Автор Тема: Видеоклипове с полезно съдържание  (Прочетена 17053 пъти)

Неактивен Tanas

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 110
Re: Видеоклипове с полезно съдържание
« Отговор #150 -: Октомври 18, 2019, 09:08:32 pm »
русалки .., аз само тях ловя ;D
Кво ловиш ве, глей ко показва ЕДМ  ;D страшна работа - мерси   ;)
Верно че си по русалките  технократий, добре че си признаваш  ;) Те хората се учат в  движение понякога, ма при теб май
няма туй-онуй ... твърд си  ;D

Тая тема е една от най-великите, признавам си!

          Всичко добро!
Неактивен epwpixieq-1

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 655
  • Пол: Мъж
  • e^(π*ι)+1=0
Re: Видеоклипове с полезно съдържание
« Отговор #151 -: Октомври 19, 2019, 04:20:24 am »
Не консервативно поле е всяко което се усилва без да се влага енергия в него, ето случаят го показва,
Без коментари, последващия цитат го има във всеки учебник по теория на полетата (това е от линка които поместих в предишен коментар), и няма абсолютно нищо със вашата дефиниция:
Цитат
Conservative vector fields have the property that the line integral is path independent, i.e., the choice of any path between two points does not change the value of the line integral. Path independence of the line integral is equivalent to the vector field being conservative.
Но за да разберете какво се пише трябва най-малко да разбирате какво е контруен интеграл и завихряне на поле. И за ваша обща информация, определението което давате е грешно, понеже едно "поле може да се усилва без да се влага енергия в него", както вие казвате, и пак да е кнсервативно за извършената работа. Математическото доказателство е доста лесно, но изисква познание на формулировка и логиката на контурен интеграл.

Всъщност, този тип доказателство е стандартен за физикометематическте науки, от типа математическа индукция, която по времето на соца се учеше в 6-ти или 7-ми клас, като се е ползвало като доказателствено средство още през 18-ти век, и ще бъде добре най-мако да се запознаете с него за да разбере къде ви е грешката, не зареади другото а за да не се заблуждавате, а и да не заблуждавате "вярващите" колеги.