Автор Тема: Joe Cell Replication Project  (Прочетена 91450 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 240
 • Рейтинг: 265
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #75 -: Април 10, 2015, 10:37:22 pm »
Здравейте,
поздравления за резултатите при добива на оксиводород. Нека направя някои уточнения - и дано не предизвикам отново подмятания от лица с психически проблеми  :)
Темата е за реплика на клетка на Джо, не за производството на оксиводород. Поради липсата на личен опит на колегите, е пълна със инфо за материали, стандартни водородни клетки и общи разсъждения. Моля проследете постове 39, 46, 64 на Тони и моя 68. Поне прочетете нещата от линковете и вижте сами...
1. Клетката на Джо няма за цел и не произвежда газ - минималното количество получен такъв /и то от недобре работещите варианти със захранване/ е страничен продукт и се изхвърля в атмосферата.
2. Изходната тръба не се свързва по никакъв начин със въздуховода на ДВГ или някъде другаде - тя просто е допряна /и то със нарочно оставена пролука за да не задържа случайно произведен оксиводород/ до блока на ДВГ. 
3. Добре работещата клетка на Джо няма захранване. Тя се зарежда предварително чрез процедура включваща ел. ток, но само толкова. В процеса на работа на калпавите клетки, за да не "умрат", понякога се включва 1,5 волта батерия за да поддържа процеса на генерация на оргон - защото утечките са малко повече от добива като количество.
4. Клетката на Джо работи с оргон. В това няма никаква мистика, просто липса на знания у масата хора за тази материя. Може да го наричате и студено електричество, жизнена енергия и т.н. - има много имена. Достатъчно добре е проучено.
5. Добре работеща клетка генерира поток лъчиста енергия във флуиден вид - подобна на пара или газ. Тя има свойството да прониква през повечето видове материя свободно - в случая с ДВГ е от голямо значение метала на блока. При чугун минава без проблеми в зоната на горене вътре в цилиндрите, при алуминиев блок се отразява значително. Затова няма работещи реплики на Джо селл при съвременни двигатели с такъв блок.
6. Оргона изисква пренастройка на запалването, което се прави на конкретния мотор и чисто опитно. В повечето случаи ДВГ работи на имплозия и всмукване, а не по нормален начин и искрата само стартира процеса подобно на нормалната работа при изгаряне. Понякога не са необходими дори кабели и свещи, само делкото и бобината инициират процеса полево.
7. Блока на ДВГ е студен и понякога са наблюдавани дори висулки лед от ауспуха. Генерира се активно студена водна пара.
8. Водата в клетката не намалява - пак казвам, тя не се ползва като материя от която да се генерира оксиводород. Водата е просто носител на енергията и служи за кондензатор.
9. Работата на ДВГ с оргон генерира силно околно + поле, влияещо позитивно на здравето на хората. От друга страна, има явление за обръжане на заряда към минус /т.нар. заразяване на клетката/ при силни ел. полета, радиоактивност и др.
10. Работата на клетката зависи в определена степен от времето /часа/. Сутрин след изгрев и преди обед ДВГ може да достигне до над 200% от номиналната си мощност, а около 3-4 часа сутринта добивът е най-слаб и ДВГ работи дори под нормалното.

Мисля че е достатъчно за да се схване разликата между оригинална клетка на Джо и оксиводородна такава. Просто четете и вижте сами.
Имам личен опит с материята, с колеги сме изследвали явлението като за удобство го нарекохме "оргонна пара". Направили сме с един колега няколко генератора на такава, като работихме поотделно за да не си влияем и те естествено се получиха различни като конструкция. Нямат почти нищо общо с клетката на Джо, но т.нар. "газ" която Илия Вълков нарече Браун газ е от същия характер. Нима мислите, че бай Илия не е знаел какво е оксиводород и е го е нарекъл Браун газ защото е бил невеж?  :) Просто това е нещо, което се крие зад производството на оксиводород при неговата конструкция. И което е позволило да кара 4 хил. км само на вода, т.е. на Браун газ Голф 1 с настроен на имплозия ДВГ.
Поздрави

ПП
И г-н Кузмов, от сърце Ви моля - недейте така с тези удивителни, че е трудно да се чете. Пунктуация се учи във първи клас!!!!!!!!!  :)
   

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 750
 • Рейтинг: 593
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #76 -: Април 10, 2015, 11:03:46 pm »
caduceus, забележките ти са уместни, въпреки, че стилът ти за някои може да е малко дразнещ (което съм сигурен, че си е твой почерк и няма умисъл).

Едно уточнение - колегите сами признават, че са се отклонили малко от темата, допустимо е в известни граници, не трябва тотално да се измества акцентът, обаче!

"3. Добре работещата клетка на Джо няма захранване. Тя се зарежда предварително чрез процедура включваща ел. ток, но само толкова. В процеса на работа на калпавите клетки, за да не "умрат", понякога се включва 1,5 волта батерия за да поддържа процеса на генерация на оргон - защото утечките са малко повече от добива като количество."

Тези условности (батерии,патерици) са нужни само  на не много добри реплики на клетка на Джо.
Да, токът помага само за възбуждането на процеса, той не я зарежда фактически.

" Работата на клетката зависи в определена степен от времето /часа/. Сутрин след изгрев и преди обед ДВГ може да достигне до над 200% от номиналната си мощност, а около 3-4 часа сутринта добивът е най-слаб и ДВГ работи дори под нормалното."

Свързано е със слънчевата активност и акумулирането на слънчев оргон в околната среда, което е така.
Има значение и къде ще оставиш подобен автомобил да нощува - енергийна точка, но това ти е известно.
Не е нужно да приравняваш клетката на Джо към някакъв горивен оптимизатор, само и само да те разберат повечето колеги - това е КОРЕННО различна концепция от всичко познато ни до момента!

А за всички "ловци на вещици" бих допълнил - ако репликирате клетка на Джо, вашата собствена (негативна) психична нагласа може да провали абсолютно потенциално успешен експеримент!

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 669
 • Рейтинг: 193
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #77 -: Април 10, 2015, 11:57:02 pm »
Ето една книжка на английски, в която подробно е разяснено какво представлява Клетката на Джо - какви материали се използват за направата й, тип вода и електролит (положителна или отрицателна клетка), принципи на работа, методи за зареждане и др.
Общо-взето в клетката се създават благоприятни условия за натрупване и акумулиране на оргон чрез концентричните цилиндри и водата, който след това може да се оползотвори като мощен енергетизатор.

На мен ми е по-интересно защо потребителят Тони е спрял да пише, тъкмо когато навлиза в етап на практическо изучаване на клетката и изглежда е бил най-напред в това отношение в тази темата. Имало е интерес от страна на другите участници, но така и не получават отговор за резултатите.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 240
 • Рейтинг: 265
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #78 -: Април 11, 2015, 12:08:53 pm »
Хипарх
Благодаря за книжката /много подробна и ясна/, който може е добре да я прочете - ще му е полезна и умоотваряща.
Атос
Не се опитвам да дразня никого, но понякога ми се получава по естествен път :) Особено когато се профанизира нещо, което не се разбира поради липса на знания и по-лошо - нежелание да се получат такива... Положението е подобно на това с файтонджиите, дето видели за пръв път автомобил и се чудели как по дяволите са се набутали тия коне под капака и кога излизат да пасат  ;D ;D
Относно генераторите на оргонна пара дето правихме с колегата Айкроу в моя форум - това не са горивни оптимизатори или нещо такова. Просто тестови устройства, за да се види как се държи оргонната пара като минава през тръби, отразява от полирани повърхности и т.н. Както и методите за генерация, различни от тези при Джо селл. Едно от тези устройства например беше монтирано в корпус от стандартни слушалки с микрофон и през тръбата на микрофона /който естествено също изтърбуших  :)/ минаваше парата, за да може да се диша. "Микрофонът" се позиционираше точно под носа, за да може свободният път на "газа" навън да е малък. Генераторът беше в едната слушалка, а усилвателят в другата. Това е само едно от нещата и няма никаква връзка с автомобилните ми оптимизатори /да го кажа пак, защото явно това е проблем за някои хора/. Първият вариант беше направен само с генератор, позициониран под ухото и държачи от тел  :)
Идеята на това нещо беше да се диша силно зареден въздух /оргонна пара/ и да се види как влияе на организма при дихателни проблеми и въобще. Резултатите са положителни.
Ще видя някъде дали имам снимки, но пак се отдалечаваме от темата за Джо селл - въпреки че оргонната пара лежи в основата и на двете устройства.
Поздрави!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 240
 • Рейтинг: 265
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #79 -: Април 11, 2015, 12:21:39 pm »
Намерих в моя форум къде е инфото и снимките за генераторите ми на оргонна пара от предния пост - има снимани и първите, леко комични устройства на база кислородна маска  :)
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=47&hilit=%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8&start=10
Тук вече са слушалките които изглеждат по-добре /освен че са по-мощни като действие/
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=47&hilit=%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8&start=20

Колегата Айкроу наистина разработваше такива неща предимно за тестване в автомобили, но моите са основно по здравната тема  :) Пиша нов пост, защото не ми дава програмата да добавя в предния.

Поздрави

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 750
 • Рейтинг: 593
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #80 -: Април 12, 2015, 01:22:18 am »
Да, генераторите за "оргонна пара" (изразът е неточен, но не разполагаме с друг, може би "оргонни разсейки" или "оргонно зареден въздух"), не са горивни оптимизатори, просто ползвах първична аналогия за съфорумци, не правещи разлика.
Водата е най-активният кондензатор/акумулатор на оргонна енергия. Като си дадем сметка, че тя е в основата на живота на въглерода база, можем да си представим положителното или отрицателното ни действие като индивиди върху подобен тип разработки и готови устройства!
Пиша това за колеги, които отказват да разберат основни неща, предопределящи подобни опити за реплики.
То е все едно да не познаваш картите и да не си чувал що е това - пари, а да седнеш да играеш покер.
И друго - аз лично имам малко предубеждение към твоят подход  caduceus, за "връчването" на устройства, ползващи оргонна енергия на всеки срещнат/желаещ, който би търсил едва ли не метрично измерване на ефекта!
Да, някои от тях имат брутално и безцеремонно действие, но други изискват приемане, нагласа и разбиране, за да се ползват!

Да се върнем чак до Райхенбах - хората имат недостиг на жизнена енергия от различна част на оргонния "спектър", който е широк до антиполярност - субективно е, установил го е човекът още на времето!
В този ред на мисли - което е полезно за теб (човек, привикнал на подобни енергии), би било дебалансиращо за друг.
Дори самото измерване влага субективизма от енергийното ниво на мерещия, помисли върху това!
Докато сегашната медицина не признава подобни концепции изобщо, докато нямаме "медици-диагностици" в тази област, всичко прилагано е на базата - грешка-опит, що се касае до лечебен ефект!

Въпреки това бих пробвал от твоите "слушалки" ... :D
« Последна редакция: Април 12, 2015, 01:48:05 am от atos »

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 699
 • Рейтинг: 308
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #81 -: Април 12, 2015, 02:17:53 am »
Atos, устройство което се влияе от настроението на човек не е устройство в техническия смисъл на думата. Това е ... магия, окултизъм.
Сори, ма тук почваме да говорим за неща, които звучат най-малкото налудничаво. Не знам дали ги има или няма, но ... очаквам да почнем да одухотворяваме камъни, да си говорим с дърветата, а защо не и да създадем някой Франкещайн с части от фризера, и после да го оживим.
Представяш ли си как колата отказва да запали, щото ти нещо си ядосан? Ми ... ще се наложи да я молиш, да й се извиняваш и да й обясняваш че не си ядосан на нея, а на колега от фирмата... Аре мерси... вече си имам жена, остава и колата да почне да се държи така с мен...

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 750
 • Рейтинг: 593
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #82 -: Април 12, 2015, 03:09:37 am »
juliang, правилно си ме разбрал, въпреки саркастично - хумористичната ти интерпретация!

Малко уточнение - не "колата да се държи" така с теб, а ТИ С НЕЯ!
Малко от нас осъзнават, че средата около тях просто ОТКЛИКВА на техните действия!
И ако твоите неща не "вървят", причината не е извън теб:)

П.П.Ти наистина ли смяташ, че да си говориш с дърветата няма смисъл за тях???
Между другото - точно подобна негативна нагласа е проваляла при мнозина експериментите им с вода или растения, трябва да се излъчват истински емоции към обекта!
Водата не е като жената - НЕ МОЖЕ да я излъжеш, че я обичаш!
« Последна редакция: Април 12, 2015, 11:51:43 am от atos »

Неактивен mentgele

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 88
 • Рейтинг: 48
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #83 -: Април 12, 2015, 09:28:31 am »
И аз съм на мнение, че в новите технолигии, които всички искаме да достигнем участва и елемента на човешкото съзнание. Това е и причината, да не може да се повтори опита със студения синтез на онези двамата експериментатори.

Неактивен GreenHulk

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 847
 • Рейтинг: 148
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #84 -: Април 12, 2015, 04:01:34 pm »
Общуването и взаимодействието с дървета е яка и май доста стара техника, потвърдена е екпериментално с положителен резултат!
Трябва да се знае как обаче - опира се гърба на дървото (да не е плодно и да е дебело, и без орех)
дясната ръка се слага на слънчевия сплит, а лявата отзад зад гърба с длан към дървото на нивото на слънчевия сплит  и така да се стои 10-15 минути - може да се освободи човек от дисхармонични състояния така, също за лекуване, за което от дървото може да се поиска енергия и помощ. Това, което много хора все още не виждат и не усещат  е че природата е Жива, че различните биологични обекти са свързани със съществаимат различни степени на съзнание - растенията с ангелската йерархия. Такива практики са познати отдавна и НЕ СА НАЛУДНИЧАВИ! и съответно може да се ползват за наше благо, ако малко излезем от Матрицата на шопа, че "такоа животну нема"! 8)
« Последна редакция: Април 12, 2015, 05:08:11 pm от atos »

Неактивен владимир димитров

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 270
 • Рейтинг: 165
 • LZ2DMX
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #85 -: Април 12, 2015, 04:59:04 pm »
Христос Воскресе!

Погледнете пламъкът на dymelsoft
Хайде сега един въпрос към всички , отговорилия правилно получава адмирации и БРАВО ..
Защо пламъкът на  dymelsoft е различен от този на Кузмов, а е същия на цвят, като на моето устройство???
Или с други думи -ЩО Е ТО ЕФЕКТИВНА ЕЛЕКТРОЛИЗА????

Неактивен ivobg

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 13
 • Пол: Мъж
  • http://newenergybg.com/
 • Скайп: ivo.bg2006
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #86 -: Април 12, 2015, 05:30:18 pm »
Честит празник Уважаеми Съфорумци!
Преди повече от 8 години(когато създадохме и сайта NEW ENERGY BG)  за първи път срещнах информация в нета за клетката на Джо и бях много силно ентусиазиран да я направя и повторя експеримента!
Истината обаче се оказа доста по различна, от това което си мислех и знаех тогава.
Чета с интерес коментарите Ви по темата и считам, че най-близко до истината  се е доближил  caduceus.
Ако ми разрешите, бих искал да споделя и своето виждане по темата:
Клетката на Джо можеше реално да бъде реализирана едва след 2012 година поради настъпилите промени е енергетиката на планетата(самият Джо е изключение-високо духовна изчистена същност).
Самата клетка няма да може да бъде използвана в големите градове и в местата с лошо провеждане на оргон!
Производството и самото и изграждане изискват определени духовни и физически качества, както на производителите, така и на ползвателите на клетката.
Сложността в създаването на клетката не зависи толкова от точността на изпълнението на техническите параметри, колкото от самите качества на експериментатора(твореца) и неговата воля и вяра в начинанието.
Независимо от всичко, не се отказвайте и продължавайте да работите в посока  създаване на различни „независими“ енергийни устройства, тъй като точно СЕГА му е ДОШЛО ВРЕМЕТО!
Пожелавам на всички участници във форума успех и добро здраве!

« Последна редакция: Април 12, 2015, 05:58:34 pm от atos »

Активен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 240
 • Рейтинг: 235
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #87 -: Април 12, 2015, 08:58:43 pm »
Ако изучите книгите на Тюрен, ще разберете, че това което спъва работата на клетката са паразитните, вредните вълни и как да ги чистите и как да се предпазвате от тях.
Човешкия мозък излъчва само вертикални вредни вълни, сходни с тези на болестите. Човек може да натрупва вредни вълни, от всякъде. От своите мисли, от другите хора, от природата, от техническите средства на цивилизацията. Има начин да се чистят вредните вълни, дори да нямате "духовно" ниво и свръхспособности. Най-достъпния начин е камфорът, който по вълнови и дезинтеграционни свойства е подобен на елемент номер 93 от Менделеевата таблица. Препоръчвам, ако някой ще си прави клетка на Джо, да се снабди с подходящ катализатор на Тюрен, който да поддържа полето около клетката, чисто от вредни вълни. Има начин клетката да се предпазва от всички вълни, който я спират. Автомобил с електрическа система, излъчва доста вредни вълни, който се импрегнират наоколо и съвсем логично е, след време, клетката да спре да работи.
Обикновеното електричество има дължина на вълната 7,5 метра, а всичко което е под 8 метра е вредно и за човека и за клетката на Джо.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 750
 • Рейтинг: 593
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #88 -: Април 12, 2015, 09:25:34 pm »
Няма човек "без духовно ниво"!
И не камфор, ами и радий да ползваш, не ползваш ли мозъка си...все тая!
Човешкият ум е най-силният и адаптивен генератор и конвертор на подобни енергии.
Неутрализация с конвенционални средства е възможна, но...до някъде само.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 240
 • Рейтинг: 265
Re: Joe Cell Replication Project
« Отговор #89 -: Април 12, 2015, 10:06:13 pm »
Христос воскресе!
атос
Малко да се поосвободя, мога да ти направя едни слушалки - работа за един ден.
ivobg
Благодаря, и аз мисля така  :) Видели сме на практика как действа оргонната пара както на здравето, така и при автомобили - но колегата Айкроу е по-напред от мен в последната област. Аз си правя моите неща и ги подобрявам постоянно. То явно няма интерес тук по някакви причини и няма да го споменавам да не дразня излишно скептиците - пък и темите за това са заключени.
edin
Тюрен за много неща е прав, но много не споменава - което не значи, че не е знаел за тях. Оргонната пара е такова нещо /айде нека е од дим както я нарича барон Райхенбах/. Не говори например и за подробностите за търсене по карта - а без тях не се получава добре. Говоря на база практика  :)
juliang
Досега на оргонни технически устройства, произведени от мен /не знам за другите как е/ са успявали да повлияят негативно само трима души, за период от пет години в които съм срещал както се казва, куцо и сакато :) След измиване с течаща вода за 30-40 сек. на активните повърхности, всичко се оправяше и + зарядът на устройството се възстанови напълно. Говоря предимно за неща като кутиите ми ОК от старите по-маломощни версии, които могат да се пипат с ръце от всякакви хора - тези тримата наистина я неутрализираха временно и бяха по принцип много негативни като хора. Както казах, малко водица и всичко се оправи. Има го като ефект, макар и рядко.

Клетка на Джо по принцип е доста чувствителна и незащитена от такива въздействия  ;) При моите генератори на оргонна пара точно за това не ползвам вода в чист вид, а розов зеолит в активната генераторна зона. Той е стабилен и не се влияе толкова. За огромната разлика между розов и сив /зелен/ зеолит и лъжите около втория мога да говоря много, но да не цапам все пак темата.

Поздрави