Автор Тема: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти  (Прочетена 18313 пъти)

Неактивен Tanas

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 148
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #30 -: Май 15, 2019, 03:09:23 am »
тук в този  та той ми спомена, че в схему  напрежение от около 18-20 волта променливо..., от друга страна се вижда че ситуацията около дадения случай странно много напомня на  Исмаел Ависо, който дава накъсо веригата точно в пика на амплитудата... (точно както
Ами след като толкоз много знаете, защо не повторите?
Нима Ви липсва нещо? поялник, колофон или мозък?  ;D

Има и още една схемка, ма къде са загуби и защо я забравяте?  ;)
На изхода не е задължително да има 50hz, може и право да е - ето, това е подсказка  ;)
« Последна редакция: Май 15, 2019, 03:25:57 am от Tanas »

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 428
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #31 -: Май 15, 2019, 10:28:00 am »
Ефектен озонатор на въздуха
http://constructor.bg/Ozon.htm

Оплакване от наште: пък мойте като са ми "подреждали" (разбирай изхвърляли) стаята ми е изчезнал Озонатора. Няма пък повече да го правя, писна ми. Едни правят, а други да хвърлят на смет. Ето на Хейтнах ги в MAZETO-бука, олекна ми.

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 428
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #32 -: Май 15, 2019, 06:59:46 pm »
Как беше: Който търси, намира и после пак търси. Що е то?.

https://www.youtube.com/watch?v=i1GDaeuc0MY

 Да благодаря на г-н Атос админ който вчера ми разреши достъп до МАЗЕТО КОФА и изкочи от там това:

http://mazeto.net/index.php/topic,8918.0.html

Битката за кота "Капанадзе" - Липсващи постове на GMG (липсващото звено) явно са ги замели в КОФАта на мазъта.

Извод: Преди години форумчето ви е било доста по яко сега някои умишлено са го сасипали, щото не вярвам да е от глупост.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 915
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #33 -: Май 15, 2019, 07:11:17 pm »
Tanas (GMG), не бъди толкова тесногръд и дребнав за такива неща защото не е коректно от твоя страна ама никак даже и най малкото не е в твоя полза. Виж смисъла на темата и осмисли, осъзнай написаното във поста си за да разбереш философията доколкото е възможно, защото само тогава би прозрял вярноста на написаното в началато на този пост от мен, а иначе що се отнася до материализма на нещата така да се каже, то в такъв случай никой никога за нищо пред никого не е длъжен така че трябва да се съобразиш и примириш а не като шило във торба да стоиш

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 428
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #34 -: Май 16, 2019, 02:51:21 pm »
На изхода не е задължително да има 50hz, може и право да е - ето, това е подсказка  ;)

Доколкото разбирам цялата тема за схемата на ГМГ се оказа безмислена, не би трябвало да работи с постоянен ток, ако е така както си го мислех, ако беше вярно. Явно пак нищо не съм разбрал и както винаги отново последен се усещам. Тоя принцип се оказа поредната ялова идея, която ме запали. Мисля да мина на чукча читател, стига толкова чукча писател. Няма смисъл да се бърза, все някой ден СЕ ще ни се даде, стига да не се отказваме. Пожелавам на активните СЕ търсачи успех, а на себе си търпение, за да не ви спамя повече и само да ви пълня диска с ялови идеи. Довиждане.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #35 -: Май 24, 2019, 08:32:51 pm »
Здравейте,
Ако се погледне един свръхрегенеративен приемник, усилването е около 1 милион пъти. Може да работи на АМ при лека разстройка на ЧМ. Единственият недостатък, че прави многократен резонанс и липсва избирателност (селективност). Този многократен резонанс е предимство и на него се базира СЕ. Да имаме многократен резонанс трябва нелинейна среда т.е изкривена среда. Идеята на Айщаин, че гравитацията прави изкривяване, може да се развие за електричеството, че то също прави изкривяване и нелинейна среда. Най-вероятно става въпрос за два различни ефира гравитационен и електрически, които са в дифузия.
Да имаме резонанс трябва за имаме променлив ток или импулсен.

От идея до практическа реализация трябва да се извърви определен път.
Да се върнем към Сърл генератора, наблюдава се липса на радиоприемане. Същият ефект го наблюдавах при моя двойспирален генератор. Бобината се навива на диск с диаметър около 0,8м. обиколка около 2,4м., дължина на проводника 3м. На една страна се навива около навивка и половина във вид на логаритмична спирала. Индуктивността не съм я мерил с авомер, но сега се замислям, че може да се измери, такъв авомер, който мери индуктивност и капацитет притежавам.
След включване на генератора от 150кХц-108мХц радиоприемане липсва. Тъй като приемника има ВЧ индикатор (магическо око) показваше показваше максимално напрежение, високоговорителя ням. Бобината беше хоризонтална, а приемането става с феритна антена. Двете бобини са на 90 градуса и би трябвало магнитна връзка да липсва, но тук имаше. Надлъжни електромагнитни вълни да се излъчват е прибързано да се казва, но може да се допусне. Може да излъчва проводника от анодите до бобините.
  Може да се каже, че генератора излъчва бял шум, но то е грешен извод.

Да се върнем към преобразувател на магнитна енергия (ПМЕ) на В. Рошчин и С. Годин. Роторът е с диаметър около 1 м. и има 23 ролкови магнита. След пускане на генератора са измерени от центъра 15 магнитни стени или в диаметър около 30 метра. Тъй като 23 е просто число то имаме четни и нечетни висши хармонични. Ако направим връзка със Сърл генератора с 22 магнитни ролки, 22:2=11, 22 не е просто число, но 11 е значи може да имаме субхармоник 1/2.   
 
От горното при моя двойно спирален генератор следва, че имам висши и ниши хармоници. Тъй като измерването е с чуствителен радиоприемник, не може да отсее хармониците и се създава впечетление на бял шум.

От горното следва, че няма енергийна криза има криза на невежеството. СЕ идва когато се получи многократен резонанс от нелинейна среда. При голени мощности може да има материализация и дематериализация. При спорни литературни източници, да кажем при проекта " Дъга" са изчезвали чукове и инсрументи, при други са влизали извънземни и с с оксижен са прекъсвали захранването, защото с електрическите прекъсвачи не са работили, заради плазмата около проводниците от тока на разместване. Има кадри за ледено цунами в пустинята, както при +15 градуса в Канада. В гръдски остров водата тече от морето към планината, независимо то лунните приливи и отливи. 

Извод: при липса на многократенкратен резонанс липсва СЕ. Явно с двойно логаритмична бобина става много лесно. Правил съм опит с бифилярка тип Тесла, там се повишава честотата и явно става този многократен резонанс. Същата бобина  на Тесла Капанадзе я дава за подсказка.   
« Последна редакция: Май 24, 2019, 09:02:51 pm от mi68 »

Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 269
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #36 -: Май 24, 2019, 08:52:04 pm »
Още при споменаването Сърл изпаднах в кататоничен ступор   :o :o ::) :P :o ::) :P :P :P

Неактивен технократ

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 105
 • Пол: Мъж
 • Не е важно знанието а разбирането
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #37 -: Май 24, 2019, 09:00:51 pm »
Цитат
Най-вероятно става въпрос за два различни ефира гравитационен и електрически, които са в дифузия.

Това твърдение откъде следва. Веществото има както електрическа така и гравитационна характеристика, електромагнитните вълни имат само електрическа характеристика, нямат гравитационна, това което се наблюдава като гравитационни лещи са най обикновенни рефракционни лещи. Гравитационите вълни които били открити преди година от лиго, са неубедителни, понеже това може да произтича от смущения в апаратурата. Ако съществуват гравитационни вълни, всяка маса която се движи колебателно или праволинейно с ускорение трябва да излъчва такива вълни, но не е установено такова явление, следователно гравитационните вълни най вероятно са химера на Айнщайн. Ефирът няма нито гравитационни масови свойства, и също е електронеутрален, но при определени условия се поляризира под въздействието на електромагнетизъм.

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 462
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #38 -: Май 24, 2019, 09:52:44 pm »
По последни данни от епикризата, положението вместо да СЕ влошава става вСЕ по-безнадеждно.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #39 -: Май 24, 2019, 10:00:22 pm »
Здравейте,
Сега се замислих и трябва да обясня защо многократния резонанс дава СЕ. Отговорът го дава ПМЕ, в магнитните стени са наблюдава понижаване на температурата с около 7,5 градуса по Целзий. Ентропията се понижава и при трептене с определена честота на средата, вътрешната енергия на средата се подава чрез нелинейно параметрично усилване. Тъй като средата е много повече от установката, то в генератора по електромагнитен път влиза СЕ. Разбира се може да става и по инерциално-гравитационен път. При ПМЕ се наблюдава 35% олекване, при обратно въртене, 35% увеличаване на теглото.
Преди 100 години има следния опит. Бобина се завърта и се спира рязко. Получава се слаб ток от инерцията на електроните. Токът е слаб и се измерва с галванометър или с телефонни слушалки, чува се пукане. Инерцията може да е странична сила и да поражда ЕДН. Явлението се наблюдава при спиране, при ускорение не се наблюдава.
В последствие е проведен следния експеримент. Бобината се върти наляво на дясно и се получава променлив ток. Максимален ток се получава когато масата на бобината и усукващата нишка влезнат в механичен резонанс. Ако допълнително се настрои е електрически резонанс се получава оптимален режим. Тук имаме два резонанса механичен и електрически.
Ако трепти заряд от електрони то и масата на заряда ще трепти. На такива високи честоти обикновенна маса няма да реагира заради своята инертност.
Влиза се в една равнина където липсва практическа стойност и си влиза в теоретична физика, невъзможна за мазейна наука.
Въпросът е имаш генератор на СЕ или нямаш? Па какво си работил няма значение?     

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 915
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #40 -: Май 24, 2019, 10:07:36 pm »
mi68 и при устройството на Джон Сърл ефектът на левитация произтича от електромагнетизма при който наличието на високо напрежение във системата е главният фактор тъй-като без високо напрежение никак не би била възможна при каквито и да е магнитни полета. Общото между всички устройства от подобен вид по всяка вероятност се състои във съчетанието на електромагнетизъм със кулонови сили на взаймодействие...

Ето едно видео където човекът говори за експеримент с вариант на такъв специален вид кондензатор (с движещи се части)
<a href="https://www.youtube.com/v/BOcLCJMvszA?start=261" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/BOcLCJMvszA?start=261</a>
« Последна редакция: Май 24, 2019, 10:25:13 pm от x_name41 »

Неактивен montanar

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 269
 • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #41 -: Май 24, 2019, 10:11:07 pm »
Я да питам курифейте от темата - как драконите произвеждат огъня си? - сериозно притам  ???
Нали съм си гориварче  .....

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #42 -: Май 24, 2019, 10:26:45 pm »
Високото напрежение е от радиалния ток и при високо съпротивление то напрежението е високо. При ПМЕ теглото е около 100 кг. и подават напрежение 20 кв. С 20 кВ напрактика се дигат много леки тела. Олекването се наблюдава при 200 оборота в минута около 3,3 Хц. При 550 оборота настъпва настъпва критичен режим и установката е без тегло. Наблюдавали са хистерезис и оборотите са били под 550 и се наблюдавало самозахранване. Кулоновите сили най-малко влияят за олекването. На 1кг трябва 12кл да е в безтегловност тялото. Такъв заряд не може се постигне в земни условия. 
 

Неактивен GreenHulk

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 096
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #43 -: Май 25, 2019, 06:01:39 am »
Я да питам курифейте от темата - как драконите произвеждат огъня си? - сериозно притам  ???
Нали съм си гориварче  .....

Слюнни жлези с химическо запалване?

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 428
Re: Казусът Капанадзе, Размисли и Страсти
« Отговор #44 -: Май 25, 2019, 08:07:23 am »
За дракона може и Биогаз + Биоелектричество за запалка като запалките за газови котлони.

mi68 да не би да имате в предвид темата за Квадратите на Иван Димов, била е изтрита обаче и в коша я няма и от там е премахната явно е била СЕ. Доколкото съм го разбрал: нека имаме Тептящ Кръг LC при свободните вибрации на който, като в резервоар СЕ натрупва енергия. За целта захранваме Трептящия Кръг от маломощен захранващ източник Генератор да речем 1Вт и в Трептящия Кръг Резервоара ни за Енергия го зареждаме докато тези вати нарастват линейно във времето. Влагаме 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Вата зеленото крива, след това в трептящия кръг Важи закона за Квадратите: Входната енергия амплитудата се сумира Линейно, а натрупаната енергия расте Крадратично (с квадрата на напрежението). Значи графично това е едно линейно нарастващо по амплитуда колебание в трептящия кръг което знаем че енергията нараства с квадрата на напрежението т.е. амплитудата и има момент където получаваме повече от колкото сме вложили.
« Последна редакция: Май 25, 2019, 08:41:47 am от van »