Според мен, все още успешна репликация няма, ако имаше, веднага щеше да се разбере. Това оживление по форумите се дължи на факта, че се застудява и хората имат повече време да експериментират. И когато някой експериментатор се сблъска с някой не познат за него ефект и го публикува, и тогава се получава това раздвижване. По повод последното видео на stivep1, виждам, че се използват някакви високи напрежения до 25 кв и какви измервания могат да се направят с тези китайски мултицети при тези напрежения и тези искри, просто ми е непонятно. Казвал съм го и пак ще го повторя, че високото напрежение в установката на Капанадзе е функция от работата и, а не се прилага от друг източник и тя няма нищо общо с трансформатора на Тесла, а защо мисля така, надявам се скоро да го докажа. Друг е въпроса при установката на SR, с която се занимавам в момента. При нея и принципа е различен от този на Капанадзе, както всички знаем, използва се феритна сърцевина, знаем, че има високоволтов източник реализиран с тхо, мрежов траф, генератор на 50 Hz и т. н. Ето и малко снимки от последните ми експерименти по установката на SR. ПОЗДРАВИ!