Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 1137885 пъти)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Днес е добър ден. Направих мислен разговор с Никола Тесла по последните ми опити.
На въпроса как той би решил въпроса, ни отговори да заменя резонансната бобина с индуктивна. Идеята ми се стори свежа и реших да направя експеримента по препоръката.
Опитът се състои от традиционната ми постановка стандартен генератор с вътрешно съпротивление 150 ома и паралелно меря напрежението в децибели високоомно. Втори волтметър разграфен в децибели меря напрежението но на 600 ома, по познатата формула P=U^2/R определям мощността във вторичната намотка. Като се знае вътрешното съпротивление на генератора и измери напрежението може да се определи черпената входната мощност, при високоомно отчита +6 децибела или едн на генератора.
Трансформаторът е от три намотки намотан от лентов кабел.
Първичната намотка е резонансна и е направена от крайните две намотки, а средната е индуктивна и вързан стандартен товар на волтметъра, при нас 600 ома.
Наблюдава се доста широк резонанс, на първичната намотка се измерва напрежение 5,9-6 дБ на 150 ома, приблизително ЕДН на генератора или високоомно от паралелния трептящ кръг на резонансната намотка.
Във  вторичната намотка се измерва  -0,02-0 дВ на 600ома, приблизително 1мВт, на входа нямам ток на проводимост, не се отчита пад във вътрешното съпротивление на генератора, измерване около +6дБ. Това е отлично ! Прекъсвам единия проводник на генератора, напрежението в товара пада на -10дБ, прекъсвам двата проводника на генератора, изчезват показанията на нивоизмерителя, не хващам радиосигнал.
Важни изводи:
Ленц ефекта е предимство.
Първичната намотка е с два пъти повече намотки, едн на генератора на 150 ома е 0,775В или +6дБ. Напрежение във вторична намотка приблизително 0,775В или 0дБ при 600ома.
Този ефект трябва да се отработи за по-големи мощности! 
Не очаквах по този начин да се получи, сега се замислян, на едно ниво Вселената е единна и пълна с изобилие.
Няма енергийна криза, има криза на невежество, вярно!
   
« Последна редакция: Ноември 24, 2016, 12:14:25 am от mi68 »

Неактивен prp

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 191
 • Рейтинг: 85
  • Free Gary McKinnon
С помощта на джонка се свърза с великия учител или с нещо по-силно?

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Просто за майтап, във влака като пътувах, колелата тропаха ритмично, отговорът е на български.
Предлагам да не се отклоняваме от темата, важното че идеята е отлична и има инверсия спрямо класиката, както се казва не е важно котката дали е черна или бяла важното е да лови мишки.
Трансформаторът трябва да е понижаващ 1/2, така са броя на навивките, а той е 1/1 по напрежение.
Вълновото съпротивление трябва да е 1/4, а то е обратно 4/1.
С тия обърканости трябва да свиквам, явно не разбирам всички закони, но това не ми пречи да работя! 

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 570
 • Рейтинг: 216
   Не знам, как съм пропуснал да гледам този клип https://www.youtube.com/watch?v=3thvqFhFIfY на Капанадзе, гледал съм демонстрация на същия генератор в един завод, но там не се вижда почти нищо. Та, на този клип се вижда абсолютно всичко, как е направено и, как работи, това е механичния вариант на генератора на Капанадзе. Това е един електростатичен генератор или по-точно двигател, които върти едно динамо, което произвежда ЕДС. Няма Тесла, няма нищо подобно. Капанадзе развърта този електростатичен двигател само с една крона, от която се черпи ток 1 ма, но явно има някакъв пиниз, за да се получи номера. Първо трябва да се разбере, как работи това чудо и тогава вече да се мисли за електрическия вариант, какво кара месинговите дискове да се въртят, какви полета им въздействат и т. н. Между двата диска на оста има навита една бобина с доста дебел проводник, която се върти заедно с оста, но как и къде е свързана за сега за мен е загадка. Има и един тороидален траф, които се закрепя на оста пред дисковете и не случайно се поставя в една пластмасова или изолационна поставка, защото предполагам там има високо напрежение и може да се получи пробив между трафа и оста.
    Вече съм започнал да сглобявам един умален модел на този генератор, пък ще видим, какво ще се получи.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Имаме закон за запазване на енергията (ЗЗЕ), но той е валиден за обратими системи. При наличие на не обратими системи като термодинамична система, то се обръщаме към ентропията.
Втория принцип на термодинамиката гласи, в затворена система ентропията се повишава. Щом се повишава ентропията то системата става мързелива и намалява работоспособността си.
Направих връзка между информация и ентропия (енергия). Щом ентропията се повишава то се повишава информацията и крайна цел е хаос, висш ред.
Според легендата живеем в космос-ред, който е съставен от хаос и хронос (време), следователно времето намалява ентропията.
Времето поражда причинно-следствена връзка, но вренето ако тече от минало към бъдеще то трябва да има и обратно време от бъдеще към минало. Това става в кондензатор тока изпреварва напрежението на 90 градуса. За това проведох експеримент с бобина и кондензатор, СЕ се движи в диапазона 102-105%, при такова нищожно усилване за генераторен режим трябва дълбоки обратни връзки, следователно нестабилен режим, ту работи-ту не работи.

Друга идея да се намали ентропията в системата. При дълбоко охлаждане имаме явлението свръхпроводимост, отлично, но СЕ е трудно заради криогенната техника.

Да увеличим ентропията (информацията) в средата и средата ще прехвърли СЕ в системата.
Опитите с електромагнитно поле не дадоха очаквания резултат имаме КПД под 105%, обикновенно под 100%. За излизане от това положение се наложи да се ползва отрицателно време за създаване ентропия в средата.
Заимствах от природата, примерно Земята, северният полюс - бъдеще, южен - минало, нищо не се получи, за това реших взаимодействието да стане с въртене, чрез спирални бобини (показани от Капанадзе), като соленоидални , тороидални и осморка бобини се отказах. Резултатите дойдоха.
Започнах с четири бобини, слаби ефекти, реших да направя фазовъртяща група по модел мост на Вин, нищо. За това отидох на идеята  на RC - генератор с три фазовъртящи групи на 60 градуса. Тук дойде идеята то сурсвасика за кръстовище, специфично взаимодействие, защото нашия свят е непълен и несъвършен от тази гледна точка.
Сурвастиката в единия S е в прав ред на цветовете червен-жълт -зелен -син, другият S е противоположен жълто-зелен-син-червен.

На база тези съждения стигнах до 5-7-9-11 и т.н. бобинен трансформатор. Най-простият е с пет бобини и започвам провеждане на зрелищен опит с лампи, нямам лампи, а светодиоди и малка мощност до 10мВТ на генератор.
От този опит се потвърди за обратно време. Най-лесно става като се получи еднопроводно  свързване, тока на разместването се движи явно в обратна посока. При това свързване имаме резонанс светодиодите светят, при дисонанс несветят.
Генераторът блъска честота, реципрочно период, сиреч време, ентропията на средата се повишава и светодиодите светят.
При включване на два проводника, резонанса остава и светят доста по силно. Напрежението го меря в децибели за контрол.
Явно нещата се получават, при линейно взаимодействие на времето ефективността е много ниска.
За сега почивка, после ще мисля още по-ефектни опити.     
   
« Последна редакция: Декември 03, 2016, 04:17:31 pm от mi68 »

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 707
 • Рейтинг: 217
 • Life is a DIY project!
"От този опит се потвърди за обратно време. " - еха-а! Откога си мечтая да си направя бомба с подранител!
Гръмва преди още да си я заредил, или дори - направил! :)

Или пък да гърми обратно във времето - от бъдещето към миналото... Така разрушенията ще са в миналото, а хуавите неща ще са в бъдещето! Един вид - креативна бомба! Съзидател! :) С анти-бризантен ефект...

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 706
 • Рейтинг: 125
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Рядко пиша по темата или която и да е но тук вече не мога да се въздържа от такъв философско-научен поглед върху Капанадзе-(изодзадзе :)  ) .   Като разглеждаме принципа за обратно време, излиза че, трябва да обърнем нещата нагоре с краката. Тоест: Генератора на Капанадзе не произвежда енергия в себе си а е направен така, че я дърпа от лампите, моторите и всичко, което се случва ние наглед простите хора да наричаме "товар "  и "консуматори".   Според теорията за "Обратното време" или "ЛГБТ принцип на Капанадзе" всичко при Капанадзе е на обратно. Товара е източника на енергията а "генератора" е консуматора. Лампите в случая светят защото се товарят от вливащата се през тях хронално-ефирна енергия в посока към това което наричаме генератор, Тесла технология и прочее от този сорт резонансни системи.  При Капанадзе когато включи ел.двигател той се върти и всъщност всички ние се заблуждаваме че двигателя консумира а всъщност той генерира дърпайки енергия от ефира и я подава към онова което наричаме генератор на Капанадзе. Всъщност май-всички които считат технологията на Капанадзе "Генератор" се заблуждават и подхождат неправилно и затова и резултатите са много по-малко от нинакви - тоест, отрицателни :) .  Тъй като коворим за ЛГБТ или ОБРАТНО време, значи технологията на Капанадзе е черна дупка смучеща енергия от лампи , мотори и всичко което по традиция считаме за консуматори, и я препраща в далечното минало в точката на сунгулярността в мига на Голямия Взрив (голямото Бум).  Всъщност може да се окаже че бъдещето определя миналото, тъй като разумна причина от бъдещето (КАПАНАДЗЕ) изпраща енергия в миналото в мига на Голямото БУМ , което и става причина за появата на настоящата ни Вселена.  Тъй като пропадането в черна дупка е с постоянно ускорение от което и енергията на пропадащия обект нараства за сметка на ускоряващото го гравитационно поле на черната дупка, която пък пренася обекта във времето в началото на Големия Взрив то е ясно и откъде се е взела огромната енергия от която е съставена и настоящата Вселена. Тоест миналото черпи енергия от бъдещето, след като говорим и за увеличаваща се ентропия. Така че PyroVeso твоята бомба с подранител дето гръмва преди да е направена самата бомба "Е" Големия Взрив от който произхожда цялата Вселена преди приблизително 20 милиарда години.  Според легендата Капанадзе около 1998-2000 година е работил в радиоастрономическа лаборатория като е изследвал инфра червения електромагнитен фон изпълващ цялата вселена. Когато прослушвал в аудиоформат електромагнитните лъчения произхождащи от самия голям Взрив чул собствения си глас и подробни инструкции изпратени към него през 2020  година от себе си в миналото в конкретен момент  в периода 1998 - 2000  как да направи своя "генератор" на СЕ и така да изпрати енергия към мига на появата на Вселената и така и да предизвика появата.   Докато го правел в все още предстоящата 2020 г. той модулирал честотата на изобретението си с подробни инструкции как то да бъде направено в миналото 20 години по-рано и тази информация все още съществува като фоново лъчение във цялата Вселена.  Според легендите от бъдещето след около 200 години, според историческите учебници за днешното време и събития, и изучаването на възникването на Вселената и причината за големия Взрив, то по настоящем МЧ  и другите тайни организации всячески подкрепят дейността на Капанадзе и даже му осигуряват специална охрана за да следва предопределение си път в противен случай ако той умре по някаква причина преди 2020 ще възникне хронален парадокс при който цялата Вселена ще изчезне защото ще се прекрати и причината за съществуването и.  :) 

Неактивен GreenHulk

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 845
 • Рейтинг: 148
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Прекарах една кошмарна нощ, преминах през иглените уши на десети кръг на Ада заради СЕ. СЕ е светлина но каква светлина? Ако е божествена вдъшновяваща божествена любов, добре, ако изпепеляваща дяволска любов, зле.
Авантюрата СЕ се оказа голям проблем на душата, тук не може да има просто любопитство. Тъй като душата ми не беше подготвена  на ниво имаше страшни болки. Явно СЕ е за хора с Чиста душа!

Проблемът се яви с обратното време. Обратното време е явно поток и трябва да се въведе количествена мярка, о не само качество обратно време.
На линейно ниво явно обратното време се неутрализира в голяма степен и се наблюдават слаби ефекти на ниво 2-5%, това практически не пречи на душата.
На ниво въртене нещата стават дебели и страшни, ползват се центробежни-центростремителни сили, разделяне материя-антиматерия, право и обратно време.

Както казах взаимодействието става на ниво кръстовище, посоката на въртене се оказа важна или спинова индукция.
Ако кръстовището се върти на ляво е сурсвастика и е божествена светлина, ако е на дясно е свастика, хитлеритска дяволска светлина.
Тъй като СЕ е прилепване към бъдещето т.е. към човешко щастие то това трябва да изгори, получи се резонанс и ела гледай болки и шоу. Не спазвам девиза, живейте като птиците, не мислете за утрешния ден, Бог ще подаде.
СЕ е за хора с много голяма божествена Любов в душата, детска или ангелска, тук изкушенията са много големи, да не обърнеш посоката на въртене и да станеш дявол, ако не се види любов, нищо не сме видели!
За това се оттеглям да чистя бесове, а някой бесове се чистят само с пост и молитва, т.е. отказ от човешко щастие, 80% работя за Бога, 20% за себе си, ако него направя доброволно се превръщам в рак и трябва да изгоря.
Вижда се, че имам сериозни причини за да се оттегля на пост и молитва, в момента вървят Рождественски пости.
Така е! Да Бъде! Амин!
     

Неактивен Dedo pop

 • Активен
 • **
 • Публикации: 298
 • Рейтинг: 45
В дълбока грешка си. Свастиката преди да стане Хитлеристки символ е един от първите символи на победилата полюция в русия. Даже са я печатали на първите сАвецки банкноти.Така че можеш да напишеш правилното-камунистическата дяволска светлина.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 707
 • Рейтинг: 217
 • Life is a DIY project!
Мале, пичове (teofilius и mi68), не знам кой ви е дилъра и какво взимате, но е адски добро!
Доведохте ме до духогазъм!
Да палнеш фитила на Големото БУМ сигурно е зверски кеф, и значи Господ е колега по мания! :)
Сега ако успеем и душите на умрелите да ги впрегнем в някаква 5D-кармична въртележка да ни произвеждат СЕ докато си изкупят греховече - цена няма да имаме! Само дано CEZ не ни списпат, че келепирът ще отиде у тях, а на нас посредници ни не трябват...
Явно предколедното настроение вече ни тресе всичките, щом натворихме толкоз весели щуротии за единица страница, та аз отивам да чистя шарана и да забъркам фойерверките - може да не са съвсем СЕ, но са поне красива Е! :) А вие тука действайте по величавите теории, обясняващи самородния феномен Капанадзе...
mi68, не прекалявай с пречистването на душата, че истиинското мелнишкото е като мармалад, но от него много боли глава ако се злоупотрби! И помни - в полунощ бифилярките оживяват, а палачинковите от двойни стават четворни. Следва корилисова центробежна сила, и ако не се държиш здраво за балкона - падаш при втория откос... Енергията на разместване после на черепно-мозъчните центрове е ужасна, а махмурлукът става и от минало към бъдеще, и от бъдеще към минало, с две думи - и на третия ден няма да е минал напълно...
Сполайте за барутя, и дано и този път преживеем най-светлия пиро-празник - Нова година! :)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Контролът над ситуацията, чрез филосовско-технически действия, явно не може и се насочих към Любовта.
  Преди повече от 35 години, душата по някаква причина излиза от тялото и сега волево реших да пробвам трика. Не се получи пълно отделяне, около 1% остана в тялото. Бях много натопорчен, но това чуство плавно премина в блаженство, от божествената Любов. Светът ми изглежда чудесен и всички хора са ми сладури. Трика с излизането почна да ми харесва и започнах тренировки за по-дълго престояване и разглеждане.
Около всеки предмет има енерго-информационна система, трудна за разбиране, лесно я определям като Божествена Любов.
Ако разгледам като информация почна да ни става ясно, кодовата дума е с 12 бита (дозина), ако се раздели на две става шест.
  Преди ползвах трансформатор с 5 бобини коефициент на трансформация 3:2 или 1:1,5. Ако се увеличи броят на бобините коефициента на трансформация ще клони към 1:1 при нечетен брой бобини.
Тъй като това енерго-информационно поле трябва да стане електромагнитно за СЕ , то при кодова дума 12 бита с 5 бита информацията, ще е много изкривена. За това направих опит с трансформатор с шест бобини, коефициент на трансформация 1:1.
  При опита с трансформатор с шест бобини по един проводник не светеха светодиодите, но по два проводника даде усилване, имам съмнения в калибровката на генератора, но този трансформатор е хармоничен и не скапва хората.
  До тук съм с теория и практика на СЕ.
  Това го пиша не да се правя на пророк или месия, а читателите да стигнат до това ниво на разбиране на Света до което се докосвам, аз.   

Неактивен ppipilica

 • Активен
 • **
 • Публикации: 258
 • Рейтинг: 37
 • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
Бях много натопорчен, но това чуство плавно премина в блаженство, от божествената Любов. Светът ми изглежда чудесен и всички хора са ми сладури. Трика с излизането почна да ми харесва и започнах тренировки за по-дълго престояване и разглеждане.
Ехаа е тва ме накефи, как така плавно при мен е изведнъж а предполагам и при други е така.
Да и престояването е добро но какво има за разглеждане, не си ли разгледал вече всичко.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 632
 • Рейтинг: 243
Здравейте,
Вървя по пътя на познанието да стигна до ниво СЕ. Ако материята и Духа са що годе са ясни то междинната зона, кръстовище на взаимодействие наречено Душа е твърде мъгляво понятие. За това пиша от гледна точка на моята грешна Душа.
  Всяко събитие се разпространява във времето и пространството под формата на поле. В пространството лесно се измерва края на полето с уреди но във времето нещата са трагични. Пробив се получи, когато свързах време и информационни технологии.
  Всяко събитие се записва в цифрова памет, ако прочетеш паметта, реално си се върнал в миналото, ако ускориш четенето виждаш бъдещето.
  Най-простата кодова дума е с 12 бита, като два са служебни за циклова и свръхциклова синхронизация, подобна организация има при 30/32 ИКМ (PCM) група. На по-големи нива на организация подобно на  STM-16, Душата ми не е стигала, това е редно защото ако не си верен в малкото то, няма кой да ти даде голямото.
  Ако се вземе единство и борба на противоположностите, за пространството, то битовете могат да се сведат до 6, пет основни един служебен.
  Ако се започне обратно четене на програмата то времето започва да тече обратно и се получава СЕ. СЕ е обратно четене в определена установка, но това обратно четене да не вреди и руши материята около себе си, то шестия - четния бит трябва да се включи. Следва задачата при четири бита може ли да се получи СЕ? Според мен може но меродавен е опита, това следващия път, сега размишлявам и неми се правят опити.

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 664
 • Рейтинг: 245
®4_13_4©, ти нещо извънземен ми се виждаш? Вчера дойде и се разшета из темите. Няма лошо, има основание иронията ти. Но какво се учудваш, в реалния живот не стоят по по-различен начин нещата. Българина е най-великия и всеки знае повече от другия и е по-красив и умен. Тук темите са смесени, компилации от религия, техника, трансмутация, оргон, неутрино и свободна енергия.  ;D
Тук е електронната он-лайн психиатрия.  :D  ;D  :D