Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 1312834 пъти)

Неактивен xakep

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 11
Според вас за какво би трябвало да служи алуминиевото фолио в бобината?

Неактивен Tanas

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 97
Според вас за какво би трябвало да служи алуминиевото фолио в бобината?
От там от където си копнал схемата, би трябвало да си видял и другите коментари защо служи екрана.
Незнам колко е проверена, на пръв поглед има няколко грешки, една от които съм оградил, но да допуснем, че е печатна грешка.  :)
Също така и "наносекундния" няма да работи коректно понеже най-малкото не е синхронизиран.
Схемите на Акула са по-обещаващи за искащите да се занимават и имат доста свободно Време... Изгледай му архива, при мен е около десет гигабайта и тук няма да може да се качи.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 717
Здравей xakep,
Принципна схема без монтажна схема на практика не е нищо. Сега ще обясня защо е така.

Напоследък направих междупредметна връзка на центробежна машина в режим на самовъртене и да кажем електрически генератор на СЕ.
1. да имаме самовъртене в центробежна машина трябва флуида да се сгъсти.
-газовете се сгъстяват, но искат много високи обороти
-ако се ползва вода трика става при ниски обороти да кажем 3 000 оборота в минута, трябва да се айрира водата-вкарване на въздух или  осово завъртане от ламинарно движение преминаваме във вихрово. Целта е да се създаде реактивно съпротивление и сгъстяване на водата. Това трикове на Виктор Шаубгер. 
-Ако няма да се ползват трикове на Виктор Шаубгер то вадата трябва да се замени с масло, което по-лесно се сгъстява и машината при определени обороти тръгва самостоятелно.

Тези трикове да се прехвърлят в електротехниката да може да се изкара ток за сметка на центробежната сила. Тъй като природата е еднаква на вълнова основа. Дали вълните са електромагнитни, гравитационо-инерциални или механични те се описват от едни закони, сменят се величините само.

Да имаме инерциални сили трябва да имаме палачинкова или конусна бобина. От принципна схема това не може да се види, то се подразбира.
R.C=G.L  където R-съпротивление на бобината, C-капацитет между бобините, G-проводимост на диелектрика, L-индуктивност на бобината.

От горната ф-ла се вижда ако се направи бифилярна бобина с малко омично, малък капацитет между бобините, добър диелектрик и повече индуктивност настъпва резонанс с разпределени параметри. Токът играе роля на флуд, който се айрира от капацитета и може да се изкара СЕ. Ако движението е ламинарно, тока е в квазистационарен режим, то това е равносилно на късо(липсва съпротивление), еднакъв поток на време и липсва СЕ. 
За това тези стъпки трябва да се знаят да може всяка палачинкава бобина да се вкарва в СЕ режим. 

Неактивен xakep

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 11
Здравей Tanas.
От там от където си копнал схемата, би трябвало да си видял и другите коментари защо служи екрана.
Незнам колко е проверена, на пръв поглед има няколко грешки, една от които съм оградил, но да допуснем, че е печатна грешка.  :)
Попитах понеже не разбирам руски и гугъл не се справя добре. Относно схемата, работи както е описано в един по-стар вариянт. По осцилоскоп всичко съвпада. В този си вариянт трябва само да добавя ТХО и отделен генератор за 140Волт. Естествено и нова бобина...
Относно кондензаторите и аз не бих сложил 35 волтови на 140 волта.
Та... С кое трябва да е синхронизиран наносекундника?

Неактивен Tanas

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 97
С кое трябва да е синхронизиран наносекундника?
С основния генератор, виждам че може да се мести фазово в определени граници.
Така както е, ще чука произволно и затова мисля, че са избрали такава честота..

Неактивен gvg

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 132
 • Пол: Мъж
 • Скайп: gogopopo5
Пристигна ново видео и бях помолен да го пусна.
https://www.youtube.com/watch?v=WwM8lpeG-2A

Неактивен Tanas

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 97
Пристигна ново видео и бях помолен да го пусна.
Незнам аз gvg, според мен Антон се бърка с този "импеданс вкаран в намотката", ферити и явно е гледал нещо старо на Акула където и той малко се пообърка.  ;)

Да, за да се задвижат нещата се изисква ЯМР, а не ефир, етер  и вълшебства, обаче за да има достатъчно електрони които да се форсират около ядрата, трябва и дебела жица или лента (латун) щото знаем за повърхностния ефект дори и при ниски честоти от порядъка на 30Khz примерно.

Безтоковия импулс (напреженов) пак е заблуда защото пак се дърпа от захранването, да, трябва да е остър и да чука, но да е независим!
Това осъществява качера при тях който е безполезен или да е управляем, понеже на върха му има фаза дошла от никъде, някъде - знаем от къде..
Работите са прости, ама не за прости хора.  ;)

     Успех!

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 454
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Ау, ау! Не ми се прави анализ, че ще е загуба на време!

Неактивен Tanas

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 97
Цитат
Не обръщайте внимание на глупостите, просто ги игнорирайте. Нервите на доста хора са опънати, а тенденциите във форума не са благоприятни, но смятам, че това са глобални процеси и не би трябвало да се оставяме да тровят собствените ни мисли
;)
http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg60037.html#msg60037

Неактивен van

 • Активен
 • **
 • Публикации: 237
Някой работи ли по темата Капанадзе, има ли нещо ново, да сподели, интересува ме. В другата тема за водата пих една студена вода. Поне да мъчим нещо което реално работи.

И за да не съм пак с безполезен пост, да кажа, че отново гледах по скоро основно слушах последното Капанадзе видео от 2015год. Направиха ми впечатление този път 2 неща едното го каза Капанадзе, че във вторичната на Тесла Трафа възбуждал ВЧ (спрямо 50 херца в изхода) колебания от 200 килохерца. И другото е че ползват заземяване. представяйки си картинката на Тесла за световната безжична мрежа в главата и аналогията 'и:

СЕ сетих, че може да се обедини приемника и предавателя от картинката в една обща установка, като предавателя на 200 килохерца е най-обикновен Тесла Трансформатор възбуждан ударно с импулси в първичната индуктора и вторичната на който генерира тези заветни колебания от 200 килохерца, които отиват в земята, натрупват се там и се връщат усилени 100 пъти в приемника "вторичка", дето го нарича Капанадзе вторичной контур.
 Грубо казано имаме маломощен генератор на 200 килохерца, който се захранва с батерииката 9V и този генератор се заземява (в земята се образуват стоящи вълни и някъде по кабела към земята се образува солитрон токов пик където е изходния токов траф вторичка). 100 пъти усилен сигнала от генератора 200 килохерца в заземяването върнат от земята се предава на изхода през токовия траф Катушката на Капанадзе и се получава СЕ в товара ни.
Сега малко математика земята е сфера с 6371 км радиус и диаметър 12 756,2 километра. дължината на вълната при 200 000 херца колебания е равна на 300 000 000 км/сек. делено на 200 000 колебания в сек. = 1500км. дължина на вълната, незнам как резонира това с размера на земята но на Капанадзе номера му се получава и то не веднъж.
« Последна редакция: Юни 18, 2019, 01:44:05 am от van »

Неактивен van

 • Активен
 • **
 • Публикации: 237
Целта е патента на Тесла 787,412 https://teslauniverse.com/nikola-tesla/patents/us-patent-787412-art-transmitting-electrical-energy-through-natural-mediums В КОЙТО СЕ ОБЯСНЯВА СТОЯЩА ВЪЛНА "СОЛИТРОН" СЪЗДАВАНЕ В ЗЕМЯТА И ПРИЕМАНЕТО И.

Тр1 е високоволтово трафче което зарежда кондензатора С1 докато напрежението му пробие през разрядника и индуктора примерно 50 пъти в сек. настройва се с промяна на R1. Вторичната резонира на 200 000 херца и заземяващия я кабел минава през тръбата на изходната Капанадзе катушка, като се настройва положението на тръбата така че да дава максимален изход. Изходната намотка "вторичка" на тръбата се свързва към товара лампата.

За по-ясно да покажа схемичка, как си го представям примерно:
« Последна редакция: Юни 18, 2019, 02:26:10 am от van »

Неактивен van

 • Активен
 • **
 • Публикации: 237
Друго по съвременно тълкуване е ако разглеждаме заземяването, като опорна точка от която се отразяват вълните 1500 метра дължина или 200 000 колебания в сек. В свободно колебаещата се вторична се натрупват тези колебания и тока към опората в кабела за заземяване расте с всяко едно колебание и се увеличава линейно докато достигне натрупа се голям ток в заземяващия проводник на вторичната на Тесла Трафа, спрямо 0,1 А тока, който се черпи от батерииката 9B. В този момент когато вече имаме голям ток се включва товара към изхода и се черпи натрупаната енергия. Това също е мислен експеримент от Тесла: IV. Прибор для Преобразования Конденсаторных разрядов; Демпфированные Волны
http://www.you-books.com/book/N-Tesla/NIKOLA-TESLA-LEKCZII-STATI
Цитат на: О СВЕТЕ И ДРУГИХ ВЫСОКОЧАСТОТНЫХ ЯВЛЕНИЯХ* ОБ УСТРОЙСТВАХ И МЕТОДАХ КОНВЕРСИИ
... сравнение электрического процесса с его механическим аналогом. Описать этот процесс можно следующим образом:
 Представим себе резервуар с широко раскрывающимся дном, которое закрыто благодаря давящей пружине. Но оно внезапно и резко раскрывается, как только жидкость в резервуаре достигает определенной высоты. Дадим жидкости попасть с определенной скоростью в резервуар через подающую трубу. Когда жидкость достигнет критической высоты, пружина поддается и дно резервуара открываемся. Жидкость немедленно проваливается в широкое отверстие, а пружина вновь закрывает дно. Резервуар вновь заполняется и через определенный интервал времени процесс повторяется.
 Понятно, что если через трубу жидкость поступает быстрее, чем способно вытечь через дно, оно будет закрыто, и резервуар будет оставаться переполненным.
 Если скорости подачи и вытекания равны, дно будет оставаться частично открытым. Никаких колебаний столба жидкости при этом не произойдет, хотя это и возможно, если предпринять некоторые меры.
 Но если входная труба подает жидкость недостаточно быстро, будут наблюдаться колебания. В этом случае всякий раз, когда крышка открывается или закрывается, пружина и столб жидкости, при достаточной гибкости пружины и инертности движущихся частей, будут вызывать независимые колебания.
 В этой аналогии жидкость можно уподобить электричеству или электрической энергии, резервуар — конденсатору, пружину — диэлектрику, а трубу — проводу, через который электричество поступает в конденсатор. Чтобы сделать эту аналогию совершенно полной, следует предположить, что дно при каждом его открывании, очень сильно ударяется об неэластичную преграду. Этот удар сопровождается потерей некоторого количества энергии, а кроме того происходит некоторое рассеивание энергии из-за фрикционных потерь.
 По предыдущей аналогии предполагается, что жидкость находится под постоянным давлением. Если предположить, что наличие жидкости в резервуаре ритмически изменяется, можно провести аналогию с переменным током. Процессы не могут считаться совершенно идентичными, но в принципе действие одинаково...

А въобще ако се питате защо всички тук само за Нико Тесла говорим, Тесла това, Тесла онова, който е живял преди повече от век години.
 Това е умишлено дирижирано в книжарниците ни в България, най-новата техническа литература е от преди повече от десетилетие и то се намират само стари неактуални, ненужни ни вече учебници, а ако имате късмет да ги намерите изобщо в голяма верига книжарници, да намерите такава залежала в раздел техника.
 Няма модерна съвременна техническа литература на световно ниво, да е достъпна, не се издават съвременни технически книги в България освен Компютърни справочници и упътвания за компютри и работа с компютърни програми, въобще нови в "Техника" освен за компютри има само за "Тесла" и неговите занимания от преди век и повече години и то общо обяснени, като за необразовани и технически неграмотни люде от научно-популярни автори като Марко Пицути, Джери Василатос и т.н. на ниско ниво.
« Последна редакция: Юни 18, 2019, 08:34:33 am от van »

Неактивен Tanas

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 97
van, разбирам те по принцип, разбирам и неистовото ти желание за прогрес, ама само си сметни времето изгубено в писане на ....постове.  ;)
Като го сумираш знаеш ли колко много ще стане?
Толкова много, че може да изгориш няколко човки на поялника само от няколко размишления в права посока.  :)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 717
Здравей колега van,
Стоящата вълна не е солитон. Солитон е честотно-фазово-полево явление, т.е. обединение на пространство време. За да стане по-разбираемо трябва да имаме биене, т.е нелинеен многократен резонанс.
Явлението съществува но има голям технически проблем, трудно се управлява. За да се изчисли трябва да се знае теория на хаоса или теория на вероятностите. Тъй като бях добър студент, но не отличник, материята ми е тегава, решението се оказа практически просто. Влючваш и изключваш, регулираш само честотата на следване на включването.

Импулсният ток работи като включвател-изключвател със широк спектър в многократна резонираша система, може да се каже система с разпределени параметри.

До тук много добре даже отлично! Но трябва да ползваш GLL, многократно Капанадзе набляга на това. Като сложиш кондензатор, реже високите честоти и коня отива в реката, губи се многократния резонанс, съответно СЕ.

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 584
 • Пол: Мъж
 • e^(пi)+1=0
Няма модерна съвременна техническа литература на световно ниво, да е достъпна, не се издават съвременни технически книги в България
van, не е така, има страшно много литература, и в България (образно казано), понеже доколкото си спомням, тя все още е част от Земята, и е добре свързана към световната компютърна мрежа. Само проблема е когато се търси тази литературата да е на Български. А тя е основно на Английски ( поне за Тесла ), като има някои добри Руски и Сръбски преводи. Ако се ограничавате до Българския език и чакате някой да публикува в книги смислени неща си губите времето. Заемете се малко по малко да научете Английски и така ще видите как цял нов свят се отваря пред вас. Както е казал Оливъ Хевисайд (които е бил Англичанин): "Незнанието на чужд език е непростимо престъпление срещу (собствения) интелект и мнението на другите (езично говорещи)".