Автор Тема: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА  (Прочетена 167061 пъти)

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 570
 • Пол: Мъж
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #180 -: Август 18, 2017, 10:12:34 am »
И така вече 7-8 години. Ако това нещо работеше аджеба, дали до сега нямаше да си кара човека колата на безплатен ток или пък да електрифицира цялото село. Аз най малко бих си захранил домакинството вместо да снимам клипчета и да ги хвърлям в тубата.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 697
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #181 -: Август 18, 2017, 11:15:38 am »
Здравейте,
Този комутатор на магнитни потоци, е все едно комутатор на реки, но се бърка физиката на процеса.
Ако се погледне трети закон на Нютон се вижда, че енергията се създава комплексно т.е. чифт, в електротехниката е аналогично.
Да погледнем една бобина, имаме ЕДН и противо ЕДН, цялото се разделя на две части. Казано по друг начин материя и антиматерия, те са ОГЛЕДАЛНО симетрични и от тук идва съществена трудност.
В електротехниката проблема с ОЕДН се решава по два пътя:
-разделяне във времето и слагане на кондензатор, съответно токов или напрежителен LC резонанс
-LL резонанс токов и напрежителен, ОЕДН действа на бобина.
Първият LC резонанс СЕ не докарва, остава втория LL резонанс. Тук нещата са обратни на LC резонанса, при паралелно включване имаме напрежителен резонанс, при последователно токов резонанс.
При INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) се ползва паралелния напрежителен LL резонанс, но тук се явява  едно гадно свойство диференциал. Да погледнем един диференциал на кола, ако карданния вал се върти с една ъглова скорост, да се получи удвояване на ъгловата скорост и параметричен резонанс, трябва едното колело да се блокира, но се явява едно въртене на касетата на диференциала с неясна ъглова скорост.
Блокирането на едното колело се явява постоянния магнит, но касетата която удвоява честотата къде се намира?
За това аз намирам за разумно да се мине на сериен LL токов резонанс, моят практически опит това говори.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 697
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #182 -: Август 19, 2017, 10:46:50 pm »
Здравейте,
Продължение. Ако LC резонанса е времеви, то LL е пространствен. LL резонанса се реализира лесно с бифилярни намотки. Да направим хидравлична аналогия със серийния LL резонанс. Имаме тръба в която последователно са монтирани две турбини. При определена честота потока в тръбата, ще е максимален, имаме потоков (токов) резонанс. Навива се бифилярна намотка около магнит и се включва в двуизводен генератор, примерно с комплиментарни двойки, чудесно решение е и ту-ту генератор на колегата И. Димов.
Навремето с палачинкова бифилярна бобина и лампов генератор след около минута работа, имах пробив във вакума на лампата, имплозивно счупване на ламповия балон и прекъсване на 25А термичен предпазител на захранването за 220В, съответно един заварил полупрододников диод, а другия изправен от галваничното захранване на анода.
Предупреждавам да се внимава за неконтролируемо "Взривяване".

Да разгледаме паралелно свързване на LL или пространствена хидравлична аналогия. Имаме две паралелни тръби с по един генератор общо начало, логическа функция "ИЛИ". При товаренето на единия генератор водата се усилва в другия генератор, познатия диференциал. В електротехниката имаме биротативен двигател, където два независими ротора се въртят в общо магнитно поле. Характерно е сумата на двете ъглови скорости е константа. Ако единият ротор се застопори то другият се върти с удвоена ъглова скорост. Ако имаме удвояване на честотата то това е прозводна на квадрат или f(х^2)=2х, имаме нелинейна зависимост и параметрично усилване на енергията. 
Паралелният LL може се реализира с ш-образен трансформатор обезателно с въздушна междина на добра нелинейност или с бифилярна намотка. Двете бобини трябва да са намотани в различна посока, но това е сложно и се предпочита едновременно навиване като едната бобина се кръстосва спрямо другата. Ако бобината се включи серийно имае класическа безиндуктивна бифилярка, която може да реагира евентуално на спина (ъгловата скорост ) на електроните без да ги премества, вътрешната енергия на материята спада и се наблюдава охлаждане.
С параления LL резонанс имам само един опит по архивата, а това е крайно недостатъчно за компетентни заключения, нахвърлях само мисли на глас.     

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 851
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
Re: Комутатор на магнитни потоци in=10W/out=15kW
« Отговор #183 -: Декември 04, 2018, 05:40:49 pm »
поляк е направил невероятен комутатор на магнитни потоци, който се управлява с 10 вата (1V/10A) и произвеждал 15 квт (1500V/10A) свободна енергия....при тази като че ли преди всичко всичко зависи от управлението (въпреки че се намеква за специално използвани материали), а управляващите импулсни генератори формират два отделни сигнала дефазирани на 90 градуса (класически мултивибратор)... а за останалото можем само да гадаем?

<a href="https://www.youtube.com/v/DNxob3yY4LE" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/DNxob3yY4LE</a>