Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2055777 пъти)

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 330
Pegas
Ако при Капанадзе няма магнитно поле, какво бръмчи при аквариума дето всичко е прикрито с излишни платки?
 Хайде малко по логични разсъждения.

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 185
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Без коментар.
Виждам, че коментарите Ви нямат нищо общо с темата "Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място", бих предложил който има достатъчни средства и интелект да  се пренасочи в даряване на средства в показването на такъв тип генератори, понеже показването е сложно нещо.

Който иска да инвестира, нека заповяда на мейла ми, може да уточним характерните особености.

Генераторът съществува и е продаваем в няколко версии в зависимост от мощност-цена, харддрайва е безплатен, тоест може да се тества 24часа.
  Начална цена - евро на киловат, моля незаинтересувани и тролове да не са обаждат!

И отговора спрямо запитването ми.

Цитат
(02:49:45) Chokoch: "Ако смяташ че обявата ти е сериозна кажи къде мога да се уверя че устройството работи - за което ми е нужно да се уверя че е действително е автономно (към него няма приведени и проводници полета) Да мога да измеря масата на устройството преди и след времето на работа което аз ще определя спрямо подаваната мощност.
Също така искам непрекъснат достъп за наблюдение докато трае проверката."
(02:50:37) Chokoch: Виждам че не сте наясно какво точно искате.
(02:51:13) Chokoch: Първо не произвеждам аз ус-ва.
(02:52:27) Chokoch: Второ нямате право на избор относно впечатленията.
(02:53:04) Chokoch: И трето не се занимавам с фалшификати.
(02:54:24) Chokoch: За по малко от киловат няма смисъл да се разкарвате.
(02:57:50) Chokoch: Ако имаше чалъм под 100 вата щеше да е упоменато но няма затова не се надявайте на мизерни мощности.

Неактивен mindos

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
 Къде е запитването

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 330
Винаги се намира един такъв Chokoch(чукач).
Продавач на нещо, което не е конструирал тои а негов приятел.Ама ние такива ги знаем бе пич те са около нас, те са навсякъде.
  Някои даже имаше наглостта да цитира част от библията (изгонете търговците от храма) той си знае кой е. Докато разсъждаваме по този начин тежко ни.
Дали някога ще се роди човек на тази планета готов да помогне ей така безвъзмездно?
Едва ли.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 737
Здравейте колеги,
Започвам с Исусовска молитва и продължавам с бистренето на темата за солитона да минем към практически работи. Който не е разбрал да си го припомни, преди дестина страници в темата.
Връщам се към книгата на Пол ЛаВиолит в главата за Сърл генератора за една подробност. Там е записано, че при работа на Сърл генератора изчезва радиоприемането. Едно е да се констатира, друго е да се разбере. Това явление се е наблюдавало от очевидци на НЛО, даже спиране на двигатели на коли, предполагам че става въпрос за бензинови ДВГ, защото индукционната бобина не може да прехвърли напрежение към запалителните свещи.
В книгата на Пол ЛаВиолет описва два вида солитон:
-вертикален (лъчев) използван в НЛО и при военните, заради бързите маневри и поразяване на обекти
-хоризонтален за граждански цели и СЕ при Сърл генератора.

Никой от колегите, които са посетили Капанадзе не е носел джобен радиоприемник да документира дали изчезва радиоприемането, много сериозен пропуск?

При два мой опита наблюдавах явлението, ще дам мой коментар на явлението солитон на база мой опит.
Тъй като нямам грип-дип метър, който да работи като абсорционен вълномер (честотомер), с него да измеря амплитудно-честотната характеристика (АЧХ) на полето, използвах радиоприемник Селена В211. УКВ обхвата е преработен лично от мен на 88-108 мХц и се равнява на Селена 210/212/. Използвах този радиопримник защото има ВЧ индикатор (стрелка, магическо око) и по него определих, че имам немодулирано ВЧ приемане в диапазона 150 кХц-108 мХц на АМ и ЧМ. По този начин определих честотния диапазон, опитах дали липсва телевизия в III, IV, V обхват на аналогова телевизия или от 170 до 870 мХц със стандартен телевизор. Имаше само снеговалеж (бял шум) не мерех напрежението на ключовото АРУ, приемам че измерването е некоректно и отпада.
Да се върнем към радиоприемника, технически данни : чуствителност: (интензитет на магнитно поле) ДВ 800мкВ/м; СВ 600мкВ/м; КВ 350-100мкв/м; УКВ 25 мкВ/м. На нито един обхват нямах радиоприемане, а ВЧ индикатора показваше максимално приемане (срелката биеше в края). Може да се направи извод, че имаме бял шум но той не се чува във високоговорителя при максимално усилване на потенциометъра. В белия шум липсва модулация нито амплитудна нито честотна.
Тъй като феритната (магнитната) антена е насочена въртях радиоприемника и гледах индикатора, имаме надлъжно и напречно приемане (радиовълни). Мога да направя връзка със системата на  мигновенна радио връзка на Н. Тесла. Това е стандартен радиопредавател но антенната система е различна, магнитната съставка е унищожена (компенсирана) от бифилярна намотка. Предава се само електричната част на полето. Ако се сравни з-н на Нютон  и з-н на Кулон вижда се общото. Приемането става със стандартен радиоприемник с  феритна (магнитна) антена разположена надлъжно. При обикновенното радиоприемане феритната (магнитната) антена е напречно разположена. Пазя си първия ми детски радиопиемник Юность КП 101 с четири транзистора, чуствителност 1 000мкВ/м. Първите два транзистора работят в рефлексивна схема, като първия транзистор работи допълнително в регеративен ражим. Последните два транзистора са мощно стъпало с мощност 0,1Вт. С този радиоприемник лесно се пеленгова предавателя, защото липсва АРУ.

В заключение при солитон явлението средата шуми в много широк диапазон, за това може да се получи параметрично усилване и СЕ. Амплитудата не съм мерил, поради липса на грип-дип метър, но това измерване е много важно за разбиране на явлението. Има много пасивни и активни схеми на грип-дип метри включително и лампови. Сега обмислям сглобяване на гриб-дип метър, за да направя АЧХ на полево-вълновото явление солитон и съответно фазовото свързване.
Наблюдавах надлъжни вълни които не затихват през стени, на практика са инерциано-гравитационни вълни. Заради масата на електроните те се движат, а заради заряда създават ток и електромагнитни вълни. Външната сила трябва да е от неелектрически вид да създаде ЕДН. Преди малко повече от 100 години се е доказало, че инерцията поражда електрически ток. Нищо ново под Слънцето, по нестандартно виждане и практическо приложение.
Няма енергийна криза има криза на невежеството!
« Последна редакция: Септември 13, 2019, 12:02:42 am от mi68 »

Неактивен Chokoch

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 38

Тъй като нямам грип-дип метър
Работата е достатъчно проста, искаш ли схема?
https://www.youtube.com/watch?v=_HwIL6mqq_k
Маг. око тоже.  :)

Дип-мера едва ли ще ти помогне много.

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 448
mi68, слава господа и на суса христа, че пак дойде да избистриш малко мътната вода. Казваш, че почваш с Исусовската молитва, но много рязко минаваш на бистренето и тя не СЕ откроява отчетливо на фона на мътилката, която трябва да избистриш от създалите СЕ наоколо обстоятелства. За по-добро бистрене, на преработената селена2012 натисни и копчето за АДЧ. След това предполагам, че ще споделиш случващото СЕ във водата.

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 377


Волта, Фарадей и Тесла - Трима знаменити електротехници в света със своята работа са заставили цялото човечество да се придвижи стремително напред в направлението на електрификация на нашия бит, транспорт и промишленост. Волта и Фарадей са влезли в учебниците по физика и се възприемат нормално от младото поколение, но Николо М. Тесла са го замели под килима, а жалко и напразно. Представете си огромното количество електропреносни линии, трансформатори, милиярдните бройки електродвигатели за променлив ток и въобще целия променлив ток завладял нашата техника - всичко това е работа на Тесла и незаслужено забравена от нашето общество, заради войните и революциите в 20-ти век. Със свойте Експерименти и изобретения Тесла с много е изпреварил своето време и е оставил за нас освен споменатото негово наследство - променливия ток, също и един много интересен уникален апарат способен да направи прехода ни в нова цивилизация. Такива гръмки думи, са не просто уважение към гения на Тесла, но за това говорят и експерименти проведени почти едновременно в шест различни места на земята.

Ще започнем от далече. С повишаване на енергиините нужди на населението цената на горивото за електроцентралите неуморимо расте, което принуждава специалистите електричари да мислят и търсят електричество от околното пространство (окръжаващата ни среда), още повече, че Нико Тесла вече е получавал такава енергия, която е прието да се нарича свободна енергия. В малки мощности получаването вече се случва, за това се използват разнообразни методи: извличат я от постоянни магнити, от топлината на водата, от адмосферния кондензатор в който ние живеем, от феромагнитни сплави и т.н. Но задачата е много по-голяма трябва да се научим да получаваме електричество в големи обеми за да може всяко семейство да се възползва от електроенергията независимо от това къде живее. И такава възможност се оказва отдавна съществува и човечестовото "успешно се бори с нея" в пълния смисъл на това изказване. Исторически е известно, че Тесла е карал нощното небе над Ню Йорк да свети, а след това и над атлантическия океан. През нощта ставало светло като през деня, дори можело да се чете вестник, но при това от копитата на конете изкачали дълги искри, а у преминаващите наблизо светили косите и пръстите. За това много са писали във вестниците. Представяте ли си каква трябва да е била мощността на излъчената енергия, за да се възпроизведе такъв ефект. А както е известно в това време електроцентралите са били пределно маломощни, а даже съвременните електроцентрали, взети заедно, сега не могат да направят това не им е по силите. Обаче точно е ясно че енергията Тесла е получавал с помоща на своята Бобина на Тесла (TESLA COIL) катушка на Тесла и е "черпел" направо от окръжаващата ни среда. Що за катушка е тази бобина способна да "черпи" електроенергия, толкова колкото е необходима на даден човек в дадено място? Ще я наречем "тесловкой" (KAPANADZE).

Както утвърждаваше "другаря Тесла", хората сме обкръжени от три океана. Първия Океан - въздушния, който ние дишаме. Втория Океан - водната стихия, която е представлена от водата на моретата и океаните и постоянните водни пари във въздуха. Третия Океан - ефира който е около нас. С тях е запълнено не само пространството и вселената, но и всяка клетка на живите организми и неодушевените предмети, доколкото е известно, че природата не търпи празно. При това този ефир притежава колосална енергия, топлинна и електрическа. Пред човечеството все още предстои да освои ефирния океан, така както повечето хора едва едва започват да живеят не само с животинските си инстинкти. Познанието за електричеството е само най-първото малко стъпало на пътя на развитието на цивилизацията.

Видео:
https://www.youtube.com/watch?v=-zVPDnS4T04 Наследие Теслы. Рудольф Катаргин в своей лаборатории.
« Последна редакция: Септември 13, 2019, 05:34:21 pm от van »

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 185
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Няколко въпроса от лайка и кретена на форума.
Да приемем че бъде реализирана система за елекроснабдяване на базата на Тесала ВЧ
Имаме локално Мощно ВЧ поле - към това поле се пдключват да речем комсумация с 90% от капацитета му
И в един момент - бам и комсумацията поради някаква причина спада на 20% какво ще се случи при тая сиуация?
Същата постановка и бам започва да вали дъжд - Какво ще стане при такава ситуация?
А при снегопад?
А при вече навалял сняг?
Същата установка И някой човечец със пейсмейкър как би се чувствал в нея?
Същата установка и човечец с титаниева протеза как би се чувствал във нея?
Има още доста интересни въпросчета от тоя сорт.

Неактивен технократ

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 082
 • Пол: Мъж
 • Не е важно знанието а разбирането
Как мислиш микровълните на новата 5g система която се ползва от А1 дали не е вредна за хора със пейсмейкъри, дали не предизвиква рак и т.н технологични опасности?

Неактивен Chokoch

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 38
Как мислиш микровълните на новата 5g система която се ползва от А1 дали не е вредна за хора със пейсмейкъри, дали не предизвиква рак и т.н технологични опасности?
Ако си на 5 метра от антената е безопасно, а честоти до 330 KHz са лековити - това второто е за  montanar.

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 185
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
бе не знам ко мисля ма 5Г каква мощност е а какво биха били мегавати ..... та те ви теслЪта прехвалена

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 330
Мунчо
Абе ти досега намотавал ли си поне една тесла?
Инак разбрах "квантите ги пипаш"
Ако некои дето нищо не разбира ше си каже "еии тоз много умен" направо Айн цвай щаин.

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 185
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Мнооого съдържателно ventsy74  ;D

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 602
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Как мислиш микровълните на новата 5g система която се ползва от А1 дали не е вредна за хора със пейсмейкъри, дали не предизвиква рак и т.н технологични опасности?
Специално за рака въобще не се протеснявай. Раковите заболявания са вирусни честотите на 5G са много далеко от инфрачервения спектър та камо ли от йонизиращият които вече си е вреден гарантирано. За да се окаже вредно такова нискочестотно излъчване е необходимо да бъде пакет от няколко честоти според честотите на които са поддатливи определени органи на тялото. Като най вероятно те са различни за всеки човек. Защото твоят бъбрек би резонирал с определена честота която не е подходяща за моя поради различния размер. Така, че споко.