Автор Тема: ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА  (Прочетена 75673 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 317
Re: ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА
« Отговор #75 -: Април 12, 2015, 11:16:20 pm »
ОК. Мога накратко да кажа, че зеленото всъщност не е клиноптилолит, а селадонит, който е сравнително по-твърд. Клиноптилолитът е розов и по-мек минерал и има манганови тъмни включвания в замърсената част на породата. Ходил съм в с. Бели пласт преди време и съм изследвал нещата на живо. Там е имало табела на която това е обяснено, но по разбираеми причини сега я няма. Гъбите са се образували, защото горният зеленосив твърд пласт от селадонит /шапката/ не е изветрял толкова от природните въздействия, колкото розовият под него, от който е пънчето. Естествен процес  :) Кариерата за зелен "зеолит" е открита и всички търгаши се снабдяват оттам за жълти стотинки или без пари, после дробят, пекат във печка сивите камъчета, пакетират и продават за 5-6 лв, 200 грама. Това е далаверата  :) И правят реклама с лъжливи твърдения по пресата... Вариантите са два - или е от глупост, или нарочно, Нали се сещате, че нещо което е толкова лечебно по думите на местните хора, просто няма как да се продава в аптеките - ще им спре бизнеса. Затова са оставили хората да си ползват това от което няма файда - сами да се убедят че всичко е бошлаф и приказки от село.
 
Розовият зеолит съставя пластовете, през които се просмуква подпочвената вода и става лечебна. Той е със висок естествен позитивен заряд,който се предава на водата. По принцип всички силнопорьозни вещества задържат оргона, но розовият зеолит /който се търкаля и около пътя на плочи/ има нещо допълнително /не е ясно какво/, а като се отчете и това, че попива вода, която по принцип задържа оргона нещата стават съвсем добре. Измерил съм естествен позитивен заряд от около +9,/60/ или +9, шейсет деветки зад запетаята. При селадонита почти няма нищо... За сравнение - нормалният здрав човек е със заряд +8-9 от десет възможни. Скалата за отчитане няма сега да я обяснявам, тя е моя и се е наложила в практиката и на други колеги, защото е проста и ясна. Клиноптилолитът не се пече - отива му на кино водата, която всъщност е ценната и предава заряда на водата в която се топят камъчетата. Един вид посредник - затова идиотите като пекат в печките унищожават и малкото полезност, което има зелено-сивата порода. С оправданието за дезинфекция  :) Може би и това е нарочно - всичко е възможно 
Засега толкова, лека нощ!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 317
Re: ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА
« Отговор #76 -: Април 14, 2015, 09:06:33 am »
Здравейте!
За да довърша относно зеолита, пускам две снимки за да се види как изглежда розов /истински/ клиноптилолит и как зелен /селадонит/. И двата са видове зеолит, но с различни свойства по отношение на здравето. Както и два линка - първият, за да се види как се разпространяват неверни помпозни твърдения с търговска цел, а вторият е екоориентиран - с информация за това кое всъщност е клиноптилолит и кое селадонит.
http://lecheniesmineraliikristali.com/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B0-%D1%8F/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82/
Цитат:
...Зелените Зеолити имат най-голямо съдържание на Клиноптилолит, затова само те се използват за лечение!..............
Леле, каква убеденост от дамата /завършила УНСС между другото/... Просто кариерата на фирма "Бентонит" добива зелени камъчета  ;D по открит метод, за да се ползват за всякакви строителни и хигиенни цели /котешки тоалетни, филтри за пречистване на вода и т.н./ Торба от 25 кг струва няколко лева.
В сайта на тези хора има и лабораторни изследвания и т.н. бумаги, но това не променя факта че хората от с. Бели пласт не ползват зелени камъни, а просто пият водата минала през розовите порьозни пластове и са здрави дори в напреднала възраст. 

http://www.ekotravel.info/article/157/
Цитат:
.........Долният, розов пласт се оказал по - мек и по - лесно податлив на изветрянето, ала горният, зеленикав пласт, който съдържа по - здрави минерали, устоял на слънцето, вятъра и водата. Розовият цвят се дължи на минерала клиноптилолит, а сините и черните петна подсказват за наличието на манган. Зеленикава багра идва от минерала селадонит........

Кратко и ясно, без шмекерии.

Относно промишления добив на зеолит от кариерата и цените:
http://aquariumbg.com/forum/preparati/zeolit-otgovori-na-vaprosi-kakvo-e-tova-i-ot-kade-nai-evtino!/

Кратко и ясно.
Понеже хората започнаха да се усещат че зеленото не върши особена работа, дори се появиха ментета на розов зеолит на прах /за пиене/ от стрити керемиди и тухли. Бъдете внимателни!!!

Атос, ако решиш премести ми постовете за зеолита в друга тема, защото така цапаме тази за клетката на Джо. Връзката с генерацията на оргонна пара през розов зеолит в моите устройства е отделен въпрос... Там има и други особености, които не съм готов да обсъждам публично засега - технологията се развива и не е защитена правно.

Поздрави
« Последна редакция: Април 14, 2015, 09:13:35 am от caduceus »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 913
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА
« Отговор #77 -: Април 14, 2015, 12:38:51 pm »
Ок, постовете ги преместих в тази тема, най-близо е според мен до идеята използване на зеолита за лечебна и профилактична цел.
Този, който аз съм си набавил изглежда като на тези твои снимки.
Само че цветът е доста по-блед, както на зелените, така и на розовите парченца, които изглеждат почти бели. Отдавам го на количеството прах, който се е отделил по време на пакетиране, транспортиране и т.н.

Кажи ми, може ли да се възвърнат поне част от полезните качества, които ги прецакват с термообработката, ако се остави да поеме слънчева светлина няколко часа?
И ако може - трябва ли преди това да се хидратира малко, да поеме известно количество влага?

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 317
Re: ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА
« Отговор #78 -: Април 14, 2015, 06:39:39 pm »
Не знам защо на снимките излязоха толкова ярки цветовете - по принцип са по-бледи. Розов зеолит не съм срещал досега да се продава или предлага никъде официално /неофициално да и не може да се има доверие много както казах, защото има ментета/
Ще опитам да направя малко тестове с мокрене на двата типа зеолит и ще пиша пак