Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3234174 пъти)

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Сериозен
  • ****
  • Публикации: 1 013
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
Как един камък става кондензатор?  Може би се има в предвид и околното пространство?

Заедно с околното пространство, разбира се. Освен това не смятам, че Земята може да се разглежда просто като "камък". Тя е едно динамично място с протичащи най-различни сложни процеси и енергийни преобразувания, и по-скоро може да се разглежда като живо същество.
При въртенето ѝ в космоса се движат и зарядите, и ето ни магнитното поле на Земята.

Слънчевото магнитно поле пък е направо очеизвадно, когато се наблюдава динамиката на слънчевата корона. Плазмените му езици се движат по затворени магнитни линии.

Земното електрическо поле: https://en.wikiversity.org/wiki/Natural_electric_field_of_the_Earth

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Сериозен
  • ****
  • Публикации: 1 013
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
X_name41, авторът на видеото демонстрира сходството при изчисленията свързани с електростатично и гравитационно поле.

Да, зарядите са пряко свързани с влиянието на гравитацията върху обектите. Трябва да се има предвид, че принципно материята има лек превес в полза на положителните заряди. Механизмът на гравитацията не е толкова прост и първо трябва да се погледнат други принципи под малко по-различен ъгъл, за да може нещата да се изяснят. Но не смятам да навлизам в детайли относно тези принципи и механизми тук, вече съм ги написал в другия форум.

Неактивен PyroVeso

  • Специалист
  • Стабилен
  • ***
  • Публикации: 972
  • Life is a DIY project!
hyparh, ще те помоля да дадеш линк или кратък препис. Защото не всеки има възможност да чете всичко, а понякога парченцата от пъзела много добре се нареждат.

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Сериозен
  • ****
  • Публикации: 1 013
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
Привет PyroVeso,
Да ти кажа четене си трябва при всички положения, понеже едно сбито нахвърляне на нещата, често може да остави читателя в небрано лозе :) (особено при наличие на фундаментално нови гледни точки, каквито предоставя тази теория). Не, че осмислянето не може да стане и така, но е хубаво материята да се разучи надълго и нашироко, за да може да се навържат добре отделните нишки и да се направи съпоставка с описаните физически проявления дали и до каква степен може да има истина в теорията.

Ето линк към преведени от мен важни моменти от книгата "The awesome life force" на Joseph Cater: http://styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=16&t=359

Преди време качих и цялата книга тук: http://mazeto.net/index.php/topic,1946.30.html
За тези, които знаят английски и обичат да търсят в тази област, гарантирам, че няма да съжаляват с прочитането на тази книга. Такава информация никъде другаде не може да се намери. Всъщност тази информация е толкова неудобна за някои, че много от практическите насоки в книгата биват изрязани. Все пак успях да открия доста от изрязаните страници, има ги налични в посочената по-горе тема към нашия форум.

Все пак, накратко за гравитацията... Първопричината е проникващо електромагнитно излъчване, идващо от Земята (разбира се заедно с куп други излъчвания) с дължина на вълната между 0,3 и 4,3мм. Когато фотоните на това лъчение преминават през километрите скална маса, те се скупчват и образуват фотонни молекули (меки частици), които са още по-силно проникващи. Ние, както и всичко наоколо, биваме афектирани предимно от тях на следния принцип - водещата предна част (полусфера) на меката частица е с отрицателен заряд, докато задната с положителен. Материята има преобладаващ положителен заряд. Когато мека частица от такова гравитационно-индуциращо лъчение доближи материя, тя я придърпва към себе си с отрицателната си челна част. Съответно като вече я отминава, я избутва назад с положително заредената си задна част. Така гравитационно-индуциращият поток меки частици се движи нагоре, но в същото време избутва материята надолу на електростатичен принцип.
Всичко що е положително заредено се изтласква в посока надолу, но ако едно тяло е импрегнирано (във всяка от материалните си частици, или поне в повечето) с отрицателни заряди, то гравитацията ще го избутва нагоре.

Vale

  • Гост
Цитат
Всичко що е положително заредено се изтласква в посока надолу, но ако едно тяло е импрегнирано (във всяка от материалните си частици, или поне в повечето) с отрицателни заряди, то гравитацията ще го избутва нагоре.
hyparh, при цялото ми уважение към създателите на всевъзможни теорий искам да кажа само, че в годините след втората война се разви технология за производство на електрети. На базата на короно-ефекта правят моно-електрети, т.е. зареждат за постоянно едно парче диелектик със положителни или с отрицателни заряди. Последните ги боядисах в червено, защото ако тази теория е верна ще летят свободно в околното пространство. Желая ти весели и щастлива нова година и много червено вино.

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Сериозен
  • ****
  • Публикации: 1 013
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
Наясно съм с това, колега. Именно заради това споменах, че нещата с гравитацията не са толкова прости. Отрицателните заряди (т.е. техните частици-носители) могат да бъдат много различни видове - и като размери, и като "твърдост" и проникваща способност. Носители на отрицателни заряди могат да бъдат не само обикновените електрони, познати от електричеството, но и много други видове частици.
За да изгуби теглото си едно тяло, заредено с обикновени твърди електрони, то трябва да е много леко - примерно станиолени панички, наредени върху генератор на Ван де Граф, късчета хартия, тънка найлонова торбичка и др. подобни.

Обаче, когато едно тяло бъде импрегнирано с точния вид меки електрони, нещата придобиват съвсем друг вид. Тогава се появява истинската антигравитация, способна да повдига тежки предмети. Такива електрони може да се черпят от земните токове (левитация на тежките сандвичени конструкции на Луи Рота), чрез изкуствени методи (резониране на високомощностни радиовълни и резултантното пренасищане на кристал с меки електрони), както и от водата. Гребенников неслучайно е държал платформата си в землянка на полето, за да бъде тя винаги наситена с необходимия вид отрицателни заряди.

Например водните капчици в облаците левитират именно защото са достатъчно наситени с меки електрони. Степента на насищане зависи от околната температура, от което пък зависи каква ще бъде височината на облаците - дали ще са при земята (мъгла), в средните или високи етажи.
Затова топлата вода замръзва по-бързо от студената (обратно на логиката). Защото от топлата вода са изкарани голяма част от меките електрони, които иначе пречат на кристализирането в студената вода и съответно на нея й е нужно повече време, за да замръзне.

Поздрави и весело посрещане и на теб :)

ПП. Атос, дали има начин да се добавят още емотиконки? Тези открай време ми малеят :D

Неактивен Аtos

  • Global Moderator
  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
 Vale, май си пропуснал този пасаж?

Да ти кажа четене си трябва при всички положения, понеже едно сбито нахвърляне на нещата, често може да остави читателя в небрано лозе :) (особено при наличие на фундаментално нови гледни точки, каквито предоставя тази теория).

В този материал (а той наистина си иска съсредоточено вникване) понятията "положителен" и "отрицателен" заряд не се ограничават само до познатата ни страна на електрическата енергия!
Става дума за съвкупност от проявленията на доста енергии и тук, поляритетът на заряда не е непременно класическото "наелектризиране".
Това схванах на "прима виста", още преди да съм изчел всичко...всъщност, Хипарх и той казва същото с други думи.

П.П.Има начин, до година ще го направим ;D

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Тъй като природата е фрактална, не е нужно да се ровим в дълбокия космос, а доказателствата са пред очите ни.
Да разгледаме следните четири факта, предпоставки за СЕ.
За СЕ е необходимо силите да сключват прав ъгъл да се избегне действие-противодействие при това положение се получава въртене, имаме реална и имагинерна част.
Факт №1 пръстени на Сатурн в екваториалната област или област на Лапласт. В същата област се въртят планетите около Слънцето.
Как се въртят потоците време около полюсите, отговор противоположно? Северния магнитен полюс отговаря на бъдеще, южния магнитен полюс на минало. Това го има при Слънцето, ако се разчита на ядреното гориво то да е изгаснало. За тези, които не вижда или не вярват на думите ми давам:
Факт №2 самовъзбуждаща се електростатична машина Уимшърст. В съвременен вариант имаме листчета от алуминий и четки от меден проводник. При триене алуминия се наелектризира отрицателно, а медта положително. Двата диска са наелектризирани едноименно, но движещи се противоположно. Конвекционалният ток и тока на разместване от едноименните заряди създава магнитно поле С-Ю и на кондукторите (електродите) имаме постоянно напрежение +-.
Основен извод зарядите трябва да се движат относително, най-добре противоположно.
Факт №3 използваме дисков (цилиндричен) магнит. Перпендикулярно в екваторялната област пускаме радиално ток. Имаме познатата униполярна машина. Магнитът автоматично с полюсите си е разделил потока на времето на бъдеще и минало. За това магнита може да е статичен или да се върти, униполярката си работи.
Да разменим нещата на 90 градуса, Магнита става радиален тока аксиален, стигаме до:
Факт №4 електрическа биполярна машина. Тази машина се е наложила защото работи с по-високо напрежение и по-малък ток.

От горните факти може се направят изводи.
Енергия се получава, даже и СЕ, когато имаме кръстовище, перпендикулярни сили.
Разделянето на потока време става най-лесно с магнит. Той сам по себе си не дава СЕ. Трябва относително движение на едноименни полюси, пример генератор на Сърл, едноименни магнитни ролки се движат различни ъглови скорости на три реда.

В този ред на мисли да погледнем  генератора на Капанадзе, дават се броя на бобините, но не се казва разположението им. Логично е перпендикулярно да тече ток и той да минава през бобините така се получава положителна обратна връзка. Друг вариант е да се увеличава честотата чрез искрата, при самоускорение честотата се повишава, т.е кинетичната енергия, а може и потенциалната т.е амплитудата.

Тъй като потоците време се въртят противоположно то въртенето в екваториалната област е еднакво с едно от времената т.е. имаме лека асиметрия. За това имаме остаряване - подмладяване, гравитация - антигравитация. 
« Последна редакция: Декември 31, 2017, 08:37:10 am от mi68 »

Vale

  • Гост
Отговарям едновремено и на atos и на hyparh. Тази теория попада под общата критика на Ацюковски, както за СТО/ОТО, така и за квантовата механика. Самопроизволно определяне на някакви заряди и на някаква полярност. При Ацюковски и електричеството и магнетизма е 'движение на ефир', а гравитацията е налягане на ефира. Изглежда 2000 елементарни частички за някой глави не са достатъчни, за това продължават да измислят нови. Аз лично сямтам, че обяснението на природата не требва да бъде исккуствено усложнявано. За това съм склонен да приема, че Ацюковски се е приближил наи-добре да истинската картина. Той има един пропуск, не може да каже кой е причинителя на движението на ефира (по чия воля то се създава). Според мен физиците няма да могат да решът този въпрос. Според мен решението е загатнато от една окултистка на име Анни Безант в книгата "Окултна химия".
Желая ви здраве и щастие през новата година и успех в начинанията.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравей колега Vale,
Това движение на ефир е много общо. Напиши линейно движение е електрично поле, солидално движение е магнитно поле на определен вид ефир, защото линейно може да се движи незаредена частица, тогава има инерциално-гравитационно поле. Движението на ефира поражда време в пространството.

Такива мъгляви теории на кого му трябват? Нещата са прости на това да наблегнем! 

Неактивен x_name41

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 940
  • מוזיקה מאריכה את החיים
    • https://www.sanmina.com/
ами за да се формира цунами във проводника може би трябва резонанс?. Между другото оня ден ми хрумна една такава хрумка, след това на другия ден си спомних тази схему ?.

Но при всички положения въпреки всичко вие локо бяхте прав още от самото начало, във генератора на Капанадзе вече ясно и категорично без грам съмнение може да се каже, че се използва метода на "ежа" и "ужа" и честита нова година и весели праздници

Неактивен dmitarp

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 294
  • Пол: Мъж
Идея за ефекта на Капанадзе, ако може да отговорите на въпроса: Как се заражда вълна "цунами".  В Япония така кръщават това рядко природно явление огромна морска/океанска вълна,  която периодично залива брега и причинява огромни щети.
 Аналогично,  идеята е да предизвикаме вълна "Цунами"  от електроните в проводника, които си щъкат хаотично в проводника до преди това. Предполагам, че така с искуствено предизвикани електронно "цунами"  вълни в проводник (океяна), в товара (брега) би се получил търсения от нас "Капанадзе" ефект.
  Да уточним имаме парче проводник свързан към товара накъсо (подобно на Тесла Харпин експеримент), нека за определеност изберем меден изолиран проводник. В проводника създаваме променливо напрежение по транформаторния метод. Образуваното променливо напрежение и ток в товара определяме като вълна с дължина равна на c/50hz, където c -  скоростта на светлината.
  До тук е класиката,  остава с нашето чудо устройство Капанадзе в това развълнувано електроннно море в проводника да пресъздадем електронно "цунами"  вълна,  след вълна... след вълна.
Ако има касичка, с която да подхранваш вълна след вълната ще се получи ефекта без проблем.

Vale

  • Гост
Здравей колега mi68. Ами то е описано в 4-та книга на Ацюковски. Има ги всичките 5 книги тука на форума. На руски език са. Интересното там е, че електрическия заряд не е някаква причудлива сила, която се приписва на различни частици. Става въпрос за ефирен вихър. А взаимодействието между два заряда не е нещо магическо, което деиства на растояние, а конкретно взаимодеиствие на потоци газ, които се подчиняват на законите от раздела 'газова динамика' на физиката. А самия ефир няма заряд и не изпитва гравитационно влияние (в смисъл че отделните частици ефир не се привличат). Но ефира е в основата на всички взаимодеиствия - електромагнитни, гравитационни, силни и слаби. И няма магическо взаимодействие на растояние. Има посредник и това е ефира. А за това, че движението на ефира създава време требва да се чете Козирев, ама там е тъмна Индия и никой не разбира нищо. Изглежда става дъма за друг ефир, за който никой не подозира че го има. И възможно движението на физическия ефир, за който физиката все пак може нещо да каже, да увлича ефира на времето и така да се създава време. Требва некой да разгадае книгите на будистите и на индуистите, защото там се казва че има седем вида ефир. А нашата наука спори за първия дали го има или го нема. Там дето писах за Анни Безант става дума за друг ефир, който е основата на живота и който задвижва елементарните частици да се въртят като луди. Има ефир, дето му казват Акаша, където се записва всичко което се случва. Ама аз съм до тук, требва некой дето познава будизма да ги каже кои са останалите три ефира и за какво служат.
Така че, да ни е честита новата година и да носи здраве и дълъг живот.

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Сериозен
  • ****
  • Публикации: 1 013
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
Mi68, какво ще да е това "солидално" движение? :) Да нямаш предвид солитонно?

Vale, тези вихри могат да бъдат най-различни като структура и в най-различни конфигурации на подреждане един около друг. Възможностите са безгранични, няма лимит. Както сам си прочел, Чарлз Ледбитър и Ани Безант освен за етера, говорят и за етерни поднива. Именно етерните поднива (частици с все по-малка сложност до достигане на чист етер) са връзката между етера и материята. Меките частици на J. Cater чудесно се вписват в етерните поднива.

Проводникът е просто един приемник (и проводник, разбира се) на енергията, която се вкарва и се проявява в него. Ако електроните се черпеха от самия проводник, той набързо щеше да дезинтегрира.

Ако заменим вторичната намотка на един теслов траф с разни метални парчета и започнем да ги допираме едно до друго, то ще започнат да излизат искри там където се докосват. Ако пък вместо теслова първична сложим да излъчва един магнетрон, то се получава абсолютно същото нещо с металите - пак ще излизат малки искри при докосването им. И в двата случая от метала може да възникне стабилно ВЧ пламъче, сякаш самият метал гори.
Какво означава това? Металът (проводникът) приема лъчиста енергия от околната среда и я превръща в електричество. Това са фотони, излъчени от първичната намотка или съответно магнетрона. Фотонните молекули (меките частици) дезинтегрират в метала и освобождават използваеми заряди, които специално в метала се проявяват като електричество. Ако дезинтегрират в човешка тъкан, ще се усетят като топлина или боцкане, но не и като ток. Т.е. типа проявление зависи от средата.

Може да се направи опит с капан за меки електрони - кутия, състояща се от множество (20-30 или повече) редуващи се слоеве проводник-изолатор и в нея да се сложи например обикновен трансформатор и да се провери дали има промяна в поведението му при работа. Целта е меките електрони от околната среда да се концентрират в кутията, да дезинтегрират при работа на трафа и така да добавят допълнителна енергия. Симулират се условия на слънчево изригване, когато някои трансформатори изгарят заради пренасищане със заряди от атмосферата.

Неактивен epwpixieq-1

  • Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ****
  • Публикации: 1 918
  • Пол: Мъж
  • e^(π*ι)+1=0
Фотонните молекули (меките частици) дезинтегрират в метала и освобождават използваеми заряди, които специално в метала се проявяват като електричество. Ако дезинтегрират в човешка тъкан, ще се усетят като топлина или боцкане, но не и като ток. Т.е. типа проявление зависи от средата.

hyparh, във тази връзка, е интересно да се забележи как високия волтаж „боцка“ когато удари директно кожата, например при приближаване на ръката към вторичната ( или третичната ) на ТТ. Същия този волтаж разтърсва, и то доста яко, ако вместо директно ръката, поднесем масивен метал към намотката, които държим с ръката. Тоест има го този ефект на "превръщане" на напрегнатостта (а дали е напрегнатост или тип вакумност, в смисъл липса на нещо, не е ясно), във движение на инертна маса на метала която (пре)дава ратърсващо изживяване  ;D