Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2052835 пъти)

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 369
 И да си продължа сагата от началото на миналата страница тези LC Резонатори със съсредоточени параметри индуктивност и капацитет от пасивни Радио-части за които стана на въпрос имат малко усилване или нисък Q-качествен фактор на кръга маx до около 100, затова е голем зор без специални конструктивни и материални мерки да се вдигне Q на LC кръга повече от 30 - 40. Използвайки посребрен меден проводник литцендрат и машинна намотка, секционно навиване и др.
 Ако навиваме катушки, като Тесла - ще ни трябват 40 човекогодини да се трудим докато намерим отговора как се прави РЕЗОНАТОР-а точно както трябва. Ако обърнем 40 години труд на един човек т.е. вие в средна европейска заплата това са около 1 милион Евра заплащане за труда който бихте изкарали ако арбайтите в EU то за 40 години до пенсия. Тесла след като е продал патента за системата за генериране пренасяне и задвижване с променлив ток на Westinghouse Electric Corporation е вземал 10 милиона долара за 13 от патентите си с които е направил своя лаборатория в центъра на НюЙорк на два етажа и е наел и асистенти, които да му изработват апаратите, така той да се концентрира върху наука за няколко години е достигнал до ниво което му позволявало само, като погледне дадена катушка навита да познава с точност параметрите и без да я измерва.
 Ако използваме Вълнов Резонанс и така наречените обемни резонатори работещи на моди на шептящите галерии (моди на шептящите галерии са резонансни стоящи вълни, които могат да се възбуждат в ососиметрични системи поради ефекта на пълно вътрешно отражение и явяващи се нормални моди на системата) - "Стояща Вълна". Таам нещата са по розови Q с лекота достига до няколко хиляди.
 Но има и още по-добро Кристал за РЕЗОНАТОР  - рубинови топчета "РУБИНОВАЯ ЕНЕРГЕТИКА" най съвършенния модел един едномодов резонатор с полускъпоценен рубинов кристал яйцевидна форма може да даде качествен фактор Q на усилване десетки и дори стотици хиляди пъти, така дори мизерен микровълнов маломощен източник може да го захрани на собствената му честота и да получим мощни микровълнови енергии от порядъка на гигавати, подобно на извънземната технология с тези процеси на Рубиновата Енергетика всички знаете от години се занимава учения А.Кушелев. http://nanoworld.org.ru/forum/1/

рубинови яйца:
« Последна редакция: Август 18, 2019, 11:12:13 am от van »

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 369
Тъй като имаше въпрос как се снема енергията от Трептящ Kръг (Tariel Kapanadze ;)), без да се наруши резонанса може да видите как във видеото на Руслан Кулабухов: Простой колебательный контур.  Ако трябва пак да се обяснявам за кой ли път използвайте Full Wave Bridge Rectifier (Гретц) свържете към РЕЗОНАТОРА (LC кръга) Токоизправител натоварен с Капацитивен товар - голям филтриращ капацитет C, при висока работна честота, това не е нужно да е електролит. Пък ако ви кефи ретро или нямате мощни ВЧ диоди може и с искра 50хц и изходен траф, както Учителя.

По Въпроса за схема за експериментиране ето GMG дал Схему:

ако не добавите схема грец с голям филтров електролит на изхода и ще можете да свалите само 1/10 до 1/3 от СЕ което се прави в схемата.
« Последна редакция: Август 18, 2019, 11:54:03 am от van »

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 154
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Не че съм голям електрончик или разбирач нооооо попрелистих темата и ми направи впечатление че.....
Разтягат се една камара схемички.
Умуват се всякакви варианти.
Изказават се всякакви мнения.
Полемичи се.
Демагогията е пълен защквар.
Софистиката е на високо ниво.
Логика нещо няма .......
Обосновка 0

Но да оставим тия неща.....
Нямам нерви да прелиствам цялата тема ма пне до де стигнах не видях никой ама никой да седне да слепи некоя схемка ...... да намота некоя бобинка ..... За работещо устройство да не говорим ...... поне некое ментенце да имаше ..... то и това няма .......
Мамка му аз че не съм факир електрончик такава схема ш я наплювам за два часа барабар с ецването на платката ........ 
Какви извoди би си извадил някой нов който попадне в темата?
Ние де си киснем тук знаем каква идиотщина е цялата тази дъндания но поне едно ментенце спретнете - да има някаква интрига...... имаме особи способни и доказали е добре се справят с ментосването.

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Van
Какво точно казваш къде да се върже грец?
Мислиш ли, че един грец на трептящия кръг няма да наруши резонанса?
Монтанаре досаден си, Пиши си там по черни зелени материй дупки тем подобни, не пречи поне във важните теми.

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 369
Както показа Кулабуха: работа на токоизправителя при капацитивен товар

на изхода на греца има кондензатор, както в детекторния приемник, който се е зареден до някво напрежение примерно 315 волта.
когато LC кръга е под 315 волта кондензатора е зареден на 315V на изхода и диодите са запушени и не пречат когато се достигне 316 волта т.е. над 315 волта на кондензатора напрежението до което е зареден диодите се отпушват и предават енергията от LC кръга в кондензатора, следва нов цикъл на натрупване на енергия в LC кръга, а през това време консуматора се захранва постоянно от кондензатора 315V на изхода на греца, докато натрупваме новото СЕнце. А ако искаме 220 волта 50 херца на изхода след кондензатора трябва да сложим H-мост с 4бр. Mosfet IRF740 или по мощните IRF460 каквото има във всички евтини китайски инвертори някои такива схеми прикачих за обща представа и един чип TL494 или 4049 да ги управлява нa меандър 50 Hz.

а без греца:

 Провод вторички - сечение 1,5кв.мм, сечение первички 16кв.мм. Удобнее подбирать индуктивность первички к имеющейся емкости С1 нежеди наоборот. Разрядник (прерыватель) Р1 естественно только механический... нарисовал коряво... опять же из за спешки. "Классический" коэфф-т трансформации равен 10... это чисто для ориентира при подгонки первички к частоте вторички (5,5кГц)... процесс трудоёмкий, требующий усидчивости. Разрядник Р2 с регулируемым зазором. 50Гц - периодичность токовых ударов. 5,5кГц - основа связи первички со вторичкой. 1,155мГц - ВЧ электромагнит, он же - эфирный энергоприёмник-модулятор. Забудьте пока о Тр1... чтоб не отвлекал Ваше внимание от сути. Потенциальная энергия, входящая в систему, преобразуется (посредством Р2) в очень большой ток в толстой медной шине (на схемке обозначенной как первичка Тр1). Подбираете точки подключения нагрузки под требуемый потенциал.
Для понимания "откуда она входит" начните с того, что такое вообще магнит и как заготовка становится магнитом, какие "чудеса" происходят в самом магните. Тем более сложно объяснить в двух словах что такое ВЧ-электромагнит. Буду конечно пытаться объяснять.
Малогабаритной сию установку реализовать невозможно ввиду её специфичности. Длина вторички, как полуволнового резонатора, берётся близкой к частоте 1...1,5мГц, т.е. 100...150 метров... далее как уже описывал ранее... четные кратности. Соотношение длины вторички к первичке - 2 в n-ой степени... т.е. 4, 8, 16, 32 и т.д.
начинать что-либо собирать нужно после всестороннего анализа реальных возможностей... хватит ли сил (т.е. средств) и терпения.
Во вторичке, как длинной линии, не применимы расчёты LC-контура... тем более линия полуволновая... в ней не будет LC-колебаний... ток будет "метаться"... от края в край... и большая собственная емкость только во вред.
« Последна редакция: Август 18, 2019, 02:38:03 pm от van »

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 369
и ако си продължа мисълта, като вземем в предвид всички съображения: ... пак стигаме до тази схема:

на мен 12 волта си ми стигат всички LED крушку ленти са на 12 волта има и радио и всичко за кола на 12 волта пригодено, а и без това повечето съвременни джаджи работят на 5 волта захранване с Адаптер (7805).

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 369
И да обобщя дотук изложеното - физически става въпрос за Градиент на Електричното Поле (неравномерно разпределение на зарядите в средата), който може да бъде създаден например с асиметричен кондензатор и образува т.нар добре познатата ви потенциална разлика - напрежение U[V], което сами създаваме с манипулиране на средата. За градиент на ел.поле говори «Единая физическая теория пространства – времени, материи и поля» на учения Валентин Григорьевич Лиманский, http://www.liman777.ru http://limanckiy.ru телефон: +7 906 093 27 85, skype: liman144, e-mail: v.limanskiy@yandex.ru http://wiki.globalwave.tv/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 154
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Цитат
асиметричен кондензатор
Ко е туй нещо Ванчо?!

Да не е такова нещо https://youtu.be/lS2eDwZGmPk

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 626
Всичко от Руслан Калабухов е фейк, доказано, имаше клип за разобличаване на един човек който беше купил от него едно устройство и не работеше. На демонстрацията в Руслан е работело, но когато плаща за него 5000 евро и го занася у дома си, устройството не работи. Човека се потруди да разбере как Руслан прави фокуса и се оказа, че заедно с кабела за заземлението е имало много тънка медна изолирана жичка по, която Руслан е пускал фаза.
Така, че не се занимавайте с Руслан, всичко е лъжа и измама. И е най-добре администраторите да изтрият всичко по темата Руслан, за да не се заблуждават хората.
На Капанадзе патентите четете и блок схемата, там е написано всичко, да с недомлъвки, някои от блоковете са със странни имена, но всичко е там.

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Според вас, възможно ли е блоковата схема от патента да е заблуждаваща? Имам предвид двете бобини(намотки). Мисля, че трябва да има и трета. Капана не говори със сложни думи (стояща въпна, градиент, вълнов резонанс, и т.д.Не отричам геният му, просто си мисля, че нещата са толкова прости, че биха предизвикали усмивка и пляскане по челото в стил "как не се сетих". Капата говори единствено за резонанс (держите резонанс и все будет работает). Как да държим обаче резонанс без да го нарушаваме? Тук е разковничето. Аз бих го нарекъл "насилствен резонанс". В главата ми се върти една проста схема даже принципа ви го публикувах в една подобна схема за Тесла на 50хц. След 7-8 дена като се прибера (ако се прибера) 😉 ще я пробвам и ако е рекъл бог ще я имат всички. Пожелайте ми успех.

Неактивен Chokoch

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 38
Как да държим обаче резонанс без да го нарушаваме?

След като имате възможност, пробвайте с токов трансформатор както в една от по-горните схеми.
Успех  :)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 737
Здравейте,
Приемам забележеките на колегата montanar в пост №2456. СЕ се дължи на нелинейно смесване на две или повече честоти. Нелинейното смесване става в нелинейна среда, по точно в система в която действат нелинейни сили. За повече информация препоръчвам книгата "Засекретените научни технологии и открития" на д-р Пол Лавиолет цена 26лв. Той развива паралелна теория," Субквантова кинетика", която се различава от официалната наука, за мен това е вярната теория. В книгата се развива полево-вълновото явление "солитон". При прости числа се получават субхармонични.
При основен тон винаги имаме четни и нечетни хармонични, примерно 1,2,3,4,....,20 хармоник. При субхармоничните имаме реципрочни честоти, 1/2, 1/3, 1/4,...,1/20 хармоник. Явлението го наблюдавах при двойно спиралния ми генератор с лампи на честота 30мХц, субхармоник имах на 1/20=150кХц. Нагоре имах до 3 хармоник или до 120мХц. Това е отклонение от темата.

Колегата van предлага чрез мост (грец) да се сваля енергия от трептящ кръг. Идеята е глупава, честотата се запазва, но амплитудата намалява с това СЕ не се прави. Ако имаш готово СЕ схемотехниката става.
-Трябва да се увеличава честотата при константна амплитуда
-Трябва да се увеличава амплитудата при константна честота
-Трябва да се увеличава честотата и амплитудата
Горните три пътя водят до СЕ, а това се постига в нелинейна среда с нелинейни сили или усилвател, може да се каже преобразовател.
Няма енергийна криза има криза на невежеството.
« Последна редакция: Август 19, 2019, 10:08:08 pm от mi68 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 626
Блоковата схема на Капанадзе трябва да е точна и коректна, защото това е схемата от заявката му за патент и там не може да се подават разни измишльотини. За тази заявка се плащат 35000 евро а той е подал две заявки за двата типа устройства. Може да е непълна да не е представена в детайли, но е точна. Бобините които се виждат на блок схемата, са да се покаже принципа на действие и той сам казва, че във втората бобина се получава високо напрежение след, като се задейства самия процес. Има  и още бобини понижацващи за преобразуване на енергията в удобен вид за ползване, а на блок схемата, са изобразени само някакви квадрадчета с определен номер.

Активен montanar

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 154
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Ми68 и тук не е зайчето .... :(

Цитат
При основен тон винаги имаме четни и нечетни хармонични, примерно 1,2,3,4,....,20 хармоник. При субхармоничните имаме реципрочни честоти, 1/2, 1/3, 1/4,...,1/20 хармоник. Явлението го наблюдавах при двойно спиралния ми генератор с лампи на честота 30мХц, субхармоник имах на 1/20=150кХц. Нагоре имах до 3 хармоник или до 120мХц. Това е отклонение от темата.
Малко ти куца определението за хармоник (бая ти куца) за да го ползваш в контекста който го ползваш.
Не знам от де си въобразяваш че има други при условие че има една основна - по-скоро се опитваш да ни втълпиш че от основната вълна можеш да отделяш хармоник е да можеш ма той е от основния тон - и ако трябва да обясня по типичния за мен циничен начин ще кажа следното - мандахерца си се вълната с да речем 1000 херци - и са си 1000 херци - от тях можеш да ползваш хармонична честота - да кажем 1/2 или 500 мадахерци  ама това не е някаква друга вълна а си е оная с 1000 херци. Нема глупости от вида че излъчваш една вълна(честота) пък реално излъчваш още няколко .....
И ако си представим силова система се оказва че ако извадиш кармоник от основната честота като го натовариш ефекта върху основната вълна ш е модулация .... демек вълната има енергетичност Х като извадиш 1/2 от него ш ти остане мощност 1/2Х

Така че трът работата - горедолу като с асиметричния кондензатор на Ванчо.

Продължавайте да си четете алтернативните книжлета - които са базирани на напълно изфантазирани основи ..... така далече стигате - ма в фентъзи жанра.

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 446
Начи ако са напрай една къса ретроспекция СЕ получава, че най-яките постове са обикновено след първата, или за по-сигурно след втората обиколка.