Автор Тема: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car  (Прочетена 17005 пъти)

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 694
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #30 -: Февруари 18, 2019, 12:23:13 pm »
На това можеш да си избереш как да му казваш от 2 варианта:
1. Вибрация
2. Еластична деформация

но не и звук.

Е затова стават тия спорове. Имаш нещо в главата си, използваш неправилната дума за да го опишеш и ... стана въргала :)

И за да отдаде топлина, деформацията трябва да е пластична, да отдаде енергията си в материала. Еластичната не отдава нищо - тя просто пренася енергията или я акумулира.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #31 -: Февруари 18, 2019, 12:59:34 pm »
Всъщност аз мисля.,че Van е прав. Почти съм сигурен, че силата е в импулса(аналогията с чука) Преди време имаше един юнак, Locco и той говореше за нещо подобно.
А не ти ли се струва, че ако този принцип даваше повече енергия, всички пневматични и хидравлични чукове щяха да са оборудвани с подобни пружини? Да не мислиш, че на един завод са му излишни икономии от няколко мегавата на месец?
Да, пружината подпомага връщащото повдигане доста, но за сметка на това "омекотява" удара, като по този начин "изяжда" силата на импулса и "краде" от енергията, вършеща полезна работа!
Какъв е смисълът да размахваш чук 1 тон нагоре-надолу и да му ползваш само 200 кг. ударна сила, и да се вдига "сам" на 1/5 от разстоянието, вместо да си ползваш 200 кг.чук, който се вдига с много по-малко енергия?
« Последна редакция: Февруари 18, 2019, 01:34:21 pm от atos »

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #32 -: Февруари 18, 2019, 02:50:14 pm »
Да оставим чукове, томахавки и пружини. Става въпрос за това:
Със няколко електронни трансформатора и тхо - та зареждам кондензатори до към 2000волта и ги изпразвам последователно в  лампа 1квт.
Всичко потребление, към 200 вата а лампата си светеше почти с пълен капацитет. Отдолу снимки на машината (безумието)😉

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #33 -: Февруари 18, 2019, 03:14:00 pm »
Със няколко електронни трансформатора и тхо - та зареждам кондензатори до към 2000волта и ги изпразвам последователно в  лампа 1квт.
Всичко потребление, към 200 вата а лампата си светеше почти с пълен капацитет. Отдолу снимки на машината (безумието)😉
Не виждам връзка с чук, но ако е така, както казваш - почти си открил СЕ.
Остава да докажеш (на себе си), че е светела с почти пълен капацитет...
Нали се сещаш, че това "почти" изяжда много? По време на почти пълно слънчево затъмнение и аз не съм забелязвал намаляване в интензитета на осветеността, но окото не е измервателен уред.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 694
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #34 -: Февруари 18, 2019, 06:31:35 pm »
Говори с Екс-а. Той имаше едни идеи да сложи 100 бр. едноватови диода, да включва всеки по една милисекунда и редувайки ги да създава илююзията че и 100-те светят. Нещо не се обажда по тая тема, предполагам че е разбрал къде бърка ... Ако искаш и ти можеш да почнеш да бъркаш като него, или просто да се довериш на опита му и да не почваш :)

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 787
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2019, 07:38:50 pm »
Epwpxdjdjjd-1  диоди по времето на Тесла е имало а и да не е имало радиолампи, който вършат същата работа е имало.
Така е, но въпроса не беше към вас или към аудиторията, към останалите колеги, сред които съм сигурен че има запознати в това, а към van.

Тесла е определено е закодирал "нещо" в изобретенията си. Но не сме прогледнали достатъчно за това нещо.
За съжаление, имате точно погледа на човек, които не е отделил достатъчно време за да се запознае с изобретенията на Тесла. Забравете "кодове" и тем подобни глупости. Тесла много добре си е обяснил нещата които е искал да обясни, въпроса обаче, е че хора като вас и van, решават че има нещо скрито в това което той е написал. Ако толкова сте сигурен в това, тогава започнете да четете това което Тесла е публикувал в оригинал, и при положение че разполагате с достатъчно интелектуален багаж, може да "разшифровате" тези "скрити" познания. Ако решите да направите тази стъпка, препоръка е да започнете от "Colorado Springs Notes 1899-1900" ( надявам се да знаете какво е това ). В тази книга, много от мистиката какво е првил Тесла, поне от гледна точка на електрическите системи, се вдига лично от него (това са единствените лични записки на Тесла които са публикувани). Препоръчвам ви още, преди да започнете да четете, да научите как се измерва капацитет и индукция в сантиметри, понеже в противен случай, записките на Тесла ще ви бъдат труднички и няма да можете да ги "разшифровате" въпреки че "закодираното" познание е изразено на елементарен Английски.

Всичко потребление, към 200 вата а лампата си светеше почти с пълен капацитет. Отдолу снимки на машината (безумието)
Надявам се тази лампа, с която сте правили експеримента, да е била тип LED, в противен случай може би сте забравили къде отива по-голямата част от енергията на "жичковите" лампи.

В допълнение, и в подкрепа, на това което се опитвате да правите ще спомена че точно тази постановка, на разреждане на кондензатори във ел. верига е нещо с което Тесла е експериментирал много. Този ефект за първи път се забелязва от Оливър Лодж (https://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Lodge) през периода 1886-88 година, след което Тесла започва да работи и доразвива познанието за феномена. Това което Тесла забелязва е че при разреждането на кондензатори във ел. верига се наблюдават резонантни явления. Тесла експериментира основно с еднопосочни импулсни разреждания на кондензаторите като при такъв тип импулси забелязва че енергията необходима за поддържане на динамиката на системата е минимална. Ето допълнителна информация с която е добре да се запознаете, преди да започнете да разреждате кондензаторите: http://amasci.com/tesla/wardenclyffe.html

Основното което е при този процес, че това не е свободна енергия или каквито глупости си мислят някои хора. Това е високо ефективен процес на пренос и използване на енергия, вече трансформирана предварително, в електрическа форма.

Изобщо за Тесла има такова неразбиране че е направо срамно, особенно за хора които претендират че се интесуват от неговите разработки. Човека е правил високо ефективни системи, във времето когато, всички други са мислели само как да направят нещо да тръгне да работи, без  да се замислят за ефективност, и затова на хората, които не разбират какво точно е правил и не са запознати с неговата дейност, всичко им се вижда или като заблуждение иго отхвърлят или като "свободна енергия" и мистично варват че има някакви "закодирани" тайни.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 694
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #36 -: Февруари 19, 2019, 06:03:03 am »
Няма минимална необходима енергия за забиване на гвоздей! Винаги може да се намери способ с по-малко енергия - чак до нула. Примерно, ако в идеално топлоизолирана стая има 10кг. въздух, може да забивате безчет пъти пирони с СЕ захранване. Енергия има. И на всеки пирон ще се пада все по-малко енергия за забиването му.
С това вече съм съгласен с теб. Енергията в една затворена система е константа.
Проблема е че за да се върши работа на теб не ти е достатъчно само да има енергия. На теб ти трябва "енергиен водопад", т.е. две места с разлика в енергиите, и когато енергията почне да тече от "по-високото място" към "по-ниското място" да извърши работа.
Примерно в тая стая ти закарвам само фазата от контакта и ти давам бормашината да пробиваш дупки. Ми ... знаем че електричесвото може да извършва работа, но с един кабел то няма да тече.
Или ти докарвам един маркуч от компресор и ти давам пневматичен инструмент за забиване на пироните. Стаята е херметчина. Ще забиваш пирони до едно време, докато налягането в стаята стане равно на налягането в маркуча, и след това тоя уред ще стане безполезен, защото няма да имаш разлика в наляганията. Макар че от моя гледна точка (аз, дет съм извън стаята), аз ти подавам енергия чрез сгъстения въздух в маркуча.

И още един пример съм го давл неведнъж - не можеш да направиш ВЕЦ на плажа. В океана има огромно количество вода, но само вода не ти върши работа за въртене на турбините. Трябва ти и напор, разлика в нивата. Ако имаше някакво по-ниско водно ниво където да изливаш водата... тогава да.

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 323
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #37 -: Февруари 19, 2019, 07:05:14 pm »
ventsy74 по какъв начин, разреждаш кондензаторите? Благодаря!!! Предварително.

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #38 -: Февруари 19, 2019, 07:22:05 pm »
Диска в средата има два болта, който минават покраи тези болтове, които са стационарни на двата неподвижни панела. И кондензаторите се разреждат чрез искра. Един вид подобно на Тесловия генератор за високи честоти. Идеята беше да се разрежда ту положителен ту отрицателен разряд за да се получи променлив ток на изхода. Недостатъка е че кондензаторите не се зареждат достатъчно бързо за да се получи 50херца на изхода и загряването също е проблем защото диска и двете плочи отстрани трябва да са от керамика. Постигнах около 30херца но лампата си премигваше на тези 30хз.
Другия недостатък беше че ел трафовете грееха и пукаха кат пуканки. А и след като изпразних няколко кондензатора през себе си ентусиазма си отиде и сега установката е на тавана. Чакам музата да доде пак😉

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 941
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2019, 12:35:30 am »
За да вдигнеш честотата до 50 херца, намали капацитета на кондензаторите с около 1/3.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 918
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #40 -: Февруари 20, 2019, 01:32:26 am »
Юлиан, защо злословиш по мой адрес така грозно?, ако логиката ти е тази поради която го правиш си сбъркал защото това, че не пиша не означава че няма нищо или не се прави нищо по въпроса. Даже и да има нещо там (голямо ако ще да е) не бих тръгнал така да се хваля наляво надясно със голямата кошница едва ли не, защото така смятам че е правилно и разумно. Понякога и често когато на кривата ракета и запречи космоса се започва с злословенето по чужд адрес или нещо друго в негативен аспект. Чобомобила и той си работи и хич не му дреме там за на някакъв си умник акълищата му, защото пред него те не струват пет пари

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #41 -: Февруари 20, 2019, 01:14:10 pm »
Атос прав си за това с по-малкия капацитет но и логично е, че ще падне и мощността. А преди малко се замислих защо не съм пробвал да изпразвам кондерите в трансформатор? За получаване на голям ампераж на изхода.
« Последна редакция: Февруари 20, 2019, 01:18:39 pm от atos »

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 346
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #42 -: Февруари 20, 2019, 01:22:19 pm »
Epwpixeq-1
Като те чета оставам с впечатлението, че за теб няма тайни около свободната енергия и разработките на Тесла. Като че си пъхнал ключът от вселената в задния джоб на дънките😉
Е хайде осведоми ни нас непосветените, какво е имал предвид Тесла с 3,6 и 9?
« Последна редакция: Февруари 20, 2019, 01:47:17 pm от atos »

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 323
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #43 -: Февруари 20, 2019, 09:31:39 pm »
ventsy74 пробеай  на принципа проба грешка... Няма научени хора.  :)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 978
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #44 -: Февруари 20, 2019, 11:07:50 pm »
Е хайде осведоми ни нас непосветените, какво е имал предвид Тесла с 3,6 и 9?

Не е само Тесла, а и Edgar Hollingshead, както и John Keely ;) Ето какво казва Холингшед относно тези три компонента и тяхното съотношение спрямо скоростта им:

"Познати са положителната и отрицателна страни или фази на електричеството, но аз доказах експериментално, че съществува доминантна трета фаза във всички силови проявления. Това означава, че освен положителна и отрицателна, има и трета доминантна компонента, като тези три фази се намират на определени разстояния по между си от гледна точка на скоростта. Тяхната взаимовръзка е като 3, 6 и 9 върху линеал."

За повече информация:
http://www.rexresearch.com/hollingsheadod/hollingshead.htm

А също и тук: https://divinecosmos.com/books-free-online/the-science-of-oneness/86-the-science-of-oneness-chapter-08-keely-and-the-physics-of-vibration/