Автор Тема: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА  (Прочетена 160041 пъти)

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 768
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #120 -: Февруари 19, 2011, 07:04:55 pm »
Технически данни на USB АЦП L-card Е-154, с който са мерили руснаците:Количество каналов: 8 с общей "землей"
Разрядность АЦП: 12 бит
Эффективная разрядность: 11,8 бит (120 кГц, диап. измерения ±5 В)
Входное сопротивление в одноканальном режиме: более 20 МОм
Диапазон входного сигнала: ±5 В; ±1,6 В; ±0,5 В; ±0,16 В
Максимальная частота преобразования: 120 кГц
Синхронизация старта:    от внешнего синхросигнала, по уровню аналогового сигнала, от встроенного таймера
Межканальное прохождение: -80 дБ (многоканальный режим 120 кГц, частота сигнала 1 кГц, сопротивление источника сигнала 50 Ом, диапазон ±5 В)
Защита входов: ±10 В
Микроконтроллер:
Тип    AT91SAM7S64 (ARM)
Разрядность: 32 бита
Тактовая частота: 48 МГц
Внутреннее ОЗУ данных: 16 кБайт
Внутреннее ППЗУ программ: 64 кБайт
FIFO буфер АЦП: 5,5 кСлов
ЦАП:
Количество каналов: 1
Разрядность: 8 бит
Время установления: 10 мс
Выходной диапазон: ±5 В
Выходное сопротивление: 18 Ом
Выходной ток : ±10 мА
Цифровые входы и выходы:
Количество входов: 8
Количество выходов: 8
Питание: от шины USB
Потребляемый ток: до 130 мА (в активном режиме)
Габариты: 90x65x36 мм

За измерване на тока са използвани едновременно 2 вида датчици:
1. Високоточен датчик на Хол
2. Шунт за 200А
,
като разликата в резултатите между двата е била минимална.
Коментарите са излишни, мисля.
« Последна редакция: Ноември 09, 2012, 10:27:34 pm от altium »

varvarin

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #121 -: Февруари 20, 2011, 12:00:08 am »
Здравейте,

На осцилограмата снета от автора входната мощност изглежда по малка от изходната. Ако апроксимирамв към синус токовия импулс (по лошия за автора случай) се получава мощност P=Un*In*t/T=253*45.8*0.068=787.9432 или около 788 вата. Ако се апроксимира с триъгълна форма P=253*32.4*0.068=557,4096. Би трябвало реалната мощност да е между двете цифри някъде. Пулсациите са типични за тиристорен изправител когато не са подбрани времеконстантите на филтрите. Получава се биене между изходното пулсиращо изправено със входната синусоида и в резултат на това амплитудата на токовия импулс варира. Предполагам че скопа захваща импулси с близка големина която не съответства на действителната мощност. Освен това между двата пика обикновено тока не е нула а около ампер - два и на скопа не се забелязва на фона на пика от 64 ампера. За този интервал никой не е смятал какво става. Това което е най-странно за мен е амплитудата на тока. При Валери той е да кажем 65А, а при руснаците 160А при положение че изходната мощност се различава с около 100 - тина вата само. Другото е че при Валери напрежението на изхода е 257 волта, а при руснаците едва 191. Все едно са различни постановки... Дали тези момчета не биха дали поне блокова схема, къде се намира шунта и къде се мери напрежението? По принцип се подразбира че на входа, но разликите са фрапиращи. Пътят към истината е труден...

Поздрави!
« Последна редакция: Февруари 20, 2011, 12:38:22 am от varvarin »

half

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #122 -: Април 08, 2011, 03:46:27 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=XpxMp8fw7j0

РЕЗЮМЕ:
Целта на тази демонстрация е да бъдат показани възможностите на този Модул при приложението му в електромобилите.
Най-важното е, че приложението му не е обвързано с конструктивни промени в електромобила. Този Модул се поставя на мястото на някоя от акумулаторните батерии или пък на някое специално определено за него място. Конструктивни промени в електромобила не се налагат. Той е съвместим с всяко едно превозно средство, използващо електрическа енергия за двигателите.
Другото е това, че използвайки този Модул, изминатото разстояние от електромобила се увеличава два, три или повече пъти, в зависимост от материалите, използвани в Модула.
Нека да видим в нашия случай какво бихме получили. На изхода на Модула ще получим постоянно напрежение 12.5 до 13.5VDC постоянно напрежение. Като товар имаме три лампи 12V/50W, свързани последователно. Или в случая товарът ще е около 30W. В същото време ще измерим и токът протичащ от акумулаторните батерии посредством пробник, работещ в честотен диапазон от нула до 100 KHz. Ще измерим и ефективното напрежение, което се подава към Модула и така ще определим мощността на входа на Модула. Ще измерим и определим и мощността на изхода на Модула. Ще установим една доста чувствителна разлика между двете, като отношение между мощността на изхода и тази на входа. На двата дигитални мултимера ще бъдат показани значенията на токовете на входа и изхода.
Включваме системата. Генераторът на управляващи импулси подава импулси с продължителност 760 мкск и честота на повторение 33Hz.
Отбелязваме ефективното значение на тока на входа, което е 2.5A.
100 миливолта в показанията отговарят на 1A.
Ефективното напрежение на входа, отчетено от осцилоскопа е 2.15V.
Това са ефективните значения на тока и напрежението, посредством които ние осъществяваме управлението на процесите, протичащи в Модула.
На втория мултиметър отчитаме ток на изхода 2.3A, а напрежението отчетено на осцилоскопа е 13.7VDC.
Като пресметнем мощностите, получаваме мощност на входа  5.37W, а мощност на изхода 31.5W.
Виждате каква огромна разлика имаме на мощността на изхода в сравнение с тази на входа. В дадения случай отношението е 5.87!
Или мощността, употребена за управление на процесите в модула е приблизително шест пъти по-малко от това, което получаваме на изхода!
Обърнете внимание, че енергията от батерията се използва за управление на процеса, който протича в Модула. Енергията, която получаваме на изхода е резултат от използването на друг, външен източник на енергия, а не на енергията от батерията!
И така, в нашия случай, ако приемем, че елктромобил с тези батерии би изминал 150 километра, то използвайки Модула, ние бихме увеличили пробега му поне четири пъти – той би изминал минимум 600 километра с едно зареждане на батериите.
Искам да отбележа, че работата на този Модул се базира на методът „Интегрирано комутиране на магнитни потоци” – ИНКОМП, който е предмет на мой патент от 2006 година, а самият Модул е патентован през 2009 година.
Важна особеност на Модула е, че той може да бъде поставен на всякакво превозно средство, независимо от средата, в която се използва – във вода, под вода, на суша, във въздуха, в космоса... В самият Модул няма никакви електронни елементи. Електронни елементи има само в генератора на управляващи импулси и в токоизправителя, ако е необходимо да има.
Движещи се механизми няма, което го прави устойчив на износване.

vitan

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #123 -: Април 08, 2011, 05:46:39 pm »
И така, в нашия случай, ако приемем, че елктромобил с тези батерии би изминал 150 километра, то използвайки Модула, ние бихме увеличили пробега му поне четири пъти .....
Супер :) Обаче трябва да се докаже в реални тестове. Т.е. на реален електромобил, който черпи киловати. Тук във форума има една Golf електричка. Предполагам с радост ще има колеги, които да съдействат за доказателството.

От мен поздрави и следя за новости :)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #124 -: Април 08, 2011, 05:56:24 pm »
Поздравления за постиженията ти Валери! Все пак с риск въпроса ми да изглежда несериозен или детински и лишен от научен и интелигентен подход, моля те, отговори ми! След като имаш тези отлични показатели на изобретения от теб модул, защо да не може той да се само захрани  а енергията в повече да я използваме за електромобила или каквито и да е други енергийни потребности? Независимо от характера или начина ти на мислене вярвам, че има логика в това да си си задавал този въпрос и да си експериментирал в тази насока.   Втория ми въпрос е: На каква цена би ми продал един такъв модул, който да е достатъчен да си захраня електромобила?

С уважение: Сашо

half

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #125 -: Април 08, 2011, 09:10:59 pm »
Сашо, благодаря ти много, приятелю.
Истината е, че подобен модул Е в състояние да се самозахрани! Бедата, обаче е там, че това става без, или с  някакъв мижав товар от порядъка на няколко вата :) Което е несериозно, разбира се. Знам каква е причината и се надявам един ден и това да стане. Но факт е, че си работи автономно. Можеш да го слушаш как си бръмка... докато ти писне! Токоизправителят и генераторът на импулси са ми с доста сериозни загуби. Плюс това са необходими и разни обратни връзки. За мен това е достатъчно. А и излишъка на енергия много лесно се доказва именно при работа с акумулаторите. Просто връзваш еднакъв товар на същата група акумулатори, но без модула и ги пускаш едновременно. Измерването е само с хронометър и нищо друго! Просто наблюдаваш как без модула се достига определената граница на разряд, а свързаният товар през Модула продължава... поне още два пъти по-дълго време да работи, докато се достигне до същия разряд ;)  Искам да кажа и на другите, които се съмняват, че когато се захранва от мрежата с 230 волта, процесите в Модула са аналогични. И да добавя, че интеграторът все пак не е измерител на мощност, а си е просто интегратор. Това не е хубаво да се забравя. В моя осцилоскоп за подобни анализи има един специален чип, за който съм заплатил близо 1700 евро. А пробниците за ток, които използвам, струват по около 550 евро бройката! Те също са базирани на Хол-ефекта. Тъй че осцилоскоп+чип за анализи+пробници за ток прави някъде към...9-10000 евра! :)
В момента ми е предложена работа по един проект за електромобил. И най-важното е, че това ще стане в България, в най престижното(за мен :) ) учебно заведение. Но по моите разчети ще си е скъпичко. Един IGBT-модул, който ще е подходящ за целта, струва около 700 - 1200 евро! А ще са необходими поне 5! Въобще... Да не говорим пък и за буферите между Модула и батериите, както и между Модула и следващото стъпало. Да се надяваме, че ще поевтинее. Гледам на "Пежо" електромобилчето е около 40000 евра... почти!  :o

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #126 -: Април 08, 2011, 09:29:13 pm »
Привет Валери!

Мисля, че има един много по-ефективен метод за използване на изобретението ти за задвижване на електромобил. Вместо да получаваш електроенергия на изхода на ИНКОМП, която трябва да преобразуваш, при това със загуби докато стане подходяща за задвижване на електромобила и вземайки в предвид, че накрая и самия двигател има загуби, то най-оптималния вариант е директно да задвижваш ротора на двигателя (с ИНКОМП).

Или ИНКОМП модулите са разположени във всяко от колелата на електромобила, като приемаме че вътрешната им невъртяща се част е статора, а ротора е с неодимови магнити и от външната страна на ротора. Като сравнение - скутерите са направени по подобен начин и е нужно единствено вътрешните бобини в статора да се заменят със ИНКОМП модули. Тоест - говоря за свръх-ефективен ИНКОМП двигател.

« Последна редакция: Април 11, 2011, 07:45:22 pm от altium »

half

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #127 -: Април 08, 2011, 11:50:56 pm »
Да, Сашо, разбирам те. Същността на идеята е това, което сега представлява т.нар. работна част да бъде ротор. Това е следващата цел - разработка на подобна конструкция. Всъщност ротора ще се развърта от два модула на 90 градуса един спрямо друг около него. Това е най-добрия вариант за електромобил, с четири водещи колела, като се управляват всяко поотделно.
Сега обаче трябва да се използва това, което вече е разработено и изпробвано. Дано този път да съм случил на честни хора, щото ми омръзна от авантюристи и измамници. Хубавото е, че все пак, с Божията помощ, успях да го опазя, а и себе си успях да опазя, от мръсни ръце. Вярвам в добрия завършек, щото иначе какъв е смисълът на всичко това?

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 710
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #128 -: Април 09, 2011, 01:00:49 am »
Вярвам в теб Валери, че си достатъчно способен да се справиш и в крайна сметка да работиш с правилните хора  въпреки, че всички в процеса на търсене сме склонни да се подвеждаме понякога. Не се съмнявам че всичко около теб се случва и  е определено да бъде по най-правилния начин. ;)

varvarin

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #129 -: Април 10, 2011, 10:37:05 pm »
Цитат
Истината е, че подобен модул Е в състояние да се самозахрани! Бедата, обаче е там, че това става без, или с  някакъв мижав товар от порядъка на няколко вата

Това не означава ли че коефициента на преобразуване е по нисък от измерения и клонящ към единица? Всеки мощен генератор може най-просто да се изпълни с усилвател с положителна обратна връзка и външен източник на енергия. В клипа се казва че се преобразува енергията на външен източник и входната е само за управление. Защо в класическия вариант нещата си работят а тук нещо куца?

Всъщност аз лично бих се радвал да видя този модул в режим на самозахранване та ако ще и 3 светодиода да храни.

Иначе приложения много... Само ще кажа че повечето съвременна техника се захранва с импулсни захранвания. Влиза AC изправя се и става DC. Поставя се един такъв модул вместо изправителя и телевизора ти от 60 вата започва да черпи 12 вата. Климатика пък от 1000 вата само 200. За бойлера и печката сметнете сами :-)

Е помечтах си малко :-) Поздрави на всички!

half

 • Гост
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #130 -: Април 11, 2011, 10:20:30 am »
Това не означава ли че коефициента на преобразуване е по нисък от измерения и клонящ към единица?

-  Не, Варварин, не означава. Прост пример:
Представете си една водопроводна тръба, затворена с кран, в която има вода под определено налягане(потенциал). Отваряйки крана, водата може да произведе определено количество, например 1000 единици механична енергия. За да отворите крана, изразходвате примерно 10 единици механична енергия. След което отново трябва да затворите крана, за да се набере достатъчно количество вода. А след това трябва отново да отворите крана. Доста груб пример, но вярвам разбирате за какво става дума. Та задачата е, да конструирате такъв механизъм, който периодично да отваря и затваря крана, използвайки енергията, която отдава изтичащата вода под налягане и която, както отбелязахме, многократно превишава тази, която се изразходва за манипулациите с крана.  ::)
   Аз съм писал, че знам какъв е проблема и работя за неговото решаване. На видеото всичко това е показано.

  Другото дето сте писал - за климатика, печката и бойлера си е самата истина. Така е.

Цитат
Влиза AC изправя се и става DC. Поставя се един такъв модул вместо изправителя и телевизора ти от 60 вата започва да черпи 12 вата. Климатика пък от 1000 вата само 200. За бойлера и печката сметнете сами :)

    Да, точно това е редът на работа.  ;)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 617
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #131 -: Април 11, 2011, 10:53:54 am »
Дали има възможност това устройство да се види в самозахранващ се режим? Било то и с няколко светодиода?
От коменарите на half излиза, че загубите в инвертери и пр. необходима техника за самозахранването му са твърде големи.

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 768
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #132 -: Април 13, 2011, 03:38:32 pm »
Преди да говорим за автономия, мога ли само да запитам какви са пиковите стойности на входните напрежения, ток и сумарното напрежение на захранващите акумулатори. Става въпрос за новите видеоклипове с демонстрации на ИНКОМП технологията. Толкова ли е трудно да се свалят на компютъра съответните грами, за да се види какво става на входа.

Би трябвало също да се приложи схема на измервателната постановка, за да се види какво, как и къде се мери.

При опит за изчисляване на пиковите стойности на входните напрежение и ток на база измерените в клипа ефективни стойности, получената входяща мощност по описания във форума графичен метод се различава драстично от показаната.

Мисля, че е в интерес на автора да изчисти тези неясноти, защото сме грамотни хора и ни трябват конкретни и точни измервания, за да приемем съществуването на СЕ устройство. В допълнение за избягване на грешки би трябвало да се мери по няколко начина - напр. да се направи енергиен баланс и калориметрични измервания.
« Последна редакция: Април 15, 2011, 11:10:55 am от altium »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 617
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #133 -: Август 24, 2013, 03:07:28 am »
Има теми по въпроса във форума, но В.И. така и не е показал самозахранващо се устройство. Между другото получихме отказ за измерване на устройството му с лична апаратура. В.И. има и лоша репутация с някои от неговите клиенти.

Неактивен prp

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 194
  • Free Gary McKinnon
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #134 -: Декември 05, 2013, 01:43:29 pm »