Автор Тема: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА  (Прочетена 137720 пъти)

Неактивен half

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 1
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #15 -: Юли 12, 2008, 10:58:52 pm »
"...магнитното поле не е акумулирано в самия магнит,там е разликата!магнита и да се повреди,потенциалното поле си остава."
Абсолютно точно! А някъде да съм писал противното? И разликата от какво?!
Всъщност разискванията са на тема дали е възможно показаното на видеоклипа от г-н Валери Иванов. Аз писах, че е възможно, тъй като устройството по всичко личи не е затворена система, но в момента, в който се направи опит да се самозахрани, то тя би се превърнала в такава. Т.е. според мен, ако не е налице отворена система като елемент от затворена нищо не би се получило. Просто няма как. Инак, да, това за неизчерпаемите енергоресурси около нас е напълно и неоспоримо вярно. Явно демонстрацията на преобразователя го доказва. Тази енергия е достъпна сега, днес. Това е реалност. Тези крушки там светят именно благодарение на факта, че е намерен начин да се използва тази, от някои наричана "свободна", енергия.
Прилагането на това, според мен, все още несъвършено и неизпипано докрай устройство, дори в този му вид, би увеличило най-малко два пъти енергоресурса на базата на сега съществуващите производствени мощности! Или, нека го кажем по друг начин, би позволило премахването на най-вредните способи за получаване на електроенергия, запазвайки нивото на потребление. А според мен дали ще работи "самозахранвайки" се или така, както е сега, ползата е очевидна. Мисля, че е по-ефективно използването му по този начин, както е показано на видеото.

Неактивен oniatam

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 102
 • Рейтинг: 13
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #16 -: Юли 12, 2008, 11:49:26 pm »
Добре тогава , щом ставало нещо си там ако се самозахрани устройството ще задам следния въпрос: Каква е разликата между ел енергията с която се захранва от контакта и тази която машинката дава на изхода си?

Неактивен half

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 1
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #17 -: Юли 13, 2008, 09:02:21 am »
"...@half, устройството не е затворена система и дори след самозахранване пак няма да бъде. "
  :)
ОК! Напълно съм съгласен с теб. Ти поне си го виждал. А с втората ти част от твърдението бих се съгласил с най-голямо удоволствие, но след успешен експеримент. Както и по-горе, в моите съждения по въпроса има оставена вратичка по този въпрос.
Другият вариант, който за мен е най-съблазнителен, е да приемем, че затворена енергийна система, в най-широкия смисъл на думата, не съществува. А ако трябва да бъда откровен, то мисля, че да, такива системи не съществуват. Те само привидно са затворени.
 ;)
@оniatam, би ли изяснил въпроса си? За количествени или качествени разлики става дума?

« Последна редакция: Юли 13, 2008, 09:07:21 am от half »

Неактивен oniatam

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 102
 • Рейтинг: 13
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #18 -: Юли 13, 2008, 12:33:39 pm »
Като питам каква е разликата имам предвид разлика като вид енергия, защото аз невиждам разлика между тока от енергото и  този при изхода на машинката, което означава че, не е проблем да бъде самозахранено, но half ти казваш че, ако се самозахрани ще е едва ли не безполезна щайга. А в същото време аз си мисля че, ако се самозахрани ще има едно постоянно увеличаване при изхода и примерно ако сме му подали първоначално 2 волта след 30минути може в машинката да се въртят хиляди волтове  ???
Някой може ли да даде малко разяснения , да знам дали това което мисля е така или съм се заблудил много яко  :D

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Рейтинг: 8
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #19 -: Юли 13, 2008, 08:11:32 pm »
там е работата че това устройство работи най-ефективно на 1 честота и точен волтаж,при всякакви други стойности ефекта се губи.затова трябва качествен преобразувател от прав ток на променлив 50Хц-с точните волтове.или точните управляващи импулси за насищане

Неактивен half

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 1
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #20 -: Юли 19, 2008, 04:53:20 pm »
там е работата че това устройство работи най-ефективно на 1 честота и точен волтаж,при всякакви други стойности ефекта се губи.затова трябва качествен преобразувател от прав ток на променлив 50Хц-с точните волтове.или точните управляващи импулси за насищане

Значи е налице резонанс по отношение на товара. Не ми се вярва честотата да е от значение. Според мен независимо от работната(тактовата) честота съотношението ще се запази, щом не се променя товара. Явно при променящ се товар ще е нужна някаква обратна връзка за контрол и корекция на настройките, ако това е проблема. А това е елементарно...

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 757
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #21 -: Юли 21, 2008, 01:39:46 pm »
http://www.skif.biz/index.php?name=Pages&op=page&pid=19 - Проекты генераторов на основе магнитного и электромагнитного полей

Това е интересно четиво на руски език за природата на магнитното поле и количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит...
Относно МЕГ-а в режим на самозахранване мисля, че няма никаква опасност от взривяване, защото магнитната енергия има крайни стойности. Най-много да пробие изолация, но при грамотно оразмерена обратна връзка всичко ще си е ОК... ;)
За МЕГ-а на Валери не знам какво да кажа. Ще ми се наистина да работи, както се твърди, но...гризат ме съмнения... ??? Говорих с човек, ходил лично и говорил с него, който твърди, че има грешка в измерванията, защото на изхода има изправяне и филтриране. Може би има известни основания. Едва ли проблема се състои в липсата на подходящ преобразувател за осъществяване на автономия. Какво сложно има да трансформираш високото изходно напрежение в ниско такова, с голям ампераж. Мнението ми е, че не се коментира товарната верига, която, ако е резонансна усложнява нещата поради разни дефазирания, промяна на товара и т.н. Доколкото знам управлението той го прави с част от едната полувълна на синусоидата 50Хц. Дори и да трябва да се прави такъв преобразувател от нулата трябваше досега да е готов.
В крайна сметка поради силно ограничена информация не може да се прецени дали имаме действително свръхединично устройство. Мен лично показаните клипове изобщо не ме убедиха, но...това си е мой проблем.  ;) ;D
По-важното е, че се получава комутация на потока на постоянен магнит като се използува магнитен шунт с управляемо магнитно съпротивление. Явно трябва още доста работа по оптимизацията на МЕГ-а за да има реално работещо с КОП>1 устройство.
« Последна редакция: Март 18, 2010, 01:52:17 pm от altium »

Неактивен half

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 1
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #22 -: Юли 22, 2008, 01:57:24 pm »
"В крайна сметка поради силно ограничена информация не може да се прецени дали имаме действително свръхединично устройство. Мен лично показаните клипове изобщо не ме убедиха, но...това си е мой проблем.  Намигване Ухилен
По-важното е, че се получава комутация на потока на постоянен магнит като се използува магнитен шунт с управляемо магнитно съпротивление. Явно трябва още доста работа по оптимизацията на МЕГ-а за да има реално работещо с КОП>1 устройство. "


Нормално е информацията да е силно ограничена. Няма място за учудване.

Според мен комутацията на магнитният поток е много важен, основен елемент от процеса, но.... не само това. Явно това само по себе си нищо не означава. Нужно е и още нещо(неща), което по разбираеми причини се премълчава и не се показва.

А клипчето си е на 100% убедително! Защото ако измерителят на мощност измерва неточно на честота за която е направен, то.... последствията за фирмата производител са меко казано интересни.  :-\  В случая измерването на изходната мощност е елементарно. Какво като има токоизправител и филтър?! Ако наличието на такова едно устройство (токоизправител+кап.филтър) би ощетявало енергоразпространителите, какво мислиш би последвало?! Това, според мен, са приказки на хора - скептици повече от допустимото, предназначени за "бай Пешо", който би си казал: "А бе знаех си аз, че тука има нещо не като така..."

Естествено, че не може да има "самовзривяване"  :D И естествено е, че автономният режим би бил възможен, както писах и по-горе. При положение, че системата остава наистина отворена, не виждам какъв е проблема?! И естествено е да допуснем, че такова нещо е изпробвано и със сигурност работи. А че не ни го показват... това навярно е друга тема. Може би идеята е да се използва докрай съществуващата инфраструктура или пък кой знае?!...

"Това е интересно четиво на руски език за природата на магнитното поле и количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит..."
Аз например не бих си губил времето с пресмятането на "количеството енергия, съдържащо се в единица обем постоянен магнит..."
Просто защото сметката ще е невярна. Или с други думи, просто резултатът ще ни убеди(за кой ли път?!) във възможностите на магнита за постигането на "свръхединичен" ефект. Давам прост пример:
Вземате един постоянен магнит и допирате до него някакъв обем от магнтовъзприемчив материал. Той, естествено се намагнитва и в него вече е налице някаква остатъчна намагнитеност. След това вземате втори, трети,... и т.н. колкото си искате. След цялата тая процедура ще установите че основният постоянен магнит с който сте намагнитвали не е изгубил нищичко. Т.е. той не е отдал от себе си и грам енергия, както би трябвало да бъде. Е, след това изчислете по познатия начин (Во Х Но) или как там беше енергията(??) в намагнитените късчета. Сумирайте всичко това и познайте какъв ще е резултата?  :o :D


Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 757
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #23 -: Юли 22, 2008, 02:02:44 pm »
Снимки на МЕГ-а на Валери...и...конструкция... ;) ;D

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 757
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #24 -: Юли 22, 2008, 02:32:59 pm »
Уважаеми г-н HALF, разликата от мен до бай Пешо е мнооого голяма, така че изразеният скептицизъм се базира на личният ми опит с импулсни устройства и знанията ми. Не желая да водя излишни спорове, но за мен твоите теории за отворени и затворени системи са мъгляви. Под силно ограничена информация имим предвид неясната измервателна постановка на МЕГ-а. За мен показания на ватметър от Конрад и китайски мултицети не са меродавни. Никой не иска подробности по конструкцията, така че не виждам проблем... ;) Бих могъл да дам идея за точно измерване на напрежения, токове и мощности, но ти като вещ по тези въпроси сигурно го можеш по-добре. За изправителя и филтъра можеш да прочетеш в съответната литература.
Относно руската статия, не е лошо да я прочетеш преди да коментираш. Там се разсъждава относно природата на магнитното поле и възможностите за извличане на неговата енергия.
И накрая...ако бях скептик нямаше да се захвана с експериментиране на такова устройство.

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 702
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #25 -: Юли 22, 2008, 09:36:20 pm »
Здравейте приятели! Със сигурност докато няма качествено изработена конструкция на МЕГ от типа на ИНКОМП трудно ще може да се твърди дали устройствата на Валери наистина генерират свободна електроенергия от постоянни магнити над вложената за управление за магнитния шунт. Аз съм бил личен свидетел на работата на някои от неговите устройства а и също съм правил експерименти в тази насока така че имам определена позиция за принципа и устройството на българският МЕГ. Лично смятам че не бива нито да го надценяваме като възможности нито да го подценяваме. Мисля че при всички случай е много по ефективно от това което се предполага да е изобретил Том Берден.
   Ако някои от вас предложи на Валери , за по-голяма убедителност да направи следния експеримент, мсля че това ще разреши всички спорове, ако го видим и на видео. Идеята  е че последователно на входа на Устройството на ИНКОМП и на изхода също трябва да се вържат две мощни лампи или нагреватели със светлинна индикация на преминаващата и оползотворявмана мощност. Лампите трябва да са за едно и също напрежение и мощност. Например 500Wt.
  Ако устройството на Валери наистина генерира на изхода по голяма мощност от входната, то лампата на изхода ще свети и грее с по-голяма интензивност от лампата на входа.  В този случай резултатите ще са по коректни от тези при използване на мултицети и други уреди.
   Факт е че ако след грец освен товар имаме и кондензатор с голям капацитет то напрежението върху товара и кондензатора ще е около 1,41 пъти по голямо от променливото на входа на греца. Съответно при един и същ ток ще имаме на изхода по високо ефективно напрежение и съответно мощност отколкото при променлив ток.  Същия резултат и по-нагледен е с един диод и кондензатор с капацитет например 300-400Мф след него и лампа включени към мрежата. Напхрежението върху 100Вт лампа ще е около 290волта и тя скоро ще изгори от претоварване. Ако тока е постоянен , примерно 0,5 А сами преценете . На изхода имате по висока ефективна мощност от постъпващата на входа. 
   Разбира се , това явление си има своето обяснение и не е пряко свързано със свободната енергия към която се стремим и на пръв поглед е парадоксално.
 Изхождайки от тази позиция , когато преценяваме ефективността на МЕГ на Валери Иванов то измерванията които той прави за оценяване на изходната мощност трябва да се извършват без използуване на грец и кондензатор на изхода след него. Може да има кондензатор на изходната бобина но без изправяне.  Другия вариант за коректно измерване и използуване на мултицети и др. уреди е входната мощност да постъпва от акумулатор през инвертор и прочее като се измерва тока и напрежението при акумулатора и тогава може да се използва грец и кондензатор на изхода и да се измерва мощността на изхода спрямо товара.
 Така ние мерим постоянна-непроменлива входна  иизходна мощност и замерванията ще са коректни дори при използване на китайски мултицети.

Неактивен half

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 32
 • Рейтинг: 1
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #26 -: Юли 23, 2008, 08:56:55 am »
Уважаеми г-н HALF, разликата от мен до бай Пешо е мнооого голяма, така че изразеният скептицизъм се базира на личният ми опит с импулсни устройства и знанията ми. Не желая да водя излишни спорове, но за мен твоите теории за отворени и затворени системи са мъгляви. Под силно ограничена информация имим предвид неясната измервателна постановка на МЕГ-а. За мен показания на ватметър от Конрад и китайски мултицети не са меродавни. Никой не иска подробности по конструкцията, така че не виждам проблем... ;) Бих могъл да дам идея за точно измерване на напрежения, токове и мощности, но ти като вещ по тези въпроси сигурно го можеш по-добре. За изправителя и филтъра можеш да прочетеш в съответната литература.
Относно руската статия, не е лошо да я прочетеш преди да коментираш. Там се разсъждава относно природата на магнитното поле и възможностите за извличане на неговата енергия.
И накрая...ако бях скептик нямаше да се захвана с експериментиране на такова устройство.


Съгласен съм с теб и въобщае нямям никакво намерение да споря, щото няма за какво.  ;)
За "бай Пешо" извинявай, но не теб съм визирал.
Видеоклипа, който обсъждаме тук, до колкото схващам, съвсем не е предназначен да предоставя някакви строго научни доказателства  за възможност да съществува такова устройство или не. Доколкото виждам сайта е комерсиален, така че и целите му би трябвало да са чисто комерсиални, а не например образователни. Така, че в това отношение аз лично нямам претенции.
Естествено бих искал да видя много повече, но... вероятно има някакви причини. Например споразумение за конфиденциалност с партньори по отношение характера на публикувани материали и др. от подобен характер. Занимавам се с такива неща и знам за какво става дума. Разбрах го, когато внезапно бе свалена всичката информация от сайта на Валери. Но, както виждам, е намерен някакъв вариант, някаква "вратичка" за да се показва все пак по нещо. ОК! Отлично! Аз лично и на това съм благодарен!
Защо казвам, че вярвам на показаното на 100%. Ами много просто. Освен "китайските" уреди, там са налице и стрелкови такива, а също така, най-важното и ценното - осцилограмата! Имайки предвид показанията на амперметрите (които са три!!!), а също така и формата на импулса, за мен не бе проблем да пресметна мощността на управляващия импулс, а от там и средната мощност използвана за управлението на процеса при честота на повторение 50Hz. Има, получи ми се някаква разлика с показанията на измерителя на мощност, но това е нормално. Грешката евентуално би била в мен, а не в уреда. Нормално е да има, тъй като в едно такова устройство протичат и някои много бавни периодични промени, които аз просто така не бих могъл да видя, само от една снимка. Но амперметрите ги "виждат". А те, дори и да допускат някои грешки, все пак, нека не забравяме, че в случая не става въпрос за разлика от няколко процента, а в "пъти"!! Така, че за мен всичко е ясно - ефекта е налице. Е, дали е 2,3 или 2,8 или 1,9 то какво значение има?! Във всички случаи не е 1.41, нали  ;) и е доста извън "зоната на здрача".
Та като написах 1.41 се сетих и за токоизправителя с кондензатор. Няма такова нещо, че тока е един и същ. Преди изправителя и след изправителя. Мощността, която ще измериш преди изправителя, е почти равна(по-голяма!!) от тази, която измерваш СЛЕД токоизправителя. Това поне е лесно за проверка. Може да бъде направено със също такъв измерител, а и с амперметри и волтметри за променливо и постоянно напрежение. И тогав ще забележиш, Теофилиус, че включвайки кондензаторите входният променлив ток ще нарастне, а няма да остане същия. И това е съвсем нормално, тъй като е налице във веригата и капацитивен товар, а не само активен, както е било до момента, т.е. комплексното съпротивление е вече друго, а от там и тока. По тношение на измерваното напрежение - също. Мощността се изчислява само и единствено на база ефективни стойности на ток и напрежение. Така, че посредством токоизправител с капацитивен филтър мисля, че всичко е ясно - няма откъде да се "роди" повече мощност. Напрежението се променя, да, но заедно с това се променя и тока. Или, като резултат от казаното до тук по отношение използването на токоизправител с кондензатор за получаване на нещо по ТОЗИ начин, според мен и дума не може да става. Явно изходът е с някаква много сложна форма, та за това се налага да има и токоизправител.
Експериментът с лампите е възможен само ако на входа и изхода имаме еднакви напрежения във всяко едно отношение. Така мисля. А в случая такова нещо едва ли е възможно.
Та да се върнем на думата. Нека на базата на това, което виждаме, направим преценка възможно ли е това или не. Другото са празни приказки и опити да се "окепези" нещо, с което аз лично се чувствам горд, че е направено и измислено в България от българин. Инак ще стане като историята със Стоичков. Когато сме в чужбина се бием по гърдите, че сме от родината на Стоичков, което, за жалост, съвсем не ни пречи тук, в България, да плюем и храчим по този уникален талант, който наистина прослави името България.
  А, да попитам нещо. Геца, откъде "копна" тези снимки? Не съм ги срещал. Вероятно е нещо от началните варианти. Това е много ценно.
 

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Рейтинг: 8
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #27 -: Юли 23, 2008, 09:25:48 am »
ето и от мен няколко
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 05:24:13 pm от altium »

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Рейтинг: 8
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #28 -: Юли 23, 2008, 09:33:12 am »
и още

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 404
 • Рейтинг: 8
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: INKOMP (Комутатор на магнитни потоци) - ИЗМАМА
« Отговор #29 -: Юли 23, 2008, 09:35:32 am »
...