотата ще чуват като биене на което, при желание също може да се измери честотата. Със сигурност има и  други възможности но тази тема, не ме е интересувала особено.  В  тази книга  http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnx0ZW9zZmVyYWVuZXJneXxneDozY2QxZWY5OGFkYjEzNDBm     има интересни електронни схеми по тази и др.теми...

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #10 -: Декември 22, 2009, 07:27:46 pm »
Един генератор, сигнала по 2 линии, сравняване на закъснението и отчитане.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 266
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #11 -: Декември 22, 2009, 07:27:59 pm »
Голямо благодаря на teofilius!
Книгата е на много интересна тема, вижте как опираме пак до Тесла... Нещата които ми влизат в ума са че тази технология е свързана с вид етерен резонансен кондензатор. Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже. Сто процента не са като сегашните чисто електрически, обзалагам се че са със смесена функция - не случайно човекът казва че имат чудесни свойства. Райхенбах споменава, че натрупват ОД, плосък кондензатор със смесена конструкция алуминий-органика-мед е ползван от Менгер, в Тестатика също има подобни от медна мрежа или надупчен алуминий и плексиглас.
Относно биенето на честотите - напълно съм съгласен. Времето наистина се променя в зоната, в литературата се споменават разлики от няколко десетки херца при мегахерцови резонатори. При мощни полета изостават и механични часовници, при това с минути - справка отново при Гребенников, "Мой мир". Дори си е снимал неговия  :)

vitan
Дай да го видим тоя скаларен детектор на какъв принцип работи... Интересно ще е

Gogo55
Пусни една схемичка, може да свърши работа - намерих май тука на кой да го поръчам и ще тествам със зони които знам предварително

Поздрави

Неактивен vitan

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 856
 • return (-1); // dV/dt=3,4kV/us
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #12 -: Декември 22, 2009, 08:13:08 pm »
Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже.
Използвал е всички познати за времето му кондензатори. Всеки вид кондензатор е добър, ако приложението е съобразено с характеристиките му.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 266
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #13 -: Декември 22, 2009, 10:12:12 pm »
GMG
Извинявай че пропуснах да ти отговоря за Капанадзе - много е възможно да ползва + зони, Стъбълфийлд също е избирал внимателно къде си заравя земните батерии  ;) А уфолозите са прави, да - така мерят зони от поне 20 г.

gotiniq7
Мерси, ще кажа на правячите да видим какво ще стане
vitan
Не съм съгласен, обясних вече разликите в кондензаторите от радионична гледна точка. Тесла е виждал излъчването и всичките му апарати са етерно взаимодействащи. Разликата например между лайденска стъкленица и навит хартиено-фолиев кондензатор е огромна. Първото задържа няколко минути след зареждане оргона, второто няма никакъв подобен ефект.

vdomov
Добре звучи, но проблемът е че авторите на подобни хипотези не са радиестезисти. С този уред едва ли могат да се тестват геопатогенни зони. Има доста т.нар. дистанционни локатори работещи на подобен принцип, които не е ясно отчитат ли зоните - не съм пипал такъв. Целта не е метали, а разломи, възлови точки на Хартман и т.н. - това не се хваща от металотърсач май

Поздрави
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 12:21:38 am от altium »

Неактивен vitan

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 856
 • return (-1); // dV/dt=3,4kV/us
Re: Прибори за измерване на геопатогенни излъчвания
« Отговор #14 -: Декември 22, 2009, 10:36:47 pm »
....Нещата които ми влизат в ума са че тази технология е свързана с вид етерен резонансен кондензатор. Ако някой знае точно какъв вид кондензатори е ползвал Тесла - да каже....

Еми както общо попита, кака и получи общ отговор.... де да знам какво точно имаш предвид. Коя точно технология? Иначе всеки тип кондензатор се използва съобразно характеристиките му.