Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3221420 пъти)

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер?  :D
Вади бе, обаче като нашият кладенец на село. Кофата с малки дупки, гумата остаряла. Докато я извадиш, кофата наполовина празна  :D
Единият разрядник дупките, другият - гумата  8)

GMG

  • Гост
Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер?  :D
    Зависи от гледната точка, на пръв поглед фасулска работа
ама идея си нямам.

Естествено схемата е грешна, мисля, че не му е там мястото на разрядника.
   И кой ми е сложил логото там  :o  , пак загадка.  ;D

Неактивен tranteev

  • Beginner
  • *
  • Публикации: 65
Здравейте, бихте ли коментирали цитата от темата за електростатичната индукция, който г-н tranteev посочи вчера:
Браво , ти си първия здравомислещ, който засичам тук!!!

Неактивен tranteev

  • Beginner
  • *
  • Публикации: 65
Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер?  :D
не вади етер, вади ТОК!!!!! ::)

Неактивен tranteev

  • Beginner
  • *
  • Публикации: 65
    tranteev, ако на малката плоча подадем отрицателен заряд с условно количество 10, то на голямата плоча в непосредствена близост до малката ще се появи положителен заряд в малко по-малко количество, да речем 7 като останалия отрицателен заряд на голямата плоча ще се разпредели по нейната периферия. Казано накратко, подаваме на малката плоча -10, а на голямата имаме +7 в центъра и -7 в периферията.
ако периферията не е точно периферия?
ако периферия изобщо няма ? ;) ;) ;)

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 681
Сто пъти повторих, че Руслан няма нищо, всичко е лъжа и измама и е разобличен. Не си губете времето с това, а вникнете в текстовете на заявките за патенти на Капанадзе. Там всичко е написано, е не в детайли, но има много полезна информация.
    Това на снимките по-долу е съдържанието на кръглата кутия от видеото от 2004 година, а именно високочестотния генератор на носещата честота, но той е и високоволтов с автоматично потдържане на резонанса или автогенератор, но малко по-особен, защото има една спомагателна намотка. Аз съм го спретнал за честота 1 мегахерц. Високоволтовата бобина, която е вътре , съм я изчислил на 1 мегахерц вълнов резонанс дължината на проводника отговаря на дължината на вълната за съответната честота или по-точно четвърт вълнов резонанс. Високоволтовата дъга, която се вижда е при захранване от 15 волта, но транзистора, който използвам позволява захранване до 200-300 волта. При това захранване дъгата е около 7-8 мм или грубо казано напрежението е около 7-8 киловолта, само със 320 навивки на високоволтовата бобина а, не хиляди навивки. При напрежение от 25 волта се получи пробив между високоволтовия кабел, който излиза от долния край на бобината и терминала на горния край на бобината, а този кабел е за 24 киловолта постоянно напрежение и за променливо 15-16 киловолта. Бобините, които, са навити от вън, са индуктора и спомагателната бобина, с която чрез промяна на конфигурацията може да се променя честотата на самия генератор в определени граници.
    На видеото от 2004 г. всички тези бобини са увити с някаква изолация или не знам, какво и не се виждат отпред, но отзад, където излизат кабелите от кутията няма маскировка и се вижда добре индуктора и другата бобина. Логично беше да се сетя, че вътре е високоволтовата бобина, но очаквах да е с над 1000 навивки и как ще се събере там, защото трябва да е еднослойна, но се оказа, че при мен се получиха 320 навивки. Аз използвам за база 90 мм ПВЦ тръба, а при капанадзе е най-вероятно 110мм, което иде да рече, че там честотите, са други, по-високи.

GMG

  • Гост
mito_kupona, много сложно става с тез , чупещи и т..н.
резонанси, носещи и обилно излеждащи намотки  ;)

  човека все пак е от село, като нас,
не претендира за иновации,  защото няма що  :D

Малката грешка която намирам е "резонанс"

Да, може да се дърпа от него, но е сложно и не в активите на един селянин от Грузия  ;D

инак си добър и ти стискам палци  ;)

       
          Успех!

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 681
GMG Резонанса не участва в процеса, по принцип. Той служи да се получи електрическо поле с високо напрежение, което е задължително, за да се извличат заряди от обкръжаващото ни пространство и то с много малко вложена енергия. Генератора, който показах консумира само 6 волт-ампера 12В, 0,5 А и напрежението е 3-4 киловолта.
    Но по принцип може да се сваля енергия от резонансен колебателен контур, например детекторния приемник. Там сигнала се усилва от микроволти именно чрез резонанс хиляди пъти, но на товара се сваля модулиращия сигнал на ниската честота, което не нарушава резонанса на носещата висока честота.
    Капанадзе казва „биене на честоти“ плюс електрическо поле с високо напрежение и тогава се задейства този процес по улавяне на заряди от средата. Но това „биене на честоти“ става на ниската честота модулиращия сигнал, който в случая е 50 херца, а не на носещата висока честота и затова не се нарушава резонанса и тук.Тепърва ще проверявам дали е така.

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
GMG Резонанса не участва в процеса, по принцип. Той служи да се получи електрическо поле с високо напрежение, което е задължително, за да се извличат заряди от обкръжаващото ни пространство и то с много малко вложена енергия.
Заземеният край има отрицателният потенциал на земята. Него не можеш го изклати.

На другият края на стоящата вълна (резонанс) - има максимум положителен потенциал.
Той извлича отрицателни заряди от околното пространсвто (вкл. човека, прецакват се процесите в кръвта като минимум). В гората най ще му се получи.
Но тези заряди неутрализират положителният високоволтов потенциал... задачка закачка :)

Ако ги натрупваме преди да са стигнали положителният потенциал, то:

1. Околното пространство от обирането на отрицателният заряд ще се наелектризира положително така или иначе и процеса ще тече все по-трудно.
2. Натрупаното трябва да се смъква свръх светкавично, защото натрупаният отрицателен потенциал ще отблъсква новите привлечени заряди.

Тема за размисъл.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 681
VITAN Да, добри въпроси за размисъл. Пак опираме до Тесла, „ ако се постави кондензатор във високоволтово електрическо поле и единия край му е заземен, той се зарежда без да има галванична връзка с плюса на полето“. Тук се получава нещо подобно, но не е ясно точно какви заряди се стичат от пространството или изобщо, какво се стича към бобината. Ясно е, че електрическо поле с високо напрежение йонизира въздуха, но аз си мисля, че тук става въпрос за съвсем други частици, които идват от ефира, етера. Обзалагам, се, че устройството на Капанадзе ще работи и във вакуум или в космоса, където според официалната наука „няма нищо“, нищичко.....
    По отношение на свалянето на енергията явно има значение и честотата на носещата висока честота, защото Капанадзе казва, че „колкото е по-висока честотата, толкова и извлечената енергия е повече“. Знаем, че електрическото поле се върти, но тук явно се обръща в обратната посока в зависимост от високата честота, тя го създава, тя го и върти и при това обръщане се получават тези процеси за извличане на енергията от пространството. Знаем също, че когато една електромагнитна вълна се движи по проводник и стигне края на този проводник, който не е свързан никъде, то тя вълната се отразява или обръща и тръгва в обратната посока. Точно в момента на завъртане или обръщане на посоката на вълната се получава електрическо поле и когато вълната тръгне в обратната посока, тя пак е електромагнитна вълна. Друго, което знаем е, че винаги в една електромагнитна вълна има и електрическа съставка, която е разположена на 90 градуса от електромагнитната. Елктромагнитната вълна е тока, а електрическата е напрежението. Възможно е в този момент на завъртане да се случват процесите по захват на енергия от средата. Не искам да коментирам нещата на субатомно ниво, защото нито мога да ги видя, нито да ги измеря и не искам да пиша глупости, а и не знам, дали някой ги е виждал.....
    Високоволтовата бобина на генератора, който показах по-горе  за момента не съм я свързвал никъде, не е заземена, двата края висят във въздуха. Тя работи на вълнов резонанс на честота около 1 мегахерц. Направи ми впечатление, че много загрява самата бобина навил съм я с проводник 0,2 мм. По принцип по схемата от заявката за патент на Капанадзе това е втората бобина в, която се случват тези процеси по извличането на енергия от средата. Долния край е заземен, а от горния се сваля енергията получена от средата. И първата и втората бобини показани на схемата на патента се намират в кръглата кутия, а тя е самият високочестотен генератор. Другата голяма бобина с индуктора и разрядника, която се вижда е за преобразуване на енергията в удобен вид за ползване или това е понижаващ трансформатор, възможно е да има и железна сърцевина, за да е по-ефективен на 50 херца.

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
...Ясно е, че електрическо поле с високо напрежение йонизира въздуха, но аз си мисля, че тук става въпрос за съвсем други частици, които идват от ефира, етера.......
Ще ползвам аргументация по Тесла и проф. Константин Мейл.
За това тук като начало по професора за енергия от Етер-а трябва да спреш super мизерна част от супер-пупер плътният поток неутрино, пронизващ Земята, за да имаш взрив от енергия.

Обзалагам, се, че устройството на Капанадзе ще работи и във вакуум или в космоса, където според официалната наука „няма нищо“, нищичко........
Не, няма. Там няма заземяване. Няма скалар, само електромагнетизъм. Т.е. ако искаш само електростатика или нещо от сорта. Или газоразрядна лампа.

...Не искам да коментирам нещата на субатомно ниво, защото нито мога да ги видя, нито да ги измеря и не искам да пиша глупости, а и не знам, дали някой ги е виждал.......
Ами недей  :D

    Високоволтовата бобина на генератора, който показах по-горе  за момента не съм я свързвал никъде, не е заземена, двата края висят във въздуха. Тя работи на вълнов резонанс на честота около 1 мегахерц. Направи ми впечатление, че много загрява самата бобина навил съм я с проводник 0,2 мм....
Имаш 2 неща:
- Скин ефект - много силен по повърхността. Честотата е твърде голяма за 0,2 мм. Има в нета калкулатори за тази цел.
- Загуби в диелектрика - трябва много качествен диелектрик в/у който да се навива проводника в твоят случай.

...По принцип по схемата от заявката за патент на Капанадзе това е втората бобина в, която се случват тези процеси по извличането на енергия от средата. Долния край е заземен, а от горния се сваля енергията получена от средата...
Тесла не е успял, че този грузинец ли? За мен Капанадзе е някакъв тарикат.
Факири има всякакви. Особено като знам в момента каква е ситуацията в Грузия. И преди, и сега.

Виж, проф. Константин Мейл говори, че над 511 kV можеш вече да очакваш тия процеси, за които говориш.
Но ще имаш рентгенови лъчи, ако се получи разряд в/у някакъв метал. При тоя волтаж - твърдо рентгеново лъчение.
И най-малката грешка при тия условия ще доведе до: Smoke on the water, the fire in the sky...  8)

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
Tesla е получил free energy, едва когато е дал "накъсо" между земята и йоносферата.
За който не се сеща, по кулата му е имало ултравиолетови лампи,
които да йонизират допълнително въздуха, за да се получи по-лесно пробив.

Това обаче е много вредно и опасно по много причини!!!

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 681
Капанадзе не е мошеник, а е гениален изобретател. Все пак, съм готов да се обзаложа, че това устройство ще работи и в космоса. При трифазния вариант не е нужно заземление. Като опорна точка или земя се използва средната точка при трифазно свързване звезда. Има такава разработка на Капанадзе. А първите си опити той е правил в Тбилиси в някакъв завод за самолети от времето на СССР във вакуумна среда. Оплакваше се, че електтрониката много загрявала и после каза, че в нормална среда е получил същите резултати.
   Да даде Господ да го направя и аз и ще помоля Илон Мъск да го изстреля в космоса и да пробваме, а пък може да се споразумеем и да му дам технологията за електромобилите му. ;)
   По отношение на рентгеновото излъчване е ясно, че е така, но това при положение, че се използва разрядник и напреженията, са много високи. По принцип разрядника при Капанадзе изпълнява две функции защитна и индикаторна. За трифазна установка 10-20 киловата високото напрежение е от порядъка на 3-4 киловолта на фаза, което не е опасно. Но вече могат да се направят електронни разрядници за тези напрежения и този проблем се решава.
    Това за скин ефекта също ми е ясно, но сега експериментирам с генератора, хем трябва бобината да е еднослойна, хем не трябва да е много висока, хем за зададената честота проводника има съответна дължина и определен брой навивки на бобината, а и аз като всички работя с широкодостъпни и евтини материали, засега.
    А Тесла е получил СЕ още в началото на миналия век, когато е подкарал електро автомобил на Дженерал Мотърс с двигател 90 киловата и го е карал със 130 километра в час дни наред. Захранвал го е с устройство с размери 40 на 40 на 40 см в дървена кутия, което е направил там на място с радиолампи, които е купил от местен магазин. Имало е и акумулатор само за стартиране на това устройство.

Неактивен tranteev

  • Beginner
  • *
  • Публикации: 65
малко материал за размисъл за умниците....

Неактивен VITAN

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 487
  • Невежеството ражда химери...
  По отношение на рентгеновото излъчване е ясно, че е така, но това при положение, че се използва разрядник и напреженията, са много високи
Не, става дума за разряд от високоволтовата бобина към нещо си метално наоколо.

"    А Тесла е получил СЕ още в началото на миналия век, когато е подкарал електро автомобил на Дженерал Мотърс с двигател 90 киловата и го е карал със 130 километра в час дни наред."
Навремето бях много ентусиазиран от всяка американска ноу-хау книга. Докато не си докарах (отдавна беше) язва на стомаха - буквално. Да се чудиш с к'ъф акъл съм я следвал като "здравословна" книга.
Американците са ненадминати в рекламата и PR-a.
Според мен и Тесла (с колата), и Капанадзе правят едно и също - безжично предаване на енергия 8)

Без заземяване няма да имаш "стояща" еднополярна вълна - как ще обираш "зарядите наоколо"?